Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράματα.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, οι αυξήσεις είναι υπερβολικές και αδικαιολόγητες και παραφουσκωμένες με προσαυξήσεις. Οι ευκολίες πληρωμής είναι περιορισμένες και όλα τα βασικά είδη διαβιώσεις έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, είναι λογικό σε ένα βαθμό να υπάρχουν προβλήματα. Μην βιαζόμαστε να τους χαρακτηρίσουμε όλους τεμπελχανάδες.    

Δε βάφτισε τεμπελχανάδες κλπ αυτούς που χρωστάνε, αλλά αυτούς που ονειρεύονται να έρθει ο άγιος χάκερ να τους σβήσει τα χρέη.

Ο άνθρωπος που είναι άξιος ακόμα κι αν οι καταστάσεις τον έφεραν στο λάκκο με τα σκατά σκέφτεται τι μπορεί να κάνει ο ίδιος για βγει από τα σκατά, όχι πώς θα γίνει να του πέσει το τζόκερ.

Και μια δική μου παρέμβαση: είναι ενδεικτικό του επιπέδου σκέψης κάποιων μόνο και μόνο το γεγονός πως πιστεύουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να συμβεί στην πράξη (βλ. backup παραπάνω).

• Like 8
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράματα.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, οι αυξήσεις είναι υπερβολικές και αδικαιολόγητες και παραφουσκωμένες με προσαυξήσεις. Οι ευκολίες πληρωμής είναι περιορισμένες και όλα τα βασικά είδη διαβιώσεις έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, είναι λογικό σε ένα βαθμό να υπάρχουν προβλήματα. Μην βιαζόμαστε να τους χαρακτηρίσουμε όλους τεμπελχανάδες.    

Τόσο απλά είναι τα πράγματα για μένα. Με αυτή τη λογική όποιος πεινάει, έχει το ελεύθερο να κλέψει & να σκοτώσει και ταυτόχρονα να θεωρείται και αθώος...

Ούτε εγώ προφανώς συμφωνώ με όσα πληρώνω σε σχέση με τις παροχές αλλά δεν κάθομαι να παρακαλάω να γίνει κάτι "μαγικό" και να τα γλιτώσω, ειδικά σε βάρος κάποιων άλλων.

• Like 3
Δημοσ.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα για μένα. Με αυτή τη λογική όποιος πεινάει, έχει το ελεύθερο να κλέψει & να σκοτώσει και ταυτόχρονα να θεωρείται και αθώος...

Καμμία σχέση με το πνεύμα αλλά με τη λογική την οποία αναφέρεις, όποιος πεινάει (δηλαδή δεν έχει πόρους για να σιτιστεί) αν κλέψει γι αυτό το λόγο πράγματι θα θεωρηθεί αθώος και δεν θα τιμωρηθεί. (377 ΠΚ και σχετική νομολογία) 

Τώρα γιατί συμβαίνει και με ποια λογική ο νομοθέτης "δικαιολογεί" εν δυνάμει τέτοιες πρακτικές είναι κάτι αρκετά off topic, το point είναι ότι το σκεπτικό που παρουσιάζεις σαν παράλογο προβλέπεται στο δίκαιο της χώρας μας και άρα είναι λογικό (από τη νομική σκοπιά).

• Like 1
Δημοσ.

Αν μπορούσα, θα το έκανα στην Δ.Ε.Η. κι ας με λέγανε μετά τεμπέλη. Η Δ.Ε.Η. είναι κράτος εν κράτει και στα τιμολόγιά της συμπεριλαμβάνονται και άδικες χρεώσεις! Αν και είμαι άξιος, και σκέπτομαι και βρίσκω τρόπους για να βγαίνω από τον "λάκκο" που μας έσκαψαν, δεν μου αρέσει να δίνω το 1/4 της αμοιβής μου για να πληρώνω την Δ.Ε.Η.!!

Διότι ξανά και ξανά μπαίνω μέσα στον "λάκκο".

Δημοσ.

Δε βάφτισε τεμπελχανάδες κλπ αυτούς που χρωστάνε, αλλά αυτούς που ονειρεύονται να έρθει ο άγιος χάκερ να τους σβήσει τα χρέη.

Έχεις δίκιο, το αντιλήφθηκα λάθος.. Συγνώμη billdanos!

Δημοσ.

Ούτε εγώ προφανώς συμφωνώ με όσα πληρώνω σε σχέση με τις παροχές αλλά δεν κάθομαι να παρακαλάω να γίνει κάτι "μαγικό" και να τα γλιτώσω, ειδικά σε βάρος κάποιων άλλων.

Το προσεγγίζεις λάθος. 

Το χαράτσι της ΔΕΗ ήταν χρέος που δημιούργησε τεχνητά η κυβέρνηση. Κάποιος που μόλις είχε ξεχρεώσει το στεγαστικό του και αφού πρώτα είχε καταβάλλει όλους τους νόμιμους φόρους, βρέθηκε να χρωστάει στο κράτος από το πουθενά.

Όλο αυτό που γίνεται, γίνεται εις βάρος όλων, επειδή κάποιοι με τις εκλογικές τους επιλογές, δημιούργησαν πρόβλημα και στους υπόλοιπους. Συνεπώς πάντοτε κάποιος άλλος θα την πληρώνει και δεν είδα και σε κανέναν να καίγεται καρφάκι για το δυσανάλογο βάρος που επωμίζεται ο καθένας από τη φορολόγηση των σπιτιών.

Άλλο λοιπόν ο οφειλέτης της τράπεζας που πήρε δάνειο και το έφαγε σε διακοπές στη Μπαλί και άλλο ο οφειλέτης της ΔΕΗ που του αλλάξανε τα φώτα οι γνωστοί.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν μπορούσα, θα το έκανα στην Δ.Ε.Η. κι ας με λέγανε μετά τεμπέλη. Η Δ.Ε.Η. είναι κράτος εν κράτει και στα τιμολόγιά της συμπεριλαμβάνονται και άδικες χρεώσεις! Αν και είμαι άξιος, και σκέπτομαι και βρίσκω τρόπους για να βγαίνω από τον "λάκκο" που μας έσκαψαν, δεν μου αρέσει να δίνω το 1/4 της αμοιβής μου για να πληρώνω την Δ.Ε.Η.!!

Διότι ξανά και ξανά μπαίνω μέσα στον "λάκκο".

Αν όμως δούλευες στη ΔΕΗ και είχες και εκπτωσούλα στο ρεύμα σου στο σπίτι, θα είχες την ίδια άποψη?

Αυτο το λέω όχι για να πω το πόσο συμπαθώ τη ΔΕΗ, αλλά πως διαφωνώ απλά με τη λογική που περιγράφεται παραπάνω.

Δημοσ.

Αρχικά είπα οτι είναι πολύ καλή κίνηση, αλλά απ'την στιγμή που υπάρχει τρόπος να βρεθούν τα διαγραμμένα δεδομένα για τα χρέη από τους αντίστοιχους servers και να γίνει επανάκτιση, τζάμπα κόπος, η προσπάθειά τους μάλλον έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα.

Δημοσ.

Συνήθως μόνο οι τεμπέληδες και τα λαμόγια είναι αυτοί που ονειρεύονται σβήσιμο χρεών, δανείων κλπ από κάποιο "μαγικό χέρι"... Άσχετο βέβαια το γεγονός πως θα τα φορτωθεί κάποιος άλλος αυτά τα ποσά...

Οι Χακερς δεν καταλαβαίνουν οτι αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις δεν βοηθάνε. Το κράτος θα επιβάλει πρόσθετους φόρους για να πάρει αυτα τα λεφτά. Οι χακερς προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλα ανακατεύουν χειρότερα τα πράγματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Να αγιάσει το πληκτρολόγιό τους και να προβλέψω ότι σε λίγο καιρό σε ανύποπτο χρόνο θα το κάνουν κι εδώ..

αμ δε , τα pc τα έχουν για πασιέντζες και fb , τα στοιχεία φυλάσσονται σε λαδόκολλα! 

Ελλαδάρα ολε ολε ολε , δε νιώθει απο τέτοια 

Δημοσ.

Οι Χακερς δεν καταλαβαίνουν οτι αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις δεν βοηθάνε. Το κράτος θα επιβάλει πρόσθετους φόρους για να πάρει αυτα τα λεφτά. Οι χακερς προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλα ανακατεύουν χειρότερα τα πράγματα. 

Δεν προσπαθούν να βοηθήσουν γιατί δεν είναι χαζοί και ξέρουν πολύ καλά ότι έτσι το μόνο που θα γίνει θα είναι να προκαλέσουν σύγχυση. Αλλά το κάνουν because fuck you, that's why. Κάνεις την πράξη όχι γιατί θα έχει αποτέλεσμα αλλά για να την κάνεις και ενδεχομένως να στείλεις μήνυμα.

• Like 2
Δημοσ.

Αν όμως δούλευες στη ΔΕΗ και είχες και εκπτωσούλα στο ρεύμα σου στο σπίτι, θα είχες την ίδια άποψη?

Ναι, την ίδια άποψη θα είχα. Και το hacking κατά την προκειμένη περίπτωση είναι για να σταλεί κάποιο μήνυμα και όχι για την μόνιμη διαγραφή των χρεών. Όση έκπτωση και να μου κάνει, η Δ.Ε.Η. με κλέβει.

Το γνωρίζω και η επιχείρηση το γνωρίζει επίσης!! ¨Όπως γνωρίζει ότι υπάρχουν μεγαλοοφειλέτες πελάτες της που έχουν ακόμη παροχή ρεύματος παρότι οφείλουν τεράστια ποσά! Αναγκαστικά την ανέχομαι. Αν και υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που έπαψαν να αγοράζουν ρεύμα από την Δ.Ε.Η. και απέκτησαν ενεργειακή αυτονομία, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν όλοι. Μέχρι να βρω -αν βρω- κάποιον άλλο τρόπο θα την ανέχομαι.

Δημοσ.

Δ.Ε.Η ειναι ο,τι θελει κανει, μονοπωλιο ειναι και μεις με τον σταυρό στο χέρι, οταν πέφτουν βροχές και κεραυνοί σβήνουμε τα πάντα και μένουμε με το κινητό στο χερι (που εχει μπαταριά) γιατι αμα καεί και τιποτα αντε αποδειξε οτι στο εκαψε η Δ.Ε.Η...

Δημοσ.

Oι χάκερς κάνουν την αρχή, οι υπόλοιποι πρέπει να ακολουθήσουν.

To πραγματικό και ουσιαστικό χάκιν είναι η πραγματική πολιτική συνείδηση και δράση.

Όταν το ρομπότ-καταναλωτής-εργάτης (παγκοσμιοποιημένο αμερικανάκι,ελληνάκι πχ)

γίνει ξανά πολίτης-οπλίτης, πολίτης-κοινωνός.

Αυτό παρακάτω είναι ΧΑΚΙΝ με κεφαλαία.

Πως οι Βρεττανοί μπλοκάρανε το δικό τους Χαράτσι και έπεσε η Θάτσερ~!!!

Εδώ πότε θα κάνει ξαστεριά, στα δικά μας τα μυαλά;

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...