WoodSell3r Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα, Εχω στα κοντινα μου σχεδια να κανω εναν επαγγελματικο οδηγο, οπου ο καθενας θα μπορει να ανεβαζει τα στοιχεια της επιχειρησης του και τηλεφωνα επικοινωνιας κοκ ή να μου τα δινει και να τα προσθετω στα ηδη υπαρχοντα και ετσι να διαφημιζεται - γινεται γνωστος. Για αρχη το φανταζομαι καπως ετσι. Λοιπον, αυτο που θελω να μαθω ειναι αν πρεπει να εχω μια νομικη καλυψη - ορους χρησης, καπου στη σελιδα για την χρηση των στοιχειων των επιχειρησεων. Μιας και ειναι προσωπικες πληροφοριες, θα πρεπει να απευθυνθω σε καποιο δικηγορο ή συμβολαιογραφο για να μου γραψει ενα κειμενακι, terms of service, σχετικα με τη χρηση των στοιχειων των επιχειρησεων (ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να τα δινω σε τριτους, ωστοσο τα στοιχεια θα ειναι δημοσια και ο καθενας θα μπορει να τα δει επειτα απο τη σχετικη αναζητηση) ή μπορω σε γενικες γραμμες να ορισω εγω πως θα χειριζομαι τα στοιχεια των επιχειρησεων χωρις να μπλεκω με κειμενα δικηγορων ; Ευχαριστω.
Gigenis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Η επωνυμία, η διεύθυνση και το τηλέφωνο μια επιχείρησης δε νομίζω ότι είναι προσωπικό δεδομένο... παρόλα αυτά καλό είναι να έχεις όρους χρήσης, γραμμένους από έναν δικηγόρο.
WoodSell3r Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Η επωνυμία, η διεύθυνση και το τηλέφωνο μια επιχείρησης δε νομίζω ότι είναι προσωπικό δεδομένο... παρόλα αυτά καλό είναι να έχεις όρους χρήσης, γραμμένους από έναν δικηγόρο. Καλημέρα gigeni και καλο Σαββατοκύριακο! Λοιπόν έχω ένα δικηγόρο γνωστό μου οπότε ελπίζω να μη με γδάρει Έχεις ιδέα αν χρειάζεται όμως ειδικός δικηγόρος κάποιας κατεύθυνσης ή και ένας γενικός με καλύπτει ; Ακόμα τι προτείνεις, όταν θα έχω τους όρους χρήσης να τους ανεβάσω σε μια καρτέλα Terms Of Services και να είναι σε html ή όταν μεταβείς στη καρτέλα να κατεβαίνουν αυτόματα σε ένα pdf που ενδεχομένως θα φέρει και την επωνυμία - υπογραφή του δικηγόρου για πλήρη κάλυψη ; Τέλος gigeni, σε περίπτωση που τοποθετήσω διαφημιστικά links με τον affiliate code μου, θα πρέπει να ενημερώνω και τους χρήστες ; Χρήση cookies δε θα κάνω, ανοίγω sessions για κάθε request αλλά ενδεχομένως κάποια links, όταν μεταβείς σε αυτά, να αποθηκεύουν cookies στον υπολογιστή του εκάστοτε χρήστη με τον affiliate code μου. UPDATE Οι όροι χρήσης που έχεις στο completegreece.gr είναι απλά ιδανικοί για μένα. Καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις χρήσεις και είναι καλογραμμένοι. Προέκυψε από κάποιο δικηγόρο φαντάζομαι έτσι ; Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η γραμμή : H δομή της σελίδας, ο τρόπος εμφάνισης του περιεχομένου καθώς και ο διακριτικός τίτλος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Ταξιδιωτικού Οδηγού. Μιας και έχω κατά νου ένα custom design και τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών της επιχείρησης, μπορώ να δηλώσω και εγώ κάπως έτσι πως αποτελούν ιδιοκτήσια μου ;; Και το βασικό, αποτελούν ιδιοκτησία του ιστοχώρου ή κάποιου φυσικού προσώπου ; Δηλαδή θα πρέπει να φαίνομαι εγώ σαν ιδιοκτήτης ή ο ιστοχώρος ; Σε πολιορκώ με πολλές ερωτήσεις μη σου χαλάσω και το πρωινό του Σαββάτου. Όποτε μπορείς ενημέρωσε με, ευχαριστώ!
dewn735 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Keep it simple - μη βάλεις pdf με υπογραφές δικηγόρου κτλ, γιατί μάλλον θα τρομάξεις τον κόσμο. Ένα απλό checkbox στην εγγραφή ("αποδέχομαι τους όρους χρήσης") και νομίζω είσαι οκ. Το ίδιο ισχύει και για τα cookies - ένα τυπικό tos είναι αρκετό 1
WoodSell3r Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Keep it simple - μη βάλεις pdf με υπογραφές δικηγόρου κτλ, γιατί μάλλον θα τρομάξεις τον κόσμο. Ένα απλό checkbox στην εγγραφή ("αποδέχομαι τους όρους χρήσης") και νομίζω είσαι οκ. Το ίδιο ισχύει και για τα cookies - ένα τυπικό tos είναι αρκετό Το θεμα ειναι οτι την εγγραφη των επιχειρησεων θα την κανω εγω ως διαχειριστης. Δεν υπαρχει στα σχεδια μου να κανει εγγραφη ο καθενας και να ανεβαζει τα στοιχεια του οποτε μαλλον τους ορους χρησης θα πρεπει να τους εχω τερμα κατω στο footer μιας και δε θα υπαρχει login φορμα. Τι λες ;
dewn735 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Καθαρά προσωπική μου άποψη, νομίζω η χρήση φόρμας είναι πλέον εκ των ουκ άνευ - άλλο πράγμα να ζητάς από τον άλλο να σου συμπληρώσει 4-5 κενά πεδία κι άλλο να τον βάλεις στη διαδικασία να γράψει email σε κάποιον άγνωστο. Για τη δε θέση του tos, το πιο λογικό είναι να το βάλεις μαζί με τις οδηγίες εγγραφής (φαντάζομαι θα έχεις κάτι τέτοιο) - ένας σύνδεσμος επίσης στο footer της σελίδας είναι απαραίτητος
WoodSell3r Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Καθαρά προσωπική μου άποψη, νομίζω η χρήση φόρμας είναι πλέον εκ των ουκ άνευ - άλλο πράγμα να ζητάς από τον άλλο να σου συμπληρώσει 4-5 κενά πεδία κι άλλο να τον βάλεις στη διαδικασία να γράψει email σε κάποιον άγνωστο. Για τη δε θέση του tos, το πιο λογικό είναι να το βάλεις μαζί με τις οδηγίες εγγραφής (φαντάζομαι θα έχεις κάτι τέτοιο) - ένας σύνδεσμος επίσης στο footer της σελίδας είναι απαραίτητος Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον σου. Έχεις ένα πόιντ για την αναγκαιότητα της φόρμας ωστόσο δεν είχα προβλέψει για κάτι τέτοιο καθώς θεωρούσα πως όλα αυτά θα έπρεπε να είναι η δουλειά του διαχειριστή, πέρα των άλλων που θα κάνω δηλαδή. Μιας και μιλάμε για μια μικρή επαρχιακή πόλη, σκεφτόμουνα να τυπώσω τους όρους χρήσης σε ένα α4 μαζί με τα πεδία τα οποία πρέπει να συμπληρώσει ο εκάστοτε και να πηγαίνω πόρτα πόρτα. Έτσι, και θα μπορεί να υπογράψει τους όρους χρήσης και να γράψει χειρόγραφα τα στοιχεία του. Το ξέρω πως δεν ειναι αποδοτικό αλλά στη παρούσα φάση με νοιάζει αρχικά να έχω μια φυσική επαφή με τον κάθε ενδιαφερόμενο παρά να γεμίσω σε σύντομο καιρό την βάση με εγγραφές πολλών και άγνωστων. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Βέβαια ξέρω πως είναι παράξενο να έρχεται κάποιος ξένος στο μαγαζί σου και να ζητάει τα στοιχεία σου για την τοποθέτηση τους σε έναν επαγγελματικό οδηγό καθώς και να βάλεις την υπογραφή σου σε ένα χαρτί που θα λέει "Όροι χρήσης". Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου πάνω σε αυτό, τι θα πρότεινες και πως θα διασφάλιζες την ομαλή εγγραφή των επιχειρήσεων χωρίς να φοβηθούν και να το απορρίψουν και την ίδια στιγμή να αποκτήσεις μια καλύτερη σχέση μαζί τους.
Gigenis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Οι όροι χρήσης αναφέρονται στη χρήση της υπηρεσίας... δεν είναι συμφωνητικό. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Του όρους χρήσης δεν τους θέλεις μόνο γι' αυτούς που θα καταχωρηθούν στη σελίδα σου, αλλά και για τους επισκέπτες της σελίδας σου. Του όρους χρήσης θα του βάλεις σε ένα link στο footer όπως κάνουν όλοι. Αν οι επισκέπτες της σελίδας σου δημιουργούν λογαριασμό και γίνονται μέλη. Τότε ναι χρειάζεσαι κι ένα checkbox στη φόρμα εγγραφής, που ουσιαστικά θα αποδέχονται οι χρήστες τους όρους χρήσης, καθώς κι ένα link προς τη σελίδα με τους όρους χρήσης. Με τους πελάτες σου χρειάζεσαι συμφωνητικό, ειδικά αν τους χρεώνεις τις υπηρεσίες που θα τους παρέχεις, στο οποίο θα αναφέρεις αναλυτικά τι τους παρέχεις και τι δεν είσαι υποχρεωμένος να τους παρέχεις. Και γι' αυτό θα χρειαστείς δικηγόρο. Το αν θα δεχτούν να μπουν στον κατάλογο σου και να υπογράψουν το συμφωνητικό, εξαρτάται από το πόσο καλός είναι ο κατάλογος σου και φυσικά πόσο καλός πωλητής είσαι Όσον αφορά τη πνευματική ιδιοκτησία, για ότι θέλεις να προστατέψεις θα πρέπει να κάνεις και την ανάλογη κατοχύρωση. Υπάρχει κατοχύρωση για εμπορικό όνομα, κατοχύρωση για λογότυπο... πιθανόν να υπάρχει και για το εικαστικό κομμάτι μιας σελίδας. Αν δεις όμως τη γραφειοκρατεία και τα ποσά που χρειάζονται... μάλλον θα το ξανασκεφτείς
WoodSell3r Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Με τους πελάτες σου χρειάζεσαι συμφωνητικό, ειδικά αν τους χρεώνεις τις υπηρεσίες που θα τους παρέχεις, στο οποίο θα αναφέρεις αναλυτικά τι τους παρέχεις και τι δεν είσαι υποχρεωμένος να τους παρέχεις. Και γι' αυτό θα χρειαστείς δικηγόρο. Το αν θα δεχτούν να μπουν στον κατάλογο σου και να υπογράψουν το συμφωνητικό, εξαρτάται από το πόσο καλός είναι ο κατάλογος σου και φυσικά πόσο καλός πωλητής είσαι Αρχικα να σε ευχαριστησω για το ενδιαφερον σου να ασχοληθεις και να απαντησεις. Επι του θεματος τωρα, αυτα ειναι τα γνωστα ιδιωτικα συμφωνητικα ; Θα υπαρχουν δυο ιδια, ενα για μενα και ενα για τον πελατη με τις υπογραφες μας και στα δυο ; Για να μπορω να ειμαι σε θεση να δινω ιδιωτικα συμφωνητικα, σε περιπτωση που χρεωνω τους πελατες για τις υπηρεσιες επαγγελματικου καταλογου που θα διαθετω, θα πρεπει να κανω καποιου ειδους εναρξη εταιρειας ή σχετική δήλωση στην εφορία ; Είναι αλήθεια πως δεν ειχα σκεφτεί όλες αυτες τις παραμέτρους παρά μόνο το σχεδιαστικό κομμάτι και τα του σερβερ. Ισως τελικα θα ηταν καλυτερα να προχωρησω και να τελειωσω την σελιδα και επειτα να την παραχωρησω για χρηση σε καποια εταιρεια και να εχω ενα μικρό ποσοστο επι των κερδων.
Gigenis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Εννοείται πως θα πρέπει να κάνεις έναρξη και να κόβεις τιμολόγια... αλλιώς δεν έχουν κανένα νόημα τα συμφωνητικά. Αν δεν είσαι πραγματικά σίγουρος για την επιτυχία της ιδέας σου, καλύτερα να μείνεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Δηλαδή δωρεάν καταχωρήσεις και έσοδα από διαφημίσεις google ή affiliate Τέλος για να ασχοληθεί κάποια εταιρεία με κάτι που έχεις φτιάξει εσύ, θα πρέπει να είναι κάτι πραγματικό καινούργιο, καινοτόμο και καλοφτιαγμένο.
WoodSell3r Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Εννοείται πως θα πρέπει να κάνεις έναρξη και να κόβεις τιμολόγια... αλλιώς δεν έχουν κανένα νόημα τα συμφωνητικά. Αν δεν είσαι πραγματικά σίγουρος για την επιτυχία της ιδέας σου, καλύτερα να μείνεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Δηλαδή δωρεάν καταχωρήσεις και έσοδα από διαφημίσεις google ή affiliate Τέλος για να ασχοληθεί κάποια εταιρεία με κάτι που έχεις φτιάξει εσύ, θα πρέπει να είναι κάτι πραγματικό καινούργιο, καινοτόμο και καλοφτιαγμένο. Ειμαι σιγουρος πως δε με παιρνει να κανω εναρξη με αφορμη μια ιδεα που ισως πιασει. Δε μπορω να το ρισκαρω για πολλους λογους. Εχω ηδη ενα affiliate link για τον host provider και ενδεχομενως να προσθεσω και αλλα. Αν θελησω ομως να βαλω αντι για adsense και ολα τα παραπλησια ppc, ppl, επιχειρησεις και εταιρειες της τοπικης κοινωνιας με καποιο μηνιαιο κοστος προφανως, τοτε και εκει θα πρεπει να εχω κανει εναρξη για να μην εχω αλλα θεματα ετσι ; Βεβαια, δε γνωριζω αν θα μπορουσα να ιδρυσω μια εικονικη εταιρεια σε γειτονικη χωρα που εχει αλλα επιπεδα φορολογησης, και να ειμαι καθαρος ετσι, εστω και απο μια πλαγια οδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα