GreyHorse Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Παντα αυτο το θεμα με τις καρτες το βλεπω με καχυποψια. Βλεπω πολλες ταινιες επιστημονικης φαντασιας μαλλον. Αλλα διαβαστε ενα σεναριο.. Ειμαι ο redhotstef και εχω πληροφοριες οτι η κυβερνηση εχει κανει κακα πραγματα και θελω να τις διαρευσω αυτες τις πληροφοριες ωστε να κανω κακο στη κυβερνηση. Η κυβερνηση αν μαθει οτι εγω, θα της κανω κακο, μπορει ανετα μεσω των πληροφορικαριων της, να μηδενισει ολες τις πιστωτικες και χρεωστικες καρτες μου, και μετα εγω να μην μπορω καν να ψωνισω να φαω πχ. Θα ειμαι αορατος στο τραπεζικο τους συστημα. Ετσι, επειδη τους κ@βλωσε. Ειναι δικαιο? Αλλο επισης να εχεις καρτες κτλ αντι για χρηματα, και αλλο ανταλακτικες υπηρεσιες, που δεν εχει σχεση με το θεμα. Το ρευστό που το βρίσκεις, ανάποδα την ομπρέλα όταν βρέχει; Από την τράπεζα, εδώ και δεκαετίες δεν το παίρνεις; Και αν κάποιος θέλει να σου κλείσει το στόμα δεν θα σε κάνει άστεγο, μακαρίτη θα σε κάνει. 1
haris_216 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Το ρευστό όμως όταν το έχεις (με τίμιο ή μη τρόπο) μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ανώνυμα. Η όποια κάρτα δεν είναι έτσι. "Κάποιος" μπορεί να ξέρει ανά πάσα στιγμή τι τσίχλες μασουλάς. Δεν ξέρω αν οι ταινίες sf προβλέπουν το μέλλον ή αν "κάποιοι" παίρνουν ιδέες από αυτές και μας τις εφαρμόζουν αλλά πολλά (και καλά αλλά και περισσότερα κακά) που έχουμε δει εκεί έχουν ήδη βρει αφαρμογή ή προετοιμάζονται για το κοντινό μέλλον. Όταν όλη σου η ζωή υπάρχει σε ένα server για καλό δεν είναι (ή τουλάχιστον είναι πιο πιθανό να μη χρησιμοποιηθεί για καλό). 1
Socratis_g Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 LiquidTroll, on 13 Nov 2014 - 2:43 PM, said: Ε καλα , ο ελληνάρας κάτι θα βρει πάλι.... όπως τώρα πχ , που λεει 25 με απόδειξη , 20 χωρίς , θα λέει , 20 μετρητά , 25 με κάρτα! οχι βεβαια. γιατί δεν θα υπάρχει μετρητό στην αγορά. μονο κάρτες. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Ε καλα , ο ελληνάρας κάτι θα βρει πάλι.... όπως τώρα πχ , που λεει 25 με απόδειξη , 20 χωρίς , θα λέει , 20 μετρητά , 25 με κάρτα! Δεν γίνεται αυτό που λες, γιατί εννοείται πως για όσους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες-επιχειρηματίες με το που θα καταγραφεί η συναλλαγή πληρωμής από τον πελάτη στον προσωπικό ηλεκτρονικό λογαριασμό τους αυτόματα θα παρακρατηθεί ΦΠΑ υπερ του κράτους. Θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα σύστημα να γίνεται αυτόματα.
LiquidTroll Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Σκεφτείτε όμως ότι θα δουλέψει και πολύ το σύστημα του direct debit. Όσοι έχουνε κάνει Αγγλία θα το ξέρουνε.. δηλαδή , βρέξει χιονίσει , στις 3 του μηνός , θα σου τραβάμε τόσα λεφτά για το νοίκι , τόσα λεφτά για την εφορία , τόσα λεφτά για τον ΕΝΦΙα κλπ κλπ. Και αν δεν έχεις μέσα , θα τρως πρόστιμο ΚΑΙ απο την Δημόσια Υπηρεσία , ΚΑΙ απο την τράπεζα. Επίσης , για αυτό που λέτε ότι η ζωή μας είναι σε έναν σέρβερ , σόρυ γκάιζ , αλλά είναι ήδη σε έναν σέρβερ , ήμαστε ήδη τελείως φακελωμένοι , και κάθε συναλλαγή μας καταγράφεται με το παραπάνω! Επίσης πλέον , μπορούνε ανα πάσα στιγμή να σου πάρουνε λεφτά ή να σου δεσμευσουνε τα λεφτά οι τράπεζες όποτε και όπως γουστάρουνε ! 1
Soulseeker Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Το ιδανικο ειναι να μπορεις να πληρωνεις και με τους δυο τροπους. Απλα θα επρεπε να μπορεις να μπορεις να πληρωσεις παντου και με καρτα και να μην φενεται περιεργο αμα το κανεις. Οι περισσοτεροι πιστευω που δεν θελουν καρτες το κανουν ειτε επειδη δεν ξερουν ακριβως πως λειτουργουν και φοβουνται κλοπες,τραπεζες κτλ ειτε επειδη ξερουν οτι δεν εχουν οικονομικο ελεγχο και μπορει να ξεφυγουν. Τωρα αυτο που λετε οτι θα εισαι σε ενα server κτλ...Βασικα αν εχετε λογαριασμο σε τραπεζα ειστε ειδη data. Το οτι με την καρτα θα "βλεπουν" και τις αγορες σας δεν λεει κατι. Εξαλου αν θες να αγοραζεις βομβες με καρτα καλυτερα να το βλεπουν Οπως και να εχει παντως καλό ειναι να υπαρχουν και τα 2
_hopelesscase_ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Σίγουρα όμως αν πηγαίναμε στην πλήρη ανυπαρξία μετρητών τότε το έγκλημα κάθε φύσεως θα δεχόταν ένα ισχυρό πλήγμα... Πως θα πληρώσει ο εθισμένος τον έμπορο ναρκωτικών; πως ο πελάτης της παράνομης πορνείας trafficking τον νταβατζή ; πως θα λαδώνουμε τους εφοριακούς... κλπ ; με bitcoin
black_rabBiT Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Με αφήνει παντελώς αδιάφορο πώς θα εξελίξουν το τραπεζικό τους σύστημα ή αν το έγκλημα θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Ως πρώτη σκέψη, εμένα προσωπικά με βολεύει να κάνω τις αγορές μου με κάρτα. Και για πρακτικούς λόγους (βάλε-βγάλε-κουβάλα) και για λόγους ασφαλείας, π.χ. μια κλοπή. Τις προάλλες έλεγα στο off topic thread οτι έτυχε να μου δώσουν ένα πλαστό των 5 ευρώ. Μου έχει ξανά τύχει στο παρελθόν. δεν θυμάμαι πότε. Είναι και αυτός άλλος ένας λόγος. Γιατί να τους το χαρίσω δηλαδή; Δεν μου τρέχουν από τα παντζάκια.
thanasis00 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Και σε λίγο δε θα χρειάζονται και οι τράπεζες γιατί θα έχουμε σαν συνάλλαγμα το bitcoin...
nicoc89 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Και σε λίγο δε θα χρειάζονται και οι τράπεζες γιατί θα έχουμε σαν συνάλλαγμα το bitcoin... σε πόσες μέρες? 2
zio10 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 σε πόσες μέρες? Από Δευτέρα, Παρασκευιάτικα δεν γίνονται δουλειές 3
lepaterious Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Μακαρι να γινει εντελως ψηφιακο το χρημα! Και οσοι λετε πως θα πληρωθει ο υδραυλικος οριστε ενα παραδειγμα που θα μπορουσε να εφαρμοστει και εδω! https://www.chase.com/online-banking/quickpay Πατηστε εκει που λεει View Demo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα