Προς το περιεχόμενο

Halo 5: Guardians [Xbox One]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για αυτό θα ξαναπώ, 30 fps δεν σημαίνει μονο καλύτερα γραφικά. Μην μπερδεύετε τα PC με τις κονσόλες! Από την στιγμή που πολλά πράματα είναι "δεμένα" με το refresh rate και το optimization δεν είναι μονο από πλευράς GPU αλλα και από πλευράς CPU(που στις κονσόλες μένουν στάσιμα) τα πάντα πρέπει να δέσουν γύρω του. Αυτό τεχνικά σημαίνει πως ακόμα και αν με την GPU μπορείς να κανεις render 40 εχθρούς στην οθόνη αλλα το CPU δεν τραβάει να χτυπήσει το εξηντάρι καθαρά πρέπει να κόψεις.

Οι κονσόλες είναι κλειστά συστήματα και το optimization δουλεύει διαφορετικά σε σχέση με τα PC. Για αυτό το λόγο είναι εντυπωσιακό που χτυπήσανε τα 60 στο single player και multiplayer αλλα επίσης απογοητευτικό το τι θυσιάσανε από το main campaign για να είναι 60/full co-op. Ο μονος λόγος που θέλω να είναι 30 το campaign είναι για βελτιώσουν τα πράματα που με το τωρινό refresh rate είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμία ιστορία δε κόβεται απο το 60αρι.Τα γραφικά θυσιάζονται αλλά πρώτα κοιταω το ομαλό gameplay και μετά τα γραφικά.

συμφωνώ κι εγώ τα 60fps, ειδικά σε ένα shooter, ειναι σημαντικότερα απο το πλάκωμα των γραφικών με λεπτομέρειες που κυριολεκτικα ειναι ανούσιες και ουσιαστικά φαίνονται αν εστιάσεις 10x με το photo mode :-D

60 fps ισον πολύ ανώτερη εμπειρια και ανταποκριση στις κινησεις του παιχτη, παιξτε το πρώτο Dark Souls στο ps3 ή 360 και μετά σε ένα pc στα 60fps.

60fps σημαινει πιο πολύ πιο γλυκο gameplay.

Για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία να βγαίνουν περισσότεροι τίτλοι σαν το Divinity: Original Sin στις κονσόλες παρά περιπτώσεις σαν τα Ryse. Tomb Raider και Uncharted που σου φέρονται όλη την ώρα σαν να μην έχεις πιάσει ποτέ χειριστήριο στο χέρι σου.

ξέχασες το the order :-D

μαν γιατι αφου σου αρέσουν τα crpgs δεν παιρνεις ένα pc ή δεν τα παιζεις σε pc; το pc ειναι ο παράδεισος των crpgs που τα τελευταια δυο χρονια σημειώνουν φοβερή αναβιωση με διαμάντια. Wasteland 2, Divinity OS, Pillars of Eternity, ενα και ενα.

τα Wasteland 2, Divinity Original Sin τα κυκλοφορησαν μετά απο χρονο και σε κονσολες αλλά ειναι αμφιβολη η επιτυχια τους σε αυτές, στις κονσολες βγάζουν αυτά τα παιχνιδια που λες γιατι τέτοια ζητάει το κοινό, να θυσιάζουν το frame rate για τον οπτικο εντυπωσιασμο που ομως ελάχιστη ουσια προσφέρει στο gameplay κομμάτι.

Θεωρώ την επιλογη 60 fps στο Halo 5 σοφη.

Επεξ/σία από BigBOSS
  • Like 2
Δημοσ.

Αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί που δεν ανήκω στην μάζα του επιδερμικού gaming consumer και δεν τα βλέπω όλα σαν junk food επειδή δεν ξέρω πως να σκοτώσω την ώρα μου.

Ένας ακόμη που αφήνει την μάζα των επιδερμικων για να μπει στη μάζα των εκλεκτών. Πώς είναι εκεί τα πράγματα; Πες και σε εμάς να μαθαίνουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Μαριε εσύ αφού απολαμβάνεις τα 1080/24 που δίνει η κονσόλα σου τότε οκ.Ασε τους άλλους να θέλουν κάτι παραπάνω και μη τους κραζεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διακατεχονταν απο ενα σεβαστο ποσοστο gaming ελιτισμου παντως η ατακα του φιλου Ren..

Επεξ/σία από kostiger
  • Like 1
Δημοσ.

Για αυτό θα ξαναπώ, 30 fps δεν σημαίνει μονο καλύτερα γραφικά. Μην μπερδεύετε τα PC με τις κονσόλες! Από την στιγμή που πολλά πράματα είναι "δεμένα" με το refresh rate και το optimization δεν είναι μονο από πλευράς GPU αλλα και από πλευράς CPU(που στις κονσόλες μένουν στάσιμα) τα πάντα πρέπει να δέσουν γύρω του. Αυτό τεχνικά σημαίνει πως ακόμα και αν με την GPU μπορείς να κανεις render 40 εχθρούς στην οθόνη αλλα το CPU δεν τραβάει να χτυπήσει το εξηντάρι καθαρά πρέπει να κόψεις.

Οι κονσόλες είναι κλειστά συστήματα και το optimization δουλεύει διαφορετικά σε σχέση με τα PC. Για αυτό το λόγο είναι εντυπωσιακό που χτυπήσανε τα 60 στο single player και multiplayer αλλα επίσης απογοητευτικό το τι θυσιάσανε από το main campaign για να είναι 60/full co-op. Ο μονος λόγος που θέλω να είναι 30 το campaign είναι για βελτιώσουν τα πράματα που με το τωρινό refresh rate είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.

Κάποιες επιλογές είναι όντως controversial... π.χ. οι NPCs έχουν animation στα 30fps από ένα σημείο και μετά. Πολύς κόσμος νομίζει ότι το 60άρι πιάνεται αν ρίξεις την ανάλυση, αλλά δεν ρίξανε μόνο αυτό.

Πάντως δεν θυμάμαι να είχε πέσει κράξιμο για το 30άρι όλων των προηγούμενων Halo στα XBOX OG & 360 και μιλάμε για μηχανήματα που γενικά θεωρούνταν δυνατά για την εποχή τους.

ΥΓ: Για τον ελιτισμό θα συμφωνήσω ότι δεν χρειάζεται. Όλοι gamers είμαστε και καλό είναι να σεβόμαστε τις διαφορετικές προτιμήσεις.

Δημοσ.

Κράξιμο δεν είχε πέσει επειδή τόσο μπορούσαν οι κονσόλες. Ούτε κραξιμο θα έπεφτε αν δεν είχε δει το μάτι μας ποτέ hd και κυκλοφορούσε σε sd το παιχνίδι. Η τεχνολογία προχωράει και τα μηχανήματά γίνονται πιο δυνατά ώστε να δίνουν και καλύτερη εμπειρία στο gaming. Μια καλύτερη εμπειρία είναι και το 60αρι και το θέλουμε και ας θυσιαστεί ο οπτικός τομέας. Τους pcαδες λένε graphic whores αλλά δε γνωρίζω ούτε έναν που θα θυσίαζε το frame rate για ένα φίλτρο παραπάνω ή για παραπάνω antialliasing ενώ οι κονσολαδες μόνο γραφικά και ας πέφτει στα 20.Μάλλον άλλοι θα έπρεπε να λέγονται έτσι.

• Like 1
Δημοσ.
Εγώ το μονο που μου φαίνεται αστείο στην όλη υπόθεση είναι πως όλα τα Halo από Xbox -> Xbox 360 που έπαιξα τα πάντα για ώρες ατέλειωτες ήταν στα 30 fps. Όλα. Τώρα ξαφνικά τα 60hz είναι ΤΟΣΟ μεγάλη υπόθεση που δεν μας ενδιαφέρει άμα θυσιάσουμε το campaign για να τα χτυπήσουμε. Και άσε της οπτικές θυσίες, αυτά παλεύονται και τα ξεπερνάς.

Το splitscreen που θυσιάστηκε δεν μετράει;

Το AI που δεν είναι στα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει από την σειρά δεν μετράει;

Το ότι τα επίπεδα θα μπορούσαν να είναι πιο μεγάλα με περισσοτερους εχθρούς και πιο λεπτομερή δεν μετράει;

Αν δηλαδή σας δίνανε ένα καλύτερο campaign μεγαλυτερου μήκους με πιο σοβαρή ιστορία στα 30 θα λέγατε όχι; Γιατί το PR team μας λέει ότι τα 60 είναι must παντού και πάντα; Είμαι pleb εγώ που ευχαριστήθηκα όλα τα Halo που τρέχανε στα 30; Άμα το Halo 6 τρέχει στα 30 το single player τότε θα είναι unplayable;

Και θα ξαναπώ για το multi δεν έχω κανένα ενδοιασμό, τα 60hz είναι must και θυσίασε ότι θες για να το πετύχεις. Στο single player που παίζεις και για την ιστορία/το περιβάλλον, ατμόσφαιρα κτλ. Δεν μπορώ να το δικαιολογήσω τόσο εύκολα. Γιατί ξέρω ότι η διαφορα μεταξύ 30 και 60 στα κλειστά συστήματα που είναι οι κονσόλες δεν είναι απλά γραφικά.

Κονσόλες != PC.

Δεν έχεις setting που απλά κατεβάζεις λίγο και όλα τρέχουν ρόδινα, υπάρχει πολύ πιο low level access και optimization από τα παιχνίδια και ο κώδικας γράφεται γύρω από αυτό και όχι θεωρητικά specs όπως στο PC. Και για αυτό το λόγο είπα ότι το πως χρησιμοποιεί η 343i το dynamic res είναι αρκετά εντυπωσιακό, στην θεωρία δεν έχει μεγάλο surplus επιδόσεων που να μένει στο σύστημα γιατί σε κάθε φάση το τρέχει πολύ κοντά στην maximum ανάλυση που μπορεί να σηκώσει κρατώντας σταθερά τα 60hz. Κάτι τέτοιο με τα τωρινά σύχρονα API (Dx12/Vulcan) δεν είναι εφικτό σε PC.

• Like 1
Δημοσ.

Το επαιξες το παιχνίδι; Τώρα επαιξα κάνα 45λεπτο και τρέχει τόσο όμορφα που ακόμα δε το πιστεύω οτι υπάρχει κόσμος που ζητάει 30αρι.Στο παιχνίδι μέσα γίνεται αληθινός πόλεμος με καρφωμένο 60αρι και είναι τιγκα απολαυστικο.Ορθώς ξεφορτώθηκαν το 30αρι και μακάρι να μη το ξαναδουμε ποτέ ειδικά σε είδη παιχνιδιών που χρειάζονται την ομαλή ροή πιο πολύ από άλλα. Για το split screen δε ξέρω τι να πω.Γνωρίζω καμία 200ρια άτομα και κανείς ποτέ δεν έπαιξε split γιατί είναι άθλιο να χωρίζεται η εικόνα ακόμα και σε 60αρα οθονη.Στην τελική υπάρχουν άτομα που παίζουν μόνο single και θέλουν την καλύτερη εμπειρία. Την καλύτερη εμπειρία την δίνει ένα ομαλό gameplay και όχι τα φανταχτερά γραφικά.Για την ΑΙ θα απαντήσω αφού παίξω περισσότερο το παιχνίδι.

Edit:Έχεις δει τα επίπεδα με τους εχθρούς ή απλά λες για να πεις ρε συ spartan; Τι μεγαλύτερα επίπεδα με περισσότερους εχθρούς; Μιλάμε για τις μεγαλυτερες πίστες στα παιχνίδια halo και με εχθρούς σε κάθε σημείο.

• Like 2
Δημοσ.

εμένα πάντως μια χαρά μου φαινονται τα γραφικά και η κινηση ειναι νεράκι 60fps

προσοχη spoilers

Δημοσ.

Εμενα δυστυχώς μου κάνανε spoil το τέλος και έκατσα να δω λίγο παραπάνω από την ιστορία (τα cutscenes) να καταλάβω τι έγινε. Το single θα το παίξω για να δω πως είναι φυσικά αλλα δεν μου αρέσει που πάνε το story.

Δημοσ.

Μαριε εσύ αφού απολαμβάνεις τα 1080/24 που δίνει η κονσόλα σου τότε οκ.Ασε τους άλλους να θέλουν κάτι παραπάνω και μη τους κραζεις.

Αν και είσαι εκτός θέματος, σηκώνει σχολιασμό. Εσείς οι "διαφορετικοί" που θέλετε κάτι παραπάνω, συμβιβαζεστε με λιγότερα (720p).

Είναι κάπως παρανοικο.

Δημοσ.
Και για να ολοκληρωθεί η trifecta βλακείας

"Χάχα! Εσείς οι κονσολαδες κάθεστε και τσακώνεστε για τρίχες ανάλυση, εγώ στο PC μου με 5 Titan παίζω σε 4k 144fps!"

• Like 1
Δημοσ.

Αν και είσαι εκτός θέματος, σηκώνει σχολιασμό. Εσείς οι "διαφορετικοί" που θέλετε κάτι παραπάνω, συμβιβαζεστε με λιγότερα (720p).

Είναι κάπως παρανοικο.

Ναι αμε δίνουμε βάση στο gameplay οπότε καλά είναι και τα 720p στα 60.Τα υπόλοιπα είναι για τα graphic whores όπως λέτε και εσείς εκεί στη Sony μεριά. Στην τελική αν ήθελες γραφικά σε παιχνίδια ας εφτιαχνες ένα pc.Από τη στιγμή που οι αγαπημένες μας κονσόλες είναι ψοφιες ας απολαυσουμε λίγο ομαλό παιχνιδακι χωρίς να τυφλωνομαστε απο τα framedrops.Τώρα αν έχεις να πεις κάτι για το παιχνίδι πες το αν και πέρα από πλειστεισο δε νομίζω να ασχολείσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...