Diagrafeas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Το θέμα είναι ότι το καλώδιο στο σπίτι μου ερχεται από τον κατανεμητή στο Δημοτικό και για να έρθει από την μάντρα, που είναι πιο κοντά θέλει καινούργιο. Και ρωτάω στο 13888 που με έχουν πάρει δυο φορές τηλέφωνο για προσφορά και προφανώς δεν ξέρουν τίποτα...Τί κάνω τώρα; Το ρισκάρω να πάω O.T.E. και να έχω 4Mbps;
goana12 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Το θέμα είναι ότι το καλώδιο στο σπίτι μου ερχεται από τον κατανεμητή στο Δημοτικό και για να έρθει από την μάντρα, που είναι πιο κοντά θέλει καινούργιο. Και ρωτάω στο 13888 που με έχουν πάρει δυο φορές τηλέφωνο για προσφορά και προφανώς δεν ξέρουν τίποτα...Τί κάνω τώρα; Το ρισκάρω να πάω O.T.E. και να έχω 4Mbps; Τα 4Mbps πως τα συμπεραινεις??? Εδω ο αδερφος μου μενει κατω στη θαλασσα και εχει 500-600 μετρα μεγαλυτερη αποσταση απο σενα (πανω απο 1 χιλιομετρο απο την καμπινα) και εχει 15,5Mbps, και εσυ μιλας για πισω απο το σχολειο με 300-400 μετρα αποσταση απο την καμπινα??? Θα εχεις 4Mbps μονο αν πληρωσεις για 4Mbps... Σε κοβω γυρω στα 16-18Mbps, εκτος αν εχεις εσυ προβλημα στις δικες σου καλωδιωσεις. Και μη μπερδευεσαι... Ολες οι γραμμες ξεκινουν απο την καμπινα, πηγαινουν στους κατανεμητες (καφαο), και απο εκει ξεκιναει η γραμμη του καθε πελατη... ΔΕΝ ερχετε απ' ευθειας απο την καμπινα στον συνδρομητη ποτε..
Diagrafeas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Ναι έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Απλά επειδή αυτοί στο 13888 δεν βρίσκουν την περιοχή με βάση την οδό, δεν τους βγάζει 24 και έλεγα μήπως παίζει κάτι άλλο,
goana12 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Ναι έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Απλά επειδή αυτοί στο 13888 δεν βρίσκουν την περιοχή με βάση την οδό, δεν τους βγάζει 24 και έλεγα μήπως παίζει κάτι άλλο, Μην φοβασαι δεν υπαρχει προβλημα... Οι συνδρομητες του ΟΤΕ στην Λαμψακο πλεον παιρνουν ιντερνετ απο τα 2 KV της περιοχης, εχουν καλες ταχυτητες, που οι μακρυνοτεροι εχουν τουλαχιστον 12-13Mbps, και οσοι βρισκονται μεσα στο χωριο απο 16-21Mbps. Επισης να ξερεις οτι ΠΟΤΕ δεν προκειται να ξαναγυρισουμε στο Α.Κ της Χαλκιδας. Απο εκει θα παιρνουμε μονο τηλεφωνια, μεχρι να γινουν Voip και αυτα, οποτε θα παιρνουμε πλεον και τηλεφωνο απο τις καμπινες... Ολα αυτα εχουν προβλεφθει οπως μου ειπε φιλος τεχνικος του ΟΤΕ που τις συνδεσε... Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2015 από goana12
Diagrafeas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 OK, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα τους πάρω αύριο τηλέφωνο τότε για να το μεταφέρω.
Diagrafeas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 ΟΚ, σήμερα έγινε η φορητότητα. 17655 Kbps / 1023 Kbps 6.1db / 4.5db Line Attenuation Θα το δώ και αύριο το πρωί μήπως συγχρονίσει παραπάνω.
jkoukos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Μπα, υπάρχει "κόφτης" για να μην επηρεάζονται οι γραμμές των άλλων παρόχων που έρχονται από το αστικό κέντρο. Πιθανόν βάζοντας ένα VDSL modem στη γραμμή, να πας καρφί στα 24/1.
derasto Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Επαναφέρω το θεμα μιας και τσίμπησα ενα vdsl royteraki(ADB av4202n). Κλείδωσε λίγο παραπάνω αλλα οχι max.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 μου αρέσει που κάλυψες τους DNS, lol
goana12 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Επαναφέρω το θεμα μιας και τσίμπησα ενα vdsl royteraki(ADB av4202n). Κλείδωσε λίγο παραπάνω αλλα οχι max. Δεν ξερω αλλα κατι δεν μου παει καλα... Για να κλειδωσει μονο στα 20, θα πρεπει να εχεις πανω απο 1,5 χιλιομετρο αποσταση απο την καμπινα... Εγω εχω ~650 μετρα και κλειδωνω φουλ 24/1 με 33 SNR. Η σε εχουν κλειδωσει σε προφιλ (μπορεις να το ρωτησεις αν εισαι σε ελευθερο 24αρι), η ειναι θεμα του ρουτερ (ρυθμισεις η προβλημα)... Στο μεταξυ δεν φαινονται και τα υπολοιπα στοιχεια (αποσβεση, SNR, κ.λ) για να βγαλουμε καλυτερα συμπερασματα...
jkoukos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 @goana12, εσύ αν δεν κάνω λάθος συγχρονίζεις σε VDSL mode, οπότε έχεις τον μέγιστο συγχρονισμό για ADSL συμβόλαιο. Στον derasto, δεν φαίνεται στην εικόνα και δεν θα μου φαινόταν παράξενο να έχει συγχρονισμό ADSL, για διάφορους λόγους.
derasto Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δυστυχως στο συγκεκριμενο vdsl royter δεν δειχνει snr κλπ. Ειναι το ADB AV4202n απο CYTA με καρακλειδωμενο μενου. Με το thomson που βλεπω παραπανω στατς κλειδωνω στα 16-17mpbs με 11snr margin και 1-2db att. Ειμαι ουτε 100(οχι καλωδιακα ) μετρα απο το ΚV. ps (δεν διαμαρτυρομαι, καποτε ημασταν εδω με 200KBps,απλα ετσι να δουμε)
goana12 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 @goana12, εσύ αν δεν κάνω λάθος συγχρονίζεις σε VDSL mode, οπότε έχεις τον μέγιστο συγχρονισμό για ADSL συμβόλαιο. Στον derasto, δεν φαίνεται στην εικόνα και δεν θα μου φαινόταν παράξενο να έχει συγχρονισμό ADSL, για διάφορους λόγους. = Σωστα... συγχρονιζω σε VDSL mode οπως λες.. = Καπου στην εικονα, στο connection type ειδα να γραφει VDSL. Αν και με μπερδευει ετσι οπως γραφει τα στατιστικα το ρουτερ, θεωρησα οτι ειναι κλειδωμενο σε VDSL. Λαθος καταλαβα ?? δεν διαμαρτυρομαι, καποτε ημασταν εδω με 200KBps,απλα ετσι να δουμε Ενταξει ειμασταν στα 200KBps οταν ειχαμε 4,5-5 χιλιομετρα απο το dslam. Δεν σημαινει οτι και τωρα με 100 μετρα πρεπει να εισαι ευχαριστημενος με οτι σου τυχαινει. Σχετικα ειναι ολα αυτα... 1
derasto Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 = Σωστα... συγχρονιζω σε VDSL mode οπως λες.. = Καπου στην εικονα, στο connection type ειδα να γραφει VDSL. Αν και με μπερδευει ετσι οπως γραφει τα στατιστικα το ρουτερ, θεωρησα οτι ειναι κλειδωμενο σε VDSL. Λαθος καταλαβα ?? Στην πρωτη εικονα εκει που λεει Connection type δεν επρεπενα εχει VDSL αν κλειδωνα σε VDSL. Για θεμα με τα καλωδια στο σπιτι δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα και να με ριχνει τοσο. Υγ. Μολις τωρα ειδα οτι βαζει traffic type PTM και οχι ΑΤΜ. Γιατι βαζει PΤΜ framing αν δεν κλειδωνει καν σε VDSL?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα