Fulgore Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι επειδή θέλω να αναβάθμισω και εγώ το gaming pc και δεν είμαι σίγουρος 100 %...πως σας φαίνεται η παρακάτω σύνθεση: fx 8320 με gtx 970 και μια μητρική στα 85 ευρώ περίπου;επίσης οι μνήμες που έχω τώρα ειναι 4Χ2 gb στα 1333 MHz...να τις αναβαθμισω Σε μεγαλύτερη ταχύτητα η δεν κερδίζω κάτι σπουδαίο;τέλος έχετε να μου προτείνεται κάποια μητρική;ευχαριστώ... Μια χαρα εισαι.Κατσε στις Ram εννοεις οτι εχεις 2 ram των 4Gb στα 1333 ή 4Ram των 2gb στα 1333.Αν εχεις 4 ram τοτε θα ηταν καλυτερα να τις πουλαγες και να πηγαινες σε 2x4gb στα 1600 λογω Dual Channel,και για να εχεις 2 slot ελευθερα για το μελλον. Αν εχεις 2x4 τοτε θα ελεγα να μεινεις οπως εισαι εκτως αν βρεις καμια καλη προσφορα πχ 8gb ram στα 50ευρω. Στα υπολοιπα εισαι μια χαρα. Τωρα μητρικες για 8320 που μπορεις να δεις ειναι οι http://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html http://www.skroutz.gr/s/4046503/Gigabyte-970A-UD3P.html
labrosviz Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ φίλε...έχω 4Χ2gb...όποτε θα τις πουλήσω μάλλον...να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο αν και μπορεί να ειναι τρελό αυτό που ζητάω...σαν μητρική έχω αυτήν την στιγμή την asus crosshairs III formula και τον phenom II 965 black...υπαρχει περίπτωση να βάλω επάνω την gtx 970 και να λειτουργήσει κανονικά; Το ξέρω ότι μάλλον θα φρενάρει την κάρτα αλλά θέλω να είμαι 100% σίγουρος...
adtakhs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Τα περισσοτερα παιχνιδια δεν χρησιμοποιουν καν 4 πυρηνες και για αυτο το λογο η Intel ειναι καλυτερη καθως ναι μεν εχει λιγοτερους πυρηνες αλλα ειναι δυνατοτεροι απο τους αντιστοιχους Fx(απλα οι Fx κερδιζουν στο Vfm και στο φθηνο Oc σε τιποτα αλλο).Αν πχ δεις ειδικα στα Mmos οι Intel εχουν τεραστιες διαφορες http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8350-vishera-review,3328-15.html http://www.anandtech.com/bench/CPU/62 Στα υπολοιπα παιχνιδια επειδη βασιζονται κυριως στην δυνατη καρτα γραφικων δεν θα δεις τεραστιες διαφορες μεταξυ Intel και Amd, και εκει ειναι που μετραει το Vfm του Fx 8320. Και το παραπανω που αναφερεις μεταξυ Fx και I7 δειχνει οτι δεν το πολυ εψαξες το θεμα μιας και αυτο που γραφεις δεν ισχυει. Αρα κοινως για να μην πολυλογουμε ή πας σε Fx 8320 και μητρικη γυρω στα 85ευρω σαν Value For Money λυση και με δυνατοτητα Oc,ή σε i5 κλειδωμενο. Και για μνημες κοιτας σε 2x4gb λογω Dual Channel. Λάθος !!! Αν δεις το thief με MANTLE πανω σε AMD FX 8350 και μετά σε I7 4770 με κάρτα γραφικών την R9 290X θα δεις τον AMD να έχει υψηλότερα FPS και ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΜΙΝ fps ! Αυτό δείχνει πως ΔΕΝ υπάρχει έλλειψη δύναμης στα FX chip , κάθε άλλο , αλλά διαφορερική υποστήριξη του εκάστοτε hardware από κάθε διαφορετική μηχανή γραφικών ! Γενικά το σωστό της υπόθεσης είναι το εξής ! Σε όσες μηχανές γραφικών ΔΕΝ υποστηρίζουν πολλούς πυρήνες, ένα chip με υψηλό IPC ακόμα και χαμηλότερης επεξεργαστικής ισχύος, μπορεί να τραβάει καλά ! Πχ. Αν βάλεις έναν Pentium Hass να τρέξει απέναντι σε έναν I7 sandy, θα υπάρξει game ,το οποίο θα παίξει καλύτερα στον μικρό pentium. Σε όσες μηχανές γραφικών υποστηρίζονται οι πολλοί πυρήνες και καθώς φαίνεται σε όσες μηχανές γραφικών παίζουν και με MANTLE ( Όλες οι νέες μεγάλες πλέον το υιοθέτησαν) , ΠΡΩΤΑ έρχεται η συνολική επεξεργαστική ισχύ του επεξεργαστή, μετά τα cores του , και μετά το IPC ! Το λέω αυτό γιατί το MANTLE πλέον είναι γεγονός ! Εφυγε από την BETA και βγήκε στην κυκλοφορία ! Το DX12 , το νέο openGL παίρνουν από αυτό ! Μέχρι και η intel σκέφτεται να το υιοθετήσει.
Drake27 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Θα πω και εγω την γνωμη μιας εχω συστημα με FX8350 εδω και ενα χρονο,καταρχας πρεπει να παρεις μια σωστη μιτρικη ωστε να εκμεταλευετε τον επεξεργαστη στο φουλ,μια καλη προταση ειναι Gigabyte 990FXA-UD5 και μια ποιο οικονομικη αρκετα καλη και για oc Gigabyte 990XA-UD3(αυτην εχω),μνημες με τελεια συνεργασια μιτρικη επεξεργαστη ειναι η corsair vengeance(εγω εχω 1600 16gb).Σε θεμα gaming δεν εχω κανενα απολυτος θεμα,παιζω τα παντα σε ultra χωρις frame drops,εχω CF 7870 και παει αερα,οπως ειπε και ο φιλος απο πανω,η mantle τεχνολογια ειναι πολυ καλη και εκμεταλευετε τα παντα πανω σε ενα amd συστημα.Παιχνιδια οπως το BF4 με mantle εχω max fps 120 και min 50,ειναι πολυ καλα,βεβαια δεν θα πας να βαλεις win7 γτ ειναι το μεγαλυτερο fail και φρεναρουν τους FX επεξεργαστες,με win8/8.1 εχουνε βαλει την καλυτερη υποστηριξη για ολους τους FX(μετα το μεγαλο κραξιμο τον AMD users). Υ.Γ Το καλο με το mantle ειναι οτι ανθρωποι σαν εμας που δεν μπορουν να δινουν συνεχεια λεφτα για καρτα γραφικων επειδη της M$ της κ@υλωνει να βγαζει καινουργιο DX,μενουμε με την παλια(εγω π.χ) και παιζουμε με mantle και 100% αποδοση των καρτών.
sfk9039 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Λάθος !!! Αν δεις το thief με MANTLE πανω σε AMD FX 8350 και μετά σε I7 4770 με κάρτα γραφικών την R9 290X θα δεις τον AMD να έχει υψηλότερα FPS και ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΜΙΝ fps ! Αυτό δείχνει πως ΔΕΝ υπάρχει έλλειψη δύναμης στα FX chip , κάθε άλλο , αλλά διαφορερική υποστήριξη του εκάστοτε hardware από κάθε διαφορετική μηχανή γραφικών ! Γενικά το σωστό της υπόθεσης είναι το εξής ! Σε όσες μηχανές γραφικών ΔΕΝ υποστηρίζουν πολλούς πυρήνες, ένα chip με υψηλό IPC ακόμα και χαμηλότερης επεξεργαστικής ισχύος, μπορεί να τραβάει καλά ! Πχ. Αν βάλεις έναν Pentium Hass να τρέξει απέναντι σε έναν I7 sandy, θα υπάρξει game ,το οποίο θα παίξει καλύτερα στον μικρό pentium. Σε όσες μηχανές γραφικών υποστηρίζονται οι πολλοί πυρήνες και καθώς φαίνεται σε όσες μηχανές γραφικών παίζουν και με MANTLE ( Όλες οι νέες μεγάλες πλέον το υιοθέτησαν) , ΠΡΩΤΑ έρχεται η συνολική επεξεργαστική ισχύ του επεξεργαστή, μετά τα cores του , και μετά το IPC ! Το λέω αυτό γιατί το MANTLE πλέον είναι γεγονός ! Εφυγε από την BETA και βγήκε στην κυκλοφορία ! Το DX12 , το νέο openGL παίρνουν από αυτό ! Μέχρι και η intel σκέφτεται να το υιοθετήσει. Λάθος!!!! Στο beta: Στην τελική έκδοση: Απλά άφησαν να γίνουν benchmark με την beta για ευνόητους λόγους......... Το mantle έχει χρόνο ζωής μέχρι το DX12. Από εκεί και πέρα ουσιαστικά ενσωματώνεται σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο πως οι CGN κάρτες της AMD είναι συμβατές με DX12..... Όσο αφορά FX vs i5, ποια δεν μπορώ να συγκρίνω έναν επεξεργαστή 3 ετών με έναν καινούργιο. Το μόνο που έχω να πω είναι πως όσοι είναι funboys να κρατήσουν την κάψα τους για τον εαυτό τους. Μην καίτε κόσμο.... Ένας i5 ρίχνει στα πάντα σε έναν FX από single thread μέχρι multitasking. Επίσης αν δεν υπάρχουν τα χρήματα για ακριβή μητρική, μπορεί να πάρει κάποιος και μητρική με h81. Μια χαρά είναι και το h81 αν δεν θέλεις raid,sli κλπ CPU i5 +Motherboard πάνε κανένα 200αρι, πολύ ποιο value for money δηλαδή από έναν FX. Επίσης να μην ξεχνάμε πως με τους FX θες τροφοδοτικά, ψύκτρες κλπ...... links: http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-review/5 http://techreport.com/review/23750/amd-fx-8350-processor-reviewed/9 Οι 4 πυρήνες του 4670 δεν έχουν καμία σχέση με τους πυρήνες του q6600 και τους 8 του 8350..... Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2014 από sfk9039
STORM1978 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 links: http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_fx_8350_processor_review,11.html http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/2 και εγώ μπορώ να βάλω links αλλά να κάνω τον κόπο και να διαβάσω και τις υπόλοιπες σελίδες όμως για το τι μπορεί να κάνει ένας FX. 3
adtakhs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Λάθος !!! Λάθος!!!! Στο beta: Στην τελική έκδοση: Απλά άφησαν να γίνουν benchmark με την beta για ευνόητους λόγους......... Το mantle έχει χρόνο ζωής μέχρι το DX12. Από εκεί και πέρα ουσιαστικά ενσωματώνεται σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο πως οι CGN κάρτες της AMD είναι συμβατές με DX12..... Όσο αφορά FX vs i5, ποια δεν μπορώ να συγκρίνω έναν επεξεργαστή 3 ετών με έναν καινούργιο. Το μόνο που έχω να πω είναι πως όσοι είναι funboys να κρατήσουν την κάψα τους για τον εαυτό τους. Μην καίτε κόσμο.... Ένας i5 ρίχνει στα πάντα σε έναν FX από single thread μέχρι multitasking. Επίσης αν δεν υπάρχουν τα χρήματα για ακριβή μητρική, μπορεί να πάρει κάποιος και μητρική με h81. Μια χαρά είναι και το h81 αν δεν θέλεις raid,sli κλπ CPU i5 +Motherboard πάνε κανένα 200αρι, πολύ ποιο value for money δηλαδή από έναν FX. Επίσης να μην ξεχνάμε πως με τους FX θες τροφοδοτικά, ψύκτρες κλπ...... links: http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-review/5 http://techreport.com/review/23750/amd-fx-8350-processor-reviewed/9 Οι 4 πυρήνες του 4670 δεν έχουν καμία σχέση με τους πυρήνες του q6600 και τους 8 του 8350..... Το Review του TOMSHARDWARE έγινε By Don Woligroski July 16, 2014 12:00 AM Το Review του TECHSPORT έγινε By Steven Walton on March 25, 2014 Και μου μιλάς για τελική μορφή του mantle στο techsport και beta στον tom? Μπας και είναι το ανάποδο ? 20 Μαρτίου πέρασε το thief σε mantle .... 25 Φεβρουαρίου Κυκλοφόρησε πρώτη φορά. Τα συμπεράσματα που λέω παραπάνω έχουν εξαχθεί και από άλλα reviews όχι μόνο του tom. Καλά τα υπόλοιπα είναι να γελάς, αλλά οκ ...
JimRdesign Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 ποιός νοιάζεται για το mantle οταν οι κάρτες της amd δεν υποστηρίζουν ακόμα το dx12.To οτι 2-3 παιχνίδια υποστηρίζουν το mantle δεν μας ενδιαφέρει και πολύ.Μας ενδιαφέρει να πάρουμε κάρτα που να υποστηρίζει το dx12 που έρχεται και να παίζουμε τα εκατοντάδες παιχνίδια που θα το υποστηρίζουν και ακόμα η amd δέν έχει τέτοια κάρτα.Οπότε οποιοσδήποτε πάρει τώρα amd κάρτα θα πάρει προιόν που θα είναι παρωχημένο το επόμενο διάστημα.
adtakhs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 ποιός νοιάζεται για το mantle οταν οι κάρτες της amd δεν υποστηρίζουν ακόμα το dx12.To οτι 2-3 παιχνίδια υποστηρίζουν το mantle δεν μας ενδιαφέρει και πολύ.Μας ενδιαφέρει να πάρουμε κάρτα που να υποστηρίζει το dx12 που έρχεται και να παίζουμε τα εκατοντάδες παιχνίδια που θα το υποστηρίζουν και ακόμα η amd δέν έχει τέτοια κάρτα.Οπότε οποιοσδήποτε πάρει τώρα amd κάρτα θα πάρει προιόν που θα είναι παρωχημένο το επόμενο διάστημα. Μantle υποστηρίζουν όλες οι μεγάλες σύγχρονες μηχανές γραφικών, αυτές που θα βγάλουν όλους τους μεγάλους τίτλους ! Τέλος, όσον αφορά τις εξελίξεις με το Mantle, σύμφωνα με τον Huddy υπάρχουν τουλάχιστον 100 ομάδες δημιουργών παιχνιδιών που έχουν υπογράψει για το Mantle. Ο αριθμός αυτός είναι ο διπλάσιος σε σχέση με το καλοκαίρι. Υπάρχουν 20 παιχνίδια που ήδη έχουν διατεθεί ή θα διατεθούν και θα υποστηρίζουν το Mantle, δέκα game studios και οι τέσσερις μηχανές γραφικών παιχνιδιών Frostbite 3, CryEngine, Asura Engine και Nitrous Engine θα διαθέτουν υποστήριξη για Mantle. Από εκεί και πέρα ! 1) Το mantle δεν έχει περιορισμό στο λειτουργικό που θα μπει ! 2) Είναι είδη στις μηχανές γραφικών και τα games . 3) Εχει είδη δείξει τι είναι και τι κάνει ! Το DX12 δεν υπάρχει ακόμα , δεν ξέρουμε τι κάνει , δεν υπάρχουν ακόμα games !!!
JimRdesign Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 και με mantle οι ιντελ επεξεργαστές"τρέχουν"πιό καλά τα games ή τουλάχιστον το ίδιο καλά με τους amd και στην μισή κατανάλωση.
8elwADSL Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Το mantle κάνει φοβερή δουλειά μακάρι να εξαπλωθεί σε περισσότερα games.
sfk9039 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Ναι , Τάκη, έχεις δίκιο για τα reviews τα μπέρδεψα. Είχα την εντύπωση πως το techspot ήταν μετά. Αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Μόνο στο thief είναι λίγο καλύτερος ο 8350 και μόνο στο tomshardware απ΄ ότι βλέπω. Από εκεί και πέρα και όσο αφορά τους σύγχρονους επεξεργαστές των intel και AMD (λόγο open cl, compute κλπ) έναντι των παλαιότερων (FX κλπ) σου τα έχω πει και σε άλλα thread. Δεν θέλεις να καταλάβεις, δεν επιμένω γιατί είναι δικαίωμα σου. Αλλά μην προτείνεις πράγματα σε ανθρώπους και τους καις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει κανείς την αρχαιολογική σαβούρα της AMD για να ξεστοκάρει. To dx 12 βασίζετε στο mandle για αυτόν τον λόγο οι κάρτες της AMD από 7ΧΧΧ (CGN δηλαδή) λέγεται πως θα είναι συμβατές με αυτό. Αν δεν κάνω λάθος και το dx 10.1 είχε κάποια πράγματα από το 11, δεν είμαι σίγουρος αλλά κάπου θυμάμαι να έχει κάνει κάτι παρόμοιο η AMD. Πάντως το σίγουρο είναι πως όταν βγει το DX12 το mantle πάψει να υπάρχει για τον λόγο που είπα πριν. Αν ευσταθούν οι φήμες που προανέφερα, τότε το mantle/DX12 ήταν ένα αβαντάζ για τις κάρτες γραφικών της AMD. Λέω ήταν γιατί οι σειρά 9ΧΧ της Nvidia θα υποστηρίζει και αυτή DX12, ενώ ταυτόχρονα είναι και κατά πολύ ταχύτερες (προς το παρόν βέβαια).
Fulgore Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Καθηστε εσεις και φαγωθειτε για αηδιες...Εδω βγαινουν παιχνιδια που ζητανε 4 και 6Gb Vram και εσεις κολλατε ακομα στους επεξεργαστες,οι οποιοι εχουν μεινει στασιμοι εδω και χρονια. Εδω καθομαστε και τρωμε στην μαπα unplayable παιχνιδια οπως το AC U,βγαζουν οι Devs παιχνιδια κουτσουρεμενα και πρεπει να ερθουν οι mods να τα κανουν playable(βλεπε DS,FF XIII)και εσεις καθεστε ακομα και τρωγεστε για οτι να ναι. Αλλα ειπαμε κατα τα αλλα βγηκε το Mante να σηκωσουμε τις σημαιες ψηλα,οχι οτι οσο πανε τα παιχνιδια γινονται και πιο κακογραμμενα που αυτο μας ενδιαφερει,οχι να κοιταξουμε μονο να βρουμε το Benchmark που συμφερει την εταιρια που εχουμε αγορασει για να νιωσουμε καλυτερα για την αγορα μας. 4
adtakhs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 .Εδω βγαινουν παιχνιδια που ζητανε 4 και 6Gb Vram και εσεις κολλατε ακομα στους επεξεργαστες,οι οποιοι εχουν μεινει στασιμοι εδω και χρονια. Εδω καθομαστε και τρωμε στην μαπα unplayable παιχνιδια οπως το AC U,βγαζουν οι Devs παιχνιδια κουτσουρεμενα και πρεπει να ερθουν οι mods να τα κανουν playable(βλεπε DS,FF XIII)και εσεις καθεστε ακομα και τρωγεστε για οτι να ναι. Αλλα ειπαμε κατα τα αλλα βγηκε το Mante να σηκωσουμε τις σημαιες ψηλα,οχι οτι οσο πανε τα παιχνιδια γινονται και πιο κακογραμμενα που αυτο μας ενδιαφερει,οχι να κοιταξουμε μονο να βρουμε το Benchmark που συμφερει την εταιρια που εχουμε αγορασει για να νιωσουμε καλυτερα για την αγορα μας. Προσωπικα δεν μιλησα για benches. Μίλησα για ουσία. Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να το πω καλύτερα. Πιστεύω πως πρέπει να κοιτάμε γύρω μας το τοπίο που δημιουργείται και που πηγαίνει η κατάσταση. Τώρα το αν τα παιχνίδια θέλουν 4GB ram ή 6GB , να σου πω την αλήθεια δεν με απασχολεί ! Είδη οι R9 290 των 4Gb αναμένεται να πιάσουν τα 250€, η HBM είναι στον δρόμο και γενικά πιστεύω πως πλέον τα 4GB ram δεν θεωρούνται οικονομικά ασύμφορα. Πάρα πολλά παιχνίδια πλέον στα 1080p παίζονται αξιοπρεπέστατα με τις κάρτες γραφικών που έχουμε στα χέρια μας, τόσο καλά, που δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε για SLI-CROSSFIRE και άλλα τέτοια ! Από εκεί και πέρα είναι η φυσική ροή των πραγμάτων , πως θα μπει περισσότερη ram στις κάρτες από την στιγμή που συμφέρει οικονομικά, οπότε θα την εκμεταλλευτούν και τα games ! Το κακό θα ήταν να έχουμε 4GB RAM στις κάρτες και να εκμεταλλευόμαστε μόνο το 1gb.. κάτι σαν τους πυρήνες μέχρι πριν λίγο καιρό....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα