Hal9000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Η Apple δίνει επιτέλους τέλος στο φαινόμενο χαμένων γραπτών μηνυμάτων μέσω του δικτύου iMessage, το οποίο αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για όσους αποφασίζουν να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα του iOS και το iPhone, για κάποια άλλη ανταγωνιστική πρόταση.Μέχρι σήμερα, όσοι αποφάσιζαν να αντικαταστήσουν το iPhone τους με κάποιο άλλο smartphone, δε μπορούσαν να δεχθούν γραπτά μηνύματα SMS τα οποία τους τα έστελνε κάποιος με iPhone μιας και ο τηλεφωνικός τους αριθμός εμφανιζόταν ως ενεργός στο δίκτυο του iMessage. Με μια ειδική ιστοσελίδα που ανάρτησε η Apple, ο χρήστης μπορεί να ακυρώσει τη σύνδεση του τηλεφωνικού του αριθμού με το δίκτυο του iMessage, απλά με το να δηλώσει τον αριθμό και να εισάγει στην σελίδα τον ειδικό κωδικό που θα λάβει στη νέα του συσκευή. Παρόλα αυτά, στις υποστηριζόμενες χώρες των οποίων οι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου, δεν περιλαμβάνεται μέχρι στιγμής η Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έκανε την εμφάνιση του με τα εγκαίνια του iMessage στο iOS 5 το 2011, και έγινε πιο εμφανές τον περασμένο Μάιο όταν και ένα πρόβλημα με τους servers της Apple οδήγησε σε μια σωρεία προβλημάτων κατά την παράδοση μηνυμάτων. Το συγκεκριμένο συμβάν οδήγησε την εταιρεία στις δικαστικές αίθουσες ύστερα από μηνύσεις χρηστών, με την Apple να δηλώνει ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ότι θα το διορθώσει. Site: DeRegister Web Tool Site: MacRumors
aris1986 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Hello lawsuits χρηστών! Φαντάσου τι ήττα είχαν φάει οι άνθρωποι... 1
basilis5 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 θα μπορουσαν απλα να προσφερουν με καποιο εξυπνο τροπο 2 επιλγες, αποστολη σαν sms ή imessage. ποσο πιο προφανες; 1
Snolly Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 το προσφερουν. με παρατεταμενο ταπ πανω στο iMessage εχει επιλογη send as text message και φευγει σαν SMS 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Και όοοοολα αυτά τα γλιτώνετε απλά πηγαίνοντας στο imessage στο μενού και κάνοντας απλά ένα tap για να το κλείσετε... 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 θα μπορουσαν απλα να προσφερουν με καποιο εξυπνο τροπο 2 επιλγες, αποστολη σαν sms ή imessage. ποσο πιο προφανες; Μα τόσο προφανες είναι απλά! Όταν στέλνεις κάτι και ο αλλος δεν έχει imessage, το στέλνει σαν sms. Όταν το κουμπί "send" είναι μπλε σημαίνει πως έχει imessage ενώ αν είναι πράσινο θα πάει σαν κανονικό sms. Και υπάρχει και επιλογή αν θες να το κάνει αυτό για να μη χρεώνεσαι τα sms (επιλέγεις αν θες να στέλνει μόνο imessages ή αν θα τα προωθεί σαν χρεώσιμα sms αν ο άλλος δεν έχει iphone ή data) 1
kifinas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Και όοοοολα αυτά τα γλιτώνετε απλά πηγαίνοντας στο imessage στο μενού και κάνοντας απλά ένα tap για να το κλείσετε... Το εργαλείο ειναι για αυτούς που δεν το έκλεισαν και δεν έχουν πλέον iPhone. Χρειαζόταν και σωστά έχει φάει τρελό κράξιμο η Apple για αυτή την έλλειψη. Φυσικά το εργαλείο δεν λύνει απόλυτα το πρόβλημα. Πολλοί θα ειναι αυτοί που δεν θα το μάθουν ποτέ. Θα έπρεπε παράλληλα να γίνεται περιοδικός έλεγχος και να βγάζει αυτόματα ανενεργά νούμερα από την λίστα των iMessage. 6
basilis5 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 σαν χρηστης imessage απο το ios 5, εχω να πω πως δεν εχει σημασια να κρατησω παρατεταμενο το μηνυμα και να το στειλω εγω, πρεπει να το κανει αντιστοιχα και οποιος μου στελνει το μηνυμα. ειναι απειρες οι φορες που λαμβανω μηνυματα οταν ανοιξω το ιντερνετ, κι αυτο γιατι ¨κολλαει¨ το συστημα τους, και δεν αντιλαμβανεται οτι δεν παραδιδετε το imessage, να το γυρισει σε sms. και μιλαω για ατομα που στελνουν και imessage και sms (δεν εχουν δλδ αποκλειστικα αποστολη imessage μεσα απο τις ρυθμισεις). το ολο θεμα ειναι προβληματικο. 1
bounce2 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Θα πρέπει να τους συγχαρούμε που κάνουν το αυτονόητο και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση;
dali13gr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μα τόσο προφανες είναι απλά! Όταν στέλνεις κάτι και ο αλλος δεν έχει imessage, το στέλνει σαν sms. Όταν το κουμπί "send" είναι μπλε σημαίνει πως έχει imessage ενώ αν είναι πράσινο θα πάει σαν κανονικό sms. Και υπάρχει και επιλογή αν θες να το κάνει αυτό για να μη χρεώνεσαι τα sms (επιλέγεις αν θες να στέλνει μόνο imessages ή αν θα τα προωθεί σαν χρεώσιμα sms αν ο άλλος δεν έχει iphone ή data) Κανονικά έτσι πρέπει να δουλεύει αλλά το πρόβλημα είναι ότι εσύ με το iPhone, δεν ξέρεις ότι εγώ δεν έχω πλέον iPhone και αφού έχει κολλήσει το σύστημα και βλέπει ακόμα τον αριθμό μου ενεργό στο iMessage, στο στέλνει σαν iMessage και μάλιστα γράφει ότι έχει παραδοθεί ενώ εγώ δεν έχω λάβει ποτέ το μήνυμα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το έχει πάρει πρέφα κάποια στιγμή ο χρήστης που δεν λαμβάνει τα SMS και ενημερώνει τον αποστολέα, αλλά φαντάσου να το πάθουν παραπάνω από ένας φίλοι σου. Θα πρέπει να θυμάσαι ξεχωριστά τον καθένα που έχει πρόβλημα για να του το στείλεις σαν SMS. Και δυστυχώς, φεύγει πολύ γρήγορα το iMessage και δεν προλαβαίνεις να κάνεις long tap για να το στείλεις σαν SMS.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Κανονικά έτσι πρέπει να δουλεύει αλλά το πρόβλημα είναι ότι εσύ με το iPhone, δεν ξέρεις ότι εγώ δεν έχω πλέον iPhone και αφού έχει κολλήσει το σύστημα και βλέπει ακόμα τον αριθμό μου ενεργό στο iMessage, στο στέλνει σαν iMessage και μάλιστα γράφει ότι έχει παραδοθεί ενώ εγώ δεν έχω λάβει ποτέ το μήνυμα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το έχει πάρει πρέφα κάποια στιγμή ο χρήστης που δεν λαμβάνει τα SMS και ενημερώνει τον αποστολέα, αλλά φαντάσου να το πάθουν παραπάνω από ένας φίλοι σου. Θα πρέπει να θυμάσαι ξεχωριστά τον καθένα που έχει πρόβλημα για να του το στείλεις σαν SMS. Και δυστυχώς, φεύγει πολύ γρήγορα το iMessage και δεν προλαβαίνεις να κάνεις long tap για να το στείλεις σαν SMS. Συμφωνώ, αλλά ο χρήστης που δεν έχει πλεον iphone μπορεί απλά πριν το αποχαιρετήσει να κάνει ένα κλικ και να τελειώσει το θέμα χωρίς προβλήματα.
dali13gr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Εννοείται αλλά δεν είναι υποχρεωμένος ο χρήστης να ξέρει ότι υπάρχει bug ούτως ώστε να το απενεργοποιήσει. Το σύστημα θα έπρεπε να βλέπει ότι δεν είναι ενεργή κάποια συσκευή στο συγκεκριμένο νούμερο. Και αν κρίνω από την κίνηση να βγει εργαλείο απενεργοποίησης, δεν πρέπει να έχει διορθωθεί κιόλας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα