leukonas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Το μεταπτυχιακό θα σε βοηθήσει αλλά δεν είναι το παν. Η προυπηρεσία είναι πιο σημαντική και ακόμα πιο σημαντικό στις μέρες μας είναι να ξέρεις να γράφεις κώδικα, εφόσον θα ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι. Είναι ευκολο να το εξακριβώσει μια εταιρία αυτό, απλά βάζοντας σου κάποιο τεστάκι. Στη Σουηδία όπου ζώ και εργάζομαι όποιος ξέρει να γράφει κώδικα βρίσκει δουλειά. Φυσικά εάν είσαι απόφοιτός(χωρίς προυπηρεσία) το πτυχίο βοηθάει να χτυπήσεις καλύτερο μισθό, αλλά και ένα καλό github θα βοηθήσει εξίσου το ίδιο. Όσο για την προυπηρεσία, δεν ξέρω τι ισχύει γενικά, Σουηδία, Τσεχία, Ολλανδία, Ελβετία που έχω ασχοληθεί την αναγνωρίζουν κανονικά, φυσικά μου ζητάνε references, και με περνάνε απο κόσκινο αλλά τί να κάνουμε. Αν γράφεις κάποιες απο τις ( Java, Python, C#, C++), ψάξου για Σουηδία. Όσο αναφορά τη Σουηδία έχει και αρκετά μεταπτυχιακά(δωρεάν) αλλά κατα τη γνώμη μου, ίσως είναι λιγάκι χάσιμο χρόνου... καλύτερα πιάσε πρώτα δουλεία και μετά κάνεις και μεταπτυχιακό, και θα πληρώνεσε και ταυτόχρονα Όσο αναφορά το πτυχίο σου, εφόσον είναι 4+1 τότε αναγνωρίζετε ως bachelor+master εδώ. 1
manic Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Απολογούμαι που σου γ@μησα λίγο το θέμα. Αυτήν την απάντηση σου τη δίνω καθήμενος λιγότερο από 1km από τη google και τη microsoft στο campus του ΜΙΤ και έχοντας υπάρξει επιστήμονας/μηχανικός-πουτάνα για περίπου 15 χρόνια. Έχεις διαπιστώσει μόνος σου πως στην αμερική θα έχεις καλύτερες απολαβές και ίσως πιο ενδιαφέρουσα δουλειά. Ισχύει. Αλλά πρέπει να πας σε κάποιο πανεπιστήμιο με @@. Αν ο σκοπός σου είναι να εργαστείς στην google ή σε κάτι παρόμοιο, ο δρόμος είναι ξεκάθαρος. Μελετάς για GRE, δίνεις εξετάσεις και κάνεις αιτήσεις στα 10 top πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Την ίδια περίοδο ή βρίσκεις δουλειά ή πας στον καθηγητή της διπλωματικής σου και ζητάς να εργαστείς σε κάτι που σε ενδαιφέρει. Πριν από 10 χρόνια ακόμα και 2-3 χρόνια, σκεφτόμουν πως αν είμαι καλός σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο και αν πάω θα έχω τη δουλειά που μου αρέσει. Σήμερα ξέρω (κι έχοντας τη δουλειά που μου αρέσει) πως η επαγγελματική μου ζωή θα ήταν ευκολότερη, αν είχα ακολουθήσει τη συμβουλή που σου έδωσα παραπάνω. Είναι σημαντικό να αναφέρεται στο cv σου ένα ίδρυμα που ο recruiter το έχει ακουστά, προσλάβει κόσμο από αυτό. Στο μεταπτυχιακό θα σου βγει ο κώλος και ίσως θα πρέπει να πουλήσεις ένα αυτοκίνητο/διαμέρισμα στην Ελλάδα για να το τελειώσεις, έχοντας ένα Α επίπεδο ζωής. Ότι και αν πουλήσεις, να ξέρεις ότι τα χρήματα θα τα πάρεις πίσω. Το έχω ξαναγράψει σε αυτό το φόρουμ (με άλλο νικ), ο ξάδερφος μου έδωσε 60.000 ευρώ για ένα χρόνο στα οικονομικά του Χαρβαρντ, πριν τέλειωσει το msc είχε δουλειά με 120000 το χρόνο. Για το αντικείμενο: Πιστεύω πως δεν πρέπει να κάνεις κάτι που να σε κάνει καλύτερο στον τομέα σου, είσαι νέος επομένως ότι και να γίνει θα μπεις σε junior θέση, δε βλέπω το λόγο σε αυτό το επίπεδο να μην επικεντρωθείς σε αυτό που θα σου πληρώσει το παντεσπάνι σου, σε 5χρόνια όντας team manager, κάνεις ένα MBA part-time ή κάτι παρόμοιο για να ανελιχθείς σε διοικητικές θέσεις. ΥΓ Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά στο παρόν θέμα για τον αν κάποια πολυτεχνεία δίνουν στα 5 χρόνια MEng, ότι και αν εκδίδουν, δεν υπάρχει σχετικός νόμος και αυτό μόνο αρκεί ως απόδειξη ότι παρανομούν και εξαπατούν τους φοιτητές τους και τους εργοδότες. Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται πολύ ωραίο αλλά όταν βλέπεις δίδακτρα 80.000$ + κόστος ζωής + ενοίκια τότε το ξεχνάμε. Δεν μπορώ να τα ρισκάρω όλα για το εάν θα βρω δουλεία εκεί με ότι προβλήματα έχει η βίζα. Γνωρίζω ότι η κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι το ίδιο καλή απλά έλεγα να άλλαζα κλάδο μέσω ενός Msc και συνδύαζα το development με κάτι που έχει μεγαλύτερη ζήτηση στην Ευρώπη (για αυτό μίλαγα για μεταπτυχιακό πάνω σε finance). Το μεταπτυχιακό θα σε βοηθήσει αλλά δεν είναι το παν. Η προυπηρεσία είναι πιο σημαντική και ακόμα πιο σημαντικό στις μέρες μας είναι να ξέρεις να γράφεις κώδικα, εφόσον θα ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι. Είναι ευκολο να το εξακριβώσει μια εταιρία αυτό, απλά βάζοντας σου κάποιο τεστάκι. Στη Σουηδία όπου ζώ και εργάζομαι όποιος ξέρει να γράφει κώδικα βρίσκει δουλειά. Φυσικά εάν είσαι απόφοιτός(χωρίς προυπηρεσία) το πτυχίο βοηθάει να χτυπήσεις καλύτερο μισθό, αλλά και ένα καλό github θα βοηθήσει εξίσου το ίδιο. Όσο για την προυπηρεσία, δεν ξέρω τι ισχύει γενικά, Σουηδία, Τσεχία, Ολλανδία, Ελβετία που έχω ασχοληθεί την αναγνωρίζουν κανονικά, φυσικά μου ζητάνε references, και με περνάνε απο κόσκινο αλλά τί να κάνουμε. Αν γράφεις κάποιες απο τις ( Java, Python, C#, C++), ψάξου για Σουηδία. Όσο αναφορά τη Σουηδία έχει και αρκετά μεταπτυχιακά(δωρεάν) αλλά κατα τη γνώμη μου, ίσως είναι λιγάκι χάσιμο χρόνου... καλύτερα πιάσε πρώτα δουλεία και μετά κάνεις και μεταπτυχιακό, και θα πληρώνεσε και ταυτόχρονα Όσο αναφορά το πτυχίο σου, εφόσον είναι 4+1 τότε αναγνωρίζετε ως bachelor+master εδώ. Ίσως ακολουθήσω μία τέτοια προσέγγιση και ψάξω μετά για κάποιο μεταπτυχιακό από την εμπειρία σου μεγαλύτερη ζήτηση στον κλάδο έχει κάποιος με background μόνο σε development ή κάποιος συνδυασμός με οικονομικά, logistics κτλ. ?
leukonas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται πολύ ωραίο αλλά όταν βλέπεις δίδακτρα 80.000$ + κόστος ζωής + ενοίκια τότε το ξεχνάμε. Δεν μπορώ να τα ρισκάρω όλα για το εάν θα βρω δουλεία εκεί με ότι προβλήματα έχει η βίζα. Γνωρίζω ότι η κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι το ίδιο καλή απλά έλεγα να άλλαζα κλάδο μέσω ενός Msc και συνδύαζα το development με κάτι που έχει μεγαλύτερη ζήτηση στην Ευρώπη (για αυτό μίλαγα για μεταπτυχιακό πάνω σε finance). Ίσως ακολουθήσω μία τέτοια προσέγγιση και ψάξω μετά για κάποιο μεταπτυχιακό από την εμπειρία σου μεγαλύτερη ζήτηση στον κλάδο έχει κάποιος με background μόνο σε development ή κάποιος συνδυασμός με οικονομικά, logistics κτλ. ? Εξαρτάται με το τι θέλεις να ασχοληθείς.... προσωπικά τα τελευταία 2 χρόνια δουλέυω με οικονομικά χωρίς να έχω τέτοιο υπόβαθρο, μου πήρε λίγο καιρό να το μάθω απλά (βασικά πραγματάκια δεν ειμαι και λογιστής δα)
defacer Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ίσως ακολουθήσω μία τέτοια προσέγγιση και ψάξω μετά για κάποιο μεταπτυχιακό από την εμπειρία σου μεγαλύτερη ζήτηση στον κλάδο έχει κάποιος με background μόνο σε development ή κάποιος συνδυασμός με οικονομικά, logistics κτλ. ? Όταν δεν έχεις εμπειρία και προϋπηρεσία δεν πρόκειται να έχεις και παραπάνω ζήτηση από τους άλλους φρέσκους σαν και σένα. Άσε που στο IT η ζήτηση είναι έτσι κι αλλιώς μεγαλύτερη από την προσφορά. Αν θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό για την πάρτη σου και για την εμπειρία, κάντο. Αν θέλεις να το κάνεις για δουλειά, νομίζω είναι λίγο τα ψάρια στο γιαλό και το τηγάνι στη φωτιά. Πήγαινε πρώτα να βρεις μια junior θέση στο χώρο που σ' ενδιαφέρει, κάτσε 2-3 χρόνια να δεις με τα μάτια σου και μετά αποφάσισε πώς θες να συνεχίσεις. 1
leukonas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Όταν δεν έχεις εμπειρία και προϋπηρεσία δεν πρόκειται να έχεις και παραπάνω ζήτηση από τους άλλους φρέσκους σαν και σένα. Άσε που στο IT η ζήτηση είναι έτσι κι αλλιώς μεγαλύτερη από την προσφορά. Αν θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό για την πάρτη σου και για την εμπειρία, κάντο. Αν θέλεις να το κάνεις για δουλειά, νομίζω είναι λίγο τα ψάρια στο γιαλό και το τηγάνι στη φωτιά. Πήγαινε πρώτα να βρεις μια junior θέση στο χώρο που σ' ενδιαφέρει, κάτσε 2-3 χρόνια να δεις με τα μάτια σου και μετά αποφάσισε πώς θες να συνεχίσεις. Εξαρτατε απο την χωρα και τον τομεα του IT. Για παραδειγμα, στη Σουηδια υπαρχει ελειψη απο developers....
defacer Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Εξαρτατε απο την χωρα και τον τομεα του IT. Για παραδειγμα, στη Σουηδια υπαρχει ελειψη απο developers.... Αυτό ακριβώς λέω και γω 1
leukonas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Αυτό ακριβώς λέω και γω Αλλο διαβασα εγω, sorry
tr3quart1sta Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Για παραδειγμα, στη Σουηδια υπαρχει ελειψη απο developers.... Και Ελβετια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα