Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το Bitcoin και ιδίως η τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από αυτό έτσι όπως όλοι πλέον ομολογούν είναι η καλύτερη λύση για έναν τεχνολογικό μελλοντικό κόσμο και για τις παγκόσμιες συναλλαγές.

Δεν μπορείς να πας με παλιά εργαλεία σε μια νέα εποχή και έτσι δεν μπορείς να πας με ένα απαρχαιωμένο σύστημα συναλλαγών σε μια ψηφιακή εποχή.

Το κλειδί σε όλη αυτή την νέα εποχή είναι νομίζω το συνέδριο G20 που γίνετε σε λίγες μέρες και όπου εκεί θα διοργανωθεί ένα συνέδριο για τα ψηφιακά νομίσματα και το μέλλον του στην παγκόσμια οικονομία

http://www.gdcc.international/

ενώ και ο ίδιος ο Richard Branson τις Virgin μιλάει για τις προοπτικές που εχει το bitcoin καθώς και ότι θα συμμετέχει σε αυτό το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο

http://www.virgin.com/richard-branson/how-digital-currency-could-transform-the-world#oo

Τα νέα αυτές τις ημέρες έρχονται το ένα μετά το άλλο από παραδοσιακούς παιχτες του οικονομικού συστήματος γύρω από το bitcoin με διάφορες τους δηλώσεις. Το ποιο εντυπωσιακό είναι αυτή εδώ παρουσιαστή γνωστών οικονομικών εκπομπών στην Αμερική ότι το bitcoin είναι η μεγαλύτερη επανάσταση που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην ιστορία του χρήματος.

http://www.bitcoin-gr.org/?p=783

Νομίζω είμαστε μπροστά σε μια ιστορική μετεξέλιξη του χρήματος έτσι όπως το έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα. Πλέον θα μπορούμε να μεταφέρουμε αξία από το ένα σημείο του γης σε κάποιο άλλο άμεσα χωρίς fees και με ασφάλεια.

Προσωπικά πιστεύω ότι με το internet χάσανε την δύναμη του ελέγχου της πληροφορίας και τώρα με το Bitcoin θα χάσουν τον έλεγχο του χρήματος.

Δημοσ.
.................Προσωπικά πιστεύω ότι με το internet χάσανε την δύναμη του ελέγχου της πληροφορίας και τώρα με το Bitcoin θα χάσουν τον έλεγχο του χρήματος.

Την πατήσανε λοιπόν. Κι εμείς βγήκαμε από πάνω επιτέλους!!!

(Δεν το λέω για να σε ειρωνευτώ αλλά δυστυχώς το ίντερνετ δεν είναι αυτό που θα μπορούσε/έπρεπε να είναι. Και υπάρχουν συνεχώς προσπάθειες που δεν θα τις έλεγα και ανεπιτυχείς στο να το κοντρολάρουν. Κάτι αντίστοιχο περιμένω και στο θέμα του χρήματος. Οι αλλαγές γίνονται ίσως για "το καλό μας" αλλά όχι με την έννοια που θα θέλαμε αλλά όπως το τραγουδούσε παλιά ο Μηλιώκας)

Δημοσ.

Στο internet τον έλεγχο της πληροφορίας είναι δεδομένο ότι τον χάσανε καθώς πλέον όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες για όλους. Το θέμα είναι ότι πληρώσαμε και ένα μεγάλο τίμημα καθώς χάσαμε τον έλεγχο της ιδιωτικότητας μας και της προσωπικής μας ζωής. 

Και αυτή είναι διαθέσιμη πλέον προς τους πάντες..

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε όταν χάσουν τον έλεγχο του χρήματος.

• Like 1
Δημοσ.

Στο internet τον έλεγχο της πληροφορίας είναι δεδομένο ότι τον χάσανε καθώς πλέον όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες για όλους. Το θέμα είναι ότι πληρώσαμε και ένα μεγάλο τίμημα καθώς χάσαμε τον έλεγχο της ιδιωτικότητας μας και της προσωπικής μας ζωής. 

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε όταν χάσουν τον έλεγχο του χρήματος.

Το πιστεύεις πραγματικά αυτό;

Την περίπτωση να μαθαίνεις αυτές τις πληροφορίες που κάποιος μπορεί να θέλει να μάθεις (ή ίσως να μην τον νοιάζει αν μάθεις) έτσι ώστε να μην ψάξεις πιο βαθειά την απορρίπτεις τελείως;

Δημοσ.

Το πιστεύεις πραγματικά αυτό;

Την περίπτωση να μαθαίνεις αυτές τις πληροφορίες που κάποιος μπορεί να θέλει να μάθεις (ή ίσως να μην τον νοιάζει αν μάθεις) έτσι ώστε να μην ψάξεις πιο βαθειά την απορρίπτεις τελείως;

Υπερτιμάς τις δυνατότητες τους. Δεν είναι τόσο πανίσχυροι όσο τους φαντάζεσαι..

Δημοσ.

Σύντομα όλα θα τα ελέγχει η google...Ποιόν έλεγχο χάσανε; Ποτέ το internet δεν ήταν τόσο καθοδηγούμενο στο παρελθόν.

Δημοσ.

Εμένα πάντως το webbanking και η Visa χρεωστική κάρτα με έχουν βολέψει πολύ, όχι μόνο δεν κουβαλάω πολλά χρήματα πάνω μου αλλά κερδίζω και χρόνο από αγγαρείες όπως πληρωμή λογαριασμών (από το webbanking μια χαρά πληρώνω όλους τους λογαριασμούς μου στο πι και φι). Πάνω μου κουβαλάω πολύ λίγα χρήματα μήπως μου χρειαστούν κάπου.

Δημοσ.

Μα ηδη βλεπουμε ποιο ειναι το αποτέλεσμα του ελεγχου του χρηματος σε κάποιους συνανθρώπους μας, που απο την μια τους καταθέτουν τα χρήματα και απο την αλλη τους τα παίρνουν αφήνοντας τους στην απόγνωση

Δημοσ.

Μιλάω για όταν θα χάσουν τελείως τον έλεγχο του χρήματος. Στις ψηφιακές κοινωνίες με τα αποκεντρωμένα οικονομικά συστήματα κανείς δεν θα μπορεί να σου πάρει τις καταθέσεις γιατί απλά κανείς δεν θα στις ελέγχει και ούτε θα μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Ακόμα όλες οι συναλλαγές θα είναι διαθέσιμες σε κοινή θέα και όλοι μας θα μπορούμε να δούμε που πάνε και από προέρχονται τα λεφτά.

Το ερώτημα είναι η τεχνολογία ήδη υπάρχει θα την αφήσουν να αναπτυχθεί η να εφαρμοστεί? 

Πιστεύω ότι ότι και να κάνουν απλά δεν θα μπροέσουν ποτέ να το σταματήσουν.

Δημοσ.

επειδή το είδα απο κοντά και στη νορβηγία και στη σουηδία δε χρησιμοποιούν καθόλου μετρητά. Ακόμη και το πιο απλό/φθηνό το αγοράζουν με κάρτα.

Μακάρι να φτάσουμε και εμείς κάποτε στο επίπεδο που έχουν αυτές οι χωρες σε θέμα οργάνωσης. 

Εγώ από την άλλη έπαθα πολιτισμικό σοκ περιμένοντας να πληρώνω με κάρτες στη Γερμανία για να ανακαλύψω στη συνέχεια πως εδώ το μετρητό παίζει πολύ περισσότερο και από την Ελλάδα.

Γενικά προκειμένου να αποφύγουν το νταβατζιλίκι της τράπεζας οι έμποροι εγώ ο πελάτης έχω πολύ λιγότερες δυνατότητες στις συναλλαγές. Αλλά δεν είναι η οργάνωστη το θέμα... δεν τους λες και ανοργάνωτους τους Γερμανούς.

Ναι να κάνουμε τις συναλλαγές με προπληρωμένες κάρτες για να μας τρώνε το μεροκάματο μας οι τραπεζίτες

Δεν θα πάρω ευχαριστώ

Δε θα βαρεθείς να τρολάρεις ποτέ έτσι;

Παντα αυτο το θεμα με τις καρτες το βλεπω με καχυποψια. Βλεπω πολλες ταινιες επιστημονικης φαντασιας μαλλον. Αλλα διαβαστε ενα σεναριο..

Ειμαι ο redhotstef και εχω πληροφοριες οτι η κυβερνηση εχει κανει κακα πραγματα και θελω να τις διαρευσω αυτες τις πληροφοριες ωστε να κανω κακο στη κυβερνηση. Η κυβερνηση αν μαθει οτι εγω, θα της κανω κακο, μπορει ανετα μεσω των πληροφορικαριων της, να μηδενισει ολες τις πιστωτικες και χρεωστικες καρτες μου, και μετα εγω να μην μπορω καν να ψωνισω να φαω πχ. Θα ειμαι αορατος στο τραπεζικο τους συστημα. Ετσι, επειδη τους κ@βλωσε. Ειναι δικαιο? Αλλο επισης να εχεις καρτες κτλ αντι για χρηματα, και αλλο ανταλακτικες υπηρεσιες, που δεν εχει σχεση με το θεμα.

Μόνος σου το είπες.

Σοβαρά τώρα όμως γιατί βλέπεις αυτές τις ταινίες; Οι άλλες με mecha, Jedi και άλλα παρόμοια είναι πολύ πιο διασκεδαστικές.

Αν η Χ κυβέρνηση ξέρει ότι θα τη βλάψεις και είναι διατεθειμένη να παρανομήσει εξώφθαλμα για να σου κάνει τη ζωή δύσκολη, πιστεύεις πως το πρόβλημά σου θα είναι κυρίως ότι θα σου μηδενίσουν τις κάρτες;

Το ρευστό όμως όταν το έχεις (με τίμιο ή μη τρόπο) μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ανώνυμα. Η όποια κάρτα δεν είναι έτσι. "Κάποιος" μπορεί να ξέρει ανά πάσα στιγμή τι τσίχλες μασουλάς.

Δεν ξέρω αν οι ταινίες sf προβλέπουν το μέλλον ή αν "κάποιοι" παίρνουν ιδέες από αυτές και μας τις εφαρμόζουν αλλά πολλά (και καλά αλλά και περισσότερα κακά) που έχουμε δει εκεί έχουν ήδη βρει αφαρμογή ή προετοιμάζονται για το κοντινό μέλλον.

Όταν όλη σου η ζωή υπάρχει σε ένα server για καλό δεν είναι (ή τουλάχιστον είναι πιο πιθανό να μη χρησιμοποιηθεί για καλό).

Οι ταινίες (βασικά όχι οι ταινίες, συμπεραίνω από την έκφρασή σου ότι δεν έχεις διαβάσει sf σε βιβλία) απλά οραματίζονται μια φουτουριστική κατάσταση που είναι άγνωστο αν θα συμβεί και πότε και προβάλλουν πάνω σ' αυτή την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση η οποία είναι σταθερή και απαράλλαχτη ανά τους αιώνες: οι απο δω δέρνουν τους απο κει, ούγκ ρόπαλο πάρω γυναίκα, και μία εσύ δύο εγώ.

Επίσης, όπως και κάθε άλλη μορφή διηγηματικής τέχνης, στις ταινίες βλέπεις καταστάσεις που είναι σκηνοθετημένες για να δημιουργήσουν συναισθήματα Χ ή Υ είδους στο κοινό και όχι την καθημερινή βαρετή πραγματικότητα.

Η τεχνολογία χρησιμοποιείται αθροιστικά για καλό, απλά το καλό θα είναι +1000 -100 και δυστυχώς σε κάποιον θα κληρωθεί το -100.

Υπερτιμάς τις δυνατότητες τους. Δεν είναι τόσο πανίσχυροι όσο τους φαντάζεσαι..

Μιλάμε για τους illuminati, τη λέσχη bilderberg ή τους σοφούς της Σιών;

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάω για όταν θα χάσουν τελείως τον έλεγχο του χρήματος. Στις ψηφιακές κοινωνίες με τα αποκεντρωμένα οικονομικά συστήματα κανείς δεν θα μπορεί να σου πάρει τις καταθέσεις γιατί απλά κανείς δεν θα στις ελέγχει και ούτε θα μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Ακόμα όλες οι συναλλαγές θα είναι διαθέσιμες σε κοινή θέα και όλοι μας θα μπορούμε να δούμε που πάνε και από προέρχονται τα λεφτά.

Το ερώτημα είναι η τεχνολογία ήδη υπάρχει θα την αφήσουν να αναπτυχθεί η να εφαρμοστεί? 

Πιστεύω ότι ότι και να κάνουν απλά δεν θα μπροέσουν ποτέ να το σταματήσουν.

Check ποια είναι η άποψή σου, όταν οι εργοδότες θα αρχίσουν να πληρώνουν τους εργαζομένους σε bitcoin? 

Δημοσ.

Η πλακα ποια ειναι

Πας στο ταμειο κάνεις ανάληψη μετα πας στην αλλη τραπεζα με μετρητά κανει κατάθεση καμια επιπλέον χρέωση, πληρώνει η τράπεζα υπάλληλους, ψηξη θέρμανση, εξοπλισμό ρεύμα γραφεία ενοίκια τα πάντα

Κανεις το ιδιο έμβασμα απο το σπιτι σου μέσω ίντερνετ και την τρως την χρεωσουλα και οχι και μικρή, το ιδιο ισχύει για δεη οτε και τα συναφη

Δηλαδή μονο εγω βλεπω το παράλογο της υπόθεσης, μηπως τελικα αυτο θελουν, να καταργήσουν σταδιακά το χρημα και να τα παίρνουν χωρις να κανουν και να προσφέρουν τιποτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...