Προς το περιεχόμενο

πως μπορω να κλειδωσω και να ξεκλειδωσω ενα αρχειο;;

blackm76

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια.εχω linux me kde.
εχω κατεβασει ενα αρχειο avi kai ειναι συμπιεσμενο σε αρχειο rar.
παω να το αποσυμπιεσω και μου ζηταει κωδικο τον οποιο πρεπει να το βρω απο μια σελιδα ταδε δινοντας το κινητο μου και κατι τετοια......

υπαρχει τροπος να ξεκλειδωνω τετοια αρχεια;;;;;
και αφιυ ρωτησα για ξεκλειδωμα ας ρωτησω και για κλειδωμα..υπαρχει τροπος ΚΑΙ νατα κλειδωνω;;;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν πετυχαίνεις αρχεία (οτιδήποτε π.χ. ταινίες, crack, κλπ) που είναι κλειδωμένα με rar και ο κωδικός ειναι σε ενα site με δημοσκοπήσεις και κινητα τοτε αυτό που πρέπει να κάνεις ειναι ... να σβήσεις το αρχείο και να ψάξεις αλλου για αυτό που ψάχνεις. Στο 99,99% των περιπτώσεων το αρχείο μεσα στο rar ειναι μουφα ή κάτι διαφορετικό και το «κλείδωμα» ειναι για να φας χρεώσεις στο κινητό απο συνδρομές. 

Για να ξεκλειδώσεις rar η μόνη αποτελεσματική μεθοδος ειναι η επιθεση brute force (δηλαδη δοκιμή συνδυασμών). Αν ο κωδικός ειναι πάνω απο 8 χαρακτήρες και εχει και σύμβολα, τοτε για να βρεις τον κωδικό θα χρειαστείς εβδομάδες (ανεβαινεις όσο ανεβαίνει το πλήθος των χαρακτήρων). 

To rarcrack δουλευει μεσω terminal (τη μαυρίλα με τις εντολές) οποτε δεν εχει σημασία τι γραφικό περιβάλλον εχεις (unity, kde, xfce, κλπ). Τις ίδιες εντολές δίνεις.

απο οτι καταλαβα η μονη λυση δηλαδη ειναι το rarcrack

και η εντολη για τοι ξεκλειδωμα ειναι η

rarcrack test.rar --type rar παραδειγμα;;;;

και κατι αλλο αν θελω τωρα να κλειδωσω με κωδικο ενα αρχειο πως γινετε;;;;;;

απο οτι καταλαβα η μονη λυση δηλαδη ειναι το rarcrack

Εγω σου ειπα οτι η μονη λύση ειναι brute forcing και το rarcrack ειναι μια απο τις δυνατοτητες brute forcing

και η εντολη για τοι ξεκλειδωμα ειναι η

rarcrack test.rar --type rar παραδειγμα;;;;

Σε terminal δώσε την εντολή 
rarcrack --help

και κατι αλλο αν θελω τωρα να κλειδωσω με κωδικο ενα αρχειο πως γινετε;;;;;;

Ποιο πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων rar χρησιμοποιείς; Υπάρχουν βέβαια δεκαδες αλλοι τροποι αν δεν θες rar

αν θελω τωρα να κλειδωσω με κωδικο ενα αρχειο πως γινετε;;;;;;

Μην χρησιμοποιήσεις rar. Μπούρδα - κατά τη γνώμη μου.

Χρησιμοποίησε zip (δουλεύει και σε Windows).

zip -e original.zip original
Για ολόκληρο directory

zip -e -r directory.zip directory/
Γενικά η manual της zip είναι τεράστια με πάρα πολλές επιλογές (π.χ. exclude hidden files, include only specific files..κλπ).

Και φυσικά η zip είναι διαθέσιμη και σε γραφικό (δεξί κλικ και συμπίεση) και είναι και cross-platform.

Και BSD Licensed.

απο οτι καταλαβα το brute forcing ειναι ο τροπος και το rar crack to εργαλειο για να επιτευχθει.μαλλον σωστα καταλαβα...χαχαχ

rarcrack --help
RarCrack! 0.2 by David Zoltan Kedves ([email protected])

Usage:   rarcrack encrypted_archive.ext [--threads NUM] [--type rar|zip|7z]

Options: --help: show this screen.
         --type: you can specify the archive program, this needed when
                 the program couldn't detect the proper file type
         --threads: you can specify how many threads
                    will be run, maximum 12 (default: 2)

Info:    This program supports only RAR, ZIP and 7Z encrypted archives.
         RarCrack! usually detects the archive type.

χρησιμοποιο το αρκ αλλα δεν εχει επιλογη για κλειδωμα εκτος αν εχει και δεν την εχω δει εγω.
δεν εχει ουτε για zip ουτε για rar.

kai ναι δεν με πειραζει ας ειναι zip kai 7zip απλα αν υπαρχει τροπος θα ηθελα να ξερω και για rar.

χρησιμοποιο το αρκ αλλα δεν εχει επιλογη για κλειδωμα εκτος αν εχει και δεν την εχω δει εγω.

δεν εχει ουτε για zip ουτε για rar.

WTF ? Μ' έστειλες τώρα. Αν το έγραφες από την αρχή δεν θα απαντούσα καθόλου. Θα σε πέρναγα για κανέναν σκληροπυρηνικό Unix/Linux Admin της 10ετιας του 80. :P
  • Like 1

To "arch" προφερεται "αρτς", to "ark" προφερεται "αρκ" και το "!=" ειναι το συμβολο αυτο, που εγω το λεω απλα "διαφορο"

28fbd548ee94ab78bde2e7f9ed5a5d61.png

Several computer languages use "!" for various meanings, most importantly for logical negation; e.g. A != B means "A is not equal to B", and !A means "the logical negation of A" (also called "not A"). In the UK, BBC BASIC used pling as an indirection operator, equivalent to PEEK and POKE of four bytes at once.[21]

http://en.wikipedia.org/wiki/Exclamation_mark#Mathematics

Με λιγα λογια, αλλο αρκ αλλο αρτς.

Όπως είπαν και οι άλλοι συμφορουμίτες, μην μπλέξεις με κλειδωμένο συμπιεσμένο αρχείο. Βρες το από αλλού, εκτός εάν έχει υλικό από αυτά που ξεφεύγουν από το cloud της Apple... οπότε δώστο μας να δούμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε :-P Θα ήθελα να χω κάτι από Jessica Parker χαχαχαχαχαχαχα

Άμα μπλέξεις με brute force, password generation και επιθέσεις με λεξικά θα σου πάρει πολύ ώρα για να ανακαλύψεις ότι τελικά δεν άξιζε τον κόπο... γνώμη μου ;-)

Δεν αξίζει τον κόπο εκτός αν έχεις τεράστια υπολογιστική ισχύ στα χέρια σου.

Όπως είπαν και οι από πάνω ψάξε να βρεις το αρχείο από αλλού εκτός αν πρόκειται για κάποια εξαιρετική περίπτωση όπως περιγράφει ο k_antoni που εκεί μπορείς να μας το πεις να δούμε τι θα κάνουμε :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...