Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην ανοίξω νέο θέμα άδικα ας ρωτήσω εδώ.

Έχω και εγώ την ίδια απορία.

Είδα πρόσφατα ότι ο έλενχγος VDSL της Wind βγαίνει θετικός ενώ Forthnet,ΟΤΕ κτλ. αρνητικό.

Υπάρχει περίπτωση να έχει νοικιάσει κάποιο ΑΚ στην περιοχή;

Έχω και φίλο κοντά σε ΑΚ με Wind και πιάνει 48mbbs. Εγώ είμαι 750m από το συγκεκριμένο ΑΚ.

αν δεν εχεις kv το αν μια εταιρεια θα σου δωσει vdsl στην αποσταση που εισαι εξαρτατε.αν δηλαδη εισαι 750 μετρα οπως λες η wind για να σε πιασει πελατη μπορει να πει ναι μπορεις να βαλεις και να σου πει μετα οτι οκ παιζεις 30 μεχρι εκει παει ενω πχ ο οτε να σου πει εγω σε αυτην την αποσταση δεν δινω διοτι θα πιασεις 30 που δεν ειναι αποδεκτο.

οχι δεν γινεται η wind να παιζει απο αλλου.ο φιλος σου μπορει να ειναι κοντα.δεν γινεται να νοικιασει ακ η wind.θα παιξει ειτε απο καμπινα οπως ειναι στις επαρχιες ειτε φυσικη συνεγκατασταση στο αστικο κεντρο που ειναι ολοι.και στις δυο περιπτωσεις η αποσταση δεν γινεται να ειναι λιγοτερη απο αυτην που εχει ο οτε ουτε το καλωδιο μπορει να παει σε σενα χωρις να παει διαμεσω αστικου κεντρου ειτε μιλαμε για καμπινα ειτε φυσικη συνεγκατασταση.

Δημοσ.

Εγώ όταν είχα Wind, επειδή τους είχα πει ότι είχα αποσυνδέσεις, παρόλο που με βάλαν στα 35 Mbps οι αποσυνδέσεις συνεχίστηκαν μέχρι που πήρα καλύτερης μάρκας ρούτερ. Μετά, είχα ping κάπου 80-100ms στα παιχνίδια και κατέβαζα με 2,9 MB/s.

Οπότε λέω, είτε έχει κάνει καμιά ματσαραγκιά η Wind και έχω VDSL μόνο από αυτήν είτε το ρούτερ μου κάνει τίποτα περίεργο για να μου δίνει σταθερό σήμα και έχω τόσο ψηλά ms. Όταν έληξε το συμβόλαιο, αποφάσισα να αλλάξω και να βάλω Vodafone (δηλαδή Hellas on Line).

Όσον αφορά την τιμή, η Vodafone μου έδινε πακέτο ADSL 24 Mbps με 21 € για ένα χρόνο και η Wind VDSL 51 € για το ίδιο διάστημα. Όταν η Wind έμαθε ότι υπέγραψα στη Vodafone, μόνο τότε με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να το πάρω πίσω και θα μου δώσουν... 20 € (!) τιμή τον μήνα για VDSL.

Μου φάνηκε λογικό συμπέρασμα ότι με την ADSL, μιας και δεν υπάρχει εξαρχής πρόβλημα με αποσυνδέσεις, να έχω καλύτερο ping και καλύτερη ταχήτητα. Η παρακάτω εικόνα μιλάει από μόνη της. Όσο για το ping; Πανομοιότυπο.

4wVIg1p.jpg

Η γνώμη μου είναι να βάλεις VDSL και κάντους λίγα παζάρια για να σου ρίξουν την τιμή. Αν έχεις πρόβλημα με αποσυνδέσεις, πάρε καλύτερο ρούτερ ή πάρτους τηλέφωνο και πες να σου την κάνουν ADSL. Βέβαια εσύ είσαι στα 750μ αντί για τα ~970μ που είμαι εγώ.

Δημοσ.

Εγώ όταν είχα Wind, επειδή τους είχα πει ότι είχα αποσυνδέσεις, παρόλο που με βάλαν στα 35 Mbps οι αποσυνδέσεις συνεχίστηκαν μέχρι που πήρα καλύτερης μάρκας ρούτερ. Μετά, είχα ping κάπου 80-100ms στα παιχνίδια και κατέβαζα με 2,9 MB/s.

Οπότε λέω, είτε έχει κάνει καμιά ματσαραγκιά η Wind και έχω VDSL μόνο από αυτήν είτε το ρούτερ μου κάνει τίποτα περίεργο για να μου δίνει σταθερό σήμα και έχω τόσο ψηλά ms. Όταν έληξε το συμβόλαιο, αποφάσισα να αλλάξω και να βάλω Vodafone (δηλαδή Hellas on Line).

Όσον αφορά την τιμή, η Vodafone μου έδινε πακέτο ADSL 24 Mbps με 21 € για ένα χρόνο και η Wind VDSL 51 € για το ίδιο διάστημα. Όταν η Wind έμαθε ότι υπέγραψα στη Vodafone, μόνο τότε με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να το πάρω πίσω και θα μου δώσουν... 20 € (!) τιμή τον μήνα για VDSL.

Μου φάνηκε λογικό συμπέρασμα ότι με την ADSL, μιας και δεν υπάρχει εξαρχής πρόβλημα με αποσυνδέσεις, να έχω καλύτερο ping και καλύτερη ταχήτητα. Η παρακάτω εικόνα μιλάει από μόνη της. Όσο για το ping; Πανομοιότυπο.

4wVIg1p.jpg

Η γνώμη μου είναι να βάλεις VDSL και κάντους λίγα παζάρια για να σου ρίξουν την τιμή. Αν έχεις πρόβλημα με αποσυνδέσεις, πάρε καλύτερο ρούτερ ή πάρτους τηλέφωνο και πες να σου την κάνουν ADSL. Βέβαια εσύ είσαι στα 750μ αντί για τα ~970μ που είμαι εγώ.

η αποσταση ειναι παντα στο περιπου αφου δεν ξερεις ποσο γυρω γυρω κανει το καλωδιο.αλλιως μετα πρεπει να το δεις απο το attenuation αλλα καθε ρουτερ και καθε dslam το εμφανιζει λιγο διαφορετικο.μετα θελει μετρηση με analyzer μονο που και εκει δεν πεφτεις ακριβως μεσα.επισης παιζει ρολο και η ποιοτητα του χαλκου οχι μονο η αποσταση.

επισης ειναι Must η σωστη καλωδιωση στο vdsl.δεν πρεπει να υπαρχουν bridge taps αλλιως συγχρονιζει καποιος χαμηλοτερα και μπορει να εχει και αποσυνδεσεις.δυστυχως και πολλα ατομα στο support δεν το ξερουν αλλα και πολλοι τεχνικοι δεν το ξερουν και σου λενε απλα ενα φταιει η καλωδιωση σου χωρις ναλενε κατι αλλο.αν μαθει ο αλλος παροχος οτι εκανες αιτηση φορητοτητας συνηθως σε παιρνουν για να δωσουν αλλη προσφορα για να μην σε χασουν απο πελατη.απο ολες τις εταιρειες γινεται αυτο.και σιγουρα καποια ρουτερ που δινουν ειναι για ψιλοπεταμα.πχ zte.

αν ζητησει να γυρισει σε adsl χωρις να αποδειχτει το προβλημα θα τον χρεωσουν.οποτε προσοχη λιγο με αυτο.πρεπει να αποδειχτει οτι η γραμμη δεν κανει για vdsl ωστε να μην υπαρχει ποινη λογω οτι γυρνας σε χαμηλοτερο πακετο.

επισης το Ping της adsl ειναι το ιδιο με το vdsl στο περιπου οταν μιλαμε οτι και οι 2 γραμμες ειναι πχ Interleave ή Fast.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...