Federacion Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. <br><br> Έχω 24αρα ADSL HOL στο σπίτι με το router που δίνει η εταιρεία. Είμαι γενικά ευχαριστημένος. <br> Κλειδώνω γύρω στα 11 και κατεβάζω με 1 έως 1.2. <br><br> Θέλω να ρωτήσω το εξής. Να πάω σε ποιοτικότερο router; Αν ναι ποιο προτείνετε σαν οικονομική αλλά και ποιοτική λύση; Θα δω διαφορά; <br> Θα δυσκολευτώ να το σεταρω; <br> Υπ όψιν ότι παίζω και online που και που και με ενδιαφέρει και αυτό εκτός από κατέβασμα κτλ. <br><br> Ευχαριστώ πολύ.<br><br> Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
aekoupoli Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 θες να κατεβαζεις πιο γρηγορα?πιστευω ιδιες ταχυτητες θα εχεις και με αλλο router αφου ειναι θεμα γραμμης,για καλυτερο ping κτλ σε παιχνιδια παρε τηλεφωνο την εταιρεια σου και πες να σου κανουν την γραμμη fastpath
Federacion Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Όχι με το Ping είμαι ευχαριστημένος. Κυρίως για μεγαλύτερη ταχύτητα γενικώς ενδιαφέρομαι. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
Federacion Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 bump Καταλήγουμε δλδ στο ότι όποιο ρουτερ και να βάλω τις ίδιες ταχύτητες θα έχω;
PEPES2 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Οχι δεν ισχυει αυτο.Με αλλα ρουτερ κλειδωνεις πιο ψηλα και με αλλα πιο χαμηλα.Αλλα πιο σταθερα αλλα λιγοτερο σταθερα.Εχει να κανει με την συμβατοτητα του chip του ρουτερ με το chip του dslam. 1
Federacion Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Ωραία τότε. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο που είναι καλύτερο από το μανίσιο της HOL;
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα παρεις το ταδε ρουτερ και θα παιξεις καλυτερα.πρεπει να το κανεις δοκιμη .οκ εγω σου λεω πχ παρε ενα draytek 2710 το οποιο ειναι κορυφη.οτι ειναι κορυφη και κανει 100.000 πραγματα αντιθετα με αυτο που εχεις απο την hol δεν σημαινει οτι θα συγχρονισει πιο ψηλα.και τα fritz ειναι κορυφη αλλα καποια δεν συγχρονιζουν ψηλα οπως αλλα ρουτερ.ολα ειναι σχετικα.καποια ρουτερ πχ σε καλη γραμμη θα συγχρονισουν καλα ενω σε μια χαλια γραμμη μπορει να μην συγχρονισουν καλα.καποια μπορει να ειναι σταθερα σε χαλια γραμμη καποια αλλα οχι. α.δεν μας λες τι ρουτερ σου εχει δωσει η εταιρεια.αν σου εχει δωσει zte τοτε οποιοδηποτε ρουτερ και να βαλεις πανω θα ειναι καλυτερο (οχι σε θεμα συγχρονισμου υποχρεωτικα) αλλα σε θεματα σταθεροτητας ,καλυτερου wireless.γιατι τα zte ειναι για πεταμα οπως θα εχεις καταλαβει απο τοσα θεματα που ανοιγονται. β.αν εχεις voip τηλεφωνια δηλαδη πανω απο το ρουτερ δεν μπορεις να αλλαξεις ρουτερ διοτι η hol δεν θα σου δωσει ουτε τα στοιχεια του voip για να τα βαλεις στο ρουτερ αλλα ουτε θα σου σεταρει τον δικοσου ρουτερ που ειναι του εμποριου για να παιξει. γ.και βασικο.δεν μας εχεις γραψει τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου.στο λεω διοτι η hol απο default σε βαζει να συγχρονισεις με 11 margin που σημαινει οτι σου κοβει αρκετη ταχυτητα.εφοσον με το Ping εισαι οκ και δεν θες fast path εκει καλο θα ηταν να τους παρεις ενα τηλεφωνο και να τους πεις να σου ριξουν το margin απο 11 σε 6 ή στην χειροτερη σε 9.για το 6 ισως γκρινιαξουν λιγο οτι μπορει να εχεις αποσυνδεσεις και τετοιες βλακειες αλλα μην πτοησε.αλλωστε ακομα και να εχεις καποιο θεμα τους παιρνεις τηλεφωνο και στο ξαναβαζουν στο 11 ή στο 9.ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ.αν σε βαλουν στο 6 θα κερδισεις σιγουρα 2 με 3 mbit στην γραμμη σου.αν δεν σου βαλουν 6 ή στειλε email και ζητα 9 η βαλε το 6 για αρχη και μετα απο 3-4 ημερες παρτους τηλεφωνο πεστους οτι 3-4 μερες τωρα εισαι μια χαρα με το 9 margin(αν πραγματι εισαι) και οτι να στο βαλουν στο 6.παντως αν εχεις zte πεταξε το (βαλτο στην ακρη) και παρε κατι αλλο .το κατι αλλο εξαρτατε απο τα λεφτα που θες να δωσεις.με ενα γρηγορο seach θα βρεις πανω απο 50 θεματα για αγορα ρουτερ για ολο το ευρος των χρηματων που μπορεις να διαθεσεις. 2
Federacion Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Καταρχήν και πάλι ευχαριστώ σούπερ Γκούφη, για την πλήρη και κατατοπιστική απάντηση. Λοιπόν, 1.το ρούτερ είναι intracom netfaster iad 2 2. Εχώ κατέβει στο 9 margin (ακολουθώντας τη συμβουλή σου) και όντως ανέβηκα σε ταχύτητα. Το 6 θα μου κόψει κάτι απο το online gaming. Fast path δεν θέλω γιατι για την ώρα είμαι ευχαριστημένος πολύ με ping κτλ. 3. δεν έχω voip. άρα, να αλλάξω router; να κατέβω στα 6 margin;
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Καταρχήν και πάλι ευχαριστώ σούπερ Γκούφη, για την πλήρη και κατατοπιστική απάντηση. Λοιπόν, 1.το ρούτερ είναι intracom netfaster iad 2 2. Εχώ κατέβει στο 9 margin (ακολουθώντας τη συμβουλή σου) και όντως ανέβηκα σε ταχύτητα. Το 6 θα μου κόψει κάτι απο το online gaming. Fast path δεν θέλω γιατι για την ώρα είμαι ευχαριστημένος πολύ με ping κτλ. 3. δεν έχω voip. άρα, να αλλάξω router; να κατέβω στα 6 margin; 1.normal ρουτερ.δεν πολυβρισκω τρελο λογο να το αλλαξεις ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΚ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΜΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.αν ειχες zte οκ θα σου ελεγα παρε και κατι με 20 ευρω διοτι θα παιξει καλυτερα αλλα αφου εχεις ενα normal router θα πρεπει να ανεβασεις λιγο το κοστος για κατι καλυτερο.γιατι οπως σου ειπα δεν μπορω να σου εγγυηθω οτι θα συγχρονισει περισσοτερο.ναι μπορω να σου πω οτι αν εχεις τα λεφτα παρε ενα draytek 2760 που ειναι και vdsl και εχει 1002 πραγματα πανω οπως bandwidth management κτλ αλλα δεν μπορω να σου πω αν θα συγχρονισει περισσοτερο.ευτυχως δεν εχεις zte.αν ειναι να δωσεις λεφτα για μενα και να αλλαξεις το netfaster πηγαινε σε κανα draytek αλλιως μετα κανα tp link θα μπορουσες.αλλα παλι δεν ξερω για θεμα συγχρονισμου.αν σε καλυπτει αυτο που εχεις τοτε κρατησε το.πηγαινε σε 6 margin.δεν θα σου κοψει κατι απο το gaming και δεν θα σου πουν οχι αφου δεν θες fast path. οποτε αφου δεν εχεις voip μπορεις να αλλαξεις ρουτερ.κατεβα σιγουρα 6 margin.για αγορα ρουτερ οτι εγραψα παραπανω. Καλησπέρα σε όλους. <br><br> Έχω 24αρα ADSL HOL στο σπίτι με το router που δίνει η εταιρεία. Είμαι γενικά ευχαριστημένος. <br> Κλειδώνω γύρω στα 11 και κατεβάζω με 1 έως 1.2. <br><br> Θέλω να ρωτήσω το εξής. Να πάω σε ποιοτικότερο router; Αν ναι ποιο προτείνετε σαν οικονομική αλλά και ποιοτική λύση; Θα δω διαφορά; <br> Θα δυσκολευτώ να το σεταρω; <br> Υπ όψιν ότι παίζω και online που και που και με ενδιαφέρει και αυτό εκτός από κατέβασμα κτλ. <br><br> Ευχαριστώ πολύ.<br><br> Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App δεν θα δυσκολευτεις να το σεταρεις.εφοσον εισαι στα 11 φυσιολογικο κατεβασμα το 1 με 1,2 εφοσον λες για οικονομικη λυση μεινε με αυτο αφου δεν θα δεις καμια τρελη διαφορα. εφοσον με το ping εισαι οκ μην πας fast path γιατι θα χασεις σε ταχυτητα συν οτι μπορει να σου πουν οτι δεν σου βαζουμε και 6 margin και fast path
Federacion Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Χτες πήγα να τους πω να κατέβω στα 6 από τα 9 και μου είπαν ότι είμαι ήδη στα 7 ενώ δεν θα έπρεπε. Πάντως συγχρονίζω στα 12.9 μου είπανε αν και δεν βλέπω αισθητή διαφορά. Ευχαριστώ για την απάντηση. Λέω να κάτσω τελικά με αυτό το router που έχω. Να είσαι καλά Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Χτες πήγα να τους πω να κατέβω στα 6 από τα 9 και μου είπαν ότι είμαι ήδη στα 7 ενώ δεν θα έπρεπε. Πάντως συγχρονίζω στα 12.9 μου είπανε αν και δεν βλέπω αισθητή διαφορά. Ευχαριστώ για την απάντηση. Λέω να κάτσω τελικά με αυτό το router που έχω. Να είσαι καλά εννοουν οτι επεσε το margin μονο του απο τα 9 στο 7 που υποδηλωνει μια μικρη ασταθεια στην γραμμη οποτε και για αυτο δεν θελουν να στο χαμηλωσουν στο 6.κανε ενα Reboot το ρουτερ να παει στο 9 ξανα αν και μετα την αλλαγη Profile ισως να ειναι στο 9 ηδη ,γιατι το 7 δεν ειναι Profile , και παρτους τηλεφωνο να στο αλλαξουν στο 6 αλλιως στειλε email.Οτι επεσε το margin δεν λεει κατι υποχρεωτικα.Μπορει και να ετυχε αλλα ναι μπορει να δειχνει και μια ασταθεια στην γραμμη.αλλωστε αν εχεις προβληματα με 6 margin μπορουν να στο ξαναβαλουν στο 9.και θα μπορουσαν να δουν αν εχεις αποσυνδεσεις τοσο καιρο και αν δεν εχεις να σε βαλουν στο 6 .αλλιως αστο τωρα στο 9 που ειναι παρατηρησε μερικες ημερες αν εχεις αποσυνδεσεις ή αν το margin πεφτει πιο χαμηλα πχ να παει στο 4 η να παει στο 5-6 και αναλογως τι θα δουμε ζητας ή οχι 6αρι. αν ολα πανε καλα πεστους οτι δεν ειχες αποσυνδεσεις αυτες τις ημερες με 6 margin και οτι μπορουν να το δουν και αυτοι και ζητα 6αρι.γενικως ζοριζεται πολυ η Hol να βαλει το 6.στο φιναλε ειναι δοκιμαστικο δεν θα παθουν κατι.τωρα θα πρεπει να κατεβαζεις με 1,3 1-4.αν πας στο 6 λογικα θα κερδισεις ενα Mbit ακομα ισως και λιγο παραπανω οποτε θα πας 1,4 -1,5.θεωρητικα δεν νομιζω να εχεις θεμα στο 6 margin αφου δεν εισαι και τερμα θεου απο το αστικο κεντρο.δεν παιζει ρολο μονο η αποσταση βεβαια αλλα οτι παιζεις σε αυτην την ταχυτητα και οχι πχ στα 3 mbit ειναι ενα συν. ποσο attenuation εχεις?
Federacion Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Αυτό πως το βλέπω; ok το Google ειναι φίλος μας: Operation Data Upstream Downstream Noise Margin 10.5 dB 9.0 dB Attenuation 14.9 dB 24.7 dB Actual Data Rate 842 (Kbps.) 12038 (Kbps.) Λοιπόν ναι είχα τεχνικά προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα, αλλά κάθε φορά μου λένε ότι είναι ο ΟΤΕ. Σήμερα κατέβαζα με 1.1 που βασικά είναι και το πικ μου εδώ που τα λέμε. Δεν έχω δεί καλύτερες ταχύτητες δυστυχώς παρά όσα κλειδώνω. Δεν είμαι τέρμα θεού, είμαι σχεδόν δίπλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πήγα να γράψω πάλι ευχαριστώ, αλλά μου το έχεις απαγορεύψει από προηγούμενο τόπικ, οπότε δεν λέω
poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Αυτό πως το βλέπω; ok το Google ειναι φίλος μας: Operation Data Upstream Downstream Noise Margin 10.5 dB 9.0 dB Attenuation 14.9 dB 24.7 dB Actual Data Rate 842 (Kbps.) 12038 (Kbps.)Λοιπόν ναι είχα τεχνικά προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα, αλλά κάθε φορά μου λένε ότι είναι ο ΟΤΕ. Σήμερα κατέβαζα με 1.1 που βασικά είναι και το πικ μου εδώ που τα λέμε. Δεν έχω δεί καλύτερες ταχύτητες δυστυχώς παρά όσα κλειδώνω. Δεν είμαι τέρμα θεού, είμαι σχεδόν δίπλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πήγα να γράψω πάλι ευχαριστώ, αλλά μου το έχεις απαγορεύψει από προηγούμενο τόπικ, οπότε δεν λέω βλεπω οτι ειναι στο 9 το margin οποτε παρτους τηλεφωνο να στο ριξουν στο 6.αν την στιγμη που τους παρεις δεν ειναι στο 9 αλλα εχει πεσει λιγακι τοτε κανε πρωτα ενα reboot το ρουτερ και μετα παρτους.αν σου πουν οτι ειδαν disconnect πες οτι εσυ το κανες.τι προβληματα ειχες?εφοσον συγχρονιζεις στα 12mbit τοτε λογικο το 1.1 - 1.3.απλα πρεπει να κατεβαζεις απο καποιο γρηγορο site. ενταξει για την αποσταση σου θα μπορουσες να επαιζες και καλυτερα.αλλα δεν ξερεις αν φταιει κατι στο καλωδιο του οτε ή κατι στην καλωδιωση σου.θα πρεπε να κανεις δοκιμη κατω στον κατανεμητη/χωνευτη για να δεις ποσο συγχρονιζεις εκει.αν δεν πιανουν τα χερια σου στον κατανεμητη απλα αφηνεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα με μικρο καλωδιο και βλεπεις συγχρονισμο.η ανοιγεις το κεντρικο πριζακι αφηνεις συνδεδεμενο μονο το ζευγαρι που ερχεται απο τον κατανεμητη/χωνευτη και δοκιμαζεις εκει.με το 6 margin σιγουρα θα κερδισεις ενα megabit ακομα.απο τον οτε κοντα στα 2 km σχεδον.αν εχεις επισης συναγερμο θελει φιλτρο οπως και οι τηλεφωνικες συσκευες.τωρα αν τα προβληματα ειναι του οτε ή οχι αυτο ειναι παντα λιγο σχετικο.πολλα μπορει να φταινε αν και ο χαλκος ειναι ενα μεγαλο προβλημα δυστυχως. 1
Federacion Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Θα τα δοκιμάσω όλα αυτά με την πρώτη ευκαιρία. Είσαι ωραίος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα