GreyHorse Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 @GreyHorse.... κανε ενα κοπο να διαβασεις λιγο παραπανω και θα δεις οτι δεν ειναι ετσι. http://www.1520.gov.gr/epikoinonia
alexandros82 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 http://www.1520.gov.gr/epikoinonia οριστε, καλεσα στη ΓΓΚ και ειναι κλειστα πιθανον λογω της 17 νοεμβρη, δεν απαντα κανεις. εστειλα με mail το προβλημα και περιμενω, θα καλεσω παλι αυριο. και να συμπληρωσω οτι μιας και η ΓΓΚ ειναι δημοσια υπηρεσια και υπαγεται στο υπουργειο αναπτηξης και ανταγωνιστικοτητας ειναι λογικο να ειναι ΚΛΕΙΣΤΑ σημερα. @arc σχετικα με την τρολλια της παρασκευης... Στη γλώσσα του Διαδικτύου η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ήμπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες[1] ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες[2]. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του. το θεμα μου απο μονο του δεν ειχε σκοπο να να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες. αντιθετως οι απαντησεις σου ειχαν...
GreyHorse Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 οριστε, και να συμπληρωσω οτι μιας και η ΓΓΚ ειναι δημοσια υπηρεσια και υπαγεται στο υπουργειο αναπτηξης και ανταγωνιστικοτητας ειναι λογικο να ειναι ΚΛΕΙΣΤΑ σημερα. @arc σχετικα με την τρολλια της παρασκευης... Στη γλώσσα του Διαδικτύου η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ήμπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες[1] ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες[2]. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του. το θεμα μου απο μονο του δεν ειχε σκοπο να να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες. αντιθετως οι απαντησεις σου ειχαν... Ακόμα κλειστοί είναι;
alexandros82 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ακόμα κλειστοί είναι; δεν υπαρχει σαφης νομος για το τι οριζεται αποδεκτο χαρτονομισμα και τι οχι. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2014 από alexandros82
1comment Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 https://ibb.co/TkFVs5n Αυτο θα το δεχτει τραπεζα για καταθεση; Νομιζω οτι βασει νομοθεσιας πρεπει. Λειπει ενα κομματι το οποιο μαλλον ειναι καμμενο.
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα,αλλα και να έχεις 5€ είναι ,πες ότι ήπιες καφέ.
Joshua21 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, 1comment είπε https://ibb.co/TkFVs5n Αυτο θα το δεχτει τραπεζα για καταθεση; Νομιζω οτι βασει νομοθεσιας πρεπει. Λειπει ενα κομματι το οποιο μαλλον ειναι καμμενο. Κανονικά όχι, δεν θα το δεχτεί, και θα σου προτείνει να πας στην Τράπεζα της Ελλάδος να στο αλλάξουν.
1comment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 21 ώρες πριν, Joshua21 είπε Κανονικά όχι, δεν θα το δεχτεί, και θα σου προτείνει να πας στην Τράπεζα της Ελλάδος να στο αλλάξουν. Σιγουρα; Διαβασα το νόμο περι φθαρμενων και λεει ξεκαθαρα οτι αν λειπει ενα κομματι πρεπει να το δεχτουν (για καταθεση λεω να το παω). Μονο αν λειπει περισσοτερο απο το 50% του χαρτιου μπορει να πουν οχι. Εκτυπωσα και το νόμο να τον εχω μαζι μου. Λετε να φαω κραξιμο; Δεν ειμαι κοντα στην ττε και δεν με βολευει οτι ειναι ως τις 2. Θα μου κοστισει πιο πολυ.
Joshua21 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, 1comment είπε Σιγουρα; Διαβασα το νόμο περι φθαρμενων και λεει ξεκαθαρα οτι αν λειπει ενα κομματι πρεπει να το δεχτουν (για καταθεση λεω να το παω). Μονο αν λειπει περισσοτερο απο το 50% του χαρτιου μπορει να πουν οχι. Εκτυπωσα και το νόμο να τον εχω μαζι μου. Λετε να φαω κραξιμο; Δεν ειμαι κοντα στην ττε και δεν με βολευει οτι ειναι ως τις 2. Θα μου κοστισει πιο πολυ. Η υποχρέωση αντικατάστασης αφορά την Τράπεζα της Ελλάδος και τα υποκαταστήματα της, όχι όλες τις τράπεζες.
eMike Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Με ενδιαφέρει κι εμένα για τα καμμένα γιατί μεταξύ άλλων θα πάω και μερικά τέτοια για κατάθεση αύριο... https://www.instagram.com/p/BvegqaZhgzU/?utm_source=ig_web_copy_link
SokinSenpai Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 καλημέρα σας έχω μια απορία μπορεί κάποιος να πληρώσει με 50ε για 3-4ε και να του το χαλάσω? Έστω αν υπάρχει νόμος πέρι αυτού
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, SokinSenpai είπε καλημέρα σας έχω μια απορία μπορεί κάποιος να πληρώσει με 50ε για 3-4ε και να του το χαλάσω? Έστω αν υπάρχει νόμος πέρι αυτού Δεν χρειάζεται νομος για αυτό,φυσικα και μπορεί.Οπως και εσύ μπορεις να του πεις ότι δεν έχεις να του χαλάσεις.
haris_216 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, SokinSenpai είπε καλημέρα σας έχω μια απορία μπορεί κάποιος να πληρώσει με 50ε για 3-4ε και να του το χαλάσω? Έστω αν υπάρχει νόμος πέρι αυτού Και 100ευρο μπορεί να σου δώσει. Και γενικότερα όποιο χαρτονόμισμα κυκλοφορεί νόμιμα. Δεν υπάρχει νόμος που να συσχετίζει το ποσό της συναλλαγής με κάποιο "επιτρεπόμενο" όριο αξίας χαρτονομίσματος. Φυσικά αντίστοιχα δεν υπάρχει νόμος που να σε υποχρεώνει να έχεις να του χαλάσεις. Πέραν φυσικά από το "νόμο" της διευκόλυνσης ενός πελάτη και της καλής σχέσης που λογικά θα ήθελες να έχεις. Ειδικά αν είναι τακτικός πελάτης.
Nabuko Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Από τη μία δεν θέλουν να τους πληρώνουν με κάρτες και από την άλλη δε θέλουν και κανονικά λεφτά. Πρέπει ο κάθε πελάτης να κόβει το λαιμό του και να έχει πάντα μαζί του το ακριβές ποσό
ekrepali Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 3 hours ago, papoys1 said: Μαγαζάκια για κονόμα και καμία εξυπηρέτηση στον πολίτη παιδιά. Έχω τρία 50ευρα τα οποία έχουν ίχνη από λαστιχάκια με τα οποία τα ειχε πιάσει η πεθερά μου, μάλλον τα είχε κοντά σε θερμότητα έχουν λιώσει και εχουν αφήσει λίγα ίχνη. Πάω στο μηχάνημα να τα καταθέσω δέχεται το ένα μόνο απορρίπτει τα άλλα δύο. Τα πάω στο ταμείο για αντικατάσταση μου λένε δεν γίνεται στην Τράπεζα Ελλάδος. Ηταν Πειραιώς το ίδιο γίνεται και σε άλλες δύο συστημικές τράπεζες. Ρωτάω γιατί υπάρχει υπόνοια πλαστότητας;;; Όχι λένε αλλα έτσι το κάνουμε. Ευτυχώς είμαι Αθήνα πάω Σταδίου Τράπεζα Ελλάδος απλά η υπάλληλος τα αλλάζει χωρίς άλλη διαδικασία. Της είπα τι έγινε με τις άλλες τράπεζες λέει αυτά κάνουν γιατί βαριούνται. Θα μπορούσαν να τα κρατήσουν και να τα στείλουν αυτοί αφού δεν υπάρχει θέμα πλαστότητας αλλά ταλαιπωρούν τον κόσμο. Ενας στην επαρχία που δεν υπάρχει Τράπεζα Ελλάδος τι πρέπει να κάνει;;; Απ'τη στιγμή που μπορεί να αποδειχτεί η αυθεντικότητα του είτε απο τα υδατογραφήματα (κάθετη γραμμή και κεφάλι) είτε απ'την ασημένια ταινία, είτε απ'το ανάγλυφο που το ξύνεις με το νύχι... είναι υποχρεωμένη η τράπεζα να στο αλλάξει και όχι να σε στείλει στη τράπεζα της Ελλάδας! Τις προάλλες εγώ πήγα στην Εθνική ένα 10 άρικο το οποίο ήταν σκισμένο και το κόλλησε ένας πιτσιρικάς με σελοτέιπ όχι μόνο στο σημείο που ήταν το σκίσιμο... αλλά έβαλε σελοτέιπ σχεδόν σε ολόκληρη τη μια πλευρά του χαρτονομίσματος! Μου το άλλαξαν κανονικά. Δε ξέρω τι ρόλο βαράνε οι ταμίες στο κατάστημα της Πειραιώς που πήγες... έπρεπε να πας κατευθείαν στο γραφείο του υποδιευθυντή. Κάνω copy-paste ένα comment από άλλο forum που το είχα βρει χρήσιμο: Quote Η αλλαγή των φθαρμένων χαρτονομισμάτων από τις ιδιωτικές τράπεζες είναι υποχρεωτική. Με την απόφαση (ΕΚΤ/2003/4), της Κεντρική Ευρωπαϊκής Τράπεζας, όλες οι εθνικές τράπεζες της ευρωζώνης πρέπει να προχωρούν σε αντικατάσταση. Υποχρεούνται λοιπόν η Τράπεζα της Ελλάδος και κατ' επέκταση και οι ιδιωτικές καθώς υπακούν βάση καταστατικού σε αυτήν. Τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές των χαρτονομισμάτων περιγράφονται στην παραπάνω απόφαση της ΕΚΤ. Αν ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις τότε γίνετε αυτόματη αλλαγή χωρίς καν να πρέπει να αφήσετε στοιχεία: 1) Να υπάρχει κομμάτι μεγαλύτερο του 50% της αρχικής επιφανείας. 2) Όλη η έκταση που προσκομίζετε να είναι γνήσια σε περίπτωση σκισμένου σε πάνω από ένα κομμάτια χαρτονομίσματος. 3) Να είναι τουλάχιστον ένας από τους δυο κωδικούς ακέραιος. Αν έχει λερωθεί όλο (ή πάνω και στους δυο κωδικούς), για παράδειγμα με μελάνι, ή έχετε κομμάτι μικρότερο του 50% τότε και μόνο τότε πρέπει να αφήσετε στοιχεία και να ενημερώσετε πού το βρήκατε ή ποιος έκανε την καταστροφή. Ειδικά στην περίπτωση που οι 3 προϋποθέσεις υπάρχουν και σας αρνηθούν την αλλαγή ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία (κάθε επόμενο βήμα είναι για την περίπτωση που σας αρνηθούν το τρέχον): 1) Λέτε ότι είναι προς κατάθεση σε λογαριασμό. 2) Ενημερώνετε ότι πρέπει να υπακούσουν στην εγκύκλιο 409 που τους έχει στείλει η Τράπεζα της Ελλάδος με ημερομηνία 09/01/2002 και την απόφαση ΕΚΤ/2003/4 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 3) Δίνετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας) και ζητάτε τα στοιχεία του ταμεία και του διευθυντή του καταστήματος που σας αρνήθηκαν την εξυπηρέτηση και τα προωθείτε στην ΤτΕ. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα