Eva Hayashi Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα ειμαι καινούργια στο insomnia και ελπίζω να θετω το θέμα μου σε σωστό σημείο. Εχω πάρει αφυγραντηρα της Delonghi απο την Παρασκευή. Συγκεκριμένα τον DNC 65. Με προβληματιζει που βγάζει μια μυρωδιά μεταλλου. Στο μαγαζί απο οπου το πηρα ειπαν δεν ειναι φυσιολογικό αλλα χωρις να ειναι σίγουροι μου ειπαν να καλέσω σε σερβις. Πραγματικά πηρα σε 4σερβις και όλοι ειπαν πως ναι στην αρχη βγάζει μυρωδιά αλλα αν συνεχίσει τοτε δεν ειναι φυσιολογικό. Ποια η γνώμη σας, έχετε κατι ανάλογο σαν πρόβλημα? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Alexandros_kall Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 To idio symvainei kai me klimatistika kouzines kai oti allo thes sthn arxh...doulepse to panw apo 100 wres kai meta tha deis oti den eksafanistei auto pou se enoxlei twra...
Eva Hayashi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε και μακάρι να είναι έτσι. Γνωρίζω πως οι περισσότερες συσκευές έχουν μυρωδιά στην αρχή, αλλά τέτοιου είδους και τόσο πολύ πρώτη φορά .Μου αρέσει που έχει ιονιστη και λέει στις οδηγίες πως τα αρνητικά ιόντα που βγάζει είναι όπως στα δάση και τις λίμνες. Μέχρι στιγμής με την μυρωδιά μεταλλου όχι δάσος αλλά σε εργοστάσιο αισθάνομαι ότι είμαι. Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2014 από Eva Hayashi
Alexandros_kall Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Mhn mperdeuesai me ton ionisth kai thn myrwdia....exei na kanei mono me thn moriakh katharothta tou aera apo rypous opws skonh ktl...na ksereis oti an einai o ionisths se leitourgia kai exeis thn syskeuh konta se toixo autos siga siga me thn xrhsh tha arxisei na maurizei giati o ionismenos aeras kolaei ta swmatidia rypwn epanw ston toixo.....oso gia thn myrwdia exw dei oti thn anaferoun kai aloi opote prepei logika na doulepsei kala kai wres gia na kseplithei apo thn myredia thn arxikh...egw tha asxoliomoun meta tis 100-150 wres an synexize...allwste exeis 2 xronia egghhsh... pantws eimai sigouros oti stadiaka tha svhnei h myrwdia me tis wres.....oso mporeis valton na douleuei dynata gia na ksemperdeueis poio grhgora me to eswteriko...''ksepluma''... oles oi syskeues eswterika etsi vrwmane sthn arxh...plastika metalla ktl....mhn anxwnesai den einai kai...kineziaauti pou epelekses....thewreitai akrivo montelo... Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2014 από Alexandros_kall
Eva Hayashi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 και πάλι ευχαριστώ Αλέξανδρε, θα πω μόνο το εξής. Έχω άλλον έναν αφυγραντηρα Olimpia Splendid που το έχει η μητέρα μου και ουδέποτε έβγαλε μυρωδιά τέτοιου είδους, η οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά γιαυτό και με προβλημάτισε
surf80 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 εγω εχω το Delonghi 16ew ο οποιος ειναι μονο αφυγραντηρας δεν ειναι και ιονιστης και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος μεχρι τωρα.Τον εχω περιπου κανα 3μηνο.Παντως οσο αφορα την μυρωδια που λες, οτιδηποτε βαζεις σε λειτουργια την πρωτη φορα μυριζουν, αλλα εχω την εντυπωση μονο την πρωτη φορα, εαν συνεχιζεται κατι δεν παει καλα.Προσωπικα προτιμω συσκευες που κανουν μια δουλεια, οι πολυπλοκες συσκευες μπερδευονται λιγο.Αποψη μου.
Eva Hayashi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Surf80 έχεις δίκιο, στην αρχή συμφωνώ πως όλα βγάζουν μια μυρωδιά, ο δικός μου αφυγραντηρας όμως μια βδομάδα τώρα μυρίζει σαν μέταλλο σαν κάτι χημικό και το νιώθω στον λαιμό μου.Το κακό είναι πως σε όσα σέρβις πήρα τηλ άλλα λέει ο ένας, αλλα ο άλλος. Ο ένας έλεγε αν μετά από δύο μέρες συνεχίζει η μυρωδιά είναι πρόβλημα. Ο άλλος μετά από δύο τρεις βδομάδες, ο άλλος μετά από μια μέρα!!! Ούτε τα επίσημα σέρβις τις Delonghi δεν έλεγαν κάτι συγκεκριμένο να ξέρουμε επιτέλους!!! Όμως δεν πάει άλλο και ζήτησα αντικατάσταση από την Ηλεκτρονική. Με τα χίλια ζόρια και μετά από ένα σωρό τηλέφωνα!!!! Λυπάμαι πολύ για το Ελληνικό εμπόριο, γιατί ήθελα τα λεφτά μου πίσω αφού το προϊόν δεν ήταν καλό και δεν εμπιστεύομαι να ξαναπάρω το ίδιο. Αλλά με υποχρεώνουν η το ίδιο,η άλλο. Τα άλλα είναι ακριβότερα και τα πιο φθηνά δεν τα είχαν :/ Οπότε θα μου δώσουν το ίδιο μοντέλο και μάρκα, ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι εντάξει!! Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2014 από Eva Hayashi
Alexandros_kall Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 ΝΟΜΟΣ Ν 3043 ΦΕΚ Α192ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/08/2002ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α`ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 534Πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτωνΟ πωλητής υποχρεούται να παραδώσει το πράγμα με τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα. Άρθρο 535Ο πωλητής δεν εκπληρώνει την κατά το προηγούμενο άρθρο υποχρέωσή του, αν το πράγμα που παραδίδει στον αγοραστή δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση και ιδίως:1. δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή που έχει γίνει από τον πωλητή ή στο δείγμα ή υπόδειγμα που ο πωλητής είχε παρουσιάσει στον αγοραστή2. δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό της συγκεκριμένης σύμβασης και ιδιαίτερα για τη σύμφωνη με το σκοπό αυτόν ειδική χρήση3. δεν είναι κατάλληλο για τη χρήση για την οποία προορίζονται συνήθως πράγματα της ίδιας κατηγορίας4. δεν έχει την ποιότητα ή την απόδοση που ο αγοραστής ευλόγως προσδοκά από πράγματα της ίδιας κατηγορίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις δημόσιες δηλώσεις του πωλητή, του παραγωγού ή του αντιπροσώπου του,στο πλαίσιο ιδίως της σχετικής διαφήμισης ή της επισήμανσης, εκτός αν ο πωλητής δεν γνώριζε ούτε όφειλε να γνωρίζει τη σχετική δήλωση. Άρθρο 537Ευθύνη για ελλείψειςΟ πωλητής ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του αν το πράγμα, κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατό τη σύναψη της σύμβασης γνώριζε ότι το πρόγμα δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη ανταπόκριση οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής.Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα σε έξι μήνες από την παρόδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβόζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης. Άρθρο 540Δικαιώματα του αγοραστήΣτις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ` επιλογήν του:1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες2. να μειώσει το τίμημα3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. Άρθρο 541 Ο αγοραστής μπορεί, αν διαπιστωθεί αργότερα και άλλο ελάττωμα, να ασκήσει εκ νέου ένα από τα δικαιώματα του προηγούμενου άρθρου. Το Ιδιο ισχύει και όταν λείπει συνομολογημένη ιδιότητα. Άρθρο 547Ενέργεια υπαναχώρησης ή αντικατάστασης λόγω ελλείψεωνΑν ο αγοραστής υπαναχωρήσει από τη σύμβαση λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας, έχει υποχρέωση να αποδώσει το πράγμα ελεύθερο από κάθε βάρος που του προσέθεσε ο Ιδιος, καθώς και τα ωφελήματα που αποκόμισε. Ο πωλητής επιστρέφει το τίμημα με τόκο, τα έξοδα της πώλησης, καθώς και όσα ο αγοραστής δαπάνησε για το πράγμα. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται αναλόγως και στην περίπτωση αντικατάστασης του πράγματος. Άρθρο 554ΠαραγραφήΤα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά. Άρθρο 555Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή. Το ίδιο ισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότητας αργότερα.Αν ο αγοραστής ζήτησε να διεξαχθεί συντηρητική απόδειξη, η παραγραφή διακόπτεται έως το τέλος της διαδικασίας αυτής. Άρθρο 558Ο αγοραστής μπορεί και μετά τη συμπλήρωση του χρόνου της παραγραφής να ασκήσει με ένσταση τα δικαιώματά του από το ελάττωμα ή την έλλειψη της συνομολογημένης ιδιότητας, εφόσον ειδοποίησε γι` αυτά τον πωλητή μέσα στο χρόνο της παραγραφής. Άρθρο 559Παροχή εγγύησηςΑν ο πωλητής ή τρίτος έχει παράσχει εγγύηση για το πράγμα που πουλήθηκε, ο αγοραστής έχει, έναντι εκείνου που εγγυήθηκε, τα δικαιώματα που απορρέουν από τη δήλωση της εγγύησης σύμφωνα με τους όρους που περιέχονται σε αυτήν ή τη σχετική διαφήμιση, χωρίς να παραβλάπτονται τα δικαιώματά του που πηγάζουν από το νόμο. Dystyxws h poiothta se polla pragma exei pesei aktakoryfa opote den ksereis ti tha sou tyxei....afou to edwses pisw dikaiousai epistrofh xrhmatwn h apla parelave to kainourgio kai an einai to idio se poiothta(myrizei) dwsto pisw deuterh fora se katasthma h idia kai zhtz symfwna me thn nomothesia pou sou postara auta pou dikaousai! epistrofh ginetai xrhmatwn se olh thn eurwph mhn se psarwnoun oi apatewnes me auta pou lene...ektypwse thn nomologia kai diavase thn ekei na thn akousoun oloi...
Eva Hayashi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε, αλλά πήρα τηλέφωνο το Ινστιτούτο καταναλωτών και μου είπαν ότι, εφόσον έχει να μου το αντικαταστησει είμαι υποχρεωμενη να το παραλάβω και δεν δικαιουμαι επιστροφή χρημάτων :/ Σήμερα θα πάω να το παραλάβω, ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2014 από Eva Hayashi
Alexandros_kall Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε, αλλά πήρα τηλέφωνο το Ινστιτούτο καταναλωτών και μου είπαν ότι, εφόσον έχει να μου το αντικαταστησει είμαι υποχρεωμενη να το παραλάβω και δεν δικαιουμαι επιστροφή χρημάτων :/ Σήμερα θα πάω να το παραλάβω, ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά Άρθρο 540 Δικαιώματα του αγοραστή Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ` επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες 2. να μειώσει το τίμημα 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. Auth einai h eurwpaikh nomothesia den xreiazetai na rwthseis kanenan allon an apla katanoeis ti anaferei edw... Άρθρο 540 Δικαιώματα του αγοραστή Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ` επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες 2. να μειώσει το τίμημα 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. Auth einai h eurwpaikh nomothesia den xreiazetai na rwthseis kanenan allon an apla katanoeis ti anaferei edw... kai autes tis epiloges tis exei giati apla emena mou exei tyxei to montelo na exei problhma katholh thn partida...diladh ola etsi...ti tha kaneis tote?? tha sou dinoun kathe 2 meres allo?? esy auto itheles an den mporeis na to exeis dikaiousai xrhmata pisw...se douleueoun kanonika gia na mhn xanoun ton tziro....oti sou lew to exw kanei kai synanthsa k egw dydkolies alla me epimonh kai me thn nomothesia sto xeri den mporoun an arnithoun giati autheretoun san katasthma.
Eva Hayashi Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δυστυχώς Αλέξανδρε, πήρα τηλ στο Ινστιτούτο καταναλωτών και μου είπαν πως αν έχουν να μου το αλλάζουν τότε δεν έχω δικαίωμα επιστροφής χρημάτων. Πήγα λοιπόν το απόγευμα και μου το άλλαξαν. Δοκίμασα και της έκθεσης.. Αυτό που μου δωσαν δεν μυρίζει έτσι και είναι ανεκτο. Τους είπαν λέει από την Delonghi πως λειτουργεί με αντίσταση και έτσι μυρίζουν :/
greekparot Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα ειμαι καινούργια στο insomnia και ελπίζω να θετω το θέμα μου σε σωστό σημείο. Εχω πάρει αφυγραντηρα της Delonghi απο την Παρασκευή. Συγκεκριμένα τον DNC 65. Με προβληματιζει που βγάζει μια μυρωδιά μεταλλου. Στο μαγαζί απο οπου το πηρα ειπαν δεν ειναι φυσιολογικό αλλα χωρις να ειναι σίγουροι μου ειπαν να καλέσω σε σερβις. Πραγματικά πηρα σε 4σερβις και όλοι ειπαν πως ναι στην αρχη βγάζει μυρωδιά αλλα αν συνεχίσει τοτε δεν ειναι φυσιολογικό. Ποια η γνώμη σας, έχετε κατι ανάλογο σαν πρόβλημα? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων Καλημερα εχω το ιδιο μοντελο απο τον Ιανουαριο. Μυριζει και εμενα. Οχι ομως αυτη την ενοχλητικη μυρωδια που λες. Δεν μπορω να το προσδιορισω. Σαν καθαριοτητα μυριζει.. τωρα τι σου λεω με τις λεξεις. Πιστευω οτι εχω ξεπερασει τις 100 ωρες χρησης αλλα παραμενει η "σχετικη μυρωδια". Να καθαριζεις και το φιλτρο (οχι πλυσιμο). Παντως σαν μηχανημα ειναι πολυ αποτελεσματικο.
Eva Hayashi Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Greekparot σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Καθαριότητα δεν θα 'λεγα ότι μυρίζει αλλά τώρα που μου το άλλαξαν, μυρίζει πολύ λιγότερο αυτό και όχι αυτό το δηλητήριο, η σαν μέταλλο που το ένιωθα μέχρι και στον λαιμό μου με το προηγούμενο!!!!Και πάλι σε ευχαριστώ
greekparot Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Greekparot σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Καθαριότητα δεν θα 'λεγα ότι μυρίζει αλλά τώρα που μου το άλλαξαν, μυρίζει πολύ λιγότερο αυτό και όχι αυτό το δηλητήριο, η σαν μέταλλο που το ένιωθα μέχρι και στον λαιμό μου με το προηγούμενο!!!!Και πάλι σε ευχαριστώ Τιποτα τι ευχαριστεις... Σου εκαναν αντικατασταση ή σου "επισκευασαν" το ηδη υπαρχον; Και τι αιτιολογια σου ειπανε γι'αυτη την μυρωδια;
Eva Hayashi Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Greekparot το είχα πάρει μια εβδομάδα ακριβώς και χθες μου το άλλαξαν με ενα ιδιο μοντέλο. Όμως πριν το παρω τους έβαλα να μου το λειτουργησουν να δω αν μυριζε. Δεν μυριζε οπως το προηγούμενο ευτυχώς, αλλά τους προειδοποιησα κι ολας πως αν έχουμε τα ίδια τα λεφτά μου πισω!!!!! Είπαν πως επικοινωνησαν με την Delonghi και τους είπαν πως μυρίζει η αντισταση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα