gkalas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Τα 60 θέλουν θυσίες για αυτό το Hardware.Εγώ το θέλω 60αρι με όποια παραχώρηση και αν γίνει. Εγώ 1080p με ωραία textures και 25 fps τα φτυνω. 3
D.Luffy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Οπότε λεω μηπως το κανουνε upscale οπως πχ το witcher με Dynamic Scaling αναμεσα σε 900p και 1080p . Πάντως το DF λέει ότι το 1080p στο Halo 5 σπάνια πιάνεται. Κυρίως σε κλειστούς χώρους μόνο που δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα. Το νούμερο που παίζει στο campaign είναι κυρίως 1344x1080. Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει τόσο πολύ η ανάλυση (αρκεί να υπάρχει καλό upscaling) όσο άλλα πράγματα όπως έλλειψη AF, ΑΑ, υφές και φωτισμός. Και απ' ότι φένεται μέχρι στιγμής σε αυτά δεν τα πηγαίνει τόσο καλά. Γενικά το gameplay/story φένεται να είναι το αναμενόμενο για Halo και δεν θα απογοητεύσει. Έχω μεγάλη περιέργια όμως για τον οπτικό τομέα μιας και είναι exclusive τίτλος.
dimyok Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδή το bloodborne που πέφτει κάτω απο 30 το φτυνεις στην πυρά. Και εγώ άμα κάτσω να παίξω το πρώτο που κάνω είναι να μετράω τα frames .Πέρα από την πλάκα στην πραξη μόνο σε τουμπανο pc εχει 60αρι με 1080p.
D.Luffy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Πάντως το Bloodborne σίγουρα θα μπορούσε να επωφεληθεί περισσότερο από τα 60fps παρά από το eye candy. Το σύστημα μάχης του (που απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά) παρακαλάει για 60άρι. Άσε που έτσι κι αλλιώς οπτικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο που να δικαιολογεί αυτά τα frames. Ειδικά βλέποντας την σειρά Uncharted να τρέχει locked 60 στο PS4 είναι όνειρο. Μη σου πω ότι έχουν και καλύτερα γραφικά μάλιστα από το Bloodborne. 5
gkalas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Καλά το framerate του bloodborn είναι ντροπή. Κρίμα τέτοιος παιχνιδαρος να έχει τέτοιο framerate.
D.Luffy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Καλά το framerate του bloodborn είναι ντροπή. Κρίμα τέτοιος παιχνιδαρος να έχει τέτοιο framerate. Δυστυχώς είναι επειδή χρησιμοποιεί ιδια μηχανή γραφικών με τα προηγούμενα souls (που ήταν γτπ εξ' αρχής έτσι κι αλλιώς) και προκαλεί bottleneck. Η μόνη σοβαρή μηχανή γραφικών από Ιαπωνία μεριά είναι η Fox Engine που τρέχει το mgsv. Οι Ιάπωνες γενικά δεν το κατέχουν και πολύ στα τεχνικά. Οι δυτικοί τους πήραν τα σώβρακα εδώ και χρόνια.
bedazzled Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Το Gears of War Ultimate Edition που είναι 30fps στο Campaign το φτύνετε;
D.Luffy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Το Gears of War Ultimate Edition που είναι 30fps στο Campaign το φτύνετε; Για cover & shoot παιχνίδι? Όχι βέβαια, και τα 30 μια χαρά είναι. Παρ'όλα αυτά όμως όπου έχω δυνατότητα για 60fps, πηγαίνω καρφωτός εκεί και ας περιμένω. Τα Gears και TR πχ θα τα πάρω στο πισί και ας αργήσουν.
bedazzled Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Cover & shoot είναι και το Uncharted... δεν καταλαβαίνω το bias ότι μόνο τα FPS πρέπει να είναι 60fps. Anyway, ας μην απορρίπτουμε παιχνίδια με τέτοια κριτήρια. Κι εγώ όπου έχω την δυνατότητα για 60fps, δεν θα βάλω 30fps (π.χ. TLOU Remastered). Αλλά αν δεν έχω επιλογή, θα το παίξω όπως είναι.
D.Luffy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Cover & shoot είναι και το Uncharted... δεν καταλαβαίνω το bias ότι μόνο τα FPS πρέπει να είναι 60fps. Το Uncharted το ανέφερα ως αντιπαράθεση του Bloodborne όσο αναφορά τη λεπτομέρια γραφικών vs απόδοση. Όχι ότι τα 60 ηταν απαραίτητα για το Uncharted, αλλά σίγουρα θα ταίριαζαν περισσότερο στο Bloodborne.
bedazzled Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Βρε μια χαρά είναι τα 60fps και στα TPS... όπου υπάρχουν φυσικά. Όσο για το Bloodborne, δεν έχει γραφικάρες για να δικαιολογηθούν τα 30fps. Είναι θέμα κακού προγραμματισμού όπως είπες. Τι να κάνουμε, η FROM δεν είναι ND/Bluepoint να ξεζουμίζουν το hardware.
gkalas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Το Gears of War Ultimate Edition που είναι 30fps στο Campaign το φτύνετε;Στη λέξη έχεις κολλήσει εσύ.Ναι με χαλάει αφάνταστα το 30αρι.Από τότε που εφτιαξα pc και ξεστραβωθηκα το 30αρι με χαλάει. Δεν είπα οτι δε θα το παιξω αλλά το οτι θυσιάζουν το frame rate για τα γραφικά είναι αστείο. Τα ίδια μου λέγανε κάποιοι και για το uncharted και τώρα που το παίζουν στο ps4 μου λιβανιζουν τα 60fps. 2
bedazzled Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Στη λέξη έχεις κολλήσει εσύ.Ναι με χαλάει αφάνταστα το 30αρι.Από τότε που εφτιαξα pc και ξεστραβωθηκα το 30αρι με χαλάει. Δεν είπα οτι δε θα το παιξω αλλά το οτι θυσιάζουν το frame rate για τα γραφικά είναι αστείο. Τα ίδια μου λέγανε κάποιοι και για το uncharted και τώρα που το παίζουν στο ps4 μου λιβανιζουν τα 60fps. Μερικές φορές πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί... trade-off λέγεται αυτό. Εμένα ξέρεις τι μου φαίνεται αστείο/ειρωνικό/υποκριτικό; Να κράζουν μερικοί το Uncharted 4 που λόγω σχεδιαστικών επιλογών* (advanced physics/destruction system, open maps, multiple paths κλπ.) έχει 30fps στο SP (για MP είπαν 60fps), ενώ το Gears of War (που στην τελική είναι remaster) παίζει στα 30fps και 60fps έχει μόνο στο MP. * οι οποίες μπορεί να μην υπήρχαν εξαρχής... εδώ πετάξανε όλο το σενάριο της Amy Hennig στα σκουπίδια και το γράψανε από την αρχή, απολύθηκε/έφυγε κόσμος κλπ. Uncharted 4 SP στα 1080p60 θα μπορούσε να γίνει, ΑΝ η συνταγή ήταν ίδια με τα προηγούμενα, αλλά μετά θα κράζανε πόσο κλειστό και γραμμικό είναι και πόσο μια από τα ίδια... όπως είναι το Rise of the Tomb Raider δηλαδή (δεν τα λέω εγώ, οι κριτικοί που το παίξανε τα λένε). Προσοχή, δεν λέω ότι είναι κακή αυτή η συνταγή (μια χαρά είναι η τριλογία του Uncharted), απλά εν έτει 2015-2016 σε καινούριο παιχνίδι (όχι remaster) θες το κάτι παραπάνω και σε σχεδιασμό και σε gameplay και σε physics (όχι μόνο γραφικά). ΥΓ1: Αν αύριο μεθαύριο ξεστραβωθείς και φτιάξεις PC για 4Κ & 120fps, θα σε χαλάει το 1080p 60fps... όπως καταλαβαίνεις άκρη δεν βγαίνει έτσι. Ναι, υπάρχουν PC gamers που φτύνουν τα 60fps. ΥΓ2: Για το λιβάνισμα που σε ενοχλεί, το 2005 κάποιοι λιβανίζανε τα specs του ΧΒΟΧ 360 και τώρα τάχα μου λένε δεν τους νοιάζουν... αν όμως το Xbone είχε το hardware του PS4 και το PS4 το hardware του Xbone, να είσαι σίγουρος ότι πάλι θα λιβανίζανε. Είπαμε, υποκρισία και double standards. 1
gkalas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Ναι κάποτε θα με χαλάει το 1080p/60 γιατί θα έχει προχωρήσει η τεχνολογία, θα μου έχει δώσει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και δε θα θέλω να γυρίσω πίσω. Έτσι πάει και λέγεται εξέλιξη αυτό.Και το Golfακι μου του 89 δε με χαλαγε να το οδηγαω τότε αλλά από τη στιγμή που πήρα το καινούργιο δε μπορώ να ξαναμπω σε κείνο. 1
D.Luffy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Παιδιά αν και ξεφύγαμε λίγο από το θέμα, κονσόλα και κλειστό hardware σημαίνει 30fps στην πλειονότητα των παιχνιδιών. Ακόμα και 4 Titan X σε quad sli να έβαζαν στο hardware, πάλι θα βλέπαμε 30fps γιατί πολύ απλά θα πούσαραν ακόμα περισσότερο τα γραφικά για το wow factor. Άσε που αντί να κράζαμε πχ φέτος, απλά θα κράζαμε του χρόνου όταν αυτή η τεχνολογία θα ξεπερνιόταν έτσι κι αλλιώς. Ξέρετε ποσο γρήγορα θεωρείται ένα chip ξεπερασμένο... Τώρα, τα 60fps για μια μεγάλη πλειοψηφία που δεν έχει PC να παίζει εκεί, δεν σημαίνουν τίποτα. Έχω γνωστό που μια ζωή παίζει σε κονσόλα και όταν του βάλω κάτι στο PC στα 60, δεν χαμπαριάζει τίποτα. Με ρωτάει που είναι η διαφορά. Αυτό που κοιτάει είναι μόνο αν τα γραφικά είναι καλύτερα από τη μια γενιά στην άλλη. Σε αυτό το group στοχεύει κυρίως η βιομηχανία. Με το 1080p απλώς ψαρώνουν και οι ανίδεοι και νομίζουν ότι πιάνουν τον παπά από τ' αρχ...... Η υψηλή ανάλυση είναι κάτι "μουράτο" για τις εταιρίες και πουλάει σήμερα λόγω HDTV που έχει πλέον και ο κάθε noob casual. Είναι πιο εύκολο γι αυτούς να μοστράρουν αυτήν παρά τα fps και το vsync. Υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις όπως καλή ώρα το Halo 5. Μη νομίζετε όμως ότι θα ακολουθήσουν πολλοί devs αυτό το δρόμο. Μιλάμε για στάνταρ hardware και πάντα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις όσο δυνατό και να είναι. Οι περισσότεροι θα προτιμήσουν το πως "δείχνει" κάτι παρά το πως "παίζει". Μάρκετιγκ λέγεται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα