mamerlux Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Πριν δεκα μέρες, ενας κεραυνος έκοψε την τηλεφωνική μου σύνδεση και έκαψε τον router, κατά τα λεγόμενα του τεχνικού του ΟΤΕ. Μετά την επανασύνδεση και την αλλαγη router, το ένα από τα δυο desktop που έχω συνδέθηκε κανονικά με το ίντερνετ, αλλά το άλλο αρνείται, δεν βλέπει καν το router. Στη θύρα ethernet του desktop, το φωτάκι αναβοσβήνει κανονικά (αλλά οχι στο router). Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί η κάρτα δικτύου; Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει; Ευχαρστώ!
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Πριν δεκα μέρες, ενας κεραυνος έκοψε την τηλεφωνική μου σύνδεση και έκαψε τον router, κατά τα λεγόμενα του τεχνικού του ΟΤΕ. Μετά την επανασύνδεση και την αλλαγη router, το ένα από τα δυο desktop που έχω συνδέθηκε κανονικά με το ίντερνετ, αλλά το άλλο αρνείται, δεν βλέπει καν το router. Στη θύρα ethernet του desktop, το φωτάκι αναβοσβήνει κανονικά (αλλά οχι στο router). Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί η κάρτα δικτύου; Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει; Ευχαρστώ! α.μην γραφεις με τοσο μεγαλη γραματοσειρα. β.στο ρουτερ δεν αναβει καν το λαμπακι ή δεν αναβοσβηνει?γιατι ειναι λιγο παραξενο να αναβει το λαμπακι στην καρτα δικτυου κανονικα αλλα να μην αναβει απο την πλευρα του ρουτερ. δοκιμασες αλλο καλωδιο?δοκιμασες σε αλλη θυρα στο ρουτερ?οταν βαζεις το καλωδιο δικτυου στον ρουτερ και στον υπολογιστη σου λεει στα windows οτι εχει συνδεθει καλωδιο δικτυου πανω στην καρτα η σου λεει cable disconnected?αν σου γραφει cable disconnected και εχεις αλλαξει καλωδιο ethernet Οπως και θυρα στον ρουτερ τοτε καηκε η καρτα δικτυου.αν ειναι pci οκ την αλλαζεις με αλλη.αν ειναι onboard απλα την κλεινεις απο το bios και παιρνεις μια pci ή μια pci express.επισης γιατι ξεχασα να ρωτησω.την καρτα δικτυου σου την βλεπει το pc?την βλεπεις δηλαδη στο device manager?αν οχι τοτε μαλλον παρεδωσε πνευμα. αν τωρα τα λαμπακια αναβουν κανονικα και σου λεει οτι το καλωδιο εχει συνδεθει αλλα δεν εχεις ιντερνετ τοτε πηγαινε στο tcp ip v4 στην καρτα δικτυου σου και σιγουρεψου οτι οι ip και οι dns ειναι στο αυτοματο.γιατι αν καποιος τα ειχε πειραξει και τα ειχε βαλει καρφωτα αυτα τα νουμερα(Ip/dns) ισως ειναι λογικο που δεν εχεις ιντερνετ διοτι μπορει η Ip του παλιου ρουτερ που καηκε να ειναι διαφορετικη απο του νεου ρουτερ.εκει γυρισε τα ξανα στο αυτοματο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα