Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Μετά από περίπου 6 χρόνια με το σύστημα μου, θεωρώ ότι έρχεται η ώρα να αυξήσω τη δύναμή του.

Επειδή όμως πέρυσι άλλαξα κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό, θέλω τη γνώμη σας για το αν αξίζει να αναβαθμίσω το μηχάνημα, ή αν απλά πρέπει να στραφώ σε καινούριο.

Τα βασικά μέρη του παρόντος συστήματος:

Επεξεργαστής: Intel Core2 Quad Q6600

Κάρτα γραφικών: AMD Radeon HD 6500 (αγορασμένη πέρυσι)

Δίσκοι: Ένας WD CaviarBlue 1T, και ένας WD 500Gb

Μνήμη: 4 Gb RAM DDR2

Τροφοδοτικό: Thermaltake Smart SE 630W (87%efficiency) (αγορασμένο πέρυσι)

Μonitor έχω το LG W2243, το οποίο είναι μέτριο, αλλά προς το παρόν δεν σκοπέυω να το αλλάξω.

Η χρήση του είναι κυρίως για προγράμματα γραφικών (photoshop, illustrator κλπ) με αρκετά "βαριά" αρχεία (μέχρι 1,5 Gb). Σπανιότερα για κανένα MMORPG ή άλλο game.

Overclocking δεν με ενδιαφέρει.

Σκέφτομαι να αντικαταστήσω motherboard και επεξεργαστή, και να πάω σίγουρα στα 8 Gb RAM. Να κρατήσω για κάποιο διάστημα ακόμα την κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό (ώστε να μην πάνε χαμένες οι περυσινές αγορές μου).

Το ερώτημα είναι αν με συμφέρει οικονομικά να κάνω κάτι τέτοιο, θα μπορεί το σύστημα να είναι αξιοπρεπές για μερικά χρόνια ακόμα; Ή είναι καλύτερα να στραφώ από την αρχή σε νέο μηχάνημα (γύρω στα 700-800 ευρώ);

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σε τι επεξεργαστη σκεφτεσε να ανεβεις για να βγαλουμε συνθεση και να δεις αν σε συμφερει αν και εχει ακομα μελον το μηχανηημα σου για την εργασια σου παντα σαν κριτιριο...

μητρικη τι εχεις δεν μπορεις να ανεβεις σε μνημη εφοσον αυτο θες?

Δημοσ.

Μητρική δεν μπορώ να βρω το μοντέλο της  :P

Το μεγάλο της πρόβλημα είναι ότι δέχεται DDR2, και τα 8Gb είναι πανάκριβα...

Δεν μπορώ να πάρω extra 4Gb, γιατί αυτή τη στιγμή έχω πάνω 2x2Gb, άρα έχω πιασμένα και τα 2 slots της μητρικής...

Επεξεργαστή δεν έχω κάποιον στο μυαλό, ότι προτείνουν οι ειδικοί!

Δημοσ.

Πιστευω καλυτερα να δωσεις το ολο συστημα σου ως εχειν τωρα σε καποια αγγελια να προστεθει το ποσο απο κει στο budget σου για αγορα νεου υπολογιστη. Με τα χρηματα που διαθετεις παιρνεις ΥΠΕΡαξιολογο υπολογιστη που θα σου κρατησει for years to come. 

• Like 1
Δημοσ.

Μητρική δεν μπορώ να βρω το μοντέλο της  :P

Το μεγάλο της πρόβλημα είναι ότι δέχεται DDR2, και τα 8Gb είναι πανάκριβα...

Δεν μπορώ να πάρω extra 4Gb, γιατί αυτή τη στιγμή έχω πάνω 2x2Gb, άρα έχω πιασμένα και τα 2 slots της μητρικής...

Επεξεργαστή δεν έχω κάποιον στο μυαλό, ότι προτείνουν οι ειδικοί!

μπορεις να βαλεις το cpu-z kai na pas stin kartella motherboard gia να δεις ποια εχεις και να δουμε αν σε συμφερει να ανεβεις σε μνημη αλλιως δεν ειναι ασχημη ιδεα αυτο που προτεινει ο Σαινομπι... εχει μεταπωληση το μηχανημα σου οπως ειναι..

Δημοσ.

@elfineon

Δυστυχώς, δεν ξέρω περισσότερα για τη motherboard. Βρήκα ποια είναι με το cpu-z που μου πρότεινες. Πρέπει να είναι ένα απλό, βασικό μοντέλο, γιατί το PC αγοράστηκε έτοιμο και όχι custom built...

Δημοσ.

Κρατας δισκους,GPU και τροφοδοτικο και παιρνεις καινουρια MOBO,CPU,RAM,SSD και ισως και κουτι.Αργοτερα του βαζεις μια καλη καρτουλα και μια καινουρια οθονη και εχεις ενα συστημα τουμπανο που θα κρατησει χρονια

Δημοσ.

@kataramenos32

Ναι, κάπως έτσι το σκεφτόμουν... Αν όντως πιστευετε ότι το σύστημα έχει ακόμα ζωή :lol:

Κάποιες προτάσεις για mothrboard και επεξεργαστή;

Δεν έχω συγκεκριμένο budget, αλλά φαντάζομαι το να ανάβω πάνω από 250 ευρώ για αυτό το setup θα ήταν ασύμφορο, έτσι δεν είναι;

Με δεδομένο ότι στο μέλλον θα χρειαστώ και για καινούρια GPU...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...