Προς το περιεχόμενο

ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ win98 σε σύστημα με 2 λειτουργικά

GP++

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα...Έχω στον υπολοιστή μου win 98 & win2000...Τα windows 98 είναι ψιλοδιαλυμένα κια θέλω να τα βγάλω...οκίμασα τις οδηγίες τισ Microsoft αλλά ούτε αρχείο uninstal.exe στο command φάκελο βρήκα ούτε μου βγάζει και επιλογή για unistall από το add/remove programs σε safe mode....Ξέρετε κανένα άλλο τρόπο???

Αν σβήσω απλά το φάκελο των 98 θα γίνει δουλειά???

:!: :!: :!: :!:

Δημοσ.

Καταρχήν έχεις και τα 2 λειτουργικά στο ίδιο partition/hd;

Αν ναι σβήνοντας τον φάκελο που λες, θα γίνει "δουλειά" αλλά με μία ευρεία έννοια της λέξης "δουλειά". :P :P

Δώσε μερικές παραπάνω πληροφορίες για το πως είναι στημένο το dual boot σύστημα σου, όπως π.χ. τί boot manager χρησιμοποείς, πώς τα έστησες για να σχηματίσουμε μία καλύτερη εικόνα για το σύστημα σου.

sc

Δημοσ.
Καταρχήν έχεις και τα 2 λειτουργικά στο ίδιο partition/hd;

Αν ναι σβήνοντας τον φάκελο που λες' date=' θα γίνει "δουλειά" αλλά με μία ευρεία έννοια της λέξης "δουλειά". :P :P

Δώσε μερικές παραπάνω πληροφορίες για το πως είναι στημένο το dual boot σύστημα σου, όπως π.χ. τί boot manager χρησιμοποείς, πώς τα έστησες για να σχηματίσουμε μία καλύτερη εικόνα για το σύστημα σου.

sc[/quote']

Loipon ta dyo leitoyrgika einai sto idio partition...prwta evala ta win98 kai apo panw ta win2000 opote den xreiazetai kanenas boot manager...Molis arxizei o ypologisths vgainei menu th microsoft pou rwtaei me poio leitoyrgiko thelw na bootarw...Pistevw oti an aplws svhsw to fakelo tote to menou tha parameinei kai an epilegw win98 tha kremaei to systhma..Yparxei tropos h estw lapoio proggy na fygoyn ta win98 entelws....???

Efxaristw.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω κάποιο, proggie/τρόπο για αυτό.

Έτσι όπως τα έχεις στήσει, σβήνεις τον φάκελο των 98 μέσα από τα 2k, πηγαίνεις στα start up options των 2k και καταργείς την καταχώριση για τα 98/dual boot να μην έχεις και το menu τσάμπα.

sc

Δημοσ.

κανω κι εγω ερωτηση.

Στο pc ενος φιλου εχει C:win ME (FAT32), D:win2000pro (NTFS).

Οταν ξεκιναει ρωταει για λειτουργικο, λεμε τα pro και οκ.

Θελω να βγαλω απο το C: τα ΜΕ και να μεταφερω τα 2000pro στο C:

Γινεται? πως?

Δημοσ.

Παπατζίδικα =>

Τραβάς ένα ghost image to d:

Φορμάρεις το c: se ntfs και το κάνεις active, με cluster size τησ επιλογής σου.

Πετάς το image επάνω.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να φτιάξεις το boot record.

Το πιό γρήγορο είναι μέσα από τα 2k.

Εναλλακτικά μπορείς να τραβήξεις το image χωρίς το boot record (ghost options), ξεκινάς μία εγκατάσταση 2k, την κόβεις μετά το 2ο restart, kai πετάς το image επάνω.

(Θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι δεν μπορεί :P, αν σκεφτώ & άλλους θα ποστάρω)

sc

Δημοσ.

DimitrisKTM, μλκ είπα, μόλις ανακάλυψα πως ότι cluster size και να δώσεις στον hd, μόλις κάνεις dump το ghost image, θα στο γυρίσει στην τιμή που είχε το partition/hd όταν τράβηξες το image (ghost 2k2/2k3).

To γυρνάς μετά με τις δισκέτες του pm8 (ή Hirens Boot cd) αλλά επίπονη διαδικασία (σε ώρα). Μια καλή τιμή είναι τα 32k & για τα 2 file systems (μεγάλη διαφορά στα γκάζια). Αυτά, και sorry για την ανακρίβεια.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...