Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους insomniacs .

Έδω και καιρό περιμένω πως και πως να υπάρξει διαθεσιμότητα VDSL στην περιοχή μου και ξαφνικά συνέβη το εξής παράδοξο. Ως δια μαγείας , η WIND είναι ο μόνος πάροχος που καλύπτει την περιοχή μου. K/V από όσο ξέρω δεν υπάρχει και η απόσταση από το κοντινότερο αστικό κέντρο είναι σίγουρα πάνω από χίλια μέτρα. Ο τεχνικός της ForthNet ανέφερε σε ερώτηση μου ότι ο υπάρχον βρόγχος της ADSL σύνδεσης μου είναι 1700 μέτρα. Οι λεπτομέριες της σύνδεσης μου :

ADSL Link

Downstream

Upstream

Connection Speed

11629 kbps

1020 kbps

Line Attenuation

22.0 db

8.5 db

Noise Margin

5.6 db

10.7 db

Και ερωτώ , μήπως η WIND προσπαθεί να εξαπατήσει κόσμο, ο οποίος μόλις υπογράψει συμβόλαιο γίνεται δέσμιος της WIND για τα επόμενα 2 χρόνια, ΧΩΡΙΣ παράλληλα να πάρει αυτό που ζήτουσε εξαρχής , δηλάδη ταχύτητες VDSL ?

Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε πρόκειται πραγματικά για άθλια πρακτική. Ποια είναι η γνώμη σας πάνω στο θέμα ? Εσεις θα προχωρούσατε στην υπογραφή συμβολαίου για VDSL από την εν λόγω εταιρία ?

Δημοσ.

Αυτό που λες γίνεται.

Αφού βρίσκεσαι τόσο μακρυά από το ΑΚ, κανέnας πάροχος δεν δίνει vdsl και ο μόνος τρόπος είναι να επεκτείνει το νέο δίκτυο ο ΟΤΕ στην περιοχή σου ώστε να πάρεις από ΚΑΦΑΟΥ (KV).

Και αυτό μπορείς να το μάθεις μόνο από τον ΟΤΕ ρωτώντας αν υπάρχει διαθεσιμότητα για ένα αριθμό του ΟΤΕ.

Δημοσ.

Προφανος η εταιρια που λες εχει βαλει μηχανημα VDSL μεσα στο κεντρο για να εξυπηρετησει τους πελατες που ειναι κοντα στο κεντρο (λιγοτερο απο 500μετρα) εαν σου αναφερε διαθεσιμοτητα υπαλληλος τους ενω ξερουν οτι εισαι μακρια τοτε ντροπη τους.
Μην δοκιμασεις καν, δεν προκειται να δουλεψει σαν VDSL σε τετοια αποσταση.

Δημοσ.

Αυτό που λες γίνεται.

Αφού βρίσκεσαι τόσο μακρυά από το ΑΚ, κανέnας πάροχος δεν δίνει vdsl και ο μόνος τρόπος είναι να επεκτείνει το νέο δίκτυο ο ΟΤΕ στην περιοχή σου ώστε να πάρεις από ΚΑΦΑΟΥ (KV).

Και αυτό μπορείς να το μάθεις μόνο από τον ΟΤΕ ρωτώντας αν υπάρχει διαθεσιμότητα για ένα αριθμό του ΟΤΕ.

Ουτε ο ΟΤΕ , ουτε η ΗΟΛ αλλα ουτε και η CYTA εχουν διαθεσιμοτητα στην περιοχη μου...ειτε στα 30 Mbps , ειτε στα 50 Mbps. Επομενως, εκτος αν η WIND εχει επενδυσει σε δικα της K/V , μαλλον ψαρευει σε θολα νερα.....

Προφανος η εταιρια που λες εχει βαλει μηχανημα VDSL μεσα στο κεντρο για να εξυπηρετησει τους πελατες που ειναι κοντα στο κεντρο (λιγοτερο απο 500μετρα) εαν σου αναφερε διαθεσιμοτητα υπαλληλος τους ενω ξερουν οτι εισαι μακρια τοτε ντροπη τους.

Μην δοκιμασεις καν, δεν προκειται να δουλεψει σαν VDSL σε τετοια αποσταση.

Αυτο σκεφτηκα και εγω....μακρυα....:)

Δημοσ.

Ουτε ο ΟΤΕ , ουτε η ΗΟΛ αλλα ουτε και η CYTA εχουν διαθεσιμοτητα στην περιοχη μου...ειτε στα 30 Mbps , ειτε στα 50 Mbps. Επομενως, εκτος αν η WIND εχει επενδυσει σε δικα της K/V , μαλλον ψαρευει σε θολα νερα.....

Κανένας εναλλακτικός πάροχος δεν έχει αναπτύξει δικό του δίκτυο, από ΑΚ προς τους συνδρομητές, εκτός από τη Forthnet που έκανε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη Ν. Σμύρνη αλλά και αυτό δεν ολοκληρώθηκε, νομίζω.

Δημοσ.

Ιδιόκτητα ΚΑΦΑΟ δε νομίζω ότι έχουν καν δικαίωμα εκ του νομού να βάλουν οι πάροχοι. Ο ΟΤΕ είναι ο μόνος διαχειριστής του last mile.

Δημοσ.

Καλημερα παιδια. Για να μην φτιαξω νεο θεμα κανω την ερωτηση μου εδω. Ειχα 24 ιντερνετ απο cyta κ επιανα 16mbps. Ομως λογο του οτι ηθέλα να βαλω vdsl επιδη χρειαζομαι καλυτερο streaming τους ρωτησα αν μπορω να βαλω κ μου ειπαν οχι επιδη ειμαι 711 μετρα μακρια απο το Α/Κ. Εκανα αιτηση διακοπης κ πριν λιγες μερες εκανα αιτηση για vdsl στην wind μιας κ μου βγαζει οτι το vdsl ειναι διαθεσιμο στην περιοχη μου. Ο ΟΤΕ απο οτι ειδα δινει vdsl εως 30mbps για την περιοχη που μενω οποτε λογικα κ wind καπου εκει θα δινει. Ξερει καποιος να μου πει ποσο πανω κατω θα πιανω αν με βαλουν απο Α/Κ συμφωνα με τα παραπανω? Θελω να ελπιζω τουλαχιστον για 2.50 upload μιας κ το χρειαζομαι.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ είμαι στα ~950 μέτρα από το Α/Κ (μιας και δεν υπάρχει VDSL από KV). Μόνο η WIND έδινε VDSL την οποία και δοκίμασα.

Με το router που έδινε η ίδια, οι αποσυνδέσεις ήταν συχνότατες μέχρι που αγόρασα ρούτερ καλύτερης μάρκας και δουλεύει σχεδόν άψογα.

Δημοσ.

Καλημερα παιδια. Για να μην φτιαξω νεο θεμα κανω την ερωτηση μου εδω. Ειχα 24 ιντερνετ απο cyta κ επιανα 16mbps. Ομως λογο του οτι ηθέλα να βαλω vdsl επιδη χρειαζομαι καλυτερο streaming τους ρωτησα αν μπορω να βαλω κ μου ειπαν οχι επιδη ειμαι 711 μετρα μακρια απο το Α/Κ. Εκανα αιτηση διακοπης κ πριν λιγες μερες εκανα αιτηση για vdsl στην wind μιας κ μου βγαζει οτι το vdsl ειναι διαθεσιμο στην περιοχη μου. Ο ΟΤΕ απο οτι ειδα δινει vdsl εως 30mbps για την περιοχη που μενω οποτε λογικα κ wind καπου εκει θα δινει. Ξερει καποιος να μου πει ποσο πανω κατω θα πιανω αν με βαλουν απο Α/Κ συμφωνα με τα παραπανω? Θελω να ελπιζω τουλαχιστον για 2.50 upload μιας κ το χρειαζομαι.

Φιλε μου η αποσταση σου απο το Α.Κ (αν πραγματικα ειναι 711m) δικαιολογει ακομα και τα 50 mbps. Μαλιστα στο http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php   σου βγαζει σαν μεγιστη "ιδανικη" ταχυτητα τα  54850 kbps, βαζοντας  Downstream Attenuation 9.8dB που αντιστοιχει στα 710 μετρα καλωδιακης αποστασης απο το dslam. Βεβαια αυτη την ταχυτητα (οταν δοθει) θα ειναι πολυ δυσκολο να την δεις γιατι μπαινουν κι αλλοι παραγοντες μεσα οπως θορυβος κ.λ. αλλα ισως με σωστες καλωδιωσεις να φτασεις τωρα και τα 50/5. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σου ειπαν οτι δεν μπορεις να εχεις vdsl λογο αποστασης. Mαλλον καποιο "κολλημα" της CYTA ηταν μου φαινετε..

Δημοσ.

φιλε μακρια απο wind!

εκανα την μαλα*** και εβαλα αυτο το VDSL, 

αστο....

σημερα που σου στελνω ηδη 20 αποσυνδεσεις - την εχω σχεδον απο το καλοκαιρι και καθε μηνα τους παιρνω τηλ 3-4 φορες

ειδικα στην αρχη.

σημερα τους πηρα τους λεω το προβλημα μου και μου λενε βγαλε το καλωδιο και αλλαξε το... (ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΑΛΑ** που σε πηρα για να μου πεις να κανω αυτη τη χαζομαρα) 

τους ξανα πηρα μετα γιατι συνεχισε το θεμα και μου ειπαν οτι δν μπορουνε να κανουνε κατι...και τους λεω ειστε με τα καλα σας?

λεει τηλεφωνηστε το πρωι ... σημερα το πρωι θα παω να κανω αιτηση αλλου τελος δν αντεχω αλλο αδερφε πραγματικα ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ Οταν εγω ειχα γραψει πριν καιρο εδω δν βρεθηκε κανεις να μου πει αυτα που σου λεω τωρα αστα! Και βρισκομαι κεντρο Θεσσαλονικη

Δημοσ.

ΕΙΤΕ ΒΑΛΕΙΣ WING ΕΙΤΕ οτε vdsl ακριβως το ιδιο ειναι γιατι η wind to vdsl το πσιρνει μεσω χονδρικης του οτε επισης σε ενενα ειμαι 1700 απο το ακ μονο οτε και wind καμια αλλη δεν μου δινει vdsl

Δημοσ.

Ιδιόκτητα ΚΑΦΑΟ δε νομίζω ότι έχουν καν δικαίωμα εκ του νομού να βάλουν οι πάροχοι. Ο ΟΤΕ είναι ο μόνος διαχειριστής του last mile.

Ιδιόκτητα καφάο όχι, αλλά καμπίνα με ενεργό εξοπλισμό xDSL, δίπλα στο καφάο, έχουν δικαίωμα κανονικότατα. Πρόσβαση στον υποβρόχο λέγεται, ρυθμιστικά απο την ΕΕΤΤ είναι στο RUO, αλλά κανένας Πάροχος δεν πρόκειται να κάνει τέτοια επένδυση. Στην ουσία είναι αυτό που κάνει ο ΟΤΕ με τις καμπίνες αλλά όπως είπα, τους συμφέρει αυτή η κατάσταση, παρά να χώσουν χρήματα που δεν πρόκειται να κάνουν απόσβεση...

Δημοσ.

Κανένας εναλλακτικός πάροχος δεν έχει αναπτύξει δικό του δίκτυο, από ΑΚ προς τους συνδρομητές, εκτός από τη Forthnet που έκανε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη Ν. Σμύρνη αλλά και αυτό δεν ολοκληρώθηκε, νομίζω.

λειτουργει μεν αλλα με λιγους συνδρομητες.

γινεται και οπως εγραψα πιο κατω στην αθηνα εχει μπει ενα πιλοτικα.

για να δινει ο οτε 30 αρι και οχι 50 αρι μαλλον απο το αστικο κεντρο θα παρεις.λογικα κοντα στα 30 σε βλεπω πανω κατω.οπως εγραψα ειναι Must αυτο για να παρεις τα μεγιστα.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Εγώ είμαι στα ~950 μέτρα από το Α/Κ (μιας και δεν υπάρχει VDSL από KV). Μόνο η WIND έδινε VDSL την οποία και δοκίμασα.

Με το router που έδινε η ίδια, οι αποσυνδέσεις ήταν συχνότατες μέχρι που αγόρασα ρούτερ καλύτερης μάρκας και δουλεύει σχεδόν άψογα.

για το vdsl ειναι Must αυτο:

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

επισης κατι zte που δινουν για vdsl ειναι αμαν.

φιλε μακρια απο wind!

εκανα την μαλα*** και εβαλα αυτο το VDSL, 

αστο....

σημερα που σου στελνω ηδη 20 αποσυνδεσεις - την εχω σχεδον απο το καλοκαιρι και καθε μηνα τους παιρνω τηλ 3-4 φορες

ειδικα στην αρχη.

σημερα τους πηρα τους λεω το προβλημα μου και μου λενε βγαλε το καλωδιο και αλλαξε το... (ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΑΛΑ** που σε πηρα για να μου πεις να κανω αυτη τη χαζομαρα) 

τους ξανα πηρα μετα γιατι συνεχισε το θεμα και μου ειπαν οτι δν μπορουνε να κανουνε κατι...και τους λεω ειστε με τα καλα σας?

λεει τηλεφωνηστε το πρωι ... σημερα το πρωι θα παω να κανω αιτηση αλλου τελος δν αντεχω αλλο αδερφε πραγματικα ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ Οταν εγω ειχα γραψει πριν καιρο εδω δν βρεθηκε κανεις να μου πει αυτα που σου λεω τωρα αστα! Και βρισκομαι κεντρο Θεσσαλονικη

α.αυτο

β.αν δεν παιζει απλα ζητας να σε ξαναβαλουν σε adsl.

Ιδιόκτητα καφάο όχι, αλλά καμπίνα με ενεργό εξοπλισμό xDSL, δίπλα στο καφάο, έχουν δικαίωμα κανονικότατα. Πρόσβαση στον υποβρόχο λέγεται, ρυθμιστικά απο την ΕΕΤΤ είναι στο RUO, αλλά κανένας Πάροχος δεν πρόκειται να κάνει τέτοια επένδυση. Στην ουσία είναι αυτό που κάνει ο ΟΤΕ με τις καμπίνες αλλά όπως είπα, τους συμφέρει αυτή η κατάσταση, παρά να χώσουν χρήματα που δεν πρόκειται να κάνουν απόσβεση...

ενας παροχος εχει βαλει δοκιμαστικα ενα στους αμπελοκηπους .δεν ξερω αν εχουν ριξει πελατες πανω ακομα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίξω νέο θέμα άδικα ας ρωτήσω εδώ.

Έχω και εγώ την ίδια απορία.

Είδα πρόσφατα ότι ο έλενχγος VDSL της Wind βγαίνει θετικός ενώ Forthnet,ΟΤΕ κτλ. αρνητικό.

Υπάρχει περίπτωση να έχει νοικιάσει κάποιο ΑΚ στην περιοχή;

Έχω και φίλο κοντά σε ΑΚ με Wind και πιάνει 48mbbs. Εγώ είμαι 750m από το συγκεκριμένο ΑΚ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...