haris_216 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Οκ τότε. 'Ιδωμεν. Αν και συνήθως μου αρέσει να νικάω, πραγματικά θα στεναχωρηθώ όταν κάποια στιγμή θα πρέπει να σου πω "στα 'λεγα" 1
chek2fire Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά η κάρτες και η μορφή αυτού του άυλου χρήματος δεν έχουν καμία τύχη σε ένα ψηφιακό κόσμο. Σου παρέχουν μηδενική ασφάλεια συν τα προβλήματα που υπάρχουν με τις επιβεβαιωμένες συναλλαγές και την ταχύτητα πιστοποίησης τους. Είναι ένα παρωχημένο σύστημα που δεν μπορεί να λειτουργήσει γενικά το χρήμα στην μορφή που είναι σήμερα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται άμεση διόρθωση του. Μην ξεχνάμε ότι το χρήμα δεν είναι θεόσταλτο ούτε κάποιος φυσικός νόμος αλλά το έχουμε δημιουργήσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας. Θα δανειστώ μια φράση Money is broken but its future not
funbreaker Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά η κάρτες και η μορφή αυτού του άυλου χρήματος δεν έχουν καμία τύχη σε ένα ψηφιακό κόσμο. Σου παρέχουν μηδενική ασφάλεια συν τα προβλήματα που υπάρχουν με τις επιβεβαιωμένες συναλλαγές και την ταχύτητα πιστοποίησης τους. Επειδή δεν έχω ιδεά γι αυτές τις δυσκολίες μπορείς να εξηγήσεις? Τί προβλήματα υπάρχουν με την ασφάλεια, τις επιβεβαιωμένες συναλλαγές και τους χρόνους?
chek2fire Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Για το πρόβλημα με την ασφάλεια κάνε μια βόλτα στο dark net και βάλε στις μηχανές αναζήτησης του ένα visa η όποιαδήποτε άλλη κάρτα. Χιλιάδες διαθέσιμα στοιχεία από κλεμμένες κάρτες ενώ δε τα ποσά από συναλλαγές με αυτές τις κάρτες υπολογίζονται σε εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Δεν μπορείς να το πεις με τίποτα ασφαλή αυτό το σύστημα συναλλαγών. Μην μιλήσουμε για την νέα μόδα που είναι το apple pay η τις πληρωμές μέσω κινητών. Εκεί το θέμα ασφαλείας είναι ποιο τρύπιο και από emmental. Οι επιβεβαιωμένες συναλλαγές έχουν να κάνουν καθαρά με την λειτουργία μιας τράπεζας. Να σου δώσω να καταλάβεις όταν κάνεις μια συναλλαγή από μια χώρα σε μια άλλη μετά το πέρας της ώρας λειτουργίας της τράπεζας αυτές οι συναλλαγές στοκάρονται στο σύστημα τους να το πω χοντρικά και επιβεβαιωνονται την επόμενη εργάσιμη. Για μικροποσά δεν τρέχει και τίποτα αλλά για πραγματικές οικονομικές συναλλαγές ένα τέτοιο σύστημα το μόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι με μια λέξη απαράδεκτο συν τα exploit που έχουν γίνει ήδη με απώλειες χιλιάδων δολαρίων. Η ποιο τραγική κατάσταση είναι όμως στα μεγάλα ποσά. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Σε έναν παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα όταν ένας Α θέλει να στείλει ένα μεγάλο ποσό εκατομμυρίων ευρώ η δολαρίων σε ένα Β θα πρέπει να περάσει από μια χρονοβόρα διαδικασία που διαρκεί το λιγότερο 3-4 μέρες. Με το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει γρηγορότερα συν τα fee που αναγκάζονται να πληρώσουν. Όπως καταλαβαίνεις σε έναν ανοιχτό σύγχρονο ψηφιακό κόσμο κάτι τέτοιο επιεικώς χαρακτηρίζεται σαν απαράδεκτο. Μην σκέφτεστε με τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει. Η ταχύτητα του κόσμου και της τεχνολογίας είναι τόσο τεράστια που πλέον τα παραδοσιακά συστήματα συναλλαγών χαρακτηρίζονται ως παρωχημένα και δεν καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου.
pournaras Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δεν έχει σχέση με το άϋλο χρήμα αλλά με το θέμα του ελέγχου που έθεσες όπου βλέπω ότι με ελέγχουν περισσότερο χωρίς να βλέπω τα οφέλη που πρέσβευαν για να μας "περάσουν" τον έλεγχο Όχι απλά "κάποιοι" αλλά ήδη εγώ το έχω αναφέρει παραπάνω. Και πραγματικά θέλω κάποιος να μου επισημάνει ιστορικά μία έστω στιγμή όπου με κάποια αλλαγή επιτεύχθηκε μείωση της εγκληματικής δραστηριότητα και όχι μετάλλαξή της. Ακόμα και σε μουσουλμανικές χώρες όπου ισχύει το "κλέψει χέρι, κόψει χέρι" το έγκλημα καλά κρατεί. Ίσως βέβαια κάποιοι να σκεφτονται ότι "αν δεν έχω μετρητά" ποιος να μου την πέσει και γιατί. Μα φυσικά για να σου πάρει το key και να κάνει authorize την μεταφορά του bitcoin στο δικό του λογαριασμό Καταργηση τεκμηριων διαβιωσης, διοτι θα ξερουν ανα πασα στιγμη το τι κερδιζεις και το τι ξοδευεις, χωρις να υπολογιζουν με μαθηματικες εξισωσεις ενα συστημα που κατα 99% ειναι αδικο. 2
chek2fire Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μια και μιλάγαμε για την ασφάλεια ήδη η Bankiter γίνετε η πρώτη τράπεζα στον κόσμο που επενδύει στην τεχνολογία του Bitcoin γιατί πιστεύει ότι διασφαλίζει τις τραπεζικές συναλλαγές. http://www.bitcoin-gr.org/?p=800 και εδώ ο πρώην CEO της citigroup που μίλησε χθές για την τεχνολογία του Bitcoin στο Bloomberg
juki Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Και πραγματικά θέλω κάποιος να μου επισημάνει ιστορικά μία έστω στιγμή όπου με κάποια αλλαγή επιτεύχθηκε μείωση της εγκληματικής δραστηριότητα και όχι μετάλλαξή της. Σε πολλές περιπτώσεις, μια απλή τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού σε δρόμους πάρκα κλπ. σταμάτησε βιασμούς, ναρκωτικά και ληστείες. Αυτές είναι οι περιπτώσεις όπου η αλλαγή λέγεται "βελτίωση". Αναφορικά με το χρήμα, παρ' όλο που το χρήμα είναι το ένα κακό πίσω απ' όλα τα άλλα, η εξάλειψή της φυσικής του υπόστασης γίνεται σταδιακά εδώ και αιώνες. Πρώτα είχαμε τα χρυσά, ασημένια, χάλκινα νομίσματα, έπειτα χαρτί αντιπροσωπευτικό σε αυτά. Τον προηγούμενο αιώνα είχαμε fiat currency και πλαστικό χρήμα, τώρα ψηφιακό χρήμα. Λογικό φαίνεται και δεν θεωρώ καν πως τίθεται θέμα για συζήτηση. Τώρα για να εξαλειφθεί η παρανομία το βλέπω δύσκολο. Ο χρυσός κι άλλα ευγενή μέταλλα έχουν πάντα αξία και θα έχουν. Αν θέλω τα ναρκωτικά μου θα αγοράσω με bitcoin ή κάτι άλλο, αλλά με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να απαγορεύσουν τις μικροσυναλλαγές. Πες πως θέλω να μου δανείσει κάποιος για τσιγάρα, ή να δώσω χαρτζηλίκι για babysitting στην κόρη του κολλητού μου. Το ξέπλυμα στις μεγαλύτερες θα γίνεται ούτως ή άλλως, όπως γίνεται και τώρα. Τι φαντάζεστε δηλαδή πως κάθεται ο θείος του καρτέλ σε ένα δωμάτιο τίγκα στα 500ευρα και αρχίζει και τους κολλάει γραμματόσημα για την μισθοδοσία; Στην τράπεζα τα βάζει και κάνει τις συναλλαγές του ηλεκτρονικά και τωρα.
chek2fire Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 To θέμα είναι ότι αφού είναι ξεκάθαρο ότι πλέον περνάμε στην ψηφιακή μορφή του χρήματος αυτή η μορφή να μην είναι τόσο ελεγχόμενη όσο ήταν το χάρτινο χρήμα. Σκεφτείτε έναν κόσμο που η τα πάντα θα έχουν γίνει ψηφιακά και που το ψηφιακό χρήμα είναι τελείως συγκεντρωμένο και ελεγχόμενο από τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις. Τι θα εμποδίζει τότε αυτές τις κυβερνήσεις να κόβουν τελείως την πρόσβαση στις καταθέσεις σε πολίτες που έχουν μια πολιτική δράση που δεν τους αρέσει. Τα αποκεντρωμένα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin είναι η μόνη λύση σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο.
Porg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά όποιος δεν θέλει να τον ελέγχουν οι σιωνιστές ανταλάσσω τα euro και usd με porgish Site:
De@th L0rd Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Χωρίς να θέλω να σας χαλάσω το όνειρο, η ιστορία μας διδάσκει ότι το έγκλημα (αν αυτός είναι ο λόγος που χαιρόμαστε να παίζουμε με τις κάρτες) δεν εξαφανίστηκε ποτέ λόγω κάποιου μέτρου νέας προφύλαξης. Απλά διαφοροποιήθηκε, μεταλλάχθηκε, εκσυγχρονίστηκε αλλά συνέχισε να υπάρχει. Όπως οι πόρτες ασφαλείας στις εισόδους των τραπεζών "έστειλαν" τους ληστές σε ληστείες, απαγωγές και φόνους σε σπίτια. Όπως οι κυνηγοί φωτογραφιών διασήμων δεν την βγάζουν πάνω στα κλαδιά των δέντρων για μια φωτογραφία αλλά χακάρουν λογαριασμούς στο ιντερνετ και τις παίρνουν. Και αναφορικά με τη φοροδιαφυγή, ναι ίσως να δυσκολευτεί λίγο ο μάστρο-Μήτσος ο υδραυλικός. Αλλά τα πολλά τα φράγκα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε σκούρες αποχρώσεις (μαύρα) αφού ακόμα και σήμερα δεν "κατάφεραν" να τα βρουν ακόμα και όταν τους δίνονταν στοιχεία στο πιάτο Aπό τα πιο σημαντικά πόστ. Όλοι σας βλέπω ενθουσιάζεστε που θα "καταργηθεί" η φοροδιαφυγή μπλά μπλά. Τον ίδιο ενθουσιασμό είχαμε κ με το τσιγάρο. Τι έγινε τελικά 5+ χρόνια μετά; Τίποτα. Απλά συνειδητοποιείστε μερικοί σε ποια χώρα ζείτε κι αν αυτή είναι η Ελλάδα, μη πρόσπαθείτε να την αλλάξετε, τσάμπα κόπος. Εδώ τα ρητά του Gandhi δεν ισχύουν.
kabouras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 παιδια μην αγχωνεστε!! εχω ηδη πληρωσει ΝΥ πιτσα στο εξωτερικο με καρτα. ηρθε ο δελιβερας με την πιτσα και ενα κομψο μηχανηματακι, εβαλα την καρτα και το πιν μου, συνδεθηκε (λογικα) στο ιντερνετ, επαληθευσε και τυπωσε αποδειξουλα.
Porg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Συγχαρητήρια, τώρα ξέρουν στη cia τι πίτσα τρως Πως μπορείς και κοιμάσαι τα βράδια όταν η προσωπική σου ζωή είναι έρμαιο στα χέρια των πρακτόρων και ένας θεός ξέρει πως μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν;
funbreaker Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Τι θα εμποδίζει τότε αυτές τις κυβερνήσεις να κόβουν τελείως την πρόσβαση στις καταθέσεις σε πολίτες που έχουν μια πολιτική δράση που δεν τους αρέσει. Γιατί τώρα τι θα εμπόδιζε μια χούντα να συλλάβει έναν πολίτη, να του δημεύσει την περιουσία και να τον στείλει στην μακρόνησο? Αν είναι να έχουμε απολυταρχική διοίκηση το πρόβλημα μας δεν είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει αλλά η ύπαρξη της. Μέσα ελέγχου υπήρχαν και υπάρχουν έτσι κι αλλιώς. Κάθε μορφή κοινωνικής οργάνωσης μπορεί να γίνει όπλο σε μια κακή κυβέρνηση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μην έχουμε κοινωνική οργάνωση.
chek2fire Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Όχι αλλά μπορούμε να έχουμε μια κοινωνική οργάνωση που δεν δίνει τον απόλυτο έλεγχο στις κυβερνήσεις. Ο απόλυτος έλεγχος του συστήματος και η μη έλεγχος τους από τους πολίτες στην Ελλάδα μας στοίχισε πανάκριβα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Το Bitcoin δεν εχει σταθερη ισοτιμια οποτε αυτη τη στιγμη δεν μπορει να αντικαταστησει τα κανονικα νομισματα. Οταν εχω στην τραπεζα 1000€ ξερω οτι μπορω να ξοδεψω 1000€. Οχι 900€ στις τρεις το μεσημερι, 1150€ το απογευμα ή 850 το επομενο πρωι. Το Bitcoin ειναι χρηματιστηριο και ως τετοιο μπορει ο μεσος πολιτης να χρησιμοποιησει. Οσο για τις καρτες, αν υποχρεωσουν ελευθερους επαγγελματιες να τις δεχονται, θα πιασουν πολυ μαυρο χρημα στην Ελλαδα. Οχι ολο βεβαια, αυτο ειναι αδυνατον. Πρεπει ομως να γινει μια καλη ενημερωση για τη χρηση των καρτων γιατι μεγαλη μεριδα του πληθυσμου δεν καταλαβαινει τη χρηση της χρεωστικης ειδικα και νομιζει πως αν πληρωσει με debit card το επομενο λεπτο η τραπεζα θα εχει χρεωσει τοκους. Επισης με την καταργηση των χαρτονομισματων μεγαλης αξιας (απο 50 και πανω) θα εχει γινει ενα καλο βημα για την καταπολεμηση του βρωμικου χρηματος καθως ολοι οσοι εχουν στην κατοχη τους τετοια χαρτονομισματα, θα αναγκαστουν να τα ανταλλαξουν, αρα και να τα δηλωσουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα