mitsos82 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα! Κοιτάω για καινούριο laptop και διαπιστώνω πως αυτά που δίνονται με freedos είναι αρκετά φθηνότερα, ο λόγος προφανής βέβαια (ΔΕΝ πληρώνεις windows). Το ερώτημά μου όμως είναι, το κατά πόσο είναι εύκολο μετά να εγκαταστήσω windows; Είναι μια διαδικασία απλή ή θα χρειαστούν ένα κάρο ρυθμίσεις σε bios κλπ κλπ; Format έχω κάνει αμέτρητες φορές σε διάφορους υπολογιστές,ποτέ όμως δεν έχω κάνει μια τέτοια διαδικασία σε υπολογιστή με FREEDOS. Είναι η ίδια διαδικασία ή χρειάζεται κι άλλες ρυθμίσεις; Υ.Γ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω με freedos καθώς δουλεύω αποκλειστικά και μόνο windows. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
_chris_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα! Κοιτάω για καινούριο laptop και διαπιστώνω πως αυτά που δίνονται με freedos είναι αρκετά φθηνότερα, ο λόγος προφανής βέβαια (ΔΕΝ πληρώνεις windows). Το ερώτημά μου όμως είναι, το κατά πόσο είναι εύκολο μετά να εγκαταστήσω windows; Είναι μια διαδικασία απλή ή θα χρειαστούν ένα κάρο ρυθμίσεις σε bios κλπ κλπ; Format έχω κάνει αμέτρητες φορές σε διάφορους υπολογιστές,ποτέ όμως δεν έχω κάνει μια τέτοια διαδικασία σε υπολογιστή με FREEDOS. Είναι η ίδια διαδικασία ή χρειάζεται κι άλλες ρυθμίσεις; Υ.Γ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω με freedos καθώς δουλεύω αποκλειστικά και μόνο windows. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! δε το παίζω έξυπνος αλλά πως είναι δυνατόν να έχεις κάνει φορματ τόσες φορές και να έχεις αυτή την απορία. όπως ακριβώς έκανες τις άλλες φορές θα κάνεις και τώρα. τι σημασία έχει το λειτουργικό που έχει ο δίσκος πριν; ρυθμίσεις στο Bios, στη χειρότερη να χρειαστεί ένα κλικ παραπάνω ανάλογα και τη μητρική. 1
mitsos82 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ρωτάω επειδή ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά για το τι εστί freedos διαπίστωσα πως πολύ κόσμος συναντά προβλήματα στην εγκατάσταση των windows σε υπολογιστή που έχει freedos (π.χ. δεν διαβάζει συσκεύη DVD,δεν μπορεί να μπει σε bios κλπ) και ήθελα να ξέρω αν είναι τυχαίο ή αν το freedos θέλει κάποια ειδική μεταχείριση,κάποια άλλη διαδικασία format,διαφορετική από την συνηθισμένη.
Λύση _chris_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Λύση Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 καταρχήν είσαι σε λάθος μέρος. δε μπορούν να μπουν σε Bios γιατί δε πατάνε το σωστό πλήκτρο (esc, F2,F10,F11, DEl) δεν είναι παντού το ίδιο. δεν ξεκινάει το cd γιατί δε κάνουν σωστά τις ρυθμίσεις. πχ σε laptop με EUFI -> ενεργοποίηση legacy για να μπουτάρει απο το Cd με λίγα λόγια, δε πρόκειται να έχεις πρόβλημα. μην αγχώνεσαι. ότι έκανες πριν θα κάνεις και τώρα
TheELF Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ρωτάω επειδή ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά για το τι εστί freedos διαπίστωσα πως πολύ κόσμος συναντά προβλήματα στην εγκατάσταση των windows σε υπολογιστή που έχει freedos (π.χ. δεν διαβάζει συσκεύη DVD,δεν μπορεί να μπει σε bios κλπ) και ήθελα να ξέρω αν είναι τυχαίο ή αν το freedos θέλει κάποια ειδική μεταχείριση,κάποια άλλη διαδικασία format,διαφορετική από την συνηθισμένη. Αυτό δεν έχει να κάνει με το freedos αλλά με το τι έχει κάνει ο κατασκευαστής,πόσο προσεγμένο είναι το bios κτλ. Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο υλικό (σκάρτο bios) δεν υπάρχει και πρόβλημα στην εγκατάσταση. Το συχνότερο πρόβλημα είναι ότι πάνε να κάνουν εγκατάσταση με δισκάκι που είναι φτιαγμένο για bios/Mbr σε Η/Υ που έχει uefi/gpt κάτι που προκαλεί προβλήματα άσχετα με το αν έχει freedos ή αν έχει win 8.1 και θες να βάλεις τα 7.
mitsos82 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Με βοηθήσατε πολύ. Μια τελευταία ερώτηση : έχετε περάσει windows σε freedos ή οι απαντήσεις είναι υποθετικές. Ρωτάω επειδή δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως.
_chris_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 όπως σου είπε και ο φίλος από πάνω δε παίζει ρόλο τι λειτουργικό υπάρχει στον σκληρό. ναι το έχω κάνει πολλές φορές, σε διάφορους υπολογιστές κιόλας αυτό που σε ενδιαφέρει εσένα είναι να ξεκινήσεις τον υπολογιστή από το cd ή usb ώστε να ξεκινήσει η εγκατάσταση. δε σε νοιάζει τι λειτουργικό -και αν έχει λειτουργικό ο σκληρός. και Linux να είχες το ίδιο θα έκανες. και χωρίς λειτουργικό, πάλι τα ίδια
tsalin Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Το freedos το δίνουνε γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ένα pc χωρίς λειτουργικό. Στην πραγματικότητα είναι σαν να μην έχεις λειτουργικό. Κάνεις format και προχωράς κανονικά. Δεν έχει νόημα να έχεις freedos ή οποιοδήποτε dos στην εποχή του 2014. Αν δεν θέλεις Windows - που εσύ από ότι φαίνεται θέλεις και με κάποιο τρόπο έχεις- τότε προχώρα με Linux, διαφορετικά δισκάκι ή usb windows και προχώρα... ΥΓ: Συνήθως αυτά τα pc είναι φθηνότερα -σχεδόν πάντα προσφορές- και στη θέση σου θα έλεγχα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά (παλιότερα μοντέλα, επεξεργαστές κλπ κλπ).
mitsos82 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα