Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες εδώ για CLO2 tablets. Έχει και κάτι φθηνές από το Ισραήλ αλλά δεν είναι πραγματικές CLO2 (Chlorine Dioxide) αλλά οι κλασικές Χαλαζόνης (σαν αυτές που δίνουν και στον στρατό - Sodium Dichloroisocyanurate). Υπάρχουν επίσης και συστήματα Ιωδίου αλλά το Διοξείδιο του Χλωρίου είναι το καλύτερο, αλλά ακριβότερο, μέσο απολύμανσης του νερού.

Εδώ πληροφορίες

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Omnigeek thanks!

Αυτες οι ταμπλετες εχουν ημερομηνια ληξης, ή οχι;

Για ριξε μια ματια εδω και πες μου αν θεωρεις οτι κανουν δουλεια

http://www.ebay.com/itm/AQUATABS-Water-Purification-Tablets-50-Pack-NATO-British-Army-US-Special-Forces-/281595843470?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item41906b938e

Επεξ/σία από mentoras99
Δημοσ.

Αυτές που δείχνεις δεν είναι CLO2, είναι οι παλιές που χλωριώνουν το νερό (δες τις διαφορές στο link που έβαλα παραπάνω). Η διάρκεια ζωής τους υπό ιδανικές συνθήκες είναι ~5 χρόνια.

Το Διοξείδιο του Χλωρίου (δεν έχει σχέση με την χλωρίνη) πρακτικά δεν λήγει, να γίνεται επικίνδυνο δηλαδή, απλά μετά την ημερομηνία λήξης (όπως και πάρα πολλά φάρμακα που κυκλοφορούν) μειώνεται η δραστικότητά του. Με τις σταγόνες μπορείς να το ελέγχεις αυτό εύκολα από το χρώμα του μείγματος. Το δραστικό CLO2 έχει ένα λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα όταν είναι φρέσκο, αν το μείγμα σου δεν είναι έτσι απλά προσθέτεις σταδιακά μέχρι να φτάσει την σωστή δοσολογία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες εδώ για CLO2 tablets.

Εχουν ευπαθεια σε υψηλες θερμοκρασιες ή οχι, πχ μπορει να τις αφησω μονιμα μες το αυτοκινητο;

---------

Να ρωτησω και κατι ακομη σε σχεση με το νερο.

Αν βρεθεις οχι σε βουνο, αλλα κοντα σε θαλασσα, σε περιπτωση αναγκης, για να πιεις θαλασσινο νερο, ισχυει οτι ειπαμε και για το ποταμισιο;

Επεξ/σία από mentoras99
Δημοσ.

What You Need to Know about Water Tablets
http://americanpreppersnetwork.com/2014/01/need-know-water-tablets.html

While the general printed expiration date of chlorine dioxide is four years out, if it is kept in temperature controlled environment it can last indefinitely.

Οι κατασκευαστές λένε ότι διατηρούν 100% την αποτελεσματικότητά τους μέχρι την ημερομηνία λήξης όταν αποθηκεύονται σε σκιερά μέρη με θερμοκρασίες μέχρι 30 βαθμούς.

Όσο για το θαλασσινό νερό, δεν είναι πόσιμο σε καμία περίπτωση. Τα κύτταρά μας δημιουργήθηκαν όταν ακόμα οι θάλασσες είχαν αλατότητα κάτω του 2%, η μέση αλατότητα σήμερα είναι πάνω από 3%. Τα νεφρά μας αποβάλλουν περισσότερο νερό από αυτό που πίνουμε για να αποβάλλουν το αλάτι.

Δημοσ.

Εκανα μια παραγγελια, αχρειαστες να 'ναι, και τελικα οταν τις παρω θα τις βαλω σε δροσερο σημειο για να κρατησουν (για οποτε/αν/μακρια απο μας/just in case) ..... indefinitely, που λεει και το αρθρο!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ισως φανταζει οτι το θεμα 'καθαριοτητα' δεν ειναι και απο τα πρωτιστα σε μια περιπτωση εκτακτης αναγκης, αλλα επειδη σιγουρα δεν ειναι και αμελητεο, ξερει κανεις να μου πει, αν εχει αγορασει/χρησιμοποιησει, αν αυτες οι ηλιακες ντουζιερες, που μοιαζουν με μαυρο ασκό, αξιζουν/κανουν δουλεια;

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Υπαρχει κανενα σετ/πακετο με βασικα πραγματα που θα θεωρουσατε 'εκ των ουκ ανευ' σε περιπτωση εκτακτης αναγκης/επιβιωσης;

Ξερω γω, κατι σαν το 'πολυφαρμακειο' του αυτοκινητου, κατι αναλογο, σαν 'survival kit', ίσως τιποτε οικονομικο απο ebay?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξερει κανεις αν υπαρχει κανενα προιον με 'χημικο φως΄, το οποιο να μην ειναι μιας χρησης;

ναι, μπαταρίες σε φακό ή αγοράζεις δυο μπάρες χημικου φωτός. Οι μπάρες χημικου φωτός ειναι μιας χρήσης

Δημοσ.

παιδια να πω την αληθεια μου, μου φανηκε καπως τρολια το θεμα και ανοιξα να χαζεψω αλλα αρχισα να ανοιγω τα λινκ σας και μπορω να πω οτι με επιασε ενα αγχος επιβιωσης, παρ ολο που το ελλογο κομματι μου προσπαθει να τα απορριψει ολα αυτα.
κι εγω που θεωρουσα πως το χειροτερο ειναι οταν φευγω απ το σπιτι χωρις παουερμπανκ για το κινητο μου και οδοντοβουρτσα

Δημοσ.

παιδια να πω την αληθεια μου, μου φανηκε καπως τρολια το θεμα και ανοιξα να χαζεψω αλλα αρχισα να ανοιγω τα λινκ σας και μπορω να πω οτι με επιασε ενα αγχος επιβιωσης, παρ ολο που το ελλογο κομματι μου προσπαθει να τα απορριψει ολα αυτα.

κι εγω που θεωρουσα πως το χειροτερο ειναι οταν φευγω απ το σπιτι χωρις παουερμπανκ για το κινητο μου και οδοντοβουρτσα

Καλο ειναι να ξερουμε και καποια πραγματα περα απο τα καθιερωμενα, γιατι οι εκπληξεις στη ζωη δεν ειναι παντα ευχαριστες, και ζουμε και σε ταραγμενα χρόνια....

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...