Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω ένα ρούτερ zxv10 w300 από αυτά που δίνει ο ΟΤΕ.Γενικά δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερα προβλήματα αλλά τώρα πρόσφατα συμβαίνει το εξής περίεργο.Όταν πάω να συνδέσω κάποια εξωτερική συσκευή παίρνει μεν η συσκευή διεύθυνση lan αλλά δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ.Αρχικά νόμιζα ότι έφταιγε η συσκευή(windows phone-είναι να μην το υποψιαστείς; :P )αλλά αυτό συνδέεται σε άλλα δίκτυα.Και ένα netbook που έχω επίσης δεν συνδέεται.

Επίσης σκέφτηκα μήπως φταίει ένας repeater που έχω για καλύτερο σήμα.Αλλά δοκίμασα να συνδεθώ και απευθείας στο ρούτερ χωρίς αποτέλεσμα.

Σημειωτέον ότι στο δίκτυο είναι συνδεδεμένο χωρίς πρόβλημα το PC μου.

Στις ρυθμίσεις του ρούτερ έχω δει για mac filtering κ είναι απενεργοποιημένο.Τι άλλο μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ!

ΥΓ:Γνωρίζω ότι η πιο εύκολη λύση είναι επαναφορά στις εργοστασιακές αλλά θα ήθελα να την αποφύγω εξαιτίας κάποιων ρυθμίσεων που βαριέμαι να ξαναπερνάω.

Δημοσ.

α.ειπες μονος σου την απαντηση.καντο ενα hard reset.

β.αν δεν το κανεις hard reset τοτε τσεκαρε ποσες ip δινει ο dhcp μηπως καποιοs τον εχει πειραξει.(λες βεβαια οτι το Pc παιρνει ip και απλα δεν βγαινει στο ιντερνετ αλλα το λεω μηπως για καποιο λογο δεν σου δινει Ip και απλα σου βαζει το κλασσικο 169.254.....κτλ που στην πραξη δεν παιζεις.

γ.μπορεις να δοκιμασεις να κανεις backup τις ρυθμισεις μετα hard reset και μετα restore μηπως και παιξει.

δ.το mac filtering σωστα ειναι disable.αλλα αν θες καντο enable και ξανα disable.zte ειναι ποτε δεν ξερεις :P.

Aλλα νομιζω και στην περιπτωση του mac filtering δεν θα πρεπε να σου δωσει καν ip

ε.το zte ειναι για πεταμα.αγορασε κανα σοβαρο ρουτερ.ηδη εχω βαρεθει στο ινσομνια να βλεπω καθε μα καθε μερα ενα δυο θεματα για προβληματα με το zte χωρις υπερβολη.υπαρχουν πολυ καλυτερα ρουτερ που ειναι σε τιμες 40-50 ευρω.και αν πας παραπανω παιρνεις και vdsl ρουτερ.μπορεις τυπικα αν θες να δεις αν υπαρχει και κανα firmware update για αυτο το σαπιδι αλλα εγω θα το αλλαζα.ναι θα μπορουσε να φταιει ο Repeater σε συνδυασμο μαλιστα με το zte αλλα εφοσον λες οτι απευθειας πανω στο zte εχεις το ιδιο θεμα τοτε δεν φταιει αυτο.

προληπτικα απλα μπορεις στo Repeater να κανεις firmware update. εχω δει καποιες  "παραξενες"συσκευες που δεν επαιρναν ip απο το repeater οποτε και ανοιγα και τον dhcp του repeater και του εβαζα να δινει ενα μικρο διαφορετικο ευρος ip ωστε να παιξουν.δεν εχω κανει παραπανω ελεγχο απλα το ειχα δει με tp link repeater οπως και μου το ειχαν πει κιολας(ειχε συμβει σε αλλα ατομα) οτι μερικα τετοια κολληματακια τα εκαναν κατι iphone,ipad Κτλ.anyway.αυτο ειναι το λιγοτερο αφου δεν φταιει ο Repeater σου.και αυτο σου εγραψα ισχυει αν δεν σου δινει Ip ή αν βλεπεις το 169.χχχ.χχχ.χχχ.

αν εχεις παρει κανονικα Ip και δεν βγαινεις στο ιντερνετ θα σου λεγα στο zte να δωσεις καρφωτα dns μηπως εκει ειναι το θεμα.

για δοκιμη κανε τα παρακατω

απο το pc που λες οτι δεν παιζει

ipconfig /all να δουμε τι ip και dns εχει παρει.

μετα Ping ip router πχ Ping 192.168.1.1 να δουμε αν εχει reply.

μετα ping 194.219.227.2 να δουμε αν θα παρει Reply απο ip.

μετα ping www.insomnia.gr να δουμ αν κανει resolve.αν δεν παιξει το τελευταιο κατι με τους dns.

ελπιζω οταν εκανες τις δοκιμες πανω στο router που λες για να δεις αν φταιει ο Repeater ή οχι,να τον ειχες κλεισει τον repeater τελειως.μην σε συνδεε παλι εκει και β.μην εχει καμια ιδια Ip με το adsl router ή ειναι στο ευρος του dhcp και σου κανει κανα conflict

Δημοσ.

εγω θα δοκιμαζα να αλαξω στο ρουτερ καναλι και προτοκολλο μηπως φτιαξει γιατι μπορει να τα δινει αυτοματα...

Δημοσ.

απλα μην βαλει wep key διοτι σπαει ευκολα.

αμαν αυτα τα zte πλεον ρε γαμοτο.και σχεδον ολοι οι παροχοι zte δινουν επειδη ειναι φτηνο.

κανονικα ναι αυτοματα πρεπει να τα δινει που οπως φαινεται γινεται ηδη με το ενα pc του.το παραξενο ειναι οτι πιο παλια λεει οτι επαιζε κανονικα οποτε μηπως και το ρουτερ εχει αρχισει στο κομματι του wifi να τα παιζει?επισης πρεπει να μας πει αν πραγματι περνει ip του στυλ 192.168.1.χ ή αν του δινει τιποτα ασχετο(κοινως δεν παιρνει ip).

επισης αυτο που γραφει ο ts οτι βαριεται να ξαναπερασει τις ρυθμισεις ε ποσες ρυθμισεις να εχεις κανει στο zte?πανω απο 5 λεπτα δεν νομιζω οτι ειναι να σεταρεις απο την συνδεση μεχρι port forward,dyn-dns κτλ αν ξερεις τις ρυθμισεις.

εγω θα δοκιμαζα να αλαξω στο ρουτερ καναλι και προτοκολλο μηπως φτιαξει γιατι μπορει να τα δινει αυτοματα...

σωστο και αυτο ξεχασα να το γραψω για το καναλι.γιατι το κινητο σιγουρα μπαινει ασυρματα .το netbook δεν μας λεει αν μπαινει ασυρματα ή με καλωδιο βεβαια.αλλα θα ηταν μια καλη δοκιμη να δοκιμασει να μπει και wireless και μετα με ethernet να δουμε αν το προβλημα υφιστατε και με τους 2 τροπους οποτε ετσι να δουμε αν φταιει το wifi μονο ή οχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...