Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

10cm? και αν.. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα άνω των 2KHz δεν προχωράνε στο νερό..δυστυχώς(2KHz είναι σαν UHF για το νερό..)

Καλως, ευχαριστω!

Βασικα θελω εναν τροπο για υποβρύχια επικοινωνια με arduino.. Δεν μου ερχεται κατι στο μυαλο για κατι ασυρματο ομως ... 

Δημοσ.

Δεν ξέρω ακριβώς τι θέλεις να κάνεις και τι ποσό δεδομένων θέλεις να μεταφέρεις, πάντως μια λύση είναι "ηχητικά" κύματα.

Αν μιλάμε για υποβρύχιο arduino, με μηχανικά κύματα (sonar) να στέλνεις σε έναν σταθμό(π.χ. σημαδούρα) και από εκεί να έχεις κανονική επικοινωνία με ηλ/κα κύματα.

Δημοσ.

Δεν θελω τιποτα το σπουδαιο.. Να δινω εντολες σε ενα ρομποτακι μικρο και να λαμβανω εικονα απο εγκατεστημενη καμερα πανω σε αυτο.. Βαθος θελω γυρω στο ενα μετρο (τουλαχιστον)

Δημοσ.

Δεν θελω τιποτα το σπουδαιο.. Να δινω εντολες σε ενα ρομποτακι μικρο και να λαμβανω εικονα απο εγκατεστημενη καμερα πανω σε αυτο.. Βαθος θελω γυρω στο ενα μετρο (τουλαχιστον)

Δεν το λες και τίποτα αυτό.. Εγώ, λόγο του ότι θες αρκετό bandwidth και μεγάλη ταχύτητα για την εικόνα, θα έπαιρνα ένα FTP καλώδιο και θα έκανα μια σημαδούρα που θα έσερνε από πάνω του για να σου παρέχει την ασύρματη πρόσβαση. (το βάρος του καλωδίου είναι λίγο tricky σε ποιον θα πέσει, να μην σέρνετε κτλ. Θες δηλαδή κάποιου είδους καρούλι, servo ή δεν ξέρω και εγώ τι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...