vasilisga Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα σε όλους χθες προσπάθησα να κλοκάρω έναν Phenom 1090t, με μητρική MSI 770 C45 και ψύκτρα τη Noctua NH C14 προσωπικά η τακτική μου στο κλοκάρισμα είναι να δίνω το μέγιστο "safe" ρεύμα, να ορίζω μια χ μεγάλη συχνότητα και απο εκεί και μετά είτε ανεβάζω και αλλο συχνότητα, είτε κατεβάζω δίνω και εγώ 1.5 στο cpuv, ανεβάζω το multiplier και φτάνει τα 3,8ghz μπουτάρει κανονικά και ξεκινάω το Intel burntest όσο τέσταρε είδα ότι έδινε πάρα πολύ ρεύμα η μητρική, μέχρι και 1.59v παρ'όλο που είχα δώσει 1.5 γενικότερα ξέρω ότι μπορεί να παίζει λίγο +/- το ρεύμα που δίνεις αλλα να παίζει 0.1v δεν το περίμενα για να μην τα πολυλογώ λέω ακόμα και στο 1.59 που φτάνει ας δω τα αποτελέσματα και μετά το κατεβάζω και στην έσχατη που πάει να ανεβάσει πολύ θερμοκρασία το σταματάω στη τέταρτη λούπα του burn test και ενώ έχει φτάσει τους 57 βαθμούς και ήμουν στο όριο να το διακόψω ξαφνικά σβήνει το pc και αναβοέσβηνε το κουμπί power το αφήνω να σταματήσει, τίποτα, πατάω το power τίποτα πάλι μετά κλείνω τη παροχή από το psu για να σταματήσει να αναβοσβήνει και όντως σταματάει ανοίγω πάλι το ρεύμα και από τότε δεν κουνιέται φύλο πατάω power button, τίποτα, έκανα cmos τίποτα, προσπαθούσα πόση ώρα, κανένα αποτέλεσμα η αλήθεια είναι ότι μόλις άνοιξα το κουτί ψιλομύριζε κάτι (μπορεί να ήταν και ιδέα μου βέβαια ) η μόνη ανταπόκριση που βλέπω από το pc είναι καμιά φορά που πατάω το power πάνε να ξεκινήσουν τα ανεμιστήρια, ίσα που κουνιούνται δηλαδή και τελος, τίποτε άλλο άλλαξα επεξεργαστή, τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών, καμία διαφορά πάλι έψαξα καλά τη μητρική μήπως έχει σημάδια καψίματος κανένας πυκνωτής η κάτι τέλος πάντων, όλα φαίνονται καλά τι λέτε εσείς? πάω για αλλαγή μητρικής? να δοκιμάσω κάτι άλλο? απλά μου κάνει εντύπωση γιατί ούτε και το ρεύμα ήταν εξωφρενικά ψηλό αλλά ούτε η θερμοκρασία ήταν ψηλή, τόσο εύκολα?
Fubar.gr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Βλέπω οτι η μητρική σου δέν έχει ψύκτρες στα mosfet του VRM, οπότε είναι πολύ πιθανόν να κάηκε κάποιο. Δές εδώ αντίστοιχο πρόβλημα σε Gigabyte μητρική, οπου είχε τα ίδια συμπτώματα (τα ανεμιστηράκια πάνε να γυρισουν και σταματάνε): http://fubar.gr/gigabyte-ga-h55m-s2-repair/ http://fubar.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-motherboard/
Thanos1972 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 η συγκεκριμενη μητρικη δεν ηταν καλη ακομη και οταν ηταν καινουργια.ποσο μαλλον οταν προσπαθησες να ανεβασεις τον 6πυρηνο με παρα πολυ ρευμα κατω ενα πολυ σκληρο τεστ.οποτε εαν καηκε η μητρικη δεν θα μου φανει περιεργο. προσπαθησε να στησεις λιγο την μητρικη εξω απο το κουτι και προσπαθησε να βρεις εναν επεξεργαστη για δοκιμη που να καιει λιγο πχ κανεναν athlon II και ταυτοχρονα βγαλε μια και ξαναβαλε τις μνημες.
STORM1978 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Για δες και από την πίσω πλευρά της μητρικής στο σημείο των vrm αν έχει κιτρινίσει. Αν ναι τότε έκαψες τα vrm και πάπαλα η μητρική. Επίσης δες προσεχτικά τα τσιπάκια που είναι στην αριστερή πλευρά της μητρικής και ειδικά αυτό που βρίσκεται κάτω από την έξοδο του ήχου στην φωτογραφία. Παίζει να έκαψες τροφοδοσία.
vasilisga Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 @fubar.gr κατατοπιστικά τα λινκ σου, δυστυχώς δεν έχω ούτε πολύμετρο αλλά κυρίως δεν έχω και την εμπειρία για να κάνω κάτι τέτοιο... @thanos ναι ήταν μια budget μητρική που για τα χρήματα της ήταν αξιοπρεπής όχι δεν έχει ψύκτρες στα vrm, όμως όπως αναφέρω και στην αρχή, η noctua nh c14 που έχω, επειδή έχει χαμηλό προφίλ φυσάνε οι 2 ανεμιστήρες της σε όλη την περιοχή γύρω από τον επεξεργαστή και πιστεύω είναι καλύτερη ψύξη για τις vrm από πολές άλλες τύπου εργοστασιακές ψύκτρες για vrm την μητρική τη δοκίμασα όπως είπα και με άλλο τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών και επεξεργαστή athlon x2 250 χωρίς κάποιο αποτέλεσμα και τυχαία τη δοκίμασα και αφού την είχα αφαιρέσει από το κουτί της @storm γενικά το έψαξα λεπτομερώς δεν είδα κάπου σημάδια καψίματος το κάτω μέρος της μητρικής είναι καφέ και δεν φαίνεται κάτι απλά είχα τη γενικότερη εντύπωση ότι η mobo-cpu-gpu κινδυνεύουν περισσότερο από τη θερμοκρασία που παράγει η υψηλή τάση, παρά από την ίδια την τάση η δε θερμοκρασία δε νομίζω ότι ήταν και τόσο μεγάλη, η δε τάση ήταν μεγάλη αλλά οκ πέρα από το ενδεχόμενο να κάηκε η μητρική φοβάμαι μην τυχών κάηκε και τίποτα άλλο, μνήμες-cpu
driftingcris Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Πάντως εμένα όσες φορές έτυχε να μου φέρει κάποιος φίλος το pc του και έκανε το ίδιο πραγμα (ανεμιστήρια μια γύρα και τελος) το πρόβλημα ήταν η μητρική. Καλό θα ήταν πριν πας για καινούργια να δοκιμάσεις κάποια αλλη, αλλά φαντάζομαι πως αν είχες την δυνατότητα θα το είχες κάνει.
STORM1978 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 @fubar.gr κατατοπιστικά τα λινκ σου, δυστυχώς δεν έχω ούτε πολύμετρο αλλά κυρίως δεν έχω και την εμπειρία για να κάνω κάτι τέτοιο... @thanos ναι ήταν μια budget μητρική που για τα χρήματα της ήταν αξιοπρεπής όχι δεν έχει ψύκτρες στα vrm, όμως όπως αναφέρω και στην αρχή, η noctua nh c14 που έχω, επειδή έχει χαμηλό προφίλ φυσάνε οι 2 ανεμιστήρες της σε όλη την περιοχή γύρω από τον επεξεργαστή και πιστεύω είναι καλύτερη ψύξη για τις vrm από πολές άλλες τύπου εργοστασιακές ψύκτρες για vrm την μητρική τη δοκίμασα όπως είπα και με άλλο τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών και επεξεργαστή athlon x2 250 χωρίς κάποιο αποτέλεσμα και τυχαία τη δοκίμασα και αφού την είχα αφαιρέσει από το κουτί της @storm γενικά το έψαξα λεπτομερώς δεν είδα κάπου σημάδια καψίματος το κάτω μέρος της μητρικής είναι καφέ και δεν φαίνεται κάτι απλά είχα τη γενικότερη εντύπωση ότι η mobo-cpu-gpu κινδυνεύουν περισσότερο από τη θερμοκρασία που παράγει η υψηλή τάση, παρά από την ίδια την τάση η δε θερμοκρασία δε νομίζω ότι ήταν και τόσο μεγάλη, η δε τάση ήταν μεγάλη αλλά οκ πέρα από το ενδεχόμενο να κάηκε η μητρική φοβάμαι μην τυχών κάηκε και τίποτα άλλο, μνήμες-cpu Είπα να δείς το πίσω μέρος της μητρικής aka να την βγάλεις από το κουτί και να την δείς. Στην τελική μπορεί να παίζει βραχυκύκλωμα και να δουλέψει εκτός κουτιού!
vasilisga Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Πάντως εμένα όσες φορές έτυχε να μου φέρει κάποιος φίλος το pc του και έκανε το ίδιο πραγμα (ανεμιστήρια μια γύρα και τελος) το πρόβλημα ήταν η μητρική. Καλό θα ήταν πριν πας για καινούργια να δοκιμάσεις κάποια αλλη, αλλά φαντάζομαι πως αν είχες την δυνατότητα θα το είχες κάνει. αυτό ακριβώς Είπα να δείς το πίσω μέρος της μητρικής aka να την βγάλεις από το κουτί και να την δείς. Στην τελική μπορεί να παίζει βραχυκύκλωμα και να δουλέψει εκτός κουτιού! όταν λέω κάτω εννοώ το πίσω είναι μαύρη η πάνω όψη της και σκούρα καφέ η κάτω οπότε και δεν φαίνονται οι όποιες κιτρινίλες το δοκίμασα μετά που διάβασα το μήνυμα σου εκτός κουτιού, συνδέοντας τα pins power+reset και έκανε πάλι το ίδιο πράγμα παρήγγειλα ήδη νέα μητρική, ελπίζω να οφείλεται μόνο σε αυτή το πρόβλημα...
STORM1978 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μακάρι να ήταν μόνο αυτή και να μην πήρε και μαζί της και τίποτα άλλο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα