Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, αντιμετωπίζω εδώ και καιρό το εξής πρόβλημα. Έχω τον a8 6600k, μερικές φορές βάζω στο youtube έτσι για δοκιμή παρόλο που έχω 1080p monitor, 4k βιντεάκια να δω πως παίζουν στο σύστημά μου. Πριν βάλω καν πλήρη οθόνη στο βίντεο, ο επεξεργαστής φουλάρει πέφτοντας στιγμιαία μέχρι το 95% από το 100% σε οποιονδήποτε browser έχω (chrome, ie, firefox). Όταν κατεβάσω το βίντεο στο σκληρό, και το τρέξω με vlc, παίζει 50%. Γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά η χρήση του cpu μου, σας φαίνεται υψηλό? Μήπως τελικά έκανα πατάτα που πήγα στον 6600k έναντι του i3 4130 από πλευράς επεξεργαστή (προτίμησα τον a8 λόγω ότι μπορώ να παίξω και κάνα παιχνίδι χάρη στα δυνατότερα ενσωματωμένα γραφικά)? Έχω windows 7 x64, ιούς και τέτοια δεν έχω και η ραμ δεν είναι ούτε στο 50% από τα 4gb που έχω. Υποθετικά μιλώντας, αν είχα i3 4130 θα είχα το ίδιο πρόβλημα, ή θα έτρεχε νερό? Μήπως φταίει το γεγονός ότι τα διπύρηνα modules του a8 παρόλο που είναι δύο βγάζοντας τέσσερις αδύναμους πυρήνες συνολικά είναι αρκετά ανίκανα για αυτήν την δουλειά? Αναφορές προσωπικών εμπειριών από κατόχους των παραπάνω επεξεργαστών φυσικά ευπρόσδεκτες.

Δημοσ.

Γιατί ο flash player είναι θεόβαρος και τραβάει τρομερούς πόρους για να αποδώσει αυτά που πρέπει.

το αποπάνω σχόλιο ασχολίαστο.

Εδω το 1080p βίντεο του youtube τερματίζουν τον i5-2430M του λάπτοπ.

Δημοσ.

Λοιπόν, αντιμετωπίζω εδώ και καιρό το εξής πρόβλημα. Έχω τον a8 6600k, μερικές φορές βάζω στο youtube έτσι για δοκιμή παρόλο που έχω 1080p monitor, 4k βιντεάκια να δω πως παίζουν στο σύστημά μου. Πριν βάλω καν πλήρη οθόνη στο βίντεο, ο επεξεργαστής φουλάρει πέφτοντας στιγμιαία μέχρι το 95% από το 100% σε οποιονδήποτε browser έχω (chrome, ie, firefox). Όταν κατεβάσω το βίντεο στο σκληρό, και το τρέξω με vlc, παίζει 50%. Γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά η χρήση του cpu μου, σας φαίνεται υψηλό? Μήπως τελικά έκανα πατάτα που πήγα στον 6600k έναντι του i3 4130 από πλευράς επεξεργαστή (προτίμησα τον a8 λόγω ότι μπορώ να παίξω και κάνα παιχνίδι χάρη στα δυνατότερα ενσωματωμένα γραφικά)? Έχω windows 7 x64, ιούς και τέτοια δεν έχω και η ραμ δεν είναι ούτε στο 50% από τα 4gb που έχω. Υποθετικά μιλώντας, αν είχα i3 4130 θα είχα το ίδιο πρόβλημα, ή θα έτρεχε νερό? Μήπως φταίει το γεγονός ότι τα διπύρηνα modules του a8 παρόλο που είναι δύο βγάζοντας τέσσερις αδύναμους πυρήνες συνολικά είναι αρκετά ανίκανα για αυτήν την δουλειά? Αναφορές προσωπικών εμπειριών από κατόχους των παραπάνω επεξεργαστών φυσικά ευπρόσδεκτες.

4Κ παιζεις στον vlc μέσα από Hardware accel. της κάρτας γραφικών και παίζουν όλα ομαλά ! (DXVA)

Με DXVA δεν έχεις χρήση της CPU. Δες ρυθμίσεις του MPC, VLC κ.λ.π. Προς το παρόν μάλλον ρίχνεις το φορτίο στην CPU  για αυτό και παίζεις περίπου στο 50%

Βασικά αυτό που προσπαθείς να κάνεις είναι μια πράξη χωρίς αξία ! 

Από την στιγμή που έχεις 1080p monitor , δεν έχεις κανένα λόγο να τρέξεις και να ψάχνεις για hardware accel. για 4k και για οτιδήποτε άλλο. Τσάμπα κόπος.

Δημοσ.

Γιατί ο flash player είναι θεόβαρος και τραβάει τρομερούς πόρους για να αποδώσει αυτά που πρέπει.

το αποπάνω σχόλιο ασχολίαστο.

Εδω το 1080p βίντεο του youtube τερματίζουν τον i5-2430M του λάπτοπ.

Μόνο που έχουν σταματήσει να δουλεύουν τον flash και τρέχουν ποια με html5...

Που είναι πολύ ποιο βαρύ,με flash θα τρέξει πολύ καλύτερα.

Πρέπει να τρέχεις κάποιο πρόσθετο για να δουλεύουν και πάλι με flash οπότε και με το όποιο hardware acceleration έχει ένα σύστημα.

https://chrome.google.com/webstore/detail/disable-youtube-html5-pla/enmofgaijnbjpblfljopnpdogpldapoc

(για τους Intel του 2011 δεν γίνεται ούτε λόγος... ) 

Δημοσ.

Strongene PC OpenCL HEVC/H.265 Decoder (new)
Version:
2.0.0.2     Release: 2014/07/15     Size: 4.55 MB(.rar);1.57 MB(.7z)    
Release Notes:
1. This version is an accelerated version powered by heterogeneous computing technology and written by OpenCL. The OpenCL version is developed jointly by Strongene and AMD; 2. This version is only for the individual test of HEVC decoding; 3. Compatible with the reference software HM12.0; 4. The OpenCL Version automatically detects the hardware capability to enable OpenCL acceleration. This version supports the OpenCL devices like AMD HD 5000 and above discrete GPUs, and AMD APUs (like Richland and Kaveri).
Configuration:
Supporting system of WinServer 2003/2008, Win XP/Vista and Win7/Win8 (Win7 and above is recommanded).

Για hevc/H265 και αποκλειστικά για AMD χρησιμοποίησε τον παρακάτω.

http://www.strongene.com/en/downloads/downloadCenter.jsp

Κάνει και για κάρτες από HD5000 και επάνω.

Πρέπει να είναι η πρώτη προσπάθεια για hard acc. που δουλεύει  με openCL .

Όλες οι άλλες περιπτώσεις ανεξαρτήτου εταιρίας παίζουν με φτωχές software λύσεις με τα σπαστικά κολληματάκια, υψηλό load στο cpu κ.λ.π. !

Δημοσ.

Μόνο που έχουν σταματήσει να δουλεύουν τον flash και τρέχουν ποια με html5...

Που είναι πολύ ποιο βαρύ,με flash θα τρέξει πολύ καλύτερα.

Πρέπει να τρέχεις κάποιο πρόσθετο για να δουλεύουν και πάλι με flash οπότε και με το όποιο hardware acceleration έχει ένα σύστημα.

https://chrome.google.com/webstore/detail/disable-youtube-html5-pla/enmofgaijnbjpblfljopnpdogpldapoc

(για τους Intel του 2011 δεν γίνεται ούτε λόγος... ) 

o firefox απο default με flash παίζει και όντως έκανα την αλλάγη σε html5 και είδα αυτό που λες.

Μιλάω για το λάπτοπ πάντα ο FX6300 δεν έχει κανένα πρόβλημα να τρέξει 4k youtube video αλλά που να το δω σε 1024p :P

Δημοσ.

o firefox απο default με flash παίζει και όντως έκανα την αλλάγη σε html5 και είδα αυτό που λες.

Μιλάω για το λάπτοπ πάντα ο FX6300 δεν έχει κανένα πρόβλημα να τρέξει 4k youtube video αλλά που να το δω σε 1024p :P

Έχω να τρέξω firefox κάτι αιώνες ... αλλά λέει ο ίδιος ότι του το κάνει και με αυτόν και ακόμα και με το ie που είναι ο ποιο γρήγορος,αφού δεν κάνει και καθόλου Post processing,οπότε λογικά μόνο από αυτό μπορεί να είναι.

Λάπτοπ ξελάπτοπ ... δεν έχουμε ποια 2011 ...έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, ιδίως στην igpu των intel.   

*και ο fx6300 δεν έχει γραφικά οπότε έχει πρόβλημα να τα παίξει,μόνος του.

Δημοσ.

Σημείωση ότι ο firefox δεν υποστηρίζει πλήρως το HTML5 αντίθετα με τον Chrome . Στον i5 2500k που δοκίμασα με τον ff χωρίς hardware acceleration η χρήση είναι 90-100%

Υ.Γ. Όπως είπα επειδή ο Chrome υποστηρίζει καλύτερα το HLTM5 παίζει καλύτερα την ανάλυση 4K , στο ίδιο video που δοκίμασα στον FF  έχω 60-70% χρήση του cpu και η gpu στο 50% στον chrome .

Δημοσ.

Adtakhs αυτό που μου έστειλες πως μπορώ να το εγκαταστήσω? Επίσης ενεργοποίησα το dxva 2.0 από vlc και το hardware acceleration για ένα 4k video που ψάχνω και τώρα δουλεύει πάλι στα ίδια, 40% με πολύ συχνά spikes στα 90%. Στο youtube, είτε δοκιμάσω για το 4k flash είτε html5 είναι το ίδιο φορτίο, κάτι δεν πάει καλά. Ωστόσο, ξέρω ότι έχω 1080p μόνιτορ και κάνω άδικο κόπο, απλά μου κινεί την περιέργεια πως σε άλλους κυρίως με intel τρέχουν νερό. Στο παρακάτω παράδειγμα, έπαθα την πλάκα μου, με το πως ένας 4250U να καταφέρνει 10% χρήση επεξεργαστή και εμένα που είναι πολύ δυνατότερος να φουλάρει.

https://communities.intel.com/message/219128

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...