Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχας δεν ξερω αν ανοιξα το topic στη σωστη κατηγορια.

Εδω και δυο - τρεις μηνες εχω προβλημα με το τηλεφωνο και το internet (στον ΟΤΕ ειμαι).

Στην αρχη δεν συγχρονιζε το router (αναβοσβηνε συνεχεια το λαμπακι dsl) και το τηλεφωνο λειτουργουσε με πολυ θορυβο. Εδωσα στον οτε τη βλαβη πολλες φορες και περιμενα αλλα τιποτα. Μετα απο λιγο καιρο το internet εφτιαξε και μπορουσα και συνδεομουνα μετα απο λιγη ωρα (με πολυ μειωμενη ταχυτητα βεβαια), αλλα το τηλεφωνο χαλασε εντελως (ηταν εντελως νεκρο και δεν χτυπουσε αν με καλουσαν). Στο μεταξυ εδινα συνεχεια στον οτε τη βλαβη και τιποτα δεν γινοταν.

Εντελει μιλησα με καποιον τεχνικο και μου πε οτι μεχρι και εξω απ την πολυκατοικια δεν υπαρχει προβλημα, οποτε το προβλημα ειναι στην πολυκατοικια και να φωναξω ηλεκτρολογο. Ηρθε σημερα ενας ηλεκτρολογος και αφου κοιταξε την πριζα μου πε να μου περασει καινουργια γραμμη (εξωτερικη) και να παρω μετα τον οτε να ρθει να μου τη συνδεσει. 

Εν τω μεταξυ, απο παλιοτερα μπερδευονταν οι γραμμες στο τηλεφωνο (ακουγα και αλλον εναν ενω μιλαγα καποιες φορες). Απ'οταν χαλασε το τηλεφωνο ανακαλυψα οτι οποτε με επαιρναν χτυπαγε το τηλεφωνο ενος που εμενε σε αλλο διαμερισμα της πολυκατοικιας αντι για το δικο μου. Το σηκωνε αλλα δεν του απανταγε κανενας. Απλα μια φορα που με καλεσα απ το κινητο να δω αν δουλευει και το σηκωσα ακουσα και τον αλλον να το σηκωνει και μπορουσαμε και μιλαγαμε μεταξυ μας σαν να μασταν στην ιδια γραμμη. Αυτος εχει forthnet και ειχε δωσει το προβλημα αλλα του πανε οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα γιατι ειναι θεμα του οτε. 

Αυτη τη στιγμη το internet μπαινει κανονικα (με λιγο μειωμενη ταχυτητα βεβαια) και στο τηλεφωνο ακουγεται θορυβος αλλα "δεν κανει τουτ" (και ακομα δεν χτυπαει αν με καλεσουν). Ειμαι σε μια κατασταση που δεν ξερω τι να κανω. Να μου περασει καινουργια γραμμη ο ηλεκτρολογος ή δεν θα φτιαχτει το προβλημα παλι; Μηπως ειναι θεμα στον πινακα (ή οπως λεγεται) της πολυκατοικιας (αφου υπαρχει και το συμβαν με το αλλο διαμερισμα που μπερδευονται οι γραμμες);

Δημοσ.

"οποτε το προβλημα ειναι στην πολυκατοικια και να φωναξω ηλεκτρολογο. Ηρθε σημερα ενας ηλεκτρολογος και αφου κοιταξε την πριζα μου πε να μου περασει καινουργια γραμμη (εξωτερικη) και να παρω μετα τον οτε να ρθει να μου τη συνδεσει."

Ε αυτη ειναι η λυση αν ισχύουν οσα περιγράφεις

Δημοσ.

"οποτε το προβλημα ειναι στην πολυκατοικια και να φωναξω ηλεκτρολογο. Ηρθε σημερα ενας ηλεκτρολογος και αφου κοιταξε την πριζα μου πε να μου περασει καινουργια γραμμη (εξωτερικη) και να παρω μετα τον οτε να ρθει να μου τη συνδεσει."

Ε αυτη ειναι η λυση αν ισχύουν οσα περιγράφεις

Απλα νομιζω οτι δεν θα φτιαχτει το προβλημα αμα βαλει καινουργια γραμμη... Ισως το προβλημα ειναι στον πινακα

Δημοσ.

Απλα νομιζω οτι δεν θα φτιαχτει το προβλημα αμα βαλει καινουργια γραμμη... Ισως το προβλημα ειναι στον πινακα

Οι μετρήσεις απο τους τεχνικούς γίνονται μεχρι την χωνευτή της πολυκατοικίας απομονώνοντας τα καλώδια του διαμερίσματος, αν ειναι οπως το λεει ο φιλος τοτε αυτο έχει γινει ηδη, αρα φταίει το καλώδιο του διαμερίσματος.

Δημοσ.

Οι μετρήσεις απο τους τεχνικούς γίνονται μεχρι την χωνευτή της πολυκατοικίας απομονώνοντας τα καλώδια του διαμερίσματος, αν ειναι οπως το λεει ο φιλος τοτε αυτο έχει γινει ηδη, αρα φταίει το καλώδιο του διαμερίσματος.

Οι τεχνικοι του οτε δεν κοιταξανε μεσα στην πολυκατοικια. Δεν ξερω τι ειναι ο χωνευτης, αλλα οπως μπαινεις στην πολυκατοικια υπαρχει ενα κουτι με ολες τις γραμμες των τηλεφωνων το οποιο δεν νομιζω οτι κοιταξαν οι τεχνικοι.

Δημοσ.

Λοιπόν, θα πεις στον ηλεκτρολόγο να βρεί το όριό σου στην εισαγωγή και αφού αφαιρέση από την ρεγκλέτα την καλωδίωση που πάει στο διαμέρισμά σου, θα πρέπει να λειτουργεί το τηλέφωνο εκεὶ. Εάν στην εισαγωγή δουλεύει, τότε να σου τραβήξει καινούρια καλωδίωση.

Πάντως το αν είναι αυτό το πρόβλημα, είναι κάπου βραχυκυκλωμένες οι κάθετες καλωδιώσεις και για αυτό έχετε συνακροάσεις

@NikosKallithea, μαζί γράφαμε

Οι τεχνικοι του οτε δεν κοιταξανε μεσα στην πολυκατοικια. Δεν ξερω τι ειναι ο χωνευτης, αλλα οπως μπαινεις στην πολυκατοικια υπαρχει ενα κουτι με ολες τις γραμμες των τηλεφωνων το οποιο δεν νομιζω οτι κοιταξαν οι τεχνικοι.

Αυτο το κουτι λεγεται εισαγωγη η εσκαλιτ. Εκει να ελεγξει ο ηλεκτρολογος

Εάν όμως δεν δουλεύει το τηλέφωνο ούτε στην εισαγωγή, θα ξαναδηλώσεις βλάβη στον ΟΤΕ και για συνακροάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, θα πεις στον ηλεκτρολόγο να βρεί το όριό σου στην εισαγωγή και αφού αφαιρέση από την ρεγκλέτα την καλωδίωση που πάει στο διαμέρισμά σου, θα πρέπει να λειτουργεί το τηλέφωνο εκεὶ. Εάν στην εισαγωγή δουλεύει, τότε να σου τραβήξει καινούρια καλωδίωση.

Πάντως το αν είναι αυτό το πρόβλημα, είναι κάπου βραχυκυκλωμένες οι κάθετες καλωδιώσεις και για αυτό έχετε συνακροάσεις

@NikosKallithea, μαζί γράφαμε

Αυτο το κουτι λεγεται εισαγωγη η εσκαλιτ. Εκει να ελεγξει ο ηλεκτρολογος

Ωραια αυριο θα ρθει ενας αλλος ηλεκτρολογος και αυτο ειχα στο μυαλο μου να του πω. Απλα αυτος που ηρθε σημερα δεν κοιταξε καθολου την εισαγωγη αλλα ειπε κατευθειαν για νεα γραμμη. 

Ολα αυτα τα λεω γιατι θυμαμαι απο παλια οτι λεγανε οι ηλεκτρολογοι και καλα οτι δεν μπορουν να βαλουν χερι στην εισαγωγη, πρεπει να το κανει ο οτε, και το ιδιο πραγμα μου ειπαν οι τεχνικοι του οτε (οτι δεν μπορουν να δουν στην εισαγωγη, πρεπει να το κανει ηλεκτρολογος).

Δημοσ.

Μπορεί να κάνει όποιον έλεγχο θέλει στην εισαγωγή και ο ηλεκτρολόγος και του ΟΤΕ.

Το πιστευω αλλα μου χει τυχει και απ τις δυο πλευρες να μου πουν οτι δεν εχουν εξουσιοδοτηση... 

Ελπιζω αυριο να βγει μια ακρη.

Δημοσ.

Και η εισαγωγή πως κατασκευάστηκε? Φύτρωσε?

Δεν γίνεται να μην έχει εξουσιοδότηση ο τεχνικός  του ΟΤΕ στην εισαγωγή!!!!

Ίσως να μην έχει όρεξη, αλλά εξουσιοδότηση έχει.

Δεν έχει υποχρέωση να ελέγξει την καλωδίωση σου.

Κάνε έναν κόπο αν θέλεις αύριο και πες μας τι έγινε τελικά

Δημοσ.

Λοιπον ηρθε σημερα ο ηλεκτρολογος και μου πε και αυτος να βαλουμε καινουργια γραμμη.

Κοιταξε βεβαια τον πινακα αλλα αυτο που μου πε ειναι οτι αφου λεει ο οτε οτι δεν ειναι δικο τους προβλημα παει να πει οτι μεχρι και την εισοδο στον εσκαλιτ ειναι ολα κομπλε. Βεβαια δεν ηξερε απ οτι καταλαβα να βρει την γραμμη που αντιστοιχει στο διαμερισμα μου απ τον εσκαλιτ, οποτε μου πε να πω σε εναν τεχνικο να ρθει να μου βρει τη γραμμη και μετα θα περασουμε καινουργια καλωδιωση...

Δημοσ.

Λοιπον ηρθε σημερα ο ηλεκτρολογος και μου πε και αυτος να βαλουμε καινουργια γραμμη.

Κοιταξε βεβαια τον πινακα αλλα αυτο που μου πε ειναι οτι αφου λεει ο οτε οτι δεν ειναι δικο τους προβλημα παει να πει οτι μεχρι και την εισοδο στον εσκαλιτ ειναι ολα κομπλε. Βεβαια δεν ηξερε απ οτι καταλαβα να βρει την γραμμη που αντιστοιχει στο διαμερισμα μου απ τον εσκαλιτ, οποτε μου πε να πω σε εναν τεχνικο να ρθει να μου βρει τη γραμμη και μετα θα περασουμε καινουργια καλωδιωση...

Πες του "Αντε και καλα κρασια"

Δημοσ.

Πάρε τηλέφωνο στο 13888, εξήγησε το πρόβλημα σου(με τον ηλεκτρολόγο) και ζήτησε να σου πούνε πιο είναι το όριο σου.

Νομίζω μπορούνε να σου το πούνε.

Πες τι γράφει το εσκαλίτ από έξω( πρέπει να έχει κάποια νούμερα, συνήθως γραμένα με μαρκαδόρο) και τα νούμερα που θα σου πούνε από τον ΟΤΕ, να σου τα εξηγήσω. Ή αν θες βγάλε μια φωτο το εσκαλίτ και τις ρεγκλέτες

Δημοσ.

Μιλησα με τους τεχνικους και περιμενω να ρθουν μεσα στο σαββατοκυριακο να το δουν ή εστω να μου βρουνε τη γραμμη.

Αν δεν γινει κατι θα κανω αυτο που λες... Θα δω και τα νουμερα αυριο του εσκαλιτ.

Δημοσ.

Ηρθε σημερα ενας τεχνικος του οτε και μου ειπε οτι αυτος μεχρι την εισαγωγη παιρνει σημα καμπανα. Μου πε και ποια ειναι η γραμμη μου.

Απλα κατι μου ανεφερε οτι μου χουν κανει μια πατεντα για το τηλεφωνο με 2 ζευγαρια καλωδιων και ισως φταιει αυτο (δεν πολυκαταλαβα).

Λογικα θα παρω τον ηλεκτρολογο αυριο να του πω να βαλει καινουργια γραμμη μιας και δεν βλεπω κατι αλλο να μπορει να γινει. Εκτος αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...