Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Εχω από παλια Windows 7 32bit σε ssd δισκο και προσφατα σε partition αλλου δισκου sata εβαλα Windows 8.1 64bit. Μπορω να τα μεταφερω χωρις format στον ssd δισκο διαγραφοντας φυσικα τα 7αρια ? Ευχαριστω.
SPANK Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μπορείς να κάνεις clone αλλα τα 8.1 ειναι σε δίσκο αλλου μηχανήματος πιθανόν και να μην παίξουν λόγω του διαφορετικού hardware των 2 , καλύτερα πάντως ειναι να κάνεις μια φρέσκια εγκατάσταση αφου προηγηθεί format ώστε να κάτσουν σωστά τα windows και να αποφύγεις πιθανόν προβλήματα
adi32 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Με το Norton Ghost γινεται αλλα οπως ειπε και ο SPANK αν ειναι απο αλλο μηχανημα μαλλον δεν
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω .Είναι στο ιδιο μηχανημα όπως εγραψα αλλα σε άλλο διακο τα 7αρια μονα τους και τα 8.1 σε διαμερισμα αλλου δισκου. Αν και χρησιμοποιω πολλα χρονια το Ghost για image του λειτουργικου πως γινεται το clone ? Διορθωση: Μαλλον με αυτή την τριτη επιλογή γινεται . Προχωρησα λιγο την διαδικασια και αν καταλαβα γινεται αν αντιγράψουμε μερος δισκου σε άλλο δισκο και όχι αναγκαστικα ολο τον δισκο που ετσι κι αλοιως δεν χωραει μιας και ο δισκος προορισμου είναι ssd με μικρη χωριτικοτητα . Στις ρυθμισεις που εχει η εικονα τις τσεκαρουμε ολλες ? Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2014 από Γιάννης Platano
nikomas50 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Προτίμησε το Acronis ώστε η διαδικασία κλωνοποίησης να γίνει με τη βοήθεια BootCD. 1
opera Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Αν θυμάμαι καλά αν κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού το μηχάνημα έχει 2 δίσκους,γράφει αρχεία και στον 2ο,με αποτέλεσμα αν κατόπιν αφαιρέσεις τον 2ο δίσκο ο υπολογιστής να μη μπουτάρει. Προσοχή λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Αν θυμάμαι καλά αν κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού το μηχάνημα έχει 2 δίσκους,γράφει αρχεία και στον 2ο,με αποτέλεσμα αν κατόπιν αφαιρέσεις τον 2ο δίσκο ο υπολογιστής να μη μπουτάρει. Προσοχή λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση. Ευχαριστω. Μπορει να αποφευχθεί τετοιο ...ατύχημα ?
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Αν κανενας σκληρος δεν εχει λειτουργικο μεσα και απλα εγκαταστησει λειτουργικο στον εναν, δεν νομιζω να το παθει. Διοτι ο boot manager παει μονο στον εναν.
nikomas50 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστω. Μπορει να αποφευχθεί τετοιο ...ατύχημα ? Ο αδελφός μου έκανε πριν ένα μήνα αυτή τη διαδικασία και φρόντισε, πριν από την εκκίνηση του υπολογιστή με το νέο δίσκο, να έχει αφαιρέσει τον παλιό. Στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα. 1
rfc Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Στο Νορτον τσεκαρεις to set drive active και το copy mbr 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Στο Νορτον τσεκαρεις to set drive active και το copy mbr Ευχαριστω.
Xvipes Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Μπορείς να κάνεις clone αλλα τα 8.1 ειναι σε δίσκο αλλου μηχανήματος πιθανόν και να μην παίξουν λόγω του διαφορετικού hardware των 2... Ένα από τα καλά των windows 8 είναι το portability. Το ίδιο λειτουργικό μπορεί να παίξει σε διαφορετικούς υπολογιστές με σχεδόν μηδενική αναμονή. Αν μεταφέρεις το λειτουργικό στον καινούργιο δίσκο και μετά τρέξεις το repair startup των windows 8 θα σου γράψει καινούργιο mbr και θα τρέξει απροβλημάτιστα. Όποτε θέλω να χρησιμοποιήσω το laptop μου απλά βάζω τον ssd του desktop και κυριολεκτικά έχω το p.c μου στο laptop και vise versa.
opera Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Ο αδελφός μου έκανε πριν ένα μήνα αυτή τη διαδικασία και φρόντισε, πριν από την εκκίνηση του υπολογιστή με το νέο δίσκο, να έχει αφαιρέσει τον παλιό. Στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ναι,αν έχουμε 2 δίσκους αποσυνδέουμε τον 2ο πριν κάνουμε εγκατάσταση των windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα