monoxromos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Γεια σας Θέλω να κανω φορματ στον σκληρό που έχει προεγκατεστημενα win.7 Τι κανω για να επανεγκαταστησω τα win 7 το μηχανημα εχει επανω το αυτοκολλητακι των win.7 Βεβαια μπορω να διαγραψω ολα τα άλλα αρχεια και να αφησω ως εχουν τα win .7 αλλα φοβάμαι μηπως με τα διαφορα προγραμματα που εχω στο μεταξυ περασει, μηπως εχουν επιρρεαστει και τα windows και τα θελω καθαρά. ΥΓ Ειναι home , εχουν μεγάλη διαφορα απο πχ. τα professional γιατι αλλαζει χρήση ο υπολογιστης,επεξεργασια ηχου κλπ. Σας ευχαριστω πολύ φίλες και φίλοι για την παντα προθυμη και αμεριστη βοήθεια σας.
arc Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 EDIT: Τώρα προσεξα την «αντικατασταση δίσκου» στον τιτλο. Μιλάς για πλήρη αντικατασταση του δίσκου ή απλώς για περασμα των windows στον παλιό δίσκο; Πρώτα παίρνεις backup τα σημαντικά σου αρχεία σε αλλο δίσκο ή άλλο partition (προτεινω δίσκο) Απο εκεί και πέρα μπορείς : Να χρησιμοποιήσεις το recovery partition του υπολογιστή και να επαναφέρεις τα windows όπως την πρώτη ημέρα που άνοιξες τον υπολογιστή. Η διαδικασία θα περιγράφεται αναλυτικά στο manual. Να κάνεις boot με windows dvd (όποια έκδοση θες) και έχοντας τον αριθμό άδειας(*), διαγράφεις τα partitions του δίσκου (**) και κάνεις εγκατάσταση των windows. Πρέπει από πριν να εχεις κατεβάσει τους drivers. Επισης ΠΡΙΝ ξεκινήσεις τη διαδικασία φτιάξε τα recovery dvd των windows ώστε να μπορείς (αν θες) να περάσεις πάλι τα windows της μαμας του). (*) To καρτελάκι έχει serial για τη συγκεκριμένη άδεια (π.χ. home). Αν εσυ θες να περάσεις αλλη εκδοση (π.χ. professional) τοτε το κλειδι-serial στο καρτελάκι ΔΕΝ κάνει. Πρέπει να βρεις αλλο. (**) Αν σβήσεις ολα τα partitions τοτε δεν μπορείς να επαναφερεις τα μαμίσια windows εκτός αν εχεις φτιάξει τα recovery dvds. Διαφορετικά αφησε ανεπαφο το recovery partition
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Γεια σας Θέλω να κανω φορματ στον σκληρό που έχει προεγκατεστημενα win.7 Τι κανω για να επανεγκαταστησω τα win 7 το μηχανημα εχει επανω το αυτοκολλητακι των win.7 Βεβαια μπορω να διαγραψω ολα τα άλλα αρχεια και να αφησω ως εχουν τα win .7 αλλα φοβάμαι μηπως με τα διαφορα προγραμματα που εχω στο μεταξυ περασει, μηπως εχουν επιρρεαστει και τα windows και τα θελω καθαρά. ΥΓ Ειναι home , εχουν μεγάλη διαφορα απο πχ. τα professional γιατι αλλαζει χρήση ο υπολογιστης,επεξεργασια ηχου κλπ. Σας ευχαριστω πολύ φίλες και φίλοι για την παντα προθυμη και αμεριστη βοήθεια σας. παντως για καθαρη εγκατασταση μπορεις να κατεβασεις κοπια απο εδω http://www.pcsteps.gr/1545-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-7-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-microsoft/ καινα βαλεις το κλειδι που εχεις ειδη...απλα δες ποια εκδοση εχεις και κατεβασε την ιδια για να παιξει το κλειδι...
monoxromos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 ΟΚ Φίλοι, Προσανατολίζομαι ή στο διατηρήσω τα υπάρχοντα win 7 hom premium που έχει ο υπολογιστής γιατι ετσι δεν θαχρειαστεί να ξαναβρίσκω drivers και τετοια ή να κατεβάσω νόμιμα τα 7 http://www.pcsteps.gr/1545-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-7-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-microsoft/ και να περάσω το serial που έχει επάνω το κουτάκι οποτε βεβαια πάω απο την αρχή για drivers Ποιά ειναι η γνώμη σας; Και πάλι ευχαριστω
arc Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Αν «το έχεις» με τα windows τότε αξίζει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση γιατί ξεφορτώνεται από την αρχή αχρηστα προγράμματα (κυρίως διαφημιστικά) που βάζει η μαμά εταιρεία όταν αγοράζεις υπολογιστή. Επισης αξίζει αν θες να μάθεις περισσότερα για τους υπολογιστές και τα windows (μαθαίνεις αντιμετωπίζοντας δυσκολίες). Απο την άλλη ο χρόνος επαναφοράς απο το recovery είναι συγκριτικά αστείος, ακόμα κι αν συνυπολογίσεις και το χρόνο να κάνεις απεγκατάσταση των μαμίσιων διαφημιστικών εφαρμογών. Ξεκινάς, βάζεις βασικά στοιχεία και τσουπ ετοιμος ο υπολογιστής. Ουτε drivers, ουτε ρυθμίσεις, ουτε partitions. Όταν μου φέρνουν φίλοι υπολογιστές για επανεγκατάσταση, το recovery δουλευει αβέρτα εκτός ελαχίστων πολύ ειδικών περιπτώσεων. Επιπλέον τους το μαθαίνω σαν διαδικασία (είναι ευκολο) οπότε γλυτώνω και εγώ χρόνο απο μελλοντικές βλακώδεις επανεγκαταστάσεις. Με λίγα λόγια για την πλειοψηφία των κατοχων υπολογιστων ΔΕΝ αξίζει η χειροκίνητη εγκατάσταση, εκτός αν εχουν ένα λακαμα να τους βοηθήσει και να καλύψει τα λάθη που γίνονται. Ιστορία αληθινή. Παω σε σπίτι φίλου και γεμάτος χάρα μου ανακοινώνει οτι εκανε format στο laptop (το π΄ρωτο του). Μετά τα συγχαρίκια μου ξεφουρνίζει οτι κάτι κολλάει και αν μπορώ να το δω. Βαριεστημένα κάθομαι στον υπολογιστή και βλέπω: Λείπανε οι μισοι drivers (για αυτό κολλούσε) Είχε σβήσει όλα τα partitions (ακομα και τα recovery και data backup που του ειχα φτιάξει παλιότερα) Τα windows δεν ήταν ενεργοποιημένα (λογικό γιατί δεν εβαλε το δικό του κλειδί) και γενικά ένα μπαχαλο Πρώτη αντίδραση : Φέρε μου τα recovery dvd (οταν τον ειχε αγοράσει τον ειχα βάλει να τα φτιάξει) Σε 20 λεπτα ο υπολογιστής ήταν έτοιμος και λειτουργικός (μαζί με το ξήλωμα των bloatware) Τον αφησα να εγκαταστήσει μόνος του τα extra προγράμματα (browsers, office, κλπ) Για το backup απλά του είπα «με τις υγείες σου». Ζορίστηκε αλλά ευτυχώς οχι πολύ γιατί ειχε και δευτερο backup Απο τότε το εχει κάνει μόνος του τουλάχιστον αλλες 2 φορές και πλέον ουτε θέλει να ακουσει για καθαρη εγκατάσταση
monoxromos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Σωστα αλλά να σου πώ ,βρίσκω χρήσιμο να μου κάνει καποιες ενημερωσεις η εταιρια ειναι (HP με i3) ,Αυτο που φοβάμαι είναι μήπως με τα διαφορα προγραμματακια που κατέβαζα στον υπολογιστη, εστω και αν τα απεγκαταστήσω και διαγραψω ολους τους φακελους, μου εχουν πειραχτεί και τα windows και παρουσιαζουν καμια δυσλειτουργία....
cuprakatos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 παντως για καθαρη εγκατασταση μπορεις να κατεβασεις κοπια απο εδω http://www.pcsteps.gr/1545-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-7-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-microsoft/ καινα βαλεις το κλειδι που εχεις ειδη...απλα δες ποια εκδοση εχεις και κατεβασε την ιδια για να παιξει το κλειδι... Ευχαριστούμε για το λινκ ! Πολύ ωραία και απλοποιημένη δουλειά κάνουν τα παιδιά ! Μπράβο τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα