panther_512 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα στους γνώστες και μή των ρούτερς. Έχω ένα speedtouch μόντεμ του Internet provider συνδεδεμένο σε ένα παλαιολιθικό ρούτερ Buffalo G125 Στο μπουφαλάκι όμως έχω βάλει από το 2007(?) το DD-WRT, με το οποίο κάνω ωραία πραγματάκια, με πιό σημαντικό το WLAN MAC Address Spoofing, ώστε να μετατρέπει το ρούτερ σε Nintendo Relay station για το 3DS μου. Οι ανάγκες του σπιτιού έχουν αυξηθεί, πλέον έχουμε αρκετές συσκευές που ενώνονται ταυτόχρονα, στριμάρονται HD ταινίες ασύρματα, θα ήθελα να είχα και ένα κοινό δίσκο επάνω στο ρούτερ, οπότε θέλω να αγοράσω κάτι καινούργιο, μιάς και το μπουφαλάκι όπως και να το κάνουμε θέλει, αλλά δεν μπορεί. Υπάρχει καινούργιος ρούτερ που να μπορεί με το μαμά firmware να κάνει WLAN MAC address cloning? Προσοχή, αναφέρομαι στο WLAN και όχι στο WAN, το οποίο μπορούν να το αλλάξουν όλοι οι νέοι ρούτερς. Αν όχι, τότε θα πρέπει ο νέος ρούτερ να είναι συμβατός με DD-WRT, αλλά στο επίσημο φόρουμ τα πράγματα έχουν γίνει τρομερά χαοτικά. H database δεν είναι ενημερωμένη, τα topics των ρούτερ αριθμούν δεκάδες και δεκάδες σελίδες, υπάρχουν ένα κάρο διαφορετικά builds με διαφορετικές αποδόσεις αναλόγως ρούτερ κλπ κλπ. Εν ολίγης αυτό που θέλω είναι: - Ένα καινούργιο γρήγορο ρούτερ - Να συνδέονται επάνω υπολογιστές, κινητά, τάμπλετς, ταυτόχρονα χωρίς γονάτισμα του ρούτερ - Να έχω επάνω και κάνα σκληρό για διαμοιρασμό και streaming HD υλικού - Να έχω τη δυνατότητα να αλλάξω τη WLAN Mac Address ώστε να δουλεύει με το 3DS Όριο στο budget ας βάλουμε τα 250 ευρώ. Αν όμως και με 100 γίνεται η δουλειά μας, εννοείται θα προτιμήσουμε την πιό φτηνή λύση.
loic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δεν καταλαβαινω γιατι "χανεσαι". Αγορασε οποιοδηποτε router εχει τα χαρακτηριστικα που θελεις και παιρνει DD-Wrt και κανε τη δουλεια σου. Ριξε και μια ματια στο TOH του OpenWrt, γραφει χαρακτηριστικα οπως το αν η συσκευη εχει USB κ.λ.π Αν βρεις καποια που να σου κανει, πας στη router database του DD-Wrt για να δεις αν υποστηριζεται. Η προταση μου ειναι ή καποιο απο τα πολλα TP-Link με 8mb flash ή καποιο ακριβοτερο Βuffalo, οπως το WZR-HP-AG300H. Δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα η Βuffalo εχει κανει εμπορικη συμφωνια με το DD-Wrt, οπότε αν παρεις καποιο Buffalo... ειναι πολυ πιθανο να σου ερθει ετσι κι'αλλιως με προ-εγκατεστημενο DD-Wrt. PS: Ψηνεσαι να "ανεβεις επιπεδο" και να πας σε OpenWrt? Αν ναι, παρε Buffalo που να υποστηριζεται και απο το OpenWrt, οπως αυτο που εγραψα πιο πανω. Και στο OpenWrt φυσικα ειναι πολυ ευκολο να αλλαξεις MAC, το δικο μου το εχω αυτη τη στιγμη με 00:00:00:00:00:FF...
panther_512 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Χάνομαι διότι διαβάζω πράγματα και θάματα και κάπου κουράστηκα να σου πώ. Κοιτούσα για το Netgear R7000, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με reboots του ρούτερ με τα τελευταία builds του DD-WRT. Μετά τσέκαρα για το ASUS RT-AC68U, αλλά εκεί αν βάλεις DD-WRT, η ταχύτητα του WLAN πέφτει στα 30MBps από τα 600 που έπρεπε να είναι. Κάπου άρχισα να προσανατολίζομαι προς το ASUS RT-AC66U, αλλά είπα να ρωτήσω μήπως κάποιος έχει καλύτερη άποψη. Για την MAC Address, αναφέρομαι στην WLAN και όχι στη WAN. Δές στο DD-WRT: To πάνω είναι το WAN MAC address και το κάτω το WLAN MAC Address.
loic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Το "clone" που εννοεις ειναι κατι διαφορετικο απο το απλα να "αλλαξεις" την IP (typo) MAC του ασυρματου? Αλλαξα τη δικη μου MAC και εβαλα αυτη που ειναι στη φωτο παραπανω, δηλαδη 4Ε:53:50:4F:4F:46 Επισης και μεσω του ifconfig, φαινεται οτι εχει αλλαξει (δες στο wlan0)...
panther_512 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δεν ξέρω αν στο OpenWrt αλλάζουν όλα στο ίδιο MAC address. Πάντως άλλο το LAN, άλλο το WAN και άλλο το WLAN MAC address. Στο DD-WRT μπορούν όλες να είναι διαφορετικές. Έχουμε ξεφύγει όμως από το θέμα για το οποίο έκανα το τόπικ.
loic Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 OK, εχεις δικιο. Δεν ξερω για ποιο λογο θες AC, οι επιλογες ειναι πολυ περιορισμενες ακομα. Ενα απλο dual band οπως το TP-LINK TL-WDR3600 το βρισκεις με 50 ευρω και κανει μια χαρα τη δουλεια του. Το RT-AC66U βγαινει με φθηνοτερη τιμη στο skroutz τα 150 ευρω, απ'οτι κοιταξα μολις. Πιστευω πως δεν αξιζει να δωσεις 150 ευρω για AC αυτη τη στιγμη, και μαλιστα για Broadcom. Απο 'κει και περα... εσυ θα αποφασισεις. 1
panther_512 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Τα Asus AC66U, AC68U και Netgear R7000 τα κοιτούσα διότι είναι πάντα μέσα στις λίστες των καλύτερων ρούτερς για DD-WRT. Ειδικά τα AC66U και R7000 θεωρούνται "κλασσικές" επιλογές για DD-WRT.
panther_512 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Συνέχισα λίγο ακόμα το ψάξιμο και τελικά κατέληξα στο ASUS RT-AC66U από το Γαλλικό Amazon, 149 ευρώ μαζί με μεταφορικά. Άλλα ρούτερς που ήταν υποψήφια ήταν: -Netgear R6250 και Netgear R6300 - ΤP-Link Archer C7 Από όλα τα παραπάνω, αυτό με την πιό ώριμη υποστήριξη DD-WRT ήταν το Asus και για αυτό το λόγο έδωσα τα 50 ευρώ παραπάνω σε σχέση με τις άλλες επιλογές.
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 απλα για το θεμα του σκληρου δισκου δηλαδη να συνδεσεις εναν hdd με usb πανω στο ρουτερ ναι μεν λυνεις το προβλημα να εχεις εναν δικτυακο δισκο αλλα ισως να σε απογοητευσουν οι ταχυτητες ακομα και αν κανεις μεταφορα διαμεσω gigabit ethernet προς τον δισκο.λογω hardware συνηθως δεν βλεπεις μεγαλες ταχυτητες ασχετα που λενε για usb 3 και δεν ξερω τι.οποτε εκει πολλες φορες ειναι καλυτερα ή ενα καλο Nas Που τα γρηγορα nas ειναι πανω απο 250-300 ευρω για dual bay και μονο για το nas χωρις σκληρους ή μετα καποιο pc που θα αναλαβει να εχει πανω τον δισκο /τους δισκους και να συνδεεται με gigabit ethernet στο ρουτερ.πιο πολυ το λεω αμα θες να εχεις μεγαλες ταχυτητες αντιγραφης δεδομενων γιατι τα φτηνα nas και το Usb πανω στο ρουτερ συνηθως σερνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα