Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταια ακουγεται ενας περιεργος θορυβος πισω απ το ψυγειο μου, καμμια ιδεα τι μπορει να ειναι?

Μηπως το ψυγειο αρχισε να τα παιζει? Το εχω καμμια 10ρια χρονια.

Δημοσ.

Έχει έναν ανεμιστήρα στο κάτω μέρος, κοίτα μήπως βρίσκει πουθενά.

Δε νομιζω οτι ειναι ο ανεμιστηρας, γιατι ο θορυβος ακουγεται ακανονιστα και κατα διαστηματα.

μηπως ειναι ποντικι;;;;;;;;;;;;;;;;  :-D

Ηθελα να το γραψω αυτο, σαν αστειο βεβαια, τι μπορει να πρoκαλει το θορυβο, μηπως κανα ποντικι :)

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

https://drive.google.com/open?id=1GWAIAsr1wZSl-QhYXxZld6z6qSjdvy70

https://drive.google.com/open?id=15IlSP31C9_fvfeVFfTgfjZhz73MQCPnw

Εχω ενα Whirlpool ψυγειο εδω και μερικα χρονια. Τις τελευταιες ημερες κανει ενα πολυ ενοχλητικο θορυβο ανα διαστηματα, ακουγουνται απο το πισω και κατω μερος του ψυγειο. Δε ξερω αν τυχαινει, αλλα οποτε ανοιγω την πορτα, ο θορυβος σταματαει.

Το βιντεο δειχνει οτι κατι πρεπει να εχει σπασει, αλλα δεν ξερω εαν ειναι τοσο σημαντικο.

Στη φωτογραφια ειναι το πισω μερος του ψυγειο, φαινεται σα να υπαρχει μια μικρη τρυπα. Δεν ξερω αν προκαλει καποιο προβλημα.

Το εχω εδω και μιση ωρα τραβηξει αρκετα εξω, για να δω τι παιζει απο πισω, μεχρι στιγμης δεν εχει ακουστει ο θορυβος.

Εχει μια λειτουργια μεσα στο ψυγειο με επιλογη ON/OFF, το εχω μονιμα στο ON, δε ξερω τι ακριβως ειναι. Και την θερμοκρασια την εχω κατεβασει στο 4, με μεγιστο το 7.

Δημοσ.

Αν το ψυγείο είναι no frost, έχει έναν ανεμιστήρα που κυκλοφορεί την ψύξη ανάμεσα στην κατάψυξη και την ψύξη. Επίσης, στην κατάψυξη έχει ένα σωληνάκι που βγάζει το νερό κατά τη διάρκεια του κύκλου της αυτόματης απόψυξης (ώστε να μην πιάνει πάγο συχνά). Στο δικό μου είχε φραξει το σωληνάκι (από σκουπιδακια που έμεναν στην κατάψυξη) με αποτέλεσμα να μην ρέει το νερό και να παγώνει μέσα. Όταν ο πάγος έγινε αρκετός, άρχισε να βρίσκει η φτερωτή του ανεμιστήρα και να κάνει θόρυβο. Το άνοιξα, το ξεπαγωσα, το ξεβουλωσα και όλα οκ.

Ο ανεμιστήρας αυτός λειτουργεί με κλειστή πόρτα. Όταν την ανοίγεις σταματάει.

• Like 2
Δημοσ.

Ο συγκεκριμένος ήχος ακούγεται συνέχεια ή όταν ξεκινάει και σταματάει το μοτέρ.Μπορεί να είναι αυτό και όταν αρχίσει να τα παίζει κάνει θόρυβο ειδικά μεγάλο στο ξεκίνημα - σταμάτημα.

Δημοσ.

Στα nofrost δεν πιάνει πάγο ποτέ η κατάψυξη.Είναι καθαρή σαν τη συντήρηση.

Εάν ο θόρυβος που λες είναι σαν δυνατά χτυπήματα τότε 99% είναι από το μοτέρ και χτυπάει όταν ξεκινάει να δουλέψει ή όταν σταματάει ή και στις δύο περιπτώσεις..Συνήθως το παθαίνουν όπου υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/12/2017 στις 5:10 ΜΜ, dtzgr είπε

Αν το ψυγείο είναι no frost, έχει έναν ανεμιστήρα που κυκλοφορεί την ψύξη ανάμεσα στην κατάψυξη και την ψύξη. Επίσης, στην κατάψυξη έχει ένα σωληνάκι που βγάζει το νερό κατά τη διάρκεια του κύκλου της αυτόματης απόψυξης (ώστε να μην πιάνει πάγο συχνά). Στο δικό μου είχε φραξει το σωληνάκι (από σκουπιδακια που έμεναν στην κατάψυξη) με αποτέλεσμα να μην ρέει το νερό και να παγώνει μέσα. Όταν ο πάγος έγινε αρκετός, άρχισε να βρίσκει η φτερωτή του ανεμιστήρα και να κάνει θόρυβο. Το άνοιξα, το ξεπαγωσα, το ξεβουλωσα και όλα οκ.

Ο ανεμιστήρας αυτός λειτουργεί με κλειστή πόρτα. Όταν την ανοίγεις σταματάει.

Μήπως θυμάσαι που ακριβώς είναι το σωληνάκι;εγω εχω ένα Liebherr και δεν μπορώ να βρω το σωληνάκι .εχει ένα σωληνάκι αλλα έχει καπάκι .λες μήπως αυτό;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kvemperor είπε

Μήπως θυμάσαι που ακριβώς είναι το σωληνάκι;

Το δικό μου είναι Πίτσος και έχει την αποχέτευση πίσω κάτω δεξιά στην κατάψυξη. Για να αποκτήσω πρόσβαση έπρεπε να ξεβιδωσω τα καλύμματα της κατάψυξης εσωτερικά ώστε να αποκαλυφθεί ο εναλλάκτης θερμότητας που βρίσκεται στην κατάψυξη και ο ανεμιστήρας που κυκλοφορεί τον κρύο αέρα προς την ψύξη. Η τρύπα αυτή οδηγεί σε ένα σωληνάκι που κατεβαίνει κατά μήκος της πλάτης του ψυγείου και καταλήγει σε ένα συλλέκτη που είναι πάνω στο μοτέρ (ώστε να το ψύχει εξαφανίζοντας το νερό με τη θερμότητα του μοτέρ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...