lostgravity Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Καλημερα! Σκεφτομαι την αγορα της τηλεορασης του τιτλου.Εχει κανεις εμπειρια απο το συγκεκριμενο μοντελο? Απο κοντα που την ειδα μου τραβηξε αρκετα την προσοχη αλλα θα ηθελα και τη γνωμη καποιου που γνωριζει περισσοτερα. Σαν δευτερη επιλογη εχω σκεφτει και την samsung UE40H500AW, αξιζει τη διαφορα χρηματων η lg? Παραθετω τα link και για τις δυο http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-lg-42lb5800-42-smart-led-full-hd/prod5940593pp/ http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-samsung-ue40h5000aw-40-led-full-hd/prod6250426pp/ Ευχαριστω
lostgravity Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 ναι δεν ειναι,δεν με απασχολει ομως και ιδιαιτερα το smart
3DJIN Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 και μονο το γεγονος οτι η 5800 δεν ειναι entry μοντελο οπως η h5000 αρκει για να σε στειλει στν lg. Οι γονεις μου εχουν την 32 h5000 και ειναι τελειως low-end hardware,οπως και καθε entry μοντελο καθε εταιρειας,για επεξεργαστη εικονας να πω...,για scaler...,για την εναλλαγη των καναλιων...
graphist83 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Και ομως η ταπεινή Η5000 εχει ρύθμιση white balance πολλαπλών σημείων για διορθώσεις μεγίστης ακρίβειας. Απο πλευράς πανελ ειναι μακράν ανώτερη απο την 5800 (με IPS). Εχει το PVA που μοιράζονται πολλες μεγαλύτερες σειρες της Samsung. (εκτος απο τα PSA και τα Ultra clear). Αυτο το πανελ χρωματικά και σε δυναμικά αλλα και μαύρα τα παει πολυ καλα. Σε ροη κίνησης πονάει οπως ολες οι 50Hz με backlight scanning. Οπως και η 5800 άλλωστε. Οι σειρες δεν υποδηλώνουν κατι αγαπητέ μου. Και η Sony βαφτίζει τις W8 σειρές ως premium αλλα σε αντιστοιχία με samsung σε τιμη και επιδόσεις συγκρίνονται με Η6400 Η6500. Το κάθε προϊών εχει επιδόσεις οι οποίες είναι συγκρίσιμες μονο ιδίοις ομασι και οχι στα χαρτιά..... Στα λεφτα της LG πας στην Η5500 με τα ιδια specs. Αλλα με λιγο παραπανω πας στην Η6200 με 100ΗΖ πανελ που ειναι πολυ καλη σχεδον σε ολα.
3DJIN Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 οχι στην h5500 εχει χειροτερο scaler και απο την h5000.Για τα πανελ τα εχουμε πει χιλιες φορες.Επισης ολα τα ENTRY μοντελα εναι σαπιδια.
lostgravity Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Και ομως η ταπεινή Η5000 εχει ρύθμιση white balance πολλαπλών σημείων για διορθώσεις μεγίστης ακρίβειας. Απο πλευράς πανελ ειναι μακράν ανώτερη απο την 5800 (με IPS). Εχει το PVA που μοιράζονται πολλες μεγαλύτερες σειρες της Samsung. (εκτος απο τα PSA και τα Ultra clear). Αυτο το πανελ χρωματικά και σε δυναμικά αλλα και μαύρα τα παει πολυ καλα. Σε ροη κίνησης πονάει οπως ολες οι 50Hz με backlight scanning. Οπως και η 5800 άλλωστε. Οι σειρες δεν υποδηλώνουν κατι αγαπητέ μου. Και η Sony βαφτίζει τις W8 σειρές ως premium αλλα σε αντιστοιχία με samsung σε τιμη και επιδόσεις συγκρίνονται με Η6400 Η6500. Το κάθε προϊών εχει επιδόσεις οι οποίες είναι συγκρίσιμες μονο ιδίοις ομασι και οχι στα χαρτιά..... Στα λεφτα της LG πας στην Η5500 με τα ιδια specs. Αλλα με λιγο παραπανω πας στην Η6200 με 100ΗΖ πανελ που ειναι πολυ καλη σχεδον σε ολα. Τελικα κατεληξα και πηρα την h5500, υπαρχει μηπως καποια προταση για τις βελτιστες ρυθμισεις εικονας?Η χρηση περιλαμβανει κατα βαση καναλια digea και ταινιες. Ευχαριστω!
graphist83 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 H 5500 ειναι ακριβώς το ιδιο πράγμα με την 5000 αλλα με smart. Ιδιο πάνελ, scaler κτλ. οχι στην h5500 εχει χειροτερο scaler και απο την h5000.Για τα πανελ τα εχουμε πει χιλιες φορες.Επισης ολα τα ENTRY μοντελα εναι σαπιδια. Αυτό που αναφέρεις υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποδείξεις η εστω να μας ενημερώσεις πως προκύπτει? Το λεω επειδή στα τεχνολογικά φόρουμ, λατρεύουμε την πρακτική επιχειρηματολογία. Ευχαριστώ Τελικα κατεληξα και πηρα την h5500, υπαρχει μηπως καποια προταση για τις βελτιστες ρυθμισεις εικονας?Η χρηση περιλαμβανει κατα βαση καναλια digea και ταινιες. Ευχαριστω! Καλοθεατη Βελτιστες βαση THX η με τα γουστα σου? Αυτα πως προτιμουν την εικονα? 1
lostgravity Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Βελτιστες βαση THX η με τα γουστα σου? Αυτα πως προτιμουν την εικονα? Βασει ΤΗΧ θα ελεγα...Να πω την αληθεια πειραματιστηκα αρκετα με κριτηριο τα γουστα μου,αλλα δεν ξερω κατα ποσο το αποτελεσμα που εχω καταφερει ανταποκρινεται στις δυνατοτητες της tv
3DJIN Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 H 5500 ειναι ακριβώς το ιδιο πράγμα με την 5000 αλλα με smart. Ιδιο πάνελ, scaler κτλ. Αυτό που αναφέρεις υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποδείξεις η εστω να μας ενημερώσεις πως προκύπτει? Το λεω επειδή στα τεχνολογικά φόρουμ, λατρεύουμε την πρακτική επιχειρηματολογία. Ευχαριστώ Καλοθεατη Βελτιστες βαση THX η με τα γουστα σου? Αυτα πως προτιμουν την εικονα? φιλε με κουραζεις,ο λογος που εχουν το ιδιο κοστος ενω η μια ειναι και smart ειναι ο χειροτερος scaler στην 5500.Ποιους scalers φορανε γκουγκλαρε το και θα το βρεις
graphist83 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Ο λόγος που έχουν το ίδιο κόστος (περιπου) ήταν προσφορά των εκπτώσεων. Πριν τις εκπτώσεις κόστιζε 100€ ως διαφορά. Βλέποντας τις τιμές τις τελευταίας εβδομάδας χωρίς να γνωρίζεις την ολική πορεία του Line μια εταιρίας λογικό να καταλήξεις σε "βιαστικά" μεσοβεζικα συμπεράσματα. Ο scaler αποπλεκτης ελληνιστί προκύπτει από την μονάδα επεξεργασίας σημάτων. Που είναι κοινή στις σειρές 5000 στο πρόπερσι. Στο Google δεν μπορείς να βρεις κωδικούς scaler καθώς δεν υπάρχουν. Πάντως φοράνε τις ίδιες T-con bn41-0211 άρα ο controller της Mainboard είναι κοινός. (dnie) κωδικό ακριβώς δεν θυμάμαι. Παρόλο που η Mainboard της 5500 είναι πιο πλούσια σε συνδεσιμοτητα. Έχουν την ίδια τοπολογία. Συγνώμη αν σε κουραζω. Αλλά μάλλον είμαι χαζός και δεν ξέρω. Μάλλον θα έπρεπε να πιστεύω ότι διαβάζω, χωρίς να το ψάχνω και να έχω τεκμηρίωση για αυτό... 1
graphist83 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Βασει ΤΗΧ θα ελεγα...Να πω την αληθεια πειραματιστηκα αρκετα με κριτηριο τα γουστα μου,αλλα δεν ξερω κατα ποσο το αποτελεσμα που εχω καταφερει ανταποκρινεται στις δυνατοτητες της tv ΤΟ βράδυ θα σου πω
3DJIN Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 mstar φοραει η 5500 novatek η 5000 , ο οποιος ειναι ανωτερος δεν ξερω πως συμπερανες οτι ειναι κοινοι και στις δυο...
graphist83 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Τι σημαινει ENTRY μοντελα Σημαίνει εισαγωγικό μοντέλο. Απο μια σειρά δηλαδή το πιο φτωχό - απλο - φθηνο mstar φοραει η 5500 novatek η 5000 , ο οποιος ειναι ανωτερος δεν ξερω πως συμπερανες οτι ειναι κοινοι και στις δυο... Θα σου πω. Τα πράγματα ειναι λιγο πιο πολύπλοκα απο οτι νομίζεις. Μια απλή ανάγνωση απο avclub - avsite κτλ δεν αρκει. Τα εχω πει και με δαύτους αλλα πλεων ''πλακωνόμαστε φιλικά'' οταν πάμε για λουκάνικα και οχι στο διαδίκτυο. Με εχουν κουράσει κάποιοι άλλοι που μια αντίθετη άποψη καταληγει 10 σελίδες συζήτηση. Θα προσπαθήσω να το αποφύγω εδώ. Λοιπον. Το mstar η πιο σωστά Soc mstar X14 ειναι socket. Ελληνιστί η πλατφόρμα οδήγησης του πάνελ. Το πάνελ στην Η5000 και Η5500 ειναι το ιδιο με κωδικο 40A6AF0V. (μπορω να το δείξω απο service menu.) Ο επεξεργαστής που αναλύει τα σήματα (το ολοκληρωμένο) ειναι το ιδιο απο 5000 εως 7000 με κωδικο DNIeSDP1203. Το Soc ουσιαστικά αναλαμβάνει να αναλύσει τις ψηφιακές πληροφοριες του επεξεργαστή σε εντολες LVDS οι οποιες θα σταλουν στην T-con (time controller board) που αναλαμβάνει να οδηγήσει τα στοιχεία του πανελ. Socket υπάρχουν και για το μερος του backlight scanning, αλλη για το motion intepollation κτλ. Αν θες να επιμείνουμε στα socket, ακομα και εαν υποθέσουμε οτι ειναι σωστή η πληροφορία για το διαφορετικό socket της 5000. Ολες οι σειρες H6ΧΧΧ (που ειναι middle level μοντελα) της Samsung οπως και η H7000 (που ειναι premium level μοντέλο) φοράνε την Soc mstar X14!! Αρα με την λογικη: Δηλαδη η Η5000 φοραει ανώτερο socket απο τις μεσαίες σειρές της Samsung και την βραβευμένη της premium Η7000? Ποιος ο λογος να βαλει ανώτερο στην ταπεινή 5000 και να βαλει τον κατώτερο στην 7000?? Δεν νομίζω οτι αν υπάρχει όντως αυτη η διαφοροποίηση παίζει κάποιο ρόλο. Και εάν παίζει θα είναι τελικά θετικότερος. Πάμε στην τεκμηρίωση τώρα: Οι επιδόσεις της Η5500 χρωματικά εφόσον αυτη εχει καλιμπραριστει ειναι αξιοπρεπείς πάραυτα: Η απόδοση της ειναι αξιοπρεπέστατη. Οι τιμές ειναι με ρυθμίσεις οσο πιο κοντά γινεται στο gamma 2.4, με luminance 120cd και χρωματική διόρθωση με calman tools. (οχι απο έμενα). Στην καρτέλα βλέπουμε ομοιομορφία στο RGB tracking και καθόλου delta errors!! Απο αυτα νομίζω βγαίνουν καποια λογικά συμπεράσματα. Οκ δεν ειναι καμια σοβαρή τηλεόραση, αλλα οχι για τα μπάζα οπως προείπες. Και σαφως δεν εχει νόημα η ενασχόληση με τα ολοκληρωμένα καθώς λιγοι μπορούν να κατανοήσουν πως λειτουργούν ακριβώς και με πιο τρόπο - τοπολογία... Δειτε με τα ματάκια σας και ψηφίστε.. Φιλικά πάντα ε.. Βασει ΤΗΧ θα ελεγα...Να πω την αληθεια πειραματιστηκα αρκετα με κριτηριο τα γουστα μου,αλλα δεν ξερω κατα ποσο το αποτελεσμα που εχω καταφερει ανταποκρινεται στις δυνατοτητες της tv Για δοκιμασε αυτες: Σε πληρες σκοταδι Picture Mode Movie Backlight 15 Contrast 96 Brightness 48 Sharpness 25 Color 50 Tint G50/R50 Advance Settings Dynamic Contrast Off Black Tone Off Flesh Tone 0 RGB Only Mode Off Color Space Auto Gamma +1 Picture Options Color Tone Warm2 Digital Noise Filter Off MPEG Noise Filter Off HDMI Black Level Low Film Mode Off LED Clear Motion Off White Balance Setting Value R-Offset 24 G-Offset 25 B-Offset 27 R-Gain 20 G-Gain 22 B-Gain 20 Αν δεν σου αρεσουν και θες κατι πιο ζωηρο πες μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα