manic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Πριν απο κάποιο καιρό είχα ρωτήσει για μετατπυχιακό εδω και είχα πάρει κάποιες αξιόλογες απαντήσεις, ομως άλλαξαν τα πράγματα και θέλω την αποψής σας. Φλεβάρη τελειώνω την σχολή μου (μηχανικός Η/Υ απο το πολυτεχνείο.) . Μέχρι τώρα έχω μια μικρή εμπειρία: 3 μήνες software engineer σε πολυεθνική (πρακτική) Εδω και 2 μήνες δουλεύω ως developer σε ένα εργαστήριο σε άλλη πολυτεχνιακή σχολή Θα παραμείνω στην τελευταία μου θέση μέχρι και τον Αυγουστο σίγουρα, το θέμα μου είναι αξίζει να παρατήσω αυτή την θέση για να πάω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό απο Σεπτέβρη ? Τα λευτά δεν ειναι καλά αλλα η εμπειρία που μαζεύω είναι αρκετά καλή. Επίσης εάν τελικά αποφασίσω να φύγω, σκευτόμουν να μην συνεχίσω με Msc σε Comp. Science αλλα να το συνδίαζα με κάτι ποιο οικονομικό ποιά είναι η αποψή σας? Ευχαριστώ. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2014 από manic
Papakaliati Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Πριν απο κάποιο καιρό είχα ρωτήσει για μετατπυχιακό εδω και είχα πάρει κάποιες αξιόλογες απαντήσεις, ομως άλλαξαν τα πράγματα και θέλω την αποψής σας. Φλεβάρη τελειώνω την σχολή μου (μηχανικός Η/Υ απο το πολυτεχνείο.) με 7.85 . Μέχρι τώρα έχω μια μικρή εμπειρία: 3 μήνες software engineer σε πολυεθνική (πρακτική) Εδω και 2 μήνες δουλεύω ως developer σε ένα εργαστήριο σε άλλη πολυτεχνιακή σχολή (κυρίως ασχολούμε με Java και Spring/Hibernate/Struts) Θα παραμείνω στην τελευταία μου θέση μέχρι και τον Αυγουστο σίγουρα, το θέμα μου είναι αξίζει να παρατήσω αυτή την θέση για να πάω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό απο Σεπτέβρη ? Τα λευτά δεν ειναι καλά αλλα η εμπειρία που μαζεύω είναι αρκετά καλή. Επίσης εάν τελικά αποφασίσω να φύγω, σκευτόμουν να μην συνεχίσω με Msc σε Comp. Science αλλα να το συνδίαζα με κάτι ποιο οικονομικό ποιά είναι η αποψή σας? Ευχαριστώ. Νομιζω οτι Msc θα εχεις οταν τελειωσεις αμα η σχολη σου ειναι 5 χρονια. Αμα συμβαινει αυτο, το να κανεις δευτερο Msc, πραγματικα δεν θα εχει καμια σημασια εκτος αμα κανεις κατι βαρυ οικονομικο και θελεις να το γυρισεις στα οικονομικα. Αμα δεν θελεις κατι τετοιο και εχεις ηδη Msc ψαξε για δουλεια.
manic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Νομιζω οτι Msc θα εχεις οταν τελειωσεις αμα η σχολη σου ειναι 5 χρονια. Αμα συμβαινει αυτο, το να κανεις δευτερο Msc, πραγματικα δεν θα εχει καμια σημασια εκτος αμα κανεις κατι βαρυ οικονομικο και θελεις να το γυρισεις στα οικονομικα. Αμα δεν θελεις κατι τετοιο και εχεις ηδη Msc ψαξε για δουλεια. Δεν έχω Msc έχω στην καλύτερη ένα MEng. το θέμα δεν είναι όμως τι λέει το πτυχίο ο λόγος που θα έκανα Msc είναι να μπω πιο ομαλά σε μία ξένη χώρα και στην εκεί κουλτούρα με σκοπό προφανώς να μείνω μόνιμα. Το ζήτημα είναι εάν αξίζει με 1 χρόνο και τρεις μήνες που θα έχω προϋπηρεσία να φύγω για Msc ή να το καθυστερήσω περισσότερο (το οτι θα φύγω δεν είναι το ερώτημα γιατί αυτό θα γίνει είτε αυτόν την τον επόμενο Σεπτέμβρη.) Πόσο δύσκολο θα είναι 25-26 χρονών να αρχίσεις μεταπτυχιακό όταν οι συμφοιτητές σου θα είναι 22-23 ?
Papakaliati Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δεν έχω Msc έχω στην καλύτερη ένα MEng. το θέμα δεν είναι όμως τι λέει το πτυχίο ο λόγος που θα έκανα Msc είναι να μπω πιο ομαλά σε μία ξένη χώρα και στην εκεί κουλτούρα με σκοπό προφανώς να μείνω μόνιμα. Το ζήτημα είναι εάν αξίζει με 1 χρόνο και τρεις μήνες που θα έχω προϋπηρεσία να φύγω για Msc ή να το καθυστερήσω περισσότερο (το οτι θα φύγω δεν είναι το ερώτημα γιατί αυτό θα γίνει είτε αυτόν την τον επόμενο Σεπτέμβρη.) Πόσο δύσκολο θα είναι 25-26 χρονών να αρχίσεις μεταπτυχιακό όταν οι συμφοιτητές σου θα είναι 22-23 ? MEng τι ειναι αυτο ? Να ξερεις οτι μηχανικοι απο το Αριστοτελειο ( Ηλεκτρολογοι, Πολιτικοι, Αρχιτεκτονες ετσ) και αντιστοιχες σχολες στο Μετσοβειο ειναι Msc. Παιρνεις κανονικα χαρτι που σου λεει οτι το πτυχειο ειναι τοσα χρονο τοσα μαθηματα και ειναι Master. Ουτε καν εχει διαφορα αμα εισαι 25 και ειναι 23, whose counting και να εισαι και 28 ακομη. Σε αρκετες χωρες το Msc μετραει, αλλα η προϋπηρεσία μετραει πολυ περισσοτερο. Ειδικα αμα συνοδευεται απο γνωσεις. ΑΝ και αλλο προϋπηρεσία απο δουλεια, και αλλο απο πρακτικη, δεν κουβαλαει την ιδια αξια.
manic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 MEng τι ειναι αυτο ? Να ξερεις οτι μηχανικοι απο το Αριστοτελειο ( Ηλεκτρολογοι, Πολιτικοι, Αρχιτεκτονες ετσ) και αντιστοιχες σχολες στο Μετσοβειο ειναι Msc. Παιρνεις κανονικα χαρτι που σου λεει οτι το πτυχειο ειναι τοσα χρονο τοσα μαθηματα και ειναι Master. Ουτε καν εχει διαφορα αμα εισαι 25 και ειναι 23, whose counting και να εισαι και 28 ακομη. Σε αρκετες χωρες το Msc μετραει, αλλα η προϋπηρεσία μετραει πολυ περισσοτερο. Ειδικα αμα συνοδευεται απο γνωσεις. ΑΝ και αλλο προϋπηρεσία απο δουλεια, και αλλο απο πρακτικη, δεν κουβαλαει την ιδια αξια. Ίσως να είναι Msc δεν ξέρω δεν είναι αυτό το θέμα μου. Επίσης κάτι άλλο που με απασχολεί είναι ότι στην δεύτερη θέση μου δεν είναι σε εταιρία αλλά σε πανεπιστήμιο, αυτό από ΗR θα μετρήσει σαν προϋπηρεσία?
Papakaliati Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Ίσως να είναι Msc δεν ξέρω δεν είναι αυτό το θέμα μου. Επίσης κάτι άλλο που με απασχολεί είναι ότι στην δεύτερη θέση μου δεν είναι σε εταιρία αλλά σε πανεπιστήμιο, αυτό από ΗR θα μετρήσει σαν προϋπηρεσία? Μια χαρα θα μετρησει, φροντησε ομως στο τελος να παρεις reference letter οπως και δηποτε, λογικα θα δινουνε. Γενικως οτι εχεις στο βιογραφικο σου, καλο ειναι ειδικα αμα συνοδευεται απο reference letter. Αμα εξασκεις οντως προγραμματισμο αρα μαθαινεις πραγματα τοτε θα σου ελεγα σαφεστατα και να μεινεις, γιατι φανταζομαι θα εισαι μαζι με αλλους senior developers απο τους οποιους θα μπορεσεις να μαθεις πολλα πραγματα. Και στην τελικη αμα εισαι 27 εσυ οι αλλοι 25 οταν τελειωσετε το Msc και εσυ εχεις 1 χρονο στο CV σε java θα εισαι σε πλεονεκτικοτερη θεση απο τους υπολοιπους. Δεν θα κανεις apply φανταζομαι σε πρακτορειο μοντελων, δεν σε θελουνε young and yummy...
whodatinsomniaK Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 MEng τι ειναι αυτο ? Να ξερεις οτι μηχανικοι απο το Αριστοτελειο ( Ηλεκτρολογοι, Πολιτικοι, Αρχιτεκτονες ετσ) και αντιστοιχες σχολες στο Μετσοβειο ειναι Msc. Παιρνεις κανονικα χαρτι που σου λεει οτι το πτυχειο ειναι τοσα χρονο τοσα μαθηματα και ειναι Master. Σύμφωνα με ποιο νόμο;
Aztec Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά λίγο λογική να έχουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει ή να υπάρχει νόμος μόνο για συγκεκριμένα πολυτεχνεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης . Απλά τα συγκεκριμένα ιδρύματα κάνουν τα κόλπα τους για να ασκήσουν πίεση προς αυτή την κατεύθυνση και δίνουν χαρτί έτσι επειδή γουστάρουν.
Haris San Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Πρωτα απ'ολα μπορεις να βρεις δουλεια στο εξωτερικο χωρις να κανεις μεταπτυχιακο. Δευτερον προυπηρεσια αυτοι μετρανε την προυπηρεσια στην χωρα τους (αυτο ειναι σιγουρο στην Αγγλια 100%). Τωρα αυτο που λεει το παιδι ειναι μονο σε ΑΕΙ οτι και καλα τα 2 τελευταια χρονια ειναι επιπεδου μεταπτυχιακου στο εξωτερικο. Που κατα καποιο τροπο ισχυει, αλλα ετσι οπως ειναι η Ελληνικη παιδεια ειναι κωλοχαρτο... Το μεταπτυχιακο στο εξωτερικο γινεται πιο σωστα γιατι εχουν καλυτερη παιδεια και καθηγητες που νοιαζονται, επισης προφανως δεν θα κανεις τα ιδια πραγματα...Θα κοιταξεις να πας σε ενα ετσι ωστε να μαθεις καινουρια πραγματα. Αμα εισαι τυχερος και εισαι καλος μπορει να τυχει και κανα κονε με κανενα καθηγητη, αλλα μην το παιρνετε σκοινι-κορδονι οτι αμα κανεις μεταπτυχιακο στο εξωτερικο θα βρεις δουλεια!Σου λεω και χωρις μεταπτυχιακο βρισκεις.. Αν εδω στην Ελλαδα παιρνεις κανα 800αρι και εχει προοπτικη να ανεβει (εκτος αν εισαι απο ΤΕΙ οποτε δεν θα ανεβει) τοτε μπορεις να καθισεις,αν και ειναι καθαρα δικη αποφαση γιατι εσυ ξερεις ποσα χρειαζεσαι για να ζησεις, αλλα παιρνωντας τα δεδομενα για Ελλαδα θεωρουνται "καλουτσικα" λεφτα.. Επισης πρεπει να σκεφτεις οτι στο εξωτερικο δουλευουν 10 ωρες..Οι μονες μερες που θα βγαινεις εξω θα ειναι παρασκευη-σαββατο... Οποτε προφανως θα πρεπει να κοιτας να εισαι σε καμια πολη της προκοπης, γιατι εγω εχω εναν φιλο που ειναι στην Αγγλια σε ενα κωλοχωρι και εχει παθει καταθλιψη ο καημενος... Αλλα αμα εισαι σε πολη με φοιτητες κτλ θα εισαι κομπλε. (μιλαω αμα πας για δουλεια, οχι για μεταπτυχιακο)
Aztec Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Πρωτα απ'ολα μπορεις να βρεις δουλεια στο εξωτερικο χωρις να κανεις μεταπτυχιακο. Δευτερον προυπηρεσια αυτοι μετρανε την προυπηρεσια στην χωρα τους (αυτο ειναι σιγουρο στην Αγγλια 100%). Επειδή με ενδιαφέρει. Αν δουλεύεις σε μεγάλη πολυεθνική με παράρτημα και στην Αγγλία δηλαδή είναι γνωστή εταιρία δεν το μετράνε ? Δηλαδή αν δούλευα Αμερική στην Microsoft δεν θα μετρούσανε την προυπηρεσία μου ? το τραβάω λίγο απο τα μαλλιά γιατί μου φαίνεται οτι δεν στέκει
Haris San Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Επειδή με ενδιαφέρει. Αν δουλεύεις σε μεγάλη πολυεθνική με παράρτημα και στην Αγγλία δηλαδή είναι γνωστή εταιρία δεν το μετράνε ? Δηλαδή αν δούλευα Αμερική στην Microsoft δεν θα μετρούσανε την προυπηρεσία μου ? το τραβάω λίγο απο τα μαλλιά γιατί μου φαίνεται οτι δεν στέκει Δεν το ξερω να το απαντησω αυτο δυστηχως! Παντως φιλος μου που σπουδασε Αγγλια (bachelor+master) μου ειπε οτι εκει προυπηρεσια θεωρουν μονο οταν δουλευεις στην χωρα τους. Εισαι απο ΑΕΙ ή απο ΤΕΙ?
Aztec Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δεν το ξερω να το απαντησω αυτο δυστηχως! Παντως φιλος μου που σπουδασε Αγγλια (bachelor+master) μου ειπε οτι εκει προυπηρεσια θεωρουν μονο οταν δουλευεις στην χωρα τους. Εισαι απο ΑΕΙ ή απο ΤΕΙ? Απο ΑΕΙ εργάζομαι 8 χρόνια και δεν έχω μαστερ
Haris San Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Απο ΑΕΙ εργάζομαι 8 χρόνια και δεν έχω μαστερ Μπορεις να βρεις κατευθειαν δουλεια...Εμενα ο φιλος μου ειχε πει λεξη προς λεξη " Μπορει να εισαι 5, 6 μηνες ανεργος, το πολυ σε 10 θα εχεις βρει δουλεια αρκει να ψαχνεις! Απλα ειναι πιο ευκολο να ψαχνεις για δουλεια ενω εισαι εκει για τις συνεντευξεις και ολα τα συναφη... 2
defacer Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Επίσης εάν τελικά αποφασίσω να φύγω, σκευτόμουν να μην συνεχίσω με Msc σε Comp. Science αλλα να το συνδίαζα με κάτι ποιο οικονομικό ποιά είναι η αποψή σας? Τι θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου; Πώς τη φαντάζεσαι ιδανικά σε 5 χρόνια; Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία όσον αφορά το τι θα έπρεπε να κάνεις. Πόσο δύσκολο θα είναι 25-26 χρονών να αρχίσεις μεταπτυχιακό όταν οι συμφοιτητές σου θα είναι 22-23 ? Μηδέν διαφορά. Απο ΑΕΙ εργάζομαι 8 χρόνια και δεν έχω μαστερ Μιλώντας για developers αν πας κάπου καλά (γεωγραφικά) μπορεί να μη χρειάζεσαι ούτε 8 μήνες προϋπηρεσία. Την περασμένη βδομάδα είχα μια συζήτηση με τον project manager μου και τον CTO της εταιρίας. Ο πρώτος "παραπονέθηκε" ότι δεν κόβονται αρκετοί (άσχετοι) υποψήφιοι αρκετά νωρίς (πριν φτάσουν σ' αυτόν δηλαδή) και ο δεύτερος του απάντησε πάνω κάτω ότι όταν έχεις 4 υποψήφιους για να καλύψεις 5 θέσεις δε σε παίρνει να είσαι πολύ ψείρας.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Το Πολυτεχνείο σου δίνει χαρτί που σου αναγνωρίζει το τελευταίο έτος ως μεταπτυχιακό, MEng - Master of engineering. Αντιστοιχοι τίτλοι χορηγούνται από τα βρετανικά Πανεπιστήμια συνήθως ως 1 extra χρόνος σε πτυχίο BEnt.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα