proundon Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Θέλω να φτιάξω: Ομάδα που να διαχειρίζονται (μόνο να προσθέτουν) κοινά αρχεία και φακέλους στα οποία θα έχουν πρόσβαση όμως μόνο αυτοί. Δοκίμασα με το goggle drive αλλά εάν τους εισάγω μόνο με το email τους αφενός δεν μπορούν να προσθέτουν και αφετέρου μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν λογαριασμό στο Google. Εάν τους στείλω το σύνδεσμο τότε μπορούν να τον δώσουν σε οποιονδήποτε (οπότε δεν ελέγχω ποιοι έχουν πρόσβαση) και επίσης μπορούν και να σβήσουν. Ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Τι εννοεις καποια δωρεαν παροχή στο ίντερνετ ?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 καλησπερα, μπορειτε να φτιαξετε ενα ftp disko sto pc sas με ενα domain dyndns που κανει 10 ευρο το χρονο να σας βρισκουν αυτοι που θελετε...χωρις να πληρωνετε σταθερη διευθυνση που ανεβαζει το κοστολογιο.... να το εχετε ανοικτο τις ωρες μονο που θελετε και να μην εχουν δικαιωματα περα απο το να βλεπουν και να κατεβαζουν οσοι θελετε με λιγο διαβασματακι γινετε πανευκολα.... και με το pegasus i kai to filezilla φτιαχνετε το ftp σας... ολη αυτη η διαδικασια ονομαζεται ftp server...! http://www.noip.com/support/knowledgebase/setting-up-a-ftp-server-on-your-home-computer/ καλη επιτυχια!!!
proundon Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Έχω δικό μου domain. Μπορώ να φτιάξω ένα φάκελλο με τα δικαιώματα που προανέφερα και πως; Σε αντίθετη περίπτωση βρήκα κάποιες πληροφορίες για δωρεάν domain dyndns αλλά δε ξέρω εάν αξίζει και αν είναι αξιόπιστες. Επίσης αν θέλετε δώστε μου το link για το pegasus γιατί βρήκα ... αεροπορική εταιρία!
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 χρησιμοποεισται το filezzilla καλυτερα γιατι το pegasus το εχουν αποσυρει αν δεν κανω λαθος απο οτι βλεπω, για το πρωτο θα βρειτε πολλα θεματα και στο google και στο you tube με λεπτομερειες..
proundon Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Προχώρησα σε FileZilla Server αλλά εφόσον δημιουργήσω users και τους δώσω όνομα και κωδικό λειτουργεί (λογικά αν και δεν το έλεξα. Ωστόσο με προβληματίζει ότι μπορούν να δώσουν τα στοιχεία τους σε οποινδήποτε με αποτέλεσμα να έχω τα ίδια προβλήματα με τη διανομή του Link από το google drive το οποίο δε μου δεσμεύει και χώρο αλλά και κίνηση στον Η/Υ μου. Αν κάτι δεν κατάλαβα σε παρακαλώ διόρθωσε με Σ' ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 μια προχειρ σκεψη που εκανα ειναι οτι καθε φορα θα αλλαζετε κωδικο αλλα θα σας εχει απο πανω δεν νομιζω οτι ειναι πρακτικο αυτο θα το σκεφτω μπας και εχω αλλη ιδεα γι αυτο ή μπορει καποιος να προτεινει κατι εντωμεταξ....
proundon Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Βρήκα και αυτό http://www.lynda.com/articles/sharing-a-google-doc-with-a-non-google-user αλλά δυστυχώς δε με καλύπτει. Εάν δοθεί το link τότε θα μπορέι να έχει πρόσβαση όποιος θέλει. Εγώ θέλω να το ελέγχω με το email τους
micos000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Αυτή η διαχείριση αρχείων θα γίνεται από το internet (extranet) ή μόνο μέσα από υπολογιστές επιχείρισης (intranet); Για το 2ο μπορείς να περιορίσεις την πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένους υπολογιστές βάση της ip τους και σε συνδυασμό user/pass ελέγχεις τα πάντα Για να μπει κάποιος άλλος πρέπει να έρθει στους υπολογιστές της επιχείρισης. Αν είναι το 1ο δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις κανέναν έλεγχο στο ποιοι θα μπαίνουν στα αρχεία καθώς δεν θα υπάρχει έλεγχος εισόδου πέρα από username/password. Επίσης δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου. Πως δηλαδή θα περιορίσεις την πρόσβαση σε κάποιον που μπαίνει από το internet και έχει τους κωδικούς; Τα ιντερνετικά drives δεν παρέχουν ασφάλεια, ο καλύτερος τρόπος είναι το σωστό στήσιμο ενός ftp server όπου θα μπορείς να δίνεις ότι δικαιώματα θέλεις σε χρήστες. Αλλά ακόμα κι έτσι δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτός που μπήκε με κάποια στοιχεία είναι ο πραγματικός χρήστης ή κάποιος άλλος. Ο ποιο ασφαλής τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι να πληρώσεις κάποια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ώστε να σου φτιάξουν ένα πρόγραμμα που θα βασίζεται σε server-client αλλά ο client θα κλειδώνει στον υπολογιστή που θα μπει και δεν θα μπορεί να μεταφερθεί και από τον server θα δημιουργείται μια ζεύξη με τους clients που όταν ολοκληρωθεί δεν θα επιτρέπει άλλη σύνδεση από άλλο υπολογιστή. Ακούγεται τραβηγμένο αλλά και αυτό που ζητάς είναι λίγο επιστημονική φαντασία και δεν μπορώ να φανταστώ άλλον τρόπο να το πετύχεις. Τέλος, για να δουλέψει σωστά και με ασφάλεια μια ομάδα, οι υπολογιστές που θα λειτουργούν σε αυτή θα πρέπει να είναι μέρος ενός domain και αυτό για να γίνει θα πρέπει οι clients να έχουν στατική ip και να ρυθμιστούν για να μπαίνουν στο domain μέσω πύλης και dns server. Εννοείται ότι αυτοί οι υπολογιστές δεν θα επιτρέπεται να έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο internet αλλά μόνο σε συγκεκριμένες και ασφαλείς σελίδες. Αν δεν είστε διατεθειμένοι να προβείτε σε τέτοιους περιορισμούς τότε μην ψάχνεις για ασφάλειες και ελέγχους. 1
proundon Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Κατ΄ αρχήν ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις απαντήσεις. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι πλήρη ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά θέλω να αποφύγω την εύκολη διαρροή ενός link. Η δυνατότητα εισόδου με κωδικούς, περιορίζει (όχι τελείως) τη διαρροή λόγω του γεγονότος ότι δύσκολα κάποιος θα δώσει τους προσωπικούς του κωδικούς στο δίκτυο. Σκέφτομαι μήπως χρησιμοποιήσω users μέσα από σελίδα που διατηρώ καθώς με ftp server λογικά θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα η κίνηση στο δίκτυο μου (οι χρήστες θα είναι μέσω internet). Επειδή οι λόγοι ασφαλείας υπάρχουν κυρίως για το υλικό των χρηστών που προτίθενται να ανεβάσουν και όχι γι' αυτό που θα έχω ανεβάσει εγώ, δε ξέρω εάν μπορώ να περιορίσω μόνο το δικό τους; αν και μάλλον δεν γίνεται. Σχετικά με τη σελίδα, μου είπαν ότι γίνεται με wordpress (δεν το έχω ψάξει) ή joomla αλλά επειδή δεν το γνωρίζω θέλω να μάθω εάν μπορώ να περιορίσω μόνο κάποια αρχεία (ένα φάκελο όπου μέσα θα υπάρχει το υλικό τους) στα οποία να έχουν πρόσβαση και όχι σε όλη τη σελίδα.
micos000 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά θέλεις κάτι σαν τους file server π.χ. easybytez ή online storage π.χ. dropbox, όπου κάθε χρήστης δημιουργεί έναν δικό του χώρο όπου θα ανεβάζει τα αρχεία του και θα έχει πρόσβαση μόνο σε αυτά; Μπορείς να το κάνεις σε ftp, δημιουργώντας έναν φάκελο για τον κάθε χρήστη καθώς και αν θέλεις να έχεις και έναν κοινό φάκελο για όλους. Μέσα από την κονσόλα του ftp server θα μπορείς να δίνεις πρόσβαση σε όποιον θέλεις και όπου θέλεις και να ελέγχεις αν θα έχει κάποιος δικαιώματα ανάγνωσης, εγγραφής, δημιουργίας και διαγραφής αρχείων. Η επιβάρυνση στο δίκτυο σου θα είναι υποχρεωτικά μεγάλη αν θέλεις να ελέγχεις τα δεδομένα αλλιώς θα πας σε λύσεις τύπου dropbox ή google drive αλλά εκεί δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα καθώς ο κάθε χρήστης θα έχει τον αποκλειστικό έλεγχο των αρχείων του. Βασικά, θα ήθελα να εξηγήσεις ακριβώς το σενάριο που σκέφτεσαι για να δούμε αν είναι όντως εφικτό γιατί ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα του τι θέλεις να κάνεις. Πες μας δηλαδή τι σελίδα έχεις, ποιοι θα είναι οι χρήστες του συστήματος αρχείων και τι θέλεις να κάνεις με τα αρχεία αυτά.
proundon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Θέλω: 1. Να έχω ένα φάκελο όπου θα εγγραφούν όλοι οι χρήστες είτε με το email τους είτε με κάποιον κωδικό. 2. Στον φάκελο να έχουν πλήρη δικαιώματα (ή τουλάχιστο ανάγνωσης και ανάρτησης) 3. Δεν θέλω να είναι δημόσιος (για την ακρίβεια θέλω να ξέρω ποιός αναρτά αρχεία. Εάν θέλει να δώσει τους κωδικούς του σε άλλον δεν με πειράζει. Δε θέλω να κυκλοφορήσει ελέυθερα το Link και να μη μπορώ να ελέξω ποιός και τι θα ανεβάζει) 4. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ftp server στο σπίτι 5. Η σελίδα μου φιλοξενείται σε server
proundon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Τελικά κατέληξα στο γνωστό Drobox, το οποίο εν' μέρη μου λύνει τα χέρια. Σας ευχαριστώ
rfc Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Εγω παντως δε καταλαβα γιατι το ftp με δικαιωματα στους χρηστες δε σου κανει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα