derasto Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Το παρακάτω καφαο στηθηκε στη γειτονια μου πριν κανα μηνα περιπου. Οι συνδεσεις adsl απο ΟΤΕ στη περιοχη βαρανε κοφτες πλεον,επιβεβεωμενο απο φιλο με νεα συνδεση οτε στα 15500kbps και 14att(μηπως επρεπε να κλειδωνει λιγο καλυτερα; ) ενω εγω 2500kbps και 44att. Αποριες: Λειτουργει και σαν dslam; Επιδη νομιζω πως εχω δει και κατι αλλα κουτια λιγο πιο στενα. Εναλακτικοι παροχοι οπως η Hol μπορει να χρησιμοποιησει αυτο το kv για τους δικους της πελατες ή πρεπει να στησει δικο της; 1
derasto Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 εννοω παρα πολυ καλες ταχυτητες για την περιοχη 1
peeperman Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Οι ADSL συνδέσεις είναι μέσω Α/Κ και όχι μέσω KV, με ορισμένες εξαιρέσεις φυσικά. Η μισή καμπίνα είναι dslam και η άλλη μισή κλασσικό κατανεμητής. Η HOL και η Wind δίνουν απο KV για την ώρα. Νοικιάζουν απο τον ΟΤΕ έναντι κάποιου ποσού φυσικά. 1
makfil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 @derasto Αν και δεν αναφέρεις την περιοχή σου, θα περάσει κάμποσος χρόνος για να ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ σ΄αυτήν. Οι νέες καμπίνες (KV) είναι μεγαλύτερες από τις παλιές γιατί, εκτός από το τμήμα τους που θα πάρει τη συνδεσμολογία τηλεφωνίας και adsl του παλιού KV, στο υπόλοιπο τμήμα τοποθετείται το minidslam και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία της (μέχρι και ρολόι για την κατανάλωση ρεύματος της ΔΕΗ έχει). Μετά την ενεργοποίηση του νέου δικτύου, η τηλεφωνία και το adsl θα λειτουργήσουν όπως και παλαιότερα ενώ οι συνδρομητές που θέλουν vdsl από KV και όχι από το ΑΚ, θα μπορούν να το βάλουν είτε από τον ΟΤΕ (ακριβότερος) είτε από Wind, Hol (η Forthnet εξακολουθεί την πολιτικής της να δίνει μόνο από ΑΚ).. 1
derasto Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Οι ADSL συνδέσεις είναι μέσω Α/Κ και όχι μέσω KV, με ορισμένες εξαιρέσεις φυσικά. Αρα πρεπει να πεσαμε στην εξαιρεση εδω στη Λαμψακο Χαλκιδας. Η περιοχη υποφερει χρονια γιατι το Α/κ ειναι Χαλκιδα δηλαδη ~ 5χμ. @derasto Αν και δεν αναφέρεις την περιοχή σου, θα περάσει κάμποσος χρόνος για να ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ σ΄αυτήν. Ο κολητος μου στο δικο του σπιτι ειναι με HOL και εχει τα ιδια χαλια με μενα. Παει και βαζει στο διπλα σπιτι της θειας του ιντερνετ ΟΤΕ(ειχαν μονο τηλεφωνια ΟΤΕ) και το ρουτερ κλειδωσε στα 14000kbps με 14att. Πηρα βεβαια και τηλ στη ΧΟΛ να ρωτησω τι ακριβως παιζει με το νεο καφαο κανεις δεν γνωριζε τιποτα.
makfil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Το κλείδωμα στα 14000kbps με 14att και τα 5 χλμ από το ΑΚ δεν συμβιβάζονται. Επομένως, κάτι άλλο συμβαίνει στην περιοχή σου. Για το θέμα των νέων KV, σωστά η κοπέλα της Hol (αλλά και οποιοδήποτε άλλου εναλλακτικού αλλά και του ΟΤΕ), δεν γνωρίζει τίποτε αφού δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη το νέο δίκτυο. 1
derasto Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Το κλείδωμα στα 14000kbps με 14att και τα 5 χλμ από το ΑΚ δεν συμβιβάζονται. Επομένως, κάτι άλλο συμβαίνει στην περιοχή σου. Για το θέμα των νέων KV, σωστά η κοπέλα της Hol (αλλά και οποιοδήποτε άλλου εναλλακτικού αλλά και του ΟΤΕ), δεν γνωρίζει τίποτε αφού δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη το νέο δίκτυο. Τι ακριβως εννοεις νεο δικτυο; Δηλαδη να εχουν στρωσει οι ταχυτητες στη περιοχη λογω των νεων kv το αποκλειουμε; 1
makfil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Περιγράψαμε το νέο δίκτυο του ΟΤΕ παραπάνω. Με το δίκτυο αυτό δεν αναβαθμίζεται η τηλεφωνία και το adsl (αν και θα μπορούσε), αλλά τα νέα KV συνδέονται με οπτική ίνα με το ΑΚ για να παρέχουν τις υψηλές ταχύτητες του vdsl στους συνδρομητές που το θέλουν. Με λίγα λόγια, το παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ, που εξυπηρετεί την τηλεφωνία και το adsl, απλά μεταφέρεται στη νέα καμπίνα (KV) και τίποτε περισσότερο. Επειδή τα στοιχεία που αναφέρεις δεν ταιριάζουν με την απόσταση από το ΑΚ, μήπως υπάρχει και άλλο, κοντινότερο, ΑΚ στη Λάμψακο; 1
derasto Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Υπαρχει βεβαια και το Α/Κ του Βασιλικου αλλα και απο αυτο η περιοχη μου απεχει περιπου 4.5-5χμ. Βρισκεται δηλαδη αναμεσα σε Χαλκιδα και Βασιλικο η Λαμψακος. Ειχα ρωτησει παλιοτερα οτετζη η περιοχη της Λαμψακου ανηκει στο Α/Κ Χαλκιδας και απο το site της Hol Χαλκιδα μου βγαζει. Αλλα και αν ειχε ΑΚ πιο κοντα απο αυτο της Χαλκιδας, αυτο δεν θα επηρεαζε και εμενα;
makfil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Αυτό που έγραψα είναι ότι Attenuation 14 δεν συμβιβάζεται με απόσταση 5 χλμ από το ΑΚ. Κάτι άλλο συμβαίνει, πολύ περισσότερο, μάλιστα, αφού το νέο δίκτυο δεν έχει ενεργοποιηθεί.
jkoukos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Εξόσον γνωρίζω δεν έχουν γίνει εργασίες αναβάθμισης των υπαίθριων καμπίνων στην περιοχή της Χαλκίδας. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για miniDSLAM του ΟΤΕ, λόγω μεγάλης απόστασης από το αστικό κέντρο και υποστήριξης των εκεί περιοχών. Στην περίπτωση αυτή παρέχεται ADSL αλλά μόνο σε συνδρομητές του ΟΤΕ. Μελλοντικά υπάρχει δυνατότητα παροχής και VDSL. Έχει όμως περιορισμό στην ταχύτητα, με κανονισμό της ΕΕΤΤ, για να μην επηρεάζει τα κυκλώματα των παρόχων που έρχονται από το αστικό κέντρο.
derasto Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Κατι τελευταιο,υπαρχει περιπτωση να εχει στηθει καπου κατι σαν Α/Κ μονο για τους οτετζηδες; jkoukos ναι, δυστυχως/ευτυχως κατι τετοιο πρεπει να γινεται.
goana12 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Ειμαι κι εγω απο την ιδια περιοχη και μπορω να επιβεβαιωσω τα λεγομενα του jkoukos. Πραγματι ο ΟΤΕ δινει adsl (δεν εχουν βαλει ακομα vdsl) απο καμπινες στους πελατες του στη Λαμψακο. Η διαφορα ομως ειναι οτι ΔΕΝ εχει βαλει κοφτη στα 14 Μbps αλλα εχει 24αρι γιατι εχω δει γειτονες να κλειδωνουν πλεον στα 22 Μbps... Αυτο εχει σαν αποτελεσμα απο την στιγμη που ενεργοποιηθηκαν οι καμπινες εγω που ειμαι ΗΟL να πεσω απο τα 5,7 Μbps που κλειδωνα στα 2 η και λιγοτερο πλεον... Επανερχετε στις παλιες ταχυτητες, μονο οταν γινετε διακοπη ρευματος στις καμπινες, και ξαναπεφτει μολις ξαναρθει... Και ερωτω... Ειναι υποχρεωμενος βαση νομου της ΕΕΤΤ να βαλει απο τωρα κοφτη, η μολις βαλει και vdsl ??? Και αν ειναι με τι τροπο πλεον θα πρεπει να γινει??? Με καταγγελια στην ΕΕΤΤ ??? 1
jkoukos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Στη θέση σου θα επικοινωνούσα πρώτα με τον πάροχο. Πιθανόν να υπάρχει διαδικασία πως θα βρεθεί λύση. Σε αρνητική απάντηση θα προχωρούσα σε ερώτημα/καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα δημιουργήθηκε ο "Κανονισμός Διαχείρισης Φάσματος και Έγχυσης Ισχύος στο Δίκτυο Πρόσβασης".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα