nikon55 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα σε όλους Αναβάθμισα τον παλιό υπολογιστή μου χθές με μητρική GIGABYTE GA-Z97-HD3 , επεξεργαστή 4790k και μνήμη 2 x 8 gb CORSAIR CMV8GX3M1A1600C11 8GB DDR3 1600MHZ PC3-12800. Τα μισά χρήματα μου τα έδωσε η εταιρεία που δουλεύω γιατί εργάζομαι πολλές ώρες απο το σπίτι και έτσι μετά απο χρόνια αποφάσισα να το κάνω. Έχω να κάνω πρώτον μία ερώτηση για τις θερμοκρασίες σε ηρεμία ποτέ δεν ανεβαίνει πάνω από από 18-20 βαθμούς και σε stress test με τον επεξεργαστή στο 100% δεν ξεπερνάει ποτέ τους 56-58 βαθμούς περίπου. Επειδή ο 920 ι7 είχε αντίστοιχα σε ηρεμία 34-38 βαθμούς και σε stress test έπιανε πάνω από 80-84 βαθμούς. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει αν η θερμοκρασία του 4790Κ είναι φυσιολογική έστω και για αυτή την εποχή ή κάτι μετράει λάθος. Το πρόβλημα όμως που μου παρουσιάστηκε είναι το εξής: Δεν μπορώ να συνδεθώ με το δίκτυο της εταιρείας γιατί δεν μπορεί να βρεί το serial number της μητρικής και όταν ο server το ζητάει αντί να τους δίνει το σειριακό αριθμό για να επιτρέψουν την είσοδο τους γράφει το εξής μήνυμα To be filled by O.E.M. Μήπως κάποιος γνωρίζει αν μπορώ να φλασάρω την μητρική και να της δώσω κάποιο serial number??? Ευχαριστώ
FasTaker Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Οσον αφορα το πρωτο εχουμε την ιδια cpu και αν δεν ξεπερνας τους 75 βαθμους εισαι μια χαρα καθως οπωσ ξερεις οι haswell ειναι πολυ πιο ζεστοι απο τους sandy bridge. για να πιανεις τετοιες θερμοκρασιες δεν εχεις την stock ψυκτρα. Οσον αφορα το δευτερο προβλημα. Εχεις vpn ή απλα κανεις remote desktop με καποιο ssh client?
nikon55 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Οσον αφορα το πρωτο εχουμε την ιδια cpu και αν δεν ξεπερνας τους 75 βαθμους εισαι μια χαρα καθως οπωσ ξερεις οι haswell ειναι πολυ πιο ζεστοι απο τους sandy bridge. για να πιανεις τετοιες θερμοκρασιες δεν εχεις την stock ψυκτρα. Οσον αφορα το δευτερο προβλημα. Εχεις vpn ή απλα κανεις remote desktop με καποιο ssh client? Καλησπέρα και σ΄ευχαριστώ για την απάντηση. Συνδέομαι νε vpn αλλά το πρόβλημα δεν είναι του δικτύου αλλά και τοπικό. Όταν ζητάω τον σειριακό αριθμό τοπικά η μητρική μου βγάζει το μήνυμα To be filled by O.E.M. Όλοι οι υπολογιστές που έχω φτιάξει μέχρι σήμερα μου έδειναν το SN απλά η GIGABYTE αφήνει αυτό στον κατασκευαστή του υπολογιστή. Προφανώς οι κατασκευαστές υπολογιστών φλασάρουν την μητρική με δικό τους σεριακό αριθμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα