Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

^Χαρά στο κουράγιο σου φίλε μου! :-)

ολα καλα... :)

απλα δεν ανεχομαι την αγνοια... και απο μεριας μου και απο μεριας οσων συναλλασομαι... 

οποτε μ'αυτο που κανω, ή θα γινω σοφοτερος (μπουρμπουτσαλα  :-D) ή θα θα κανω σοφοτερο καποιον-ους.

παρεμπιπτοντως joshua21, οχι μονο επιβαλλεται να σου το πουλησει, (αυτα που ελεγα περι κανονα, νομου οπως σωστοτερα με διορθωσες) αλλα επιβαλλεται να σου το πουλησει οσο κανει στην ταμπελα και οχι οσο ειναι τιμολογιμενο στο ταμειο του...

διαβασε το 45 ποστ εδω το τι απαντω στον taazz στο 1)

αυτο το εχω κανει σε goody's με αλλη τιμη στον καταλογο και αλλη τιμη στο ταμειο... οχι για τα 25 λεπτα διαφορας, αλλα γιατι μπορω και ειναι δικαιωμα μου.

Δημοσ.

Βασικά αν ερχόσουν σε εμένα με αυτό το νόμο στα χέρια και το 10€ και μου έλεγες ότι βάση νόμου επιβάλετε να το δεχθώ, από πίσμα και μόνο θα σου έλεγα ότι εγώ προσωπικά αδυνατώ να τι δεχθώ και θα σε έστελνα σε άλλο πωλητή  να εξυπηρετηθείς μόνο για να σε βγάλω από την σειρά σου και να περιμένεις ξανά σε άλλη σειρά έτσι γιατί μπορώ και δεν χωνεύω εξυπνάκηδες που πιστεύουν ότι επειδή μπορούν και διαβάζουν τον νόμο έχουν το δικαίωμα να έχουν και άποψη επί αυτού και επί πλέον πρέπει να ασπαστώ την δική τους άποψη. Πάρε ψιλέ την πόρτα σου και πήγαινε δίπλα γιατί όπως και εσύ απλά μπορώ.

Δημοσ.

η ζωη ειναι τοσο μικρη για να ασχολειστε με τοσο ασημαντα πραγματα

Καταρχήν δεν είναι καθόλου "ασήμαντο" το να παλεύεις για αυτό που νομίζεις σωστό (πες μας εσύ δηλαδή με τι σημαντικά ασχολείσαι καθημερινά).

Και στην ζωή δεν θ' άλλαζε τίποτα (μα ΤΙΠΟΤΑ) αν δεν υπήρχαν προσπάθειες από αυτούς που διαφωνούν με κάτι ή πιστεύουν ότι είναι λάθος.

Όπως είπα και παραπάνω δεν έχω γνώσεις (άρα δεν μπορώ να έχω και άποψη) για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά για μια ακόμα φορά να πω μπράβο στον TS που θέλει να το παλέψει παρά τις "αντιξοότητες" (τις "συμβουλές" που δόθηκαν στο στυλ "που να τρέχεις ρε μεγάλε")

Για να μην παρεξηγηθώ, διαφωνώ τελείως με το αμερικάνικο στυλάκι του "μήνυση σε όλους, για όλα". Αλλά και να προσπερνάμε τα πάντα δεν είναι λύση

Δημοσ.

joshua, το συγκεκριμενο κανονα τον εγραψα μονος μου και εγραψα το: (αν δεν ισχυει διορθωστε με)

το εγραψα γενικολογα και οχι για τη συγκεκριμενη περιπτωση που αντιμετοπισα.

παρολα αυτα ναι, ειναι διαφορετικο ο αθεμιτος ανταγωνισμος και η παραπλανηση του καταναλωτη αλλα αν καποιο καταστημα αρνηθει συναλλαγη συμφωνα και μονο με το παραδειγμα της εκπτωσης 80%, και νομο περι αθεμιτου ανταγωνισμου καταπατουν, και περι παραπλανησης του καταναλωτη καταπατει.

μπορω να σου εξηγησω και το γιατι αν θες...

Εγώ ξέρω πως όταν μιλάμε για "κανόνα", μιλάμε για αυτό που ισχύει συνήθως. Αυτά που είχες γράψει στην αρχή και σχολίασα εγώ ίσως και να ισχύουν νομικά, κανόνας όμως ΔΕΝ είναι. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτή τη μικρή διαφορά, sorry δεν μπορώ να κάνω κάτι. Τα υπόλοιπα, όπως τι είδους παράβαση είναι στο παράδειγμα με 80% έκπτωση που δεν τη δίνουν, είναι άσχετα με το θέμα μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα αναλύσεις. Όχι σε μένα τουλάχιστον.

Δημοσ.

Καταρχήν δεν είναι καθόλου "ασήμαντο" το να παλεύεις για αυτό που νομίζεις σωστό (πες μας εσύ δηλαδή με τι σημαντικά ασχολείσαι καθημερινά).

Και στην ζωή δεν θ' άλλαζε τίποτα (μα ΤΙΠΟΤΑ) αν δεν υπήρχαν προσπάθειες από αυτούς που διαφωνούν με κάτι ή πιστεύουν ότι είναι λάθος.

...

Αλλά για μια ακόμα φορά να πω μπράβο στον TS που θέλει να το παλέψει παρά τις "αντιξοότητες" (τις "συμβουλές" που δόθηκαν στο στυλ "που να τρέχεις ρε μεγάλε")

O ts απέχει έτη φωτός απο την έννοια επαναστάτης. Αν διαβάσεις το τι γράφει, θα δεις οτι δεν ενδιαφέρεται για καμία επανασταση που θα είναι κοινό καλό (π.χ. μείωση του φόρου κινητής τηλεφωνίας ή μη χρέωση του internet daily pass). Αντίθετα εχει κακόβουλες προθέσεις. Του θίξανε τον εγωισμό του, λεγοντας του ένα οχι και τώρα ψάχνει τρόπους να κάνει κακό στην υπάλληλο και την εταιρεία. Αν ήταν επαναστάτης θα έκανε διάλογο με επιχειρήματα, αλλά οταν φτάνει στο dead end «Αγαπητέ δεν είναι λογικό αυτό που ζητάς» αρχίζει και ζητά νόμους και κατηγορεί για ημιμάθεια. 

@ts τώρα που το σκέφτομαι, φτιάξε ενα πλακάτ «Ναι στο δικαίωμα να δίνουμε χαρτονομίσματα σε κομμάτια». Ετσι δεν θα ξοδεύεις και σελοτέιπ. Αλήθεια ρε ts, αν κάποιος σου εδινε ρέστα 10 ευρω σε 2-3 κομμάτια, θα τα έπαιρνες; 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ δεν είπα ούτε ότι είναι ο έλληνας Τσε αλλά ούτε τον είδα να αισθάνεται ότι σηκώνει λάβαρο.

Απλά είπα μπράβο του που σε κάτι που τον ενόχλησε (έστω και στα πλαίσια του όποιου μικροεγωϊσμού) αποφάσισε να το παλαίψει ενώ άλλες προτροπές από κάποιους δεν ήταν "άστο έχεις άδικο" αλλά "δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις;"

Το "έχεις άδικο" μπορώ να το δεχτώ καθώς είναι άποψη (σωστή ή λάθος) ανάλογα πως τεκμηριώνεται.

Το "δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις;" είναι ωχαδερφική προσέγγιση με την οποία διαφωνώ

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά αν ερχόσουν σε εμένα με αυτό το νόμο στα χέρια και το 10€ και μου έλεγες ότι βάση νόμου επιβάλετε να το δεχθώ, από πίσμα και μόνο θα σου έλεγα ότι εγώ προσωπικά αδυνατώ να τι δεχθώ και θα σε έστελνα σε άλλο πωλητή  να εξυπηρετηθείς μόνο για να σε βγάλω από την σειρά σου και να περιμένεις ξανά σε άλλη σειρά έτσι γιατί μπορώ και δεν χωνεύω εξυπνάκηδες που πιστεύουν ότι επειδή μπορούν και διαβάζουν τον νόμο έχουν το δικαίωμα να έχουν και άποψη επί αυτού και επί πλέον πρέπει να ασπαστώ την δική τους άποψη. Πάρε ψιλέ την πόρτα σου και πήγαινε δίπλα γιατί όπως και εσύ απλά μπορώ.

το θεμα δεν ειναι εσυ και εγω... 

ισως να εκανα το ιδιο αν ειχα τετοια γραμμη απο τον εργοδοτη μου. οταν ομως ζητησω να μιλησω στον προισταμενο αυτος δε θα εχει κανενα δικαιωμα να μου πει (αδυνατει να με δεχθει) 

δε θελω να τη σπασω σε κανεναν υπαλληλο. τη γενικη φιλοσοφια του καταστηματος θελω να αλλαξω γιατι μπορω.

αν τελικα εχω εγω δικιο, ακομα δεν εχω επικοινωνισει με το 1520.

Όπως είπα και παραπάνω δεν έχω γνώσεις (άρα δεν μπορώ να έχω και άποψη) για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά για μια ακόμα φορά να πω μπράβο στον TS που θέλει να το παλέψει παρά τις "αντιξοότητες" (τις "συμβουλές" που δόθηκαν στο στυλ "που να τρέχεις ρε μεγάλε")

Για να μην παρεξηγηθώ, διαφωνώ τελείως με το αμερικάνικο στυλάκι του "μήνυση σε όλους, για όλα". Αλλά και να προσπερνάμε τα πάντα δεν είναι λύση

στο #60 ειπα ακριβως αυτο:

τι μπορω να κανω λοιπον...

αν ευσταθουν οσα λεω λοιπον (αυριο θα ξερω) μπορω να τους κανω μια καταγγελια (και μηνυση αν θες (500 ευρω νομιζω ειναι) ) ωστε να μου δωσουν πισω τα χαμενα χρηματα μου μιας και δεν καταφερα να κλεισω μια συμφωνια μεσω τηλεφωνου μιας και δεν ειχα χρηματα στο τηλεφωνο και δε μπορουσα να καλεσω (μπορω να το αποδειξω απο την εταιρια που εργαζομαι).

Δε λεω οτι θα το κανω, αλλα με το συγκεκριμενο δεκαρικο θα ξαναπαω με το νομο στο χερι και θα τους αναγκασω να το παρουν.

οποτε δεν παμε για μηνυση, παμε για μια ωραιοτατη δεκαευρη καρτα με το εν λογω δεκαρικακι...

O ts απέχει έτη φωτός απο την έννοια επαναστάτης. Αν διαβάσεις το τι γράφει, θα δεις οτι δεν ενδιαφέρεται για καμία επανασταση που θα είναι κοινό καλό (π.χ. μείωση του φόρου κινητής τηλεφωνίας ή μη χρέωση του internet daily pass). Αντίθετα εχει κακόβουλες προθέσεις. Του θίξανε τον εγωισμό του, λεγοντας του ένα οχι και τώρα ψάχνει τρόπους να κάνει κακό στην υπάλληλο και την εταιρεία. Αν ήταν επαναστάτης θα έκανε διάλογο με επιχειρήματα, αλλά οταν φτάνει στο dead end «Αγαπητέ δεν είναι λογικό αυτό που ζητάς» αρχίζει και ζητά νόμους και κατηγορεί για ημιμάθεια. 

@ts τώρα που το σκέφτομαι, φτιάξε ενα πλακάτ «Ναι στο δικαίωμα να δίνουμε χαρτονομίσματα σε κομμάτια». Ετσι δεν θα ξοδεύεις και σελοτέιπ. Αλήθεια ρε ts, αν κάποιος σου εδινε ρέστα 10 ευρω σε 2-3 κομμάτια, θα τα έπαιρνες; 

κοκκινο: διαβασε τι εγραψα παραπανω στον haris_216.

πρασινο: διαβασε τι εγραψα παραπανω στον haris_216. αυτο προσπαθω να κανω. και επειδη δεν εχω επιχειρηματα (γνωση της νομοθεσιας) προσπαθησα καθότι Σ/Κ να τα βρω σε forum που δυστυχως συχναζουν και εριστικοι και ευτελιζουν την κουβεντα και το thread μου.

Εγώ ξέρω πως όταν μιλάμε για "κανόνα", μιλάμε για αυτό που ισχύει συνήθως. Αυτά που είχες γράψει στην αρχή και σχολίασα εγώ ίσως και να ισχύουν νομικά, κανόνας όμως ΔΕΝ είναι. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτή τη μικρή διαφορά, sorry δεν μπορώ να κάνω κάτι. Τα υπόλοιπα, όπως τι είδους παράβαση είναι στο παράδειγμα με 80% έκπτωση που δεν τη δίνουν, είναι άσχετα με το θέμα μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα αναλύσεις. Όχι σε μένα τουλάχιστον.

οκ, το τι ειναι κανονας και τι νομος το γνωριζω και εγω και γραψε λαθος στη λεξη που χρησιμοποιησα, απλα επειδη δεν ημουν σιγουρος για το αν υπαρχει ακριβως τετοιος νομος το ειπα κανονα.

οπως βλεπεις το thread μου δεν αναφερεται μονο στο προβλημα μου αλλα και πιο γενικα στο τι ισχυει για τη νομοθεσια περι πωλησης αγαθων, γι'αυτο και προχωρησα την κουβεντα μαζι σου και σε εκτος του προβληματος μου μονοπατια.

Δημοσ.

ανυπομονούμε

μα εσυ την ξερεις την απαντηση... 

ξερεις ποια ειναι η διαφορα μας? στην προκειμενη περιπτωση, εγω ειμαι ημιμαθεις και ρωταω, και εσυ εισαι ημιμαθεις και απαντας.

καταλαβαινεις τη διαφορα πιστευω...

μιας και στην 3η σελιδα ανεφερες οτι ηταν πολλες οι 3 σελιδες πως σου φαινεται που κοντευουμε 6?

δε διεκδικω βραβειο και τετοια, απλα οταν οι ανθρωποι εχουν κατι να πουν, δεν τους περιοριζουν οι σελιδες.

anyway,  καλεσα στη ΓΓΚ και ειναι κλειστα πιθανον λογω της 17 νοεμβρη, δεν απαντα κανεις.

εστειλα με mail το προβλημα και περιμενω, θα καλεσω παλι αυριο.

Δημοσ.

οπως βλεπεις το thread μου δεν αναφερεται μονο στο προβλημα μου αλλα και πιο γενικα στο τι ισχυει για τη νομοθεσια περι πωλησης αγαθων, γι'αυτο και προχωρησα την κουβεντα μαζι σου και σε εκτος του προβληματος μου μονοπατια.

Αυτό που βλέπω είναι ότι εσύ αναφέρεις άσχετα πράγματα και εκτός θέματος. Το τι ισχύει στις πωλήσεις αγαθών γενικά, είναι άσχετο με το νήμα αυτό, είναι άσχετο με τον τίτλο του. Εμείς οι δύο δεν κάναμε καμία κουβέντα πέρα από το πρόβλημα σου, εσύ προσπάθησες και εγώ αρνήθηκα.

Δημοσ.

@ts

Η διαφορά μας δεν είναι η ημιμάθεια, είναι η διάθεση να συζητήσουμε, να ακουσουμε και να κάνουμε διάλογο. Δε στο κρύβω οτι πλέον πιστεύω οτι το θέμα ειναι τρολιά της Παρασκευής. Το 1520 λειτουργεί 9-15 αρα αν πήρες πριν τις 3 (φαίνεται απο την ώρα που απαντησες) κάποιος θα σου απαντούσε. 

Δημοσ.

@ts

Η διαφορά μας δεν είναι η ημιμάθεια, είναι η διάθεση να συζητήσουμε, να ακουσουμε και να κάνουμε διάλογο. Δε στο κρύβω οτι πλέον πιστεύω οτι το θέμα ειναι τρολιά της Παρασκευής. Το 1520 λειτουργεί 9-15 αρα αν πήρες πριν τις 3 (φαίνεται απο την ώρα που απαντησες) κάποιος θα σου απαντούσε.

Ποια Παρασκευή, εδώ δεν πήρε σήμερα κοντεύει 4...

Δημοσ.

Αυτό που βλέπω είναι ότι εσύ αναφέρεις άσχετα πράγματα και εκτός θέματος. Το τι ισχύει στις πωλήσεις αγαθών γενικά, είναι άσχετο με το νήμα αυτό, είναι άσχετο με τον τίτλο του. Εμείς οι δύο δεν κάναμε καμία κουβέντα πέρα από το πρόβλημα σου, εσύ προσπάθησες και εγώ αρνήθηκα.

το θεμα το δημηουργησα εγω και αν δεις, πριν το (προβλημα) μιλαω γενικολογα για εναν κανονα-νομο-οπωςθεςπεςτο. Αν εσυ διαβασες μονο τον τιτλο του θεματος σ'αυτο δε φταιω εγω. Για δες παρακατω ποια ηταν η πρωτη σου απαντηση. αφορουσε το γενικο ''κανονα'' και οχι το προβλημα που αντιμετοπισα.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να μας ενημερώσεις εσύ για το πως ακριβώς προκύπτει αυτός ο κανόνας? Μια και εσύ το ισχυρίζεσαι αυτό, όχι τίποτα άλλο. Εικάζω ότι το face control στα νυχτερινά μαγαζιά δεν το έχεις καν ακουστά...

Όσο για τα χαρτονομίσματα ναι, τα καταστήματα έχουν το δικαίωμα να μην το δεχτούν. Μόνο η τράπεζα της Ελλάδος έχει υποχρέωση να το αντικαταστήσει.

@ts

πηρα πριν τις 3 ναι. μετα απο ενα ηχογραφημενο μηνυμα η γραμμη εκλεινε. δοκιμασα 3-4 φορες.

πιθανον λογω 17 νοεμβρη.

Ποια Παρασκευή, εδώ δεν πήρε σήμερα κοντεύει 4...

@GreyHorse....

κανε ενα κοπο να διαβασεις λιγο παραπανω και θα δεις οτι δεν ειναι ετσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...