manic Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Τι θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου; Πώς τη φαντάζεσαι ιδανικά σε 5 χρόνια; Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία όσον αφορά το τι θα έπρεπε να κάνεις. Μιλώντας για developers αν πας κάπου καλά (γεωγραφικά) μπορεί να μη χρειάζεσαι ούτε 8 μήνες προϋπηρεσία. Δεν θέλω να φύγω από το development τουλάχιστον όχι σε 5 χρόνια αλλά θα ήθελα να το συνδυάσω με οικονομικα γιατί κατά την γνώμη μου ένα master σε Comp. Sci. δεν έχει αξία αφού οι θεωρητικές γνώσεις που πείρα από το πολυτεχνείο είναι είδη υπεραρκετές για αυτά που απαιτεί ο μέσος εργοδότης (Αντίθετα κάποια πράγματα που δεν μας δίδαξαν ποτέ είναι αυτά που αντιμετωπίζω καθημερινά). Ποια η γνώμη σου γι αυτό τον συνδυασμό? Επίσης το "καλά (γεωγραφικά) " πως το ορίζεις? Η αλήθεια είναι ότι Αμερική ας πούμε η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη για τους developers αλλά δεν μπορούμε να πάμε όλοι εκεί.
viper2005 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Καλυτερα certifications παρά μεταπτυχιακο για την αγορά εργασίας.
whodatinsomniaK Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Το Πολυτεχνείο σου δίνει χαρτί που σου αναγνωρίζει το τελευταίο έτος ως μεταπτυχιακό, MEng - Master of engineering. [...] Σύμφωνα με ποιο νομο;
Papakaliati Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με ποιο νομο; Δεν παει συμφωνα με κανεναν νομο. Τα ΑΠΘ και Μετσοβειο εχουνε ψηφισει μια διαταξη φανταζομαι, και το πτυχιο τους ειναι Master. Λεπτομεριες συγκεκριμενα πια διαταξη κτλ δεν ξερω. Αυτο που ξερω ειναι οτι δεν μιλαω θεωρητικα και οτι προσωπικα ειμαι κατοχος Μαστερ Ηλεκτρολογος Μηχανικος του ΑΠΘ με υπογεγραμμενο χαρτι απο το ιδρυμα. Σημειωτεον αυτο το χαρτι δεν ητανε υποχρεωτικο να στο δωσουνε αν ΔΕΝ το ζητουσες εσυ. Πρωτα απ'ολα μπορεις να βρεις δουλεια στο εξωτερικο χωρις να κανεις μεταπτυχιακο. Δευτερον προυπηρεσια αυτοι μετρανε την προυπηρεσια στην χωρα τους (αυτο ειναι σιγουρο στην Αγγλια 100%). Σιγουρα οχι ομως. Πηγαινε πχ εσυ με 1 χρονο εργασιας σαν developer στην Αγγλια και να ειναι ο αλλος υποψηφιος 3 χρονια εμπειρια σε οποιαδηποτε αλλη χωρα και θα σου πω εγω ποιον θα προτιμησουνε. Και ας του δωσουνε και περισσοτερα. Υπαρχει φυσικα η πιθανοτητα να το πλασαρουνε ετσι μερικες εταιριες για να παιρνουνε seniors με αμοιβη junior. Απο εκει και περα το αν θα δεχτεις εσυ κατι τετοιο ειναι στο χερι σου και εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Καλυτερα certifications παρά μεταπτυχιακο για την αγορά εργασίας. Δεν παει ακριβως ετσι. Αμα κανεις μεταπτυχιακο σε αρκετες χωρες συνοδευεται απο internship που εχει σαν αποτελεσμα την εισοδο σου στην αγορα εργασιας. Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι στο τελος ισως να εχεις τις ιδιες ευκαιριες με καποιον που δεν εκανε στην εκει χωρα μαστερ, αλλα αν παρεις την θεση θα μπορεσεις να απαιτησεις μεγαλυτερο πρωτο μισθο. Γενικως ειναι μια αποφαση που δεν ξερεις πως θα σου βγει. Προφανος ειναι για μενα καλυτερο να δουλεψεις απο το να κανεις μεταπτυχιακο, αλλα αμα ειναι να κανεις εναν χρονο να βρεις δουλειας θα μπορουσες να ειχες τελειωσει το μεταπτυχιακο. Και αλλωστε κανενας δεν σε σταματα κατα την διαρκεια του μαστερ να στελνεις αιτησεις. Αποψη μου 6 μηνες πριν τελειωσεις σχολη στελνε αιτησεις για δουλειες και βρες ενα μεταπτυχιακο, αμα δεν σου κατσει δουλεια κανεις μεταπτυχιακο ωστε να μην αφησεις χρονο να παει χαμενος. Αμα σου κατσει η δουλεια καθως κανεις το μεταπτυχιακο κρινεις και παιρνεις. Αν εχεις παει σε κανενα νορμαλ τα διδακτρα δεν ειναι και τοσα ωστε να πεις οτι εχεις σπαταλησει λεφτα, το μεγαλυτερο κοστος ειναι η διαμονη και διατροφη. ΥΓ: Αυτο ειναι αμα σε ενδιαφερει αμεσα να βρεις δουλεια και δεν θελεις να κανεις ενα μεταπτυχιακο ωστε να εχεις ακομη 1 η 2 χρονια φοιτητικης ζωης. Δεκτο ειναι και αυτο, αμα εχεις αποθημενα καλυτερα να σου φυγουνε σαυτην την φαση της ζωης σου. Πρεπει να εισαι ειλικρινης με τον ευατο σου. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2014 από Papakaliati
whodatinsomniaK Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Τα πανεπιστήμια είναι δημοσια ιδρύματα. Ο κανονισμός λειτουργιας τους, σε επιπεδο πανεπιστημιου, σχολης ακομα και τμηματος, είναι νόμος του κράτους. Αυτό που αναφέρεται οτι οι πολυτεχνειακες, γεωπονικές και ιατρικες δίνουν και μεταπτυχιακό στον πρωτο κυκλο σπουδών τους είναι μύθευμα και ευχή τους, όχι πραγματικότητα, τουλάχιστον μέχρι να γίνει νόμος δημοσιευμένος στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Papakaliati Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Τα πανεπιστήμια είναι δημοσια ιδρύματα. Ο κανονισμός λειτουργιας τους, σε επιπεδο πανεπιστημιου, σχολης ακομα και τμηματος, είναι νόμος του κράτους. Αυτό που αναφέρεται οτι οι πολυτεχνειακες, γεωπονικές και ιατρικες δίνουν και μεταπτυχιακό στον πρωτο κυκλο σπουδών τους είναι μύθευμα και ευχή τους, όχι πραγματικότητα, τουλάχιστον μέχρι να γίνει νόμος δημοσιευμένος στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Θελεις λοιπον να πεις οτι φανταζομαι οτι εχω ενα εγγραφο που πιστοποιει οτι το πτυχειο μου ειναι Master, και επισης φανταζομαι οτι απο την δουλεια μου στην Γερμανια αναγνωριζομαι σαν κατοχος Μαστερ? Και επισης, σιγα να μην περασει και απο το ΝΑΤΟ. Προφανος για να το κανουνε μερικα Πανεπιστημια αυτο για τις 5ετες σχολες θα τους θα παρεχετε αυτο το δικαιωμα απο τον νομο. Δεν ειναι ουτε μυθευμα ουτε ευχη. Ειναι ενα επισημοτατο εγγραφο, οσο επισημο ειναι και το πτυχειο. Και αναγνωριζεται διεθνως. Απο εκει και περα προφανως εχεις δικαιωμα να λες οτι θελεις και να φερνεις οσες αντιρρησεις θελεις. Το γεγονος ομως οτι εχω ενα επισημως αναγνωρισμενο εγγραφο που ξερω οτι αναγνωριζεται σε τουλαχιστον Αγγλια, Γερμανια, Ολλανδια και Ελβετια ( για αυτες τις χωρες το ξερω σιγουρα).
Dr.Fuzzy Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Σύμφωνα με ποιο νομο; Τον Α1234...Δε γνωρίζω και δε με ενδιαφέρει, αλλά μπορείς να πας μέχρι τη γραμματεία του ΕΜΠ και να ρωτήσεις, είμαι σίγουρος ότι θα σε διαφωτίσουν. Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι η βεβαίωση αυτή δίνεται κανονικά και έχω αρκετούς γνωστούς που το έχουν χρησιμοποιήσει στο εξωτερικό κανονικά ως ΜΕng.
whodatinsomniaK Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 1. Δεν υπάρχει νόμος. Τα ιδρύματα που εκδίδουν τα συγκεκριμένα διπλώματα παρανομούν και εξαπατούν τους φοιτητές τους και την κοινωνία. 2. Οι διπλωματούχοι των συγκεκριμένων τμημάτων παρανομούν επίσης, τις περισσότερες φορές εν αγνοία τους, αλλά παρανομούν. 3. Η αναγνώριση πτυχίων/ διπλωμάτων στο εξωτερικό γίνεται με βάση των διδακτικών μονάδων. Οι διδακτικές μονάδες δεν μπορούν να υπολογιστούν για δύο διαφορετικά πτυχία. Αν οι διδακτικές μονάδες επαρκούν για να έχεις Bsc και Msc, τότε ναι αναγνωρίζονται και οι δύο. Αν δεν επαρκούν, αναφέρουν ότι έχεις Bsc και έχεις παρακολουθήσει μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου. Για αυτό άλλωστε πάντα ζητούν την αναλυτική σου βαθμολογία. Αυτό το γεγονός δεν αναιρεί ότι έκδοση του διπλώματος από τα ελληνικά ιδρύματα ειναι καραμπινάτη παρανομία. Άλλωστε, αφού αναφέρθηκε η Γερμανία, πριν από δύο χρόνια δημιουργήθηκε υπηρεσία αντιστοίχισης πτυχίων, για να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο. Το ίδιο ισχύει και στις ΗΠΑ, υπολογίζουν μία προς μία τις διδακτικές μονάδες και αντιστοιχούν τι έχεις στους τίτλους σπουδών, πλην των διδακτορικών, επειδή στην Ευρώπη ειναι πιθανό να μην έχεις παρακολουθήσει μαθήματα ως μέρος του διδακτορικού. Και επειδή αρχίσαν οι μαλακίες με τον ποιος την έχει μεγαλύτερη, έχω περάσει από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, Γερμανίας, Αγγλίας και ΗΠΑ. Αυτά τα λίγα και όποιος τα αρνείται ας ρωτήσει την εκδούσα αρχή των τίτλων σπουδών, σύμφωνα με ποιο ΦΕΚ εκδίδει τα πτυχία και τα διπλώματα. 1
manic Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Το θέμα είναι άλλο όμως παιδιά όχι το εαν έχω Meng Msc ή Phd... Μια ερώτηση που μου έχει μείνει εάν αποφασίσω να κάνω Msc στο εξωτερικό και διαλέξω να το συνδυάσω με finance ποιο είδους μεταπτυχιακού θα μου προτείνατε (Quantitative , Operation reacher κάτι άλλο?)
Dr.Fuzzy Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Και εγω εχω περάσει απο Αγγλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Κυπρο. Το MEng του ΕΜΠ αναγνωρίζεται κανονικα στην Αγγλία.
defacer Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δεν θέλω να φύγω από το development τουλάχιστον όχι σε 5 χρόνια αλλά θα ήθελα να το συνδυάσω με οικονομικα γιατί κατά την γνώμη μου ένα master σε Comp. Sci. δεν έχει αξία αφού οι θεωρητικές γνώσεις που πείρα από το πολυτεχνείο είναι είδη υπεραρκετές για αυτά που απαιτεί ο μέσος εργοδότης (Αντίθετα κάποια πράγματα που δεν μας δίδαξαν ποτέ είναι αυτά που αντιμετωπίζω καθημερινά). Ποια η γνώμη σου γι αυτό τον συνδυασμό? Επίσης το "καλά (γεωγραφικά) " πως το ορίζεις? Η αλήθεια είναι ότι Αμερική ας πούμε η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη για τους developers αλλά δεν μπορούμε να πάμε όλοι εκεί. Δεν ξέρω γιατί σκέφτεσαι να το συνδυάσεις με οικονομικά. Για το CS master πιστεύω ότι δεν έχει κάποια αξία σ' αυτό το χώρο (έχω master και ποτέ δε με ρώτησε κανένας ούτε καν τι έκανα εκεί). Αν μιλούσαμε για phd θα ήταν αλλιώς αλλά εκεί μιλάμε και για τελείως άλλη φάση στη ζωή. Γεωγραφικά δε μπορώ να δώσω ολοκληρωτική απάντηση αλλά μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν άτομα στο forum σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν περιγράψει τις εμπειρίες τους και τις καταστάσεις και σε πολλές περιπτώσεις μου ακούστηκαν πολύ θετικές. Προσωπικά μπορώ να σου πω ότι το Βερολίνο είναι "καλά γεωγραφικά" και επίσης φανταστική πόλη. Βεβαίως σε περίπτωση που δεν έχεις μείνει εξωτερικό στο παρελθόν θα πάθεις μεγάλο πολιτισμικό σοκ -- αυτό το λέω με την καλή έννοια, και δεν ισχύει μόνο για το Βερολίνο.
brute-force Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δεν θέλω να φύγω από το development τουλάχιστον όχι σε 5 χρόνια αλλά θα ήθελα να το συνδυάσω με οικονομικα γιατί κατά την γνώμη μου ένα master σε Comp. Sci. δεν έχει αξία αφού οι θεωρητικές γνώσεις που πείρα από το πολυτεχνείο είναι είδη υπεραρκετές για αυτά που απαιτεί ο μέσος εργοδότης (Αντίθετα κάποια πράγματα που δεν μας δίδαξαν ποτέ είναι αυτά που αντιμετωπίζω καθημερινά). Ποια η γνώμη σου γι αυτό τον συνδυασμό? Επίσης το "καλά (γεωγραφικά) " πως το ορίζεις? Η αλήθεια είναι ότι Αμερική ας πούμε η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη για τους developers αλλά δεν μπορούμε να πάμε όλοι εκεί. Το θέμα είναι ποιά είναι η δική σου γνώμη για το συνδυασμό. Σου αρέσουν τα οικονομικά; Φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον να δουλεύει σε θέση που απαιτούνται γνώσεις οικονομικών;
panos4588 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει πολυτεχνικη σχολή που να αναγνωρίζεται ως M.Sc. Ως παράδειγμα πάρε τους χιλιάδες πολυτεχνιτες που κάνουν μάστερ μετα τα 5 χρόνια.
whodatinsomniaK Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δεν θέλω να φύγω από το development τουλάχιστον όχι σε 5 χρόνια αλλά θα ήθελα να το συνδυάσω με οικονομικα γιατί κατά την γνώμη μου ένα master σε Comp. Sci. δεν έχει αξία αφού οι θεωρητικές γνώσεις που πείρα από το πολυτεχνείο είναι είδη υπεραρκετές για αυτά που απαιτεί ο μέσος εργοδότης (Αντίθετα κάποια πράγματα που δεν μας δίδαξαν ποτέ είναι αυτά που αντιμετωπίζω καθημερινά). Ποια η γνώμη σου γι αυτό τον συνδυασμό? Επίσης το "καλά (γεωγραφικά) " πως το ορίζεις? Η αλήθεια είναι ότι Αμερική ας πούμε η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη για τους developers αλλά δεν μπορούμε να πάμε όλοι εκεί. Απολογούμαι που σου γ@μησα λίγο το θέμα. Αυτήν την απάντηση σου τη δίνω καθήμενος λιγότερο από 1km από τη google και τη microsoft στο campus του ΜΙΤ και έχοντας υπάρξει επιστήμονας/μηχανικός-πουτάνα για περίπου 15 χρόνια. Έχεις διαπιστώσει μόνος σου πως στην αμερική θα έχεις καλύτερες απολαβές και ίσως πιο ενδιαφέρουσα δουλειά. Ισχύει. Αλλά πρέπει να πας σε κάποιο πανεπιστήμιο με @@. Αν ο σκοπός σου είναι να εργαστείς στην google ή σε κάτι παρόμοιο, ο δρόμος είναι ξεκάθαρος. Μελετάς για GRE, δίνεις εξετάσεις και κάνεις αιτήσεις στα 10 top πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Την ίδια περίοδο ή βρίσκεις δουλειά ή πας στον καθηγητή της διπλωματικής σου και ζητάς να εργαστείς σε κάτι που σε ενδαιφέρει. Πριν από 10 χρόνια ακόμα και 2-3 χρόνια, σκεφτόμουν πως αν είμαι καλός σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο και αν πάω θα έχω τη δουλειά που μου αρέσει. Σήμερα ξέρω (κι έχοντας τη δουλειά που μου αρέσει) πως η επαγγελματική μου ζωή θα ήταν ευκολότερη, αν είχα ακολουθήσει τη συμβουλή που σου έδωσα παραπάνω. Είναι σημαντικό να αναφέρεται στο cv σου ένα ίδρυμα που ο recruiter το έχει ακουστά, προσλάβει κόσμο από αυτό. Στο μεταπτυχιακό θα σου βγει ο κώλος και ίσως θα πρέπει να πουλήσεις ένα αυτοκίνητο/διαμέρισμα στην Ελλάδα για να το τελειώσεις, έχοντας ένα Α επίπεδο ζωής. Ότι και αν πουλήσεις, να ξέρεις ότι τα χρήματα θα τα πάρεις πίσω. Το έχω ξαναγράψει σε αυτό το φόρουμ (με άλλο νικ), ο ξάδερφος μου έδωσε 60.000 ευρώ για ένα χρόνο στα οικονομικά του Χαρβαρντ, πριν τέλειωσει το msc είχε δουλειά με 120000 το χρόνο. Για το αντικείμενο: Πιστεύω πως δεν πρέπει να κάνεις κάτι που να σε κάνει καλύτερο στον τομέα σου, είσαι νέος επομένως ότι και να γίνει θα μπεις σε junior θέση, δε βλέπω το λόγο σε αυτό το επίπεδο να μην επικεντρωθείς σε αυτό που θα σου πληρώσει το παντεσπάνι σου, σε 5χρόνια όντας team manager, κάνεις ένα MBA part-time ή κάτι παρόμοιο για να ανελιχθείς σε διοικητικές θέσεις. ΥΓ Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά στο παρόν θέμα για τον αν κάποια πολυτεχνεία δίνουν στα 5 χρόνια MEng, ότι και αν εκδίδουν, δεν υπάρχει σχετικός νόμος και αυτό μόνο αρκεί ως απόδειξη ότι παρανομούν και εξαπατούν τους φοιτητές τους και τους εργοδότες.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δε βλεπω καμία παρανομία, 4 + 1 χρονια ειναι. Όπως και να εχει, το MEng απο το ΕΜΠ αναγνωρίζεται στο εξωτερικό, απλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα