Προς το περιεχόμενο

LG Nexus 5 16gb vs LG G2 32gb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

E όχι και να πάρω το Nexus και να μην το πειράξω! Εννοείται ότι θα το πειράξω (μα για αυτό το παίρνω). Αν θέλεις πες μου πότε το πήρες και από πού; Εκεί είναι που κολλάω, αν είναι αξιόπιστο το κατάστημα.

Βασικά, δε με ενδιαφέρει να βάλω μία custom rom και τέλος. Όσο για το πώς θα το πειράξω, ναι, έχω αρκετή εμπειρία γιατί με roms ασχολούμαι από την εποχή των windows mobile 6-6.1 και σε 4 android τηλέφωνα (Nexus S, Galaxy Nexus, Nexus 4, Lg Optimus G).

Και δηλαδή με custom rom το G2 "ρολλάρει" καλύτερα από το Nexus;

Δημοσ.

Μη νομίζεις ότι είναι μειοψηφία αυτοί που παίρνουν Nexus για να το πειράζουν. Έτσι κι αλλιώς, μέχρι τώρα δεν ήταν κινητό που το προωθούσαν εμπορικά. Το ήξεραν αυτοί που ασχολούνται και αυτοί που ήθελαν pure android. Και υπάρχει και μια μερίδα που ρωτήσαν κάποιους γνώστες τι κινητό να αγοράσουν. Εξαιτίας μου αγόρασαν το Nexus 4 5-6 άτομα. 

Φίλε μου, vrwmiaris, συμφωνώ απόλυτα για την μπαταρία (αν και δεν το είχα, αλλά το υποθέτω, αν είναι όπως το Nexus 4 στην αυτονομία που έχω), αλλά πλέον έχω power bank μαζί μου, οπότε δε με ενοχλεί αυτό.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι αν μέχρι αύριο δε βρω κάποιο κατάστημα έμπιστο να αγοράσω το Nexus 5 32gb, θα αναγκαστώ να αγοράσω το LG G2 32gb. Αλήθεια, από ποιο μαγαζί; 

αναγκαστικη αγορα? :o  μην το κανεις μετα θα μετανιωνεις και θα τρεχεις να το πουλας και παλι τα ιδια! παρε nexus και ενα otg ή απλα βγαζε βαζε αρχεια(δεν ειναι και τοσο προβλημα νομιζω)

Δημοσ.

Τελικά, μάλλον θα πάρω αύριο το 32Gb από ένα μαγαζί στο bestprice. Ελπίζω Όλα

να πάνε καλά και να μην έχω κάποιο πρόβλημα. 

Πάντως, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου και το εκτιμώ

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Είχα κάνει πριν λίγο καιρό ένα θέμα αναζήτησης κινητού και εκτός αυτών των δύο είχα και το G3 και Note 3. Καταλήγοντας σε αυτά τα δύο είμαι σε πραγματικό δίλημμα ποιο να αγοράσω και αύριο θέλω να παραγγείλω. Αν μπορούσα να βρω το Nexus 5 με 32gb από έμπιστο κατάστημα, δε θα έμπαινα καν στον κόπο του διλήμματος. Αλλά στο Skroutz το έχει μόνο το Smarties και από τα σχόλια των χρηστών τρόμαξα. Από την άλλη, δεν ξέρω καθόλου κατά πόσο έμπιστα είναι τα καταστήματα στο bestprice.

Οπότε, επειδή με το Nexus 4 είχα πρόβλημα χώρου (άλλα έβαζα - άλλα έβγαζα), σκέφτηκα μήπως αγόραζα το LG G2 που υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία καταστημάτων. Πάλι βέβαια είμαι στο δίλημμα, μήπως και έπαιρνα το Nexus 5 16gb και να είμαι σε αυτή τη λογική, βάλε-βγάλε αρχεία. 

Από τα λεγόμενά μου φαίνεται ότι προτιμώ το Nexus. Από το Nexus S έχω μόνο Nexus και θα ήθελα να συνεχίσω, αλλά με δεσμεύει ο χώρος. Τι κάνουμε λοιπόν; 

Στο κινητό βάζω πολλά προγράμματα (ας πούμε στο LG Optimus G που έχει 32gb, έχω κάπου 300 εφαρμογές, όχι ότι τις χρειάζομαι όλες, αλλά άλλες βάζω, άλλες βγάζω κλπ.). Επίσης, rom συνεχόμενη αλλαγή και σε αυτόν τον τομέα υπερτερεί ξεκάθαρα το Nexus. Όχι ότι το G2 δεν έχει, αλλά το Nexus έχει και πολλές άλλες mods. 

Τέλος πάντων, το ζήτημά μου είναι ότι είμαι κολλημένος με τα Nexus, αλλά δε με "αφήνουν" να το αγοράσω λόγω του περιορισμένου χώρου.

Λοιπόν, τι κάνω; Πείτε καμιά γνώμη. Συνεχίζω με Nexus (αν μπορέσω να βρω σε 32gb), ή πηγαίνω στο G2 που μπορώ να το βρω 32άρι;

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εμπιστεύεσαι τα online καταστήματα.

Και από το smarties έχω ψωνίσει παλιότερα και πρόσφατα από το "katanou" για τον αδερφό μου

Για το sellphone δεν γνωρίζω

Δημοσ.

Δεν είναι ότι δεν τα εμπιστεύομαι. Βασικά, κοίταξα λίγο στο smarties τις κριτικές και οι μισές από τα πεντάρια ήταν άσσοι. Εν τω μεταξύ ήταν το μοναδικό στο skroutz που το είχε, επίσης μιλάμε για κινητό το οποίο δεν κυκλοφόρησε επίσημα στην Ελλάδα, διάβασα και κάτι άσχημες εμπειρίες από κάποιους χρήστες στα forums, και λίγο λίγο συσσωρεύτηκε η αρνητική άποψη. Από το bestprice δεν είχα ψωνίσει ποτέ (από κατάστημά του εννοώ) και λίγο το φοβόμουν. Εξάλλου, οι τελευταίες μου αγορές και σε κινητά και σε ταμπλέτα ήταν online.

Δημοσ.

Μετα απο αρκετη σκεψη, και αφου ειδα και κατι βιντεακια στο youtube οπου η διαφορα της καμερας ειναι κατι περισσοτερο απο εμφανης, σκεφτομαι να αγορασω τελικα το g2.

Ποια ειναι η γνωμη σας; 

Δημοσ.

Όπως σου είπα και παραπάνω. Πας να δώσεις 350€ να πάρεις συσκευή περσινή όταν στα ίδια λεφτά αγοράζεις φετινό μοντέλο, που βάζει και sd card ή και αποσπομενη μπαταρία όπως στη περίπτωση του g3.

Από τη μία έχεις κόσμημα το z2 και πας στο g2, που όπως σου είπα, καλό χρυσό, αλλά θα είσαι με παρωχημένο τηλέφωνο ένα χρόνο νωρίτερα. Ασε που το πλαστικό το g2 έπρεπε να πάει σε σακούλες του Βερόπουλου και όχι σε κινητό...

Δημοσ.

Όπως σου είπα και παραπάνω. Πας να δώσεις 350€ να πάρεις συσκευή περσινή όταν στα ίδια λεφτά αγοράζεις φετινό μοντέλο, που βάζει και sd card ή και αποσπομενη μπαταρία όπως στη περίπτωση του g3.

Από τη μία έχεις κόσμημα το z2 και πας στο g2, που όπως σου είπα, καλό χρυσό, αλλά θα είσαι με παρωχημένο τηλέφωνο ένα χρόνο νωρίτερα. Ασε που το πλαστικό το g2 έπρεπε να πάει σε σακούλες του Βερόπουλου και όχι σε κινητό...

Για το G3, αν δεν κάνω λάθος, ο bootloader είναι ακόμα κλειδωμένος. Επίσης, πιστεύω ότι ο 801 είναι λίγος για την UHD οθόνη που έχει. Ίσως να κάνω και λάθος, δεν ξέρω. Ναι, πάω να δώσω 340 ευρώ και για το G3 θα δώσω 360+ ευρώ γιατί θα αγοράσω και κάποια κάρτα (σίγουρα 32gb class 10). Οπότε δεν είναι ακριβώς ίδια λεφτά. 

Έχουμε διαφορετικό συλλογισμό και κριτήρια, αφού εσύ:

Προσωπικά έχω το νέξους 4, η γυναίκα g2. Επόμενη μου συσκευή το z3 το οποίο και έχω παραγγείλει.

Είμαι άνθρωπος που πρώτα θα δω τη συσκευή αν μ'αρεσει και είναι στιβαρή και μετά τα σπεκς. Το g2 καλό χρυσό, σφαίρα πάει αλλά αυτό το πλαστικό είναι γτπ. Αν ήταν ματ όπως στα note θα σου έλεγα ότι είναι ωραίο στο χέρι, αλλά δεν είναι.

Στη σειρά Z πιάνεις τηλέφωνο και καταλαβαίνεις ποιότητα. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την LG.

Τώρα για roms και τέτοια δεν γνωρίζω να σου πω, Nexus έχω, δεν χρειάστηκε να αλλάξω.

Εγώ από την άλλη, όσοι φίλοι ασχολούνται με roms, τους πρότεινα με κλειστά μάτια το Nexus 4 (για πέρυσι μιλάω). Και θεωρώ ότι ο περισσότερος κόσμος που πάει σε Nexus, πηγαίνει συνειδητοποιημένος ότι έχει ένα τηλέφωνο που μπορεί να επέμβει σε οτιδήποτε. Ναι, κάτι τέτοιο θέλω. Και επειδή το G2 έχει μεγάλη υποστήριξη από το xda community, για αυτό είναι ένα από τα υποψήφια (σε αντίθεση προς το παρόν με το G3). Επίσης, αυτό με την ποιότητα των πλαστικών, δε με απασχολεί καθόλου. Μόνο τα bezels να δεις του G2, ξεχνάς τα υπόλοιπα και να σου πω και κάτι, καθόλου δε μου δημιούργησε αρνητική εντύπωση το πλαστικό που λες. Για μένα, μια χαρά πλαστικό είναι.

Το είδα σήμερα το Z2, δεν τρελάθηκα κιόλας από αυτό που είδα. Επίσης, με τίποτα δε θέλω να μπλέξω με Arvato.

Δημοσ.

Ε απο τι στιγμή που έχεις αποφασίσει τι θες να πάρεις τι ρωτάς την άποψη μας? Πας να πάρεις τηλέφωνο που δεν εισάγεται στην ελλάδα και δεν σε καλύπτει η LG Ελλάδος, αλλά απο την άλλη απορρίπτεις το Z2 λόγο της Arvato... Απο τι θα στο βγάλει εκτός εγγύησης? Υγρασία? Αδιάβροχο είναι...

Δεν θέλω να σε πείσω οτι το Z2 ή το G3 είναι καλύτερα τηλέφωνα, υπάρχουν reviews γι αυτό, και μάτια για να κρίνεις. Αυτό που θέλω να σου πώ είναι οτι το G2 32gb αποτελεί κακή αγορά. 

Να μιλούσαμε για G2 16gb και nexus 5 θα σου έλεγα πως αποτελούν εξαιρετικές επιλογες. Δεν ισχύει το ίδιο για το 32άρι όμως.

Δημοσ.

Πρώτα από όλα κάνεις τεράστιο λάθος αν πιστεύεις ότι δεν το καλύπτει η LG. Αυτά... last year!!! Πλέον, τα καλύπτει. Είχα πάρει πριν ένα μήνα τηλέφωνο στην LG που μου το επιβεβαίωσαν και ξαναπήρα σήμερα και στην LG και στην Procordia. H απάντηση είναι ότι τα καλύπτει αρκεί να είναι ευρωπαϊκό.

Συμφωνώ ότι το G2 32Gb είναι κακή αγορά, ίσως για σένα, αλλά όχι για μένα, γιατί έχω διαφορετικές προτεραιότητες από εσένα. 

Τα 16gb δεν αφορούν εξαιρετικές επιλογές γιατί πολύ απλά δε με φτάνουν. 

Και τέλος, αν είχα αποφασίσει, φυσικά και δε θα ρωτούσα. Δεν έχω αποφασίσει και για αυτό έχω βάλει το vs. Αλλά αναφέρομαι αποκλειστικά σε αυτές τις δύο συσκευές. Δεν αναφέρομαι γενικά, αναφέρομαι σε αυτές τις δύο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...