Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται, είχα στήσει ένα pc για τον αδερφό μου με μητρική την GIGABYTE GA-970A-UD3P RETAIL, μνήμες τις geil 8gb 1700, και psu το COOLERMASTER G550M GM SERIES 550W MODULAR PSU 80+ BRONZE.

Έπαιζε το Diablo 3 σήμερα και ύστερα από κάποια ώρα του έβγαλε δύο φορές blue screen. Οπότε σκέφτηκα μήπως:

1. Το τροφοδοτικό που διάλεξα (550w) είναι αρκετά για την r280 εν ώρα λειτουργίας gaming?

2. Οι μνήμες geil που πήρα τις είχε φέρει πρόσφατα το e-shop, είναι στα 1700mHz. Η μητρική δέχεται λέι μνήμες 1866/1600/1333/1066 MHz. Μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν πρέπει να είναι θέμα τροφοδοτικού είναι υπεραρκετο για τέτοια κάρτα εκτός και αν έχει κάποια βλάβη αν μπορείς δοκίμασε και με κάποιο άλλο.

Μπορείς να γράψεις από τι αποτελείται το σύστημα (αναλυτικά).

• Like 1
Δημοσ.

Case: Agos

MBD: GIGABYTE GA-970A-UD3P RETAIL

GPU: Saphire R280

PSU:COOLERMASTER G550M

RAM: GEIL 2x4gb 1700

SSD: Samsung EVO 840 120gb

COOLER: Themis

Μήπως έχουν κάνει καμιά καλλιτεχνία οι τεχνικοί του e-shop στη συναρμολόγηση των κομματιών; και δυστυχώς δεν μπορώ να το ελέγξω ο ίδιος, ο αδερφός μου δεν γνωρίζει και πολλά

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν συναρμολογούν τα pc με αγάπη :P αλλά από τη στιγμή που ανοίγει το pc και λειτουργεί κανονικά πρέπει να είναι οκ.

Τώρα για την μπλε οθόνη μπορεί να φταίνε διάφορα όπως ελαττωματικό hardware ή προβληματικοί drivers.

Σαν ένα πρώτο βήμα δες τι θερμοκρασίες CPU,GPU,HDD εν ώρα gaming.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι του είπα να ελέγξει τις θερμοκρασίες, εν ώρα gaming ήταν 45 - 47 η gpu, 40 o AMD, και 25 νομίζω η μητρική. Μια χαρά οι θερμοκρασίες νομίζω, τις μνήμες φοβάμαι μην έχουν τίποτα πρόβλημα. Τις είχε φέρει το e-shop στα 69 ευρώ πριν 1-2 βδομάδες και πλέον δεν υπάρχουν!

Δημοσ.

αν εχεις μπλε οθονες μπορεις να διαβασεις τα minidump αρχεια που δημιουργει το συστημα με ενα προγραμμα οπως το  whocrashed και μετα με λιγη ερευνα στο γκουγκλε να βγαλεις ακρη προς τα που να κινηθεις και να επιδιορθωσεις ειναι για αρχαριους λυση...και ενα memorytest για τις μνημες ενα δυωρο δεν ειναι ασχημη ιδεα.. :-)

Δημοσ.

αν εχεις μπλε οθονες μπορεις να διαβασεις τα minidump αρχεια που δημιουργει το συστημα με ενα προγραμμα οπως το  whocrashed και μετα με λιγη ερευνα στο γκουγκλε να βγαλεις ακρη προς τα που να κινηθεις και να επιδιορθωσεις ειναι για αρχαριους λυση...και ενα memorytest για τις μνημες ενα δυωρο δεν ειναι ασχημη ιδεα.. :-)

Φιλε elfineon δυστυχώς προσπάθησα με το whocrashed αλλά δεν είχαν αποθηκεύσει τα windows τα minidump αρχεία, πλέον άλλαξα τη ρύθμιση και ελπίζω σε επόμενο (μακριά) BSOD να μπορώ να τα διαβάσω όπως είπες

Αυτές πρέπει να λες http://www.e-shop.gr/geil-gec38gb1600c9dc-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-13600-1700mhz-dual-channel-kit-p-PER.553096

Μπορείς να τις κάνεις ένα memtest

Ποια έκδοση drivers έχεις για την κάρτα;

Ναι μπράβο αυτές είναι. Υπάρχει κάποιο memory test που να μη χρειάζεται burning σε δίσκο/usb ώστε να κάνει έλεγχο;

Κατέβασα ένα driver updater και  πέρασε σε όλα όσα βρήκε τα πιο πρόσφατα updates. Δεν έχω μπροστά το pc να δω ακριβώς αλλά νομίζω είναι η τελευταία, έχει περαστεί και το gaming evolved.

Δημοσ.

ισως με το orthos να το κανεις το τεστ σε πραγματικο χρονο μεσα απο τα windows,στρεσαρει και επεξεργαστη βεβαια αλλα θα δωσει μια αναφορα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...