Προς το περιεχόμενο

Τι υπηρεσίες τρέχετε στον media server σας;


k_antoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

 

Ήθελα τη γνώμη σας για έναν media server που ξεκίνησα να στήνω για το σχολείο μου! Θα βάλω debian με γραφικό περιβάλλον mate, εάν χρειαστεί να τον διαχειριστούμε (θα χει οθόνη) και δεν είμαι εγώ παρόν.

 

Διαμοιρασμό αρχείων θα κάνει με samba και ssh σίγουρα... βλέπετε λόγο να στήσω nfs εάν έχω αυτά τα 2; Το δίκτυο αποτελείται από Η/Υ με Windows 7, Ubuntu και android tablet/κινητά που φέρνουν οι εκπαιδευτικοί. Για ευκολία, θα ήθελα να φορτώνουν τα shares από το fstab και όχι χειροκίνητα!

 

Θα έχει 2 δίσκους 2TB και έναν 1TB με προοπτική να προστεθούν και άλλοι. Με την ανομοιομορφία που έχω στον αποθηκευτικό χώρο, αξίζει τον κόπο να κάνω raid; Με τίποτα Raid 0 γιατί την έχω πατήσει άσχημα, έχασα δίσκο και κατά συνέπεια όλα τα αρχεία μου!

 

Υπηρεσίες media: σκέφτηκα να βάλω το plex που θα είναι και πιο φιλικό στους χρήστες και με μικρό κόστος έχουν app οι εκπαιδευτικοί και μαθητές... ωστόσο μπορεί και να χρησιμοποιήσω μόνο free open source όπως το mediatomb που έχει upnp...

 

Τι λέτε, ξεχνάω κάτι ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο που θα έκανε πιο εύκολη την πρόσβαση στο υλικό;

 

Κ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nfs μην βαλεις, δεν το χρειαζεσαι για τετοιο περιβαλλον.

 

Τον dlna server για ποιο λογο τον θες αν επιτρεπεται? Δεν τον λεω media server, γιατι δεν ειναι ακριβως αυτο που κανει το plex.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@jim_p

 

Κάνει πιο εύκολο το streaming ακουστικών (listening) σε συσκευές που έχουμε. Αντί να μπαίνουν από φάκελο σε φάκελο, απλά θα χρησιμοποιούν τον media player στους υπολογιστές και στις συσκευές. Ουσιαστικά θέλουμε κάτι όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμο και εύκολο στη χρήση, γι' αυτό σκέφτηκα dlna/upnp! Το Plex το είχα χρησιμοποιήσει ένα φεγγάρι και γενικά είναι λίγο πιο οικείο να μπαίνουν σε μια ιστοσελίδα.

 

K.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πασο τοτε. Ημουν ετοιμος να προτεινω minidlna, επειδη το plex θελει σχετικα δυνατο συστημα, αλλα μετα θες και εφαρμογη για να συνδεθει στο dlna share... και μονο ο wmp μου ερχεται αυτη τη στιγμη στο μυαλο :P (o vlc εχει προβληματα απο την 2.1 και μετα, που δεν λυθηκανε στην 2.2 ακομα).

 

Εδω εχω minidlna για τις συσκευες που θελω να streamαρω βιντεο, κυριως, και samba για τον κοσμακη που ερχεται και θελει διαφορα :P Εχω επισης owncloud, ftp, pxe και συντομα λεω να επεκτεινω τον apache να δειχνει σε καποιο directory που εχω πραγματα πρωτης αναγκης...

Για raid κλπ δεν γνωριζω να σου πω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μηχάνημα είναι ένα AMD 939 X2 64bit με 4GB μνήμης, οπότε το plex δε νομίζω να έχει πρόβλημα με το transcoding, αλλά και πάλι δε θα υπάρχουν αρχεία σε 720p/1080p ανάλυση για να στρεσάρουν τον επεξεργαστή. mp3, divx και εικόνες. Το minidlna είναι πιο λιτό σαν επιλογή, θα καθίσω να το δω. Samba οκ, έτσι κι αλλιώς θα έβαζα.

 

Για το owncloud σας παρακολουθώ στο άλλο νήμα, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά θέματα! Είμαι περίεργος, pxe γιατί; Το Apache για γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία επίσης μου άρεσε! Θα έχεις τα αρχεία μέσα στον φάκελο του apache;

 

K.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν έχω να προτείνω κάτι. Απλα θέλω να πω μπράβο για ολα αυτά που κανεις για το σχολείο.

 

Μακάρι να είχαμε και εμείς τέτοια πράγματα. Μόνο στο εργαστήρι πληροφορικής είχε η καθηγήτρια στο λύκειο στον δικό της υπολογιστή fedora. Και μάλιστα μου είχε κάνει και εντύπωση τότε. Να μην πω πως με κοιτουσαν οι υπόλοιποι όταν άρχισα να μιλάω με την καθηγήτρια για Linux.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mask2011

Δεν κάνουμε κάτι που δεν είναι συνηθισμένο σε αρκετά σχολεία. Με ψέματα και αλχημείες προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά προβλήματα λόγω της έλλειψης πόρων. Εάν έχετε επαφή με την εκπαιδευτική κοινότητα και μπορείτε να βοηθήσετε να στήσουν διάφορα πραγματάκια όπως linux desktops, thin client servers ή media servers, κάντε το! Έχουμε θέμα στα σχολεία, ο εξοπλισμός μας δεν αναβαθμίζεται σε αρκετές περιπτώσεις λόγω οικονομικών.

 

Το MythTV είναι για εγγραφές από την τηλεόραση/δορυφορική, μπορεί να χρειαστεί αργότερα. @Tritonas00 έχεις και το app για το android? Πως σου φαίνεται; Είναι καλύτερο από αυτό του XBMC? Κάτι το οποίο δεν πολυκατάλαβα, το Plex κάνει transcoding και δίνει τις ταινίες ή ο φυλλομετρητής κάνει όλη τη δουλειά; Εάν 2-3 χρήστες βλέπουν την ίδια ταινία, το ζόρι θα το τραβάει ο σέρβερ ή οι συσκευές τους;

 

Κ.

 

Edit: Οκ με samba και openssh-server και mediatomb(οδηγίες εδώ)... Όλα πήγαν ρολόι, τα samba shares είναι στη θέση τους, απλά πρέπει να φτιάξω ομάδες χρηστών που έχουν δικαιώματα εγγραφής ή όχι στους φακέλους! Το mediatomb στριμάρει τα cd που χρησιμοποιούμε για ακουστικά σε όλες τις συσκευές που θέλουμε... πάμε καλάαα!

Επεξ/σία από k_antoni
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...