Fulgore Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Προσωπικα δεν μιλησα για benches. Μίλησα για ουσία. Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να το πω καλύτερα. Τώρα το αν τα παιχνίδια θέλουν 4GB ram ή 6GB , να σου πω την αλήθεια δεν με απασχολεί ! Είδη οι R9 290 των 4Gb αναμένεται να πιάσουν τα 250€, η HBM είναι στον δρόμο και γενικά πιστεύω πως πλέον τα 4GB ram δεν θεωρούνται οικονομικά ασύμφορα. Εσενα μπορει να μην σε απασχολει.Οταν ομως ο αλλος αγορασει πχ την R9 290x και παει στο γνωστο Shadow Of Mordor και του πεταξει με κοκκινα γραμματα οτι δεν μπορει να βαλει τα textures σε Ultra,ειτε παρει την R9 290x ειτε ακομα και την ακριβοτερη 980,εμεις τι θα του πουμε μετα οτι το game ειναι κακογραμμενο???? Αν παει να παιξει το νεο AC U να δοκιμασει την νεα καρτα γραφικων και βλεπει frame drops συνεχεια τι θα του πουμε Mantle και αηδιες???? Ας σοβαρευτουν πρωτα οι ιδιοι οι Devs που στα καλα καθουμενα κανουν τη μια τουμπα μετα την αλλη,και μετα καθομαστε να μιλησουμε για Mantle,Physx και λοιπες αηδιες.Και αυτη ειναι η ουσια οχι να μιλαμε με λογια του αερα .. Δηλαδή τι να πάρω με 300 ευρώ για σούπερ gaming χωρίς κανένα κόλλημα και καλύτερο απτον fx8350??? Sent from my iPhone using Insomnia Και με βαση το παραπανω γραφω οτι γραφω.
adtakhs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Εσενα μπορει να μην σε απασχολει.Οταν ομως ο αλλος αγορασει πχ την R9 290x και παει στο γνωστο Shadow Of Mordor και του πεταξει με κοκκινα γραμματα οτι δεν μπορει να βαλει τα textures σε Ultra,ειτε παρει την R9 290x ειτε ακομα και την ακριβοτερη 980,εμεις τι θα του πουμε μετα οτι το game ειναι κακογραμμενο???? Αν παει να παιξει το νεο AC U να δοκιμασει την νεα καρτα γραφικων και βλεπει frame drops συνεχεια τι θα του πουμε Mantle και αηδιες???? Ας σοβαρευτουν πρωτα οι ιδιοι οι Devs που στα καλα καθουμενα κανουν τη μια τουμπα μετα την αλλη,και μετα καθομαστε να μιλησουμε για Mantle,Physx και λοιπες αηδιες.Και αυτη ειναι η ουσια οχι να μιλαμε με λογια του αερα .. Και με βαση το παραπανω γραφω οτι γραφω. Ξαναδιαβασε οτι εγραψα. Γιατι μαλλον δεν ειδες το edit . Η κατάσταση είναι καλύτερη απ`ότι ήταν σε άλλες εποχές ! Θυμήσου CR κ.λ.π.
Fulgore Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Προσωπικα δεν μιλησα για benches. Μίλησα για ουσία. Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να το πω καλύτερα. Πιστεύω πως πρέπει να κοιτάμε γύρω μας το τοπίο που δημιουργείται και που πηγαίνει η κατάσταση. Τώρα το αν τα παιχνίδια θέλουν 4GB ram ή 6GB , να σου πω την αλήθεια δεν με απασχολεί ! Είδη οι R9 290 των 4Gb αναμένεται να πιάσουν τα 250€, η HBM είναι στον δρόμο και γενικά πιστεύω πως πλέον τα 4GB ram δεν θεωρούνται οικονομικά ασύμφορα. Πάρα πολλά παιχνίδια πλέον στα 1080p παίζονται αξιοπρεπέστατα με τις κάρτες γραφικών που έχουμε στα χέρια μας, τόσο καλά, που δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε για SLI-CROSSFIRE και άλλα τέτοια ! Από εκεί και πέρα είναι η φυσική ροή των πραγμάτων , πως θα μπει περισσότερη ram στις κάρτες από την στιγμή που συμφέρει οικονομικά, οπότε θα την εκμεταλλευτούν και τα games ! Το κακό θα ήταν να έχουμε 4GB RAM στις κάρτες και να εκμεταλλευόμαστε μόνο το 1gb.. κάτι σαν τους πυρήνες μέχρι πριν λίγο καιρό.... Το θεμα ειναι ομως οτι δεν το βλεπουμε στην πραξη αυτο το οπτικο αποτελεσμα.Απο εκει που ειχαμε συνηθισει σε 2Gb Vram ξαφνικα πεταχτηκανε παιχνιδια που θελανε 4 και ειδαμε και το πιο κουλο 6Gb Vram,οταν 4gb ειχε το ακριβοτερο μοντελο της Nvidia.Το ενα Facepalm μετα το αλλο.Και ενω θα περιμενες να δεις κατι το φοβερο στον οπτικο τομεα,μιας και δεν εχουν και Multiplayer,τα γραφικα δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο. 2
The_Judas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Λέω ήταν γιατί οι σειρά 9ΧΧ της Nvidia θα υποστηρίζει και αυτή DX12, ενώ ταυτόχρονα είναι και κατά πολύ ταχύτερες (προς το παρόν βέβαια). Το κατά πολύ ταχύτερες από που προκύπτει; Μόνο η nvidia 980 υπερέχει αλλά και αυτή για λίγο. 2
sfk9039 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Το κατά πολύ ταχύτερες από που προκύπτει; Μόνο η nvidia 980 υπερέχει αλλά και αυτή για λίγο. Το αν είναι λίγο ή πολύ εξαρτάται από το εκάστοτε παιχνίδι. Σε κάποια, θα συμφωνήσω πως δεν είναι και τόσο. Με το κατά πολύ ταχύτερες ευνοούσα την αρχιτεκτονική. Όταν η Nvidia αποφασίσει να κάνει κάρτα με την κατανάλωση της 290Χ η AMD θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, εκτός και αν έχει κάποιον άσο στο μανίκι και αυτή. Αυτός ο άσος σίγουρα δεν θα είναι το Mandle.... Δείτε και κάτι καινούργια bench από Far Cry 4: http://www.techspot.com/review/917-far-cry-4-benchmarks/page5.html Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι, ΤΟΣΑ χρόνια ΚΑΘΕ χρόνο λένε πως θα βγουν παιχνίδια που θα εκμεταλεύονται 8 πυρήνες. Αν ήμουν στην θέση τους θα σκεφτόμουνα μήπως κάπου κάνω λάθος.....
klainmaingr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Σκέφτομαι απο phenom ii x3 445 να πάω σε κάποιον vfm fx. To θέμα είναι πως η μητρική μου είναι am3. Αξιζει σήμερα να πάρω ένα combo fx6300-8320/budget mb ή μιας και δε βλέπω το am3+ να προχωράει να ψάξω μήήήήήπως και βρώ κάποιον phenom ii x6 1090t που υποστηρίζεται και απο τη μητρική που ήδη έχω; Μνήμες έχω και τα παραπάνω θα πάνε combo με μια r9 280x για να μειώσω κάπως το bottleneck. edit: για την ιστορία έχω και μια 1155 mobo να κάθεται δεν ξέρω αν αξίζει να κοιτάξω προς κάτι τέτοιο.
benign Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Παντως εγω παιδια,παιχνιδια κακογραμμενα που ζητανε στα ξαφνικα 6gb απο την vga δεν υπαρχει περιπτωση να αγορασω.Νομιζω δεν πρεπει να μην ειμαστε ερμαια στις ορεξεις και τα πειραματα των εταιριων.Ειμαι σιγουρος οτι αν γινει καλη δουλεια στον προγραμματιστικο τομεα μπορουν να βγουν παιχνιδια υπεροχα που να παιζουν μια χαρα στα 2 gb και να αξιοποιουν 4,6, η 8 πυρηνες. Και αν και ειμαι φανατικος gamer,ακριβη καρτα γραφικων ποτε δεν πηρα ουτε προκειται.Δεν μετραω frames αλλα την ολη εμπειρια ενος παιχνιδιου.Aς βγαλουν ενα παιχνιδι ποιοτητας Mass Effect και βλεπουμε. edit: για την ιστορία έχω και μια 1155 mobo να κάθεται δεν ξέρω αν αξίζει να κοιτάξω προς κάτι τέτοιο. Πουλας αυτα που ανεφερες και αγοραζεις εναν μεταχειρισμενο ι5 Sandy η Ivy και εισαι μια χαρα. Δεν σου ξεκλειδωσε ο athlon? 1
klainmaingr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Πουλας αυτα που ανεφερες και αγοραζεις εναν μεταχειρισμενο ι5 Sandy η Ivy και εισαι μια χαρα. Δεν σου ξεκλειδωσε ο athlon? Athlon ναι συνέχεια derpάρω με την ονομασία. Ενώ παλιότερα τον είχα για μεγάλο διαστημα ξεκλείδωτο και τον είχα κλείσει επειδή υποψιάστηκα οτι μου προκαλούσε αστάθειες, τώρα που πήγα πάλι να τον κάνω unlock πετάει μπλε οθόνη με το καλημέρα. Δοκίμασα 5-6 φορές και το παράτησα. Προτείνεις κάποιον συγκεκριμένο i5? Έλεγα να πάρω μια μτχ mobo στο 50ρικο και έναν 6300 ή 8320 στα 90/130 και με ένα 150-180ρι να ξεμπερδεύω. Οι ισάξιοι της intel δεν βγαίνουν πολύ παραπάνω; Μια ματιά που έριξα ούτε dual core δε παίρνω με 100-120€.
Krusty Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 ... δεν θα πας να βαλεις win7 γτ ειναι το μεγαλυτερο fail και φρεναρουν τους FX επεξεργαστες,με win8/8.1 εχουνε βαλει την καλυτερη υποστηριξη για ολους τους FX(μετα το μεγαλο κραξιμο τον AMD users). Υπάρχουν και δύο fixes για τα windows 7 που διορθώνουν το κεντρικό πρόβλημα για τους AMD fx επεξεργαστές με windows 7. Δεν ξέρω αν με τα windows 8.1 έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όμως. https://forums.station.sony.com/eq/index.php?threads/important-amd-fx-bulldozer-cpu-fix-windows-7.206565/
benign Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Athlon ναι συνέχεια derpάρω με την ονομασία. Ενώ παλιότερα τον είχα για μεγάλο διαστημα ξεκλείδωτο και τον είχα κλείσει επειδή υποψιάστηκα οτι μου προκαλούσε αστάθειες, τώρα που πήγα πάλι να τον κάνω unlock πετάει μπλε οθόνη με το καλημέρα. Δοκίμασα 5-6 φορές και το παράτησα. Προτείνεις κάποιον συγκεκριμένο i5? Έλεγα να πάρω μια μτχ mobo στο 50ρικο και έναν 6300 ή 8320 στα 90/130 και με ένα 150-180ρι να ξεμπερδεύω. Οι ισάξιοι της intel δεν βγαίνουν πολύ παραπάνω; Μια ματιά που έριξα ούτε dual core δε παίρνω με 100-120€. Προτεινω μιας και εχεις την μητρικη 1155 να παρεις εναν μεταχειρισμενο 2500,2600 η 3570,οχι Κ,για να μην εχει υποστει overclocking και να ειναι καταπονημενος,και εισαι πολυ καλα.Δεν καταλαβα τι λες για dual core,δεν εχεις ηδη μητρικη 1155?Με μπερδεψες.
klainmaingr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Προτεινω μιας και εχεις την μητρικη 1155 να παρεις εναν μεταχειρισμενο 2500,2600 η 3570,οχι Κ,για να μην εχει υποστει overclocking και να ειναι καταπονημενος,και εισαι πολυ καλα.Δεν καταλαβα τι λες για dual core,δεν εχεις ηδη μητρικη 1155?Με μπερδεψες. Έχω την Gigabyte GA-H61M-S2PV αμεταχείριστη. Το κακό της είναι οτι έχει μόνο 2 ram slot και με περιορίζει πολύ στη ram μιας και ήδη έχω 2x4 και 2χ2. O φθηνότερος i5 που βρίσκω σε 1155 είναι ο 3570 κάπου στα 200€. Meanwhile ο 8320 μαζί με μια μτχ μητρική βγαίνει καμια 180 και αν βάλω και μια αγγελία την 1155 mobo και ΑΜΑ φύγει πάω ένα 150ρι σύνολο. Το sum up: 1. i5 3570 και 2 λιγότερα ram slots 200€ 2. fx8320 με μια μετάχειρη mobo 150€ Απο τα λίγα που διαβάζω οι i5 είναι κατα κανόνα καλύτεροι (προς το παρόν) για gaming αλλα υστερούν στο video editing και σε ότι αξιοποιεί το multi core γενικά. Βλακωδώς φανταζόμουν οτι 8cores>>>>4cores κάτι που απο ότι καταλαβαίνω με τα σημερινά δεδομένα δεν ισχύει. Το θέμα είναι αν και κατα πόσο αξίζει τα 50€ και (κυρίως) τα 2 λιγότερα ram slots ο i5.
Fulgore Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Έχω την Gigabyte GA-H61M-S2PV αμεταχείριστη. Το κακό της είναι οτι έχει μόνο 2 ram slot και με περιορίζει πολύ στη ram μιας και ήδη έχω 2x4 και 2χ2. O φθηνότερος i5 που βρίσκω σε 1155 είναι ο 3570 κάπου στα 200€. Meanwhile ο 8320 μαζί με μια μτχ μητρική βγαίνει καμια 180 και αν βάλω και μια αγγελία την 1155 mobo και ΑΜΑ φύγει πάω ένα 150ρι σύνολο. Το sum up: 1. i5 3570 και 2 λιγότερα ram slots 200€ 2. fx8320 με μια μετάχειρη mobo 150€ Απο τα λίγα που διαβάζω οι i5 είναι κατα κανόνα καλύτεροι (προς το παρόν) για gaming αλλα υστερούν στο video editing και σε ότι αξιοποιεί το multi core γενικά. Βλακωδώς φανταζόμουν οτι 8cores>>>>4cores κάτι που απο ότι καταλαβαίνω με τα σημερινά δεδομένα δεν ισχύει. Το θέμα είναι αν και κατα πόσο αξίζει τα 50€ και (κυρίως) τα 2 λιγότερα ram slots ο i5. Οποιος πουλαει τον i5 3570 στα 200ευρω ειναι ''κλεφτης'',και παλιο Socket πουλαει που δεν βγαινει πια και μεταχειρισμενο Cpu σε τιμη καινουργιου. Μακρια και αγαπημενα.
klainmaingr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Οποιος πουλαει τον i5 3570 στα 200ευρω ειναι ''κλεφτης'',και παλιο Socket πουλαει που δεν βγαινει πια και μεταχειρισμενο Cpu σε τιμη καινουργιου. Μακρια και αγαπημενα. My bad δε διευκρίνησα. Βρίσκω = new απο visionstudio. Σε μεταχειρισμένο ofc θα δώ ανάλογα με τιμή/κατάσταση και αν θα βρώ κάτι soon tm.
The_Judas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Σκέφτομαι απο phenom ii x3 445 να πάω σε κάποιον vfm fx. To θέμα είναι πως η μητρική μου είναι am3. Αξιζει σήμερα να πάρω ένα combo fx6300-8320/budget mb ή μιας και δε βλέπω το am3+ να προχωράει να ψάξω μήήήήήπως και βρώ κάποιον phenom ii x6 1090t που υποστηρίζεται και απο τη μητρική που ήδη έχω; Μνήμες έχω και τα παραπάνω θα πάνε combo με μια r9 280x για να μειώσω κάπως το bottleneck. edit: για την ιστορία έχω και μια 1155 mobo να κάθεται δεν ξέρω αν αξίζει να κοιτάξω προς κάτι τέτοιο. Πουλάς ότι έχεις στις αγγελίες και παίρνεις am3+ με fx6300 ή 8320 + μητρική: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27856&cat=3&sub=374&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined 1
benign Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Έχω την Gigabyte GA-H61M-S2PV αμεταχείριστη. Το κακό της είναι οτι έχει μόνο 2 ram slot και με περιορίζει πολύ στη ram μιας και ήδη έχω 2x4 και 2χ2. O φθηνότερος i5 που βρίσκω σε 1155 είναι ο 3570 κάπου στα 200€. Meanwhile ο 8320 μαζί με μια μτχ μητρική βγαίνει καμια 180 και αν βάλω και μια αγγελία την 1155 mobo και ΑΜΑ φύγει πάω ένα 150ρι σύνολο. Το sum up: 1. i5 3570 και 2 λιγότερα ram slots 200€ 2. fx8320 με μια μετάχειρη mobo 150€ Απο τα λίγα που διαβάζω οι i5 είναι κατα κανόνα καλύτεροι (προς το παρόν) για gaming αλλα υστερούν στο video editing και σε ότι αξιοποιεί το multi core γενικά. Βλακωδώς φανταζόμουν οτι 8cores>>>>4cores κάτι που απο ότι καταλαβαίνω με τα σημερινά δεδομένα δεν ισχύει. Το θέμα είναι αν και κατα πόσο αξίζει τα 50€ και (κυρίως) τα 2 λιγότερα ram slots ο i5. Δεν βλεπω δυσκολια.Κρατας τις 2Χ4 που ειναι μια χαρα και πας σε ενα μεταχειρισμενο 3570 απο αξιοπιστο πωλητη με 100% θετικες αξιολογησεις και απο την πολη σου.Το πολυ 140 θα δωσεις για εναν τετοιο. Τωρα που πλησιαζουν οι γιορτες θα γινει της τρελλης στις αγγελιες αλλα να εισαι σε επιφυλακη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα