ostvarivanje Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα σε όλους. Είχα κάνει πριν λίγο καιρό ένα θέμα αναζήτησης κινητού και εκτός αυτών των δύο είχα και το G3 και Note 3. Καταλήγοντας σε αυτά τα δύο είμαι σε πραγματικό δίλημμα ποιο να αγοράσω και αύριο θέλω να παραγγείλω. Αν μπορούσα να βρω το Nexus 5 με 32gb από έμπιστο κατάστημα, δε θα έμπαινα καν στον κόπο του διλήμματος. Αλλά στο Skroutz το έχει μόνο το Smarties και από τα σχόλια των χρηστών τρόμαξα. Από την άλλη, δεν ξέρω καθόλου κατά πόσο έμπιστα είναι τα καταστήματα στο bestprice. Οπότε, επειδή με το Nexus 4 είχα πρόβλημα χώρου (άλλα έβαζα - άλλα έβγαζα), σκέφτηκα μήπως αγόραζα το LG G2 που υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία καταστημάτων. Πάλι βέβαια είμαι στο δίλημμα, μήπως και έπαιρνα το Nexus 5 16gb και να είμαι σε αυτή τη λογική, βάλε-βγάλε αρχεία. Από τα λεγόμενά μου φαίνεται ότι προτιμώ το Nexus. Από το Nexus S έχω μόνο Nexus και θα ήθελα να συνεχίσω, αλλά με δεσμεύει ο χώρος. Τι κάνουμε λοιπόν; Στο κινητό βάζω πολλά προγράμματα (ας πούμε στο LG Optimus G που έχει 32gb, έχω κάπου 300 εφαρμογές, όχι ότι τις χρειάζομαι όλες, αλλά άλλες βάζω, άλλες βγάζω κλπ.). Επίσης, rom συνεχόμενη αλλαγή και σε αυτόν τον τομέα υπερτερεί ξεκάθαρα το Nexus. Όχι ότι το G2 δεν έχει, αλλά το Nexus έχει και πολλές άλλες mods. Τέλος πάντων, το ζήτημά μου είναι ότι είμαι κολλημένος με τα Nexus, αλλά δε με "αφήνουν" να το αγοράσω λόγω του περιορισμένου χώρου. Λοιπόν, τι κάνω; Πείτε καμιά γνώμη. Συνεχίζω με Nexus (αν μπορέσω να βρω σε 32gb), ή πηγαίνω στο G2 που μπορώ να το βρω 32άρι;
papp0us Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Αν δε σε ενδιαφέρει η μπαταρία, και η ελαφρώς κατώτερη κάμερα τότε πήγαινε στο Nexus 5. Απο χωρητικότητα η μόνη λύση ειναι otg και USB stick
ostvarivanje Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Αν δε βρω 32gb Nexus 5, μάλλον θα αγοράσω το G2. Για την μπαταρία δεν έχω θέμα γιατί ήδη έχω power bank και εκτός αυτού και στη δουλειά έχω φορτιστεί, γενικά μπορώ να βρω πρίζα να το φορτίσω. Αυτό που με απασχολεί είναι τα 16gb και εδώ που τα λέμε δεν είναι και native λύση το otg, ούτε βολεύει πάντα
Thrylos7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Να πω την αληθεια δε μπορω να σκεφτω τη συλλογιστικη με την οποια κατεληξες σε αυτα τα 2 εφοσον θες οπωσδηποτε 32gb... και εξηγουμαι. Και τα 2 αποτελουν πολυ καλες επολογες (για διαφορετικους λογους) στην εκδοση 16gb με βαση την τιμη τους. Το μεν nexus για την native google εμπειρια, και το δε G2 για τα τρομερα specs που διαθετει συναρτησει της σημερινης τιμης του (δηλαδη 5.2" 1080p με snapdragon 800 με τοσο μικρα bezels, 3000 μπαταρια και πολυ καλη καμερα στα 270ε? ονειρο ακουγεται) Οταν πας στις 32gb εκδοσεις ομως και προσεγγισεις τα 350ε ολα αυτα χανουν την αιγλη τους. Το μεν nexus διατηρει βεβαια τη μοναδικοτητα του (native google) αλλα αποτελει ξενερα η τιμη του για ενος ετους μοντελο που καταργειται, και ισχυει και οτι θα πω για το G2 παρακατω. Το G2 λοιπον, στα 330ε πλεον μπαινει σε χωραφια της επομενης γενιας... Δηλαδη σκεψου οτι μετα με 15ε παραπανω πας σε G3 ή Ζ2 που μπορει να ειναι 16gb αλλα παιρνουν microSD...και γενικα εισαι στην επομενη γεννια με οτι αυτο συνεπαγετα (5.5" QHD στο G3, 3gb ram στο Ζ2 και ποσα αλλα καλουδια)
StigmaX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Από τι να πάρεις 32gb g2 πάρε ένα z2 η g3. Τα ίδια λεφτά, ανωτερες συσκευές, βάζουν και sd. 1
ostvarivanje Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Επειδή αναφέρεται και άλλα δύο κινητά (Z2, G3), να αναφέρω τα εξής: δεν είναι ότι δεν τα έχω σκεφτεί. Αλλά το G3 προς το παρόν έχει ακόμα κλειδωμένο bootloader και κατά δεύτερον τα - έστω και ανεπαίσθητα lags - δεν τα αποφεύγει. Μπορεί τώρα να μου πει ο οποιοσδήποτε ότι στο δικό του δεν υπάρχουν κλπ, κλπ. Έχουν δύο φίλοι μου και τα έχω δουλέψει. Όπως και να το κάνουμε, 4k οθόνη θέλει τον 805. Ο 801 θεωρώ ότι πιέζεται για να διαχειριστή την ανάλυση της οθόνης. Τι να κάνουμε, έχω μία τρέλα με τις roms. Με κλειδωμένο bootloader είδες πόσες roms υπάρχουν στο xda. Σχεδόν τίποτα. Δε θέλω να αγοράσω ένα τηλέφωνο για να το έχω γλάστρα, θέλω να παίζω μαζί του. Κατά όμοιο τρόπο για το Ζ2 διαβάζω για μείωση της απόδοσης της κάμερας αν βάλεις άλλη rom. Από την άλλη, Sony δεν είχα ποτέ και λίγο δύσκολο να κινηθώ προς τα εκεί (δεν τη συμπαθώ και ιδιαίτερα). Αν προσθέσεις και την τεχνική υποστήριξη της Arvato "δένει το γλυκό". Να γιατί έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο. Το μεν G2 έχει τον snapdragon 800 που για full high definition οθόνη είναι μια χαρά. Έχει και πολύ καλή μπαταρία, οπότε είναι μια χαρά. ...Μια χαρά, αν δεν υπήρχε η σειρά Nexus! Δυστυχώς όμως το πρόβλημά μου είναι στο ότι δεν μπορώ να βρω (από αξιόπιστο κατάστημα) 32gb και 16άρι δε θέλω να πάρω. Με τις σημερινές συνθήκες, πιο πιθανό είναι το g2 32gb, αν και δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
StigmaX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Και το z2 1080 οθόνη έχει και φοράει ανώτερο chipset, με καλύτερη διαχείριση ενέργειας. Ασε που σου βγάζει και 10+ ώρες browsing... +sd που δεν έχει το g2. Πραγματικά, δεν υπάρχει λόγος να πας σε g2 αν μπορείς να πάρεις το z2 στα ίδια λεφτά. Σαν να κλέβεις τον εαυτό σου είναι... Θέμα ποιότητας κατασκευής δεν το αναφέρω καθόλου, μια βόλτα σε ένα κατάστημα κινητής θα σου δείξει ότι οι διαφορές είναι χαοτικες. Edit. Το g3 δεν έχει 4κ οθόνη. 2.5 κ είναι η αλλιώς QHD
Ntenteras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Πήγαινε για το g2. Του περνας μια cyanogen και είναι καλύτερο και από το nexus. +μεγαλύτερη οθόνη, μπαταρία, καλύτερη κάμερα Υ.Γ. Το z2 με τέτοια bezel και arvato ούτε αν μου το χάριζαν δεν θα το έπαιρνα. 1
ostvarivanje Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Ναι σωστά, qhd έχει οθόνη. Απλά μπερδεύτηκα με το βίντεο. Τέλος πάντων. Τώρα που το κοιτάω το Ζ2, υπάρχει κίνηση πολύ στους xda. Να υποθέσω ότι έχει κανονικά ξεκλείδωτο bootloader. Καλά, το μια βόλτα από κατάστημα κινητής, είναι ένας λόγος... Εδώ στα Γρεβενά που ζω, κινούνται με το ρυθμό τους. Πολύ αμφιβάλω αν υπάρχει. Αν το έχεις το κινητό, θα σε παρακαλούσα να αναφέρεις δυο τρία πράγματα να έχω κάποια εικόνα. Έχω κοιτάξει το θέμα του στο myphone, αλλά όλοι ασχολούνται με τον αν πήρε την 4.4.4. Από εκεί και πέρα, με βάζεις σε σκέψεις. Δεν είχα και ποτέ, έχουν κάνει και αρκετές πατάτες σαν εταιρία. Δεν ξέρω... Edit Πήγαινε για το g2. Του περνας μια cyanogen και είναι καλύτερο και από το nexus. +μεγαλύτερη οθόνη, μπαταρία, καλύτερη κάμεραΥ.Γ. Το z2 με τέτοια bezel και arvato ούτε αν μου το χάριζαν δεν θα το έπαιρνα. Λες να κινηθώ προς το G2 ε; Το έχεις, και αν ναι, 16 ή 32; Επίσης, αν θες πες μου την εμπειρία σου σε περίπτωση που του περνάς roms. Επίσης μαθαίνω ότι του περνάνε roms από το G3 με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.
StigmaX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Προσωπικά έχω το νέξους 4, η γυναίκα g2. Επόμενη μου συσκευή το z3 το οποίο και έχω παραγγείλει. Είμαι άνθρωπος που πρώτα θα δω τη συσκευή αν μ'αρεσει και είναι στιβαρή και μετά τα σπεκς. Το g2 καλό χρυσό, σφαίρα πάει αλλά αυτό το πλαστικό είναι γτπ. Αν ήταν ματ όπως στα note θα σου έλεγα ότι είναι ωραίο στο χέρι, αλλά δεν είναι. Στη σειρά Z πιάνεις τηλέφωνο και καταλαβαίνεις ποιότητα. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την LG. Τώρα για roms και τέτοια δεν γνωρίζω να σου πω, Nexus έχω, δεν χρειάστηκε να αλλάξω.
ostvarivanje Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μα εκεί είναι η διαφορά μας. Εσύ θες ένα τηλέφωνο να το έχεις out of the box και να μην το πειράζεις και εγώ θέλω ένα τηλέφωνο για να το πειράζω. Αυτό κάνει και η πλειοψηφία που αγοράζει Nexus συσκευή και αυτός είναι ένας κύριος παράγοντας για την αγορά του.
StigmaX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μα εκεί είναι η διαφορά μας. Εσύ θες ένα τηλέφωνο να το έχεις out of the box και να μην το πειράζεις και εγώ θέλω ένα τηλέφωνο για να το πειράζω. Αυτό κάνει και η πλειοψηφία που αγοράζει Nexus συσκευή και αυτός είναι ένας κύριος παράγοντας για την αγορά του. Για τους περισσότερους κύριος παράγοντας αγοράς συσκευής νέξους είναι να μην έχει παπαριές της κάθε εταιρείας και να έχεις άμεσες αναβαθμίσεις. Αυτοί που το πειράζουν αποτελούν μειοψηφία. Αλλά σαφώς και τα νέξους αποτελούν ιδανικό κινητό για πείραγμα. Εμένα πχ το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να ρουταρουμε εύκολα, και να περάσω το cerberus. Σε όλα τα υπόλοιπα με καλύπτει ως έχει, όπως και την πλειοψηφία των χρηστών
vrwmiaris Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Το μόνο μείον για μένα του Ν5 είναι η μπαταρία του σε σχέση με το g2, και επειδή έχω βαρεθεί να φοβάμαι να ανοίξω τα data για να μην μείνω από μπαταρία στη μέση της ημέρας τείνω σε αυτό.οψόμεθα με το 5.0 αλλά δεν πιστεύω τίποτα τρομερή βελτίωση
ostvarivanje Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μη νομίζεις ότι είναι μειοψηφία αυτοί που παίρνουν Nexus για να το πειράζουν. Έτσι κι αλλιώς, μέχρι τώρα δεν ήταν κινητό που το προωθούσαν εμπορικά. Το ήξεραν αυτοί που ασχολούνται και αυτοί που ήθελαν pure android. Και υπάρχει και μια μερίδα που ρωτήσαν κάποιους γνώστες τι κινητό να αγοράσουν. Εξαιτίας μου αγόρασαν το Nexus 4 5-6 άτομα. Φίλε μου, vrwmiaris, συμφωνώ απόλυτα για την μπαταρία (αν και δεν το είχα, αλλά το υποθέτω, αν είναι όπως το Nexus 4 στην αυτονομία που έχω), αλλά πλέον έχω power bank μαζί μου, οπότε δε με ενοχλεί αυτό. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι αν μέχρι αύριο δε βρω κάποιο κατάστημα έμπιστο να αγοράσω το Nexus 5 32gb, θα αναγκαστώ να αγοράσω το LG G2 32gb. Αλήθεια, από ποιο μαγαζί;
Ntenteras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Εγω εχω το 32αρι nexus. Ένας φίλος έχει το 16αρι g2 και του εχουμε περασει cyanogen, δεν ειναι τιποτα 15 λεπτα υποθεση ειναι με την προυποθεση οτι εχεις διαβασει καλα τα αντιστοιχα thread για root και custom rom στο xda forum. Με cyanogen το g2 δεν εχει τιποτα να ζηλευσει το nexus οσον αφορα το software. Και εννοείται πως έχει καλύτερο hardware λογω οθονης, μπαταριας, καμερας. Ο μονος λογος για να παρεις το nexus αντι του g2 ειναι γιατι δεν θελεις να το πειραξεις. Σε αυτην την περιπτωση το stock nexus ειναι καλύτερο απο το stock g2, αλλα εσυ ειπες οτι δεν εχεις τετοιο θεμα. Βεβαια -προσωπικη μου αποψη- το nexus ειναι καλυτερο στο χερι και πιο ομορφο απο το g2, λογω του υλικου κατασκευης που ειναι γομωδες πλαστικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα