Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετοιμάζομαι να φτιαξω για πρώτη φορά  pc για games(800Ε) ,μεχρι τωρα επαιζα αποκλειστικό σε κονσολες οποτε σε πρωτη φαση δεν εχω τρομερές απαιτήσεις.

Επειδη πρωτη φορα ασχολουμε με desktop δεν ξερω αν θελω να μπω στη διαδικασια του overclock οποτε εχω διαλεξει ενα συνδυασμό I5 4590 η 4690  με μια Η97 μητρική. 

Διάβασα οτι το Η97/Ζ97 chipset θα ειναι συμβατό και με τους επόμενους Ι5 που θα βγουν το 2015.

Οποτε σκέφτηκα να βαλω Ζ97 ωστε αν στο κοντινό μέλλον(πχ 2016) αποφάσιζα οτι θελω κατι παραπάνω θα μπορούσα να παω σε σε ενα Ι5(Κ) πέμπτης γενιάς που να περνει και  overclock  χωρις να χρειαστεί να αλλάξω μητρικη.Αν δω οτι δεν  μου χρειάζεται θα μείνω ετσι .Η διάφορα στα χρήματα(Η97-Ζ97) ειναι μηκρη, χανω κατι αν βάλω Ζ97 μητρική?

​Εχει νόημα αυτη η σκεψη μου ?

Δημοσ.

Κ cpus => μπορεις να κανεις oc

Non K cpus => δεν μπορεις να κανεις oc

για Κ cpu πας σε Ζ μητρικες

για Non K cpu πας σε Η μητρικες

αν θες να βαλεις 5ης γενιας K cpu καλητερα παρε Ζ μητρικη αλλα θα αργησουν ακομα

καλητερα Z97 + 4670K και εισαι ετοιμος

τα oc parts αξιζουν περισσοτερο σε σχεση με τα κλειδωμενα

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι έχει νόημα να πληρώσεις δύο φορες για επεξεργαστή. Αν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση σε 1-2 χρόνια καλύτερα να αλλάξεις την κάρτα γραφικών.

Ο 4690 ειναι πολυ καλος επεξεργαστής. Αν κάνεις o/c βαλε τον K οπως σου είπαν και από πάνω

Δημοσ.

Αν και η asus επιτρεπει o.c. στις h97 καλυτερα να σκεφτεσαι να παρεις αλλο επεξεργαστη αργοτερα να παρεις μια z97 στα 135-160 ευρω.Παντως οπως ειπαν στην αναβαθμιση κοιτας πρωτα καρτα γραφικων και μετα επεξεργαστη.Αλλωστε σε 2 χρονια θα εχουν βγει πολυ πιο καλοι επεξεργαστες απτους broadwell s1150

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή γίνεται κανονικά oc και με τις Η97 (δεν ξέρουμε αν η Intel το κόψει στο μέλλον με κάποιο update). H ουσιαστική διαφορά των Ζ97 με τις Η97 είναι το oc μνήμης. Φυσικά και οι Ζ97 λόγω προσανατολισμού έχουν καλύτερη θερμική προστασία, υλικά κ.λπ. και standard υποστήριξη Sli/Crossfire που δεν έχουν όλες οι Η97. Δεν είναι καθόλου παράλογο να πάρει κανείς μια Ζ97 με non K επεξεργαστή, απλά κοιτάει το budget του, αποφασίζει αν θέλει oc στις μνήμες και αν τον ενδιαφέρει το sli/xfire και τελικά, βλέπει στο budget του ποια μητρική είναι η πληρέστερη. 

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, έχω το συστημα της υπογραφης. Ξέρει κάποιος γιατί δεν μπορω να αλλάξω bclk? Νόμιζα οτι αλλάζει και σε non k.

Δημοσ.

έχω την z97x killer και τον i7 4790 και αυτό επειδή είμαι άσχετος με το oc αλλα το pc πετάει η αλήθεια είναι ότι τον πείραξα λίγο μέχρι 103 τον ανέβασα μετά με πετάει και κολλάει όλο το σύστημα

Δημοσ.

Καλο θα ηταν να μην πειραζετε το base clock.Δινει παραπανω ρευμα παντου (καρτα ηχου,λαν κτλ κτλ) οποτε κατα 75% θα καψετε κατι :D

Δημοσ.

Καλο θα ηταν να μην πειραζετε το base clock.Δινει παραπανω ρευμα παντου (καρτα ηχου,λαν κτλ κτλ) οποτε κατα 75% θα καψετε κατι :D

Δεν δίνει ρεύμα, συχνότητα δίνει.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...