funbreaker Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Έχω έναν σταθερό αρκετά παλιό που παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Όταν τον ανοίγω κάνει boot κανονικά αλλά από ένα σημείο και μετά η οθόνη γίνεται μαύρη ενώ ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Μετά από τυχαίο αριθμό επανεκκινήσεων τελικά δουλεύει. Αυτό όμως όπως διαπίστωσα δεν συμβαίνει μόνο στην εκκίνηση: Χθες τον άφησα ανοιχτό όλο το βράδυ για να κάνει write zeros σε έναν δίσκο (1,5ΤΒ), εργασία που χρειάζεται 24 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Σήμερα τον βρήκα με μαύρη οθόνη. Αναρωτιομουν λοιπόν αν όντως πίσω απ την μαύρη οθόνη ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά κι έτσι σκέφτηκα να πάρω printscreen και να το κάνω paste μέσω δικτύου σε άλλο υπολογιστή (το mouse without borders το κάνει αυτό). Έτσι διαπίστωσα πως ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Μάλιστα στα διαφορετικα screenshots που πήρα προχωρούσε και η % πρόοδος του προγράμματος που έτρεχε. Επίσης με πολύ κούνημα του ποντικιού ή άνοιγμα και κλείσιμο του κουμπιού της οθόνης πολλές φορές η εικόνα επανέρχεται για 0,5 sec και ξαναχάνεται. (αυτό συμβαίνει και στις περιπτώσεις που το πρόβλημα εμφανίζεται κατά την εκκίνηση) Αν κάνω restart τώρα θα δουλέψει κανονικά η οθόνη, εκτός αν φάει τα κολλήματα που τρώει στις εκκινήσεις. Πάντως με μερικά επαναλαμβανόμενα restarts θα δουλέψει. Αν ήταν θέμα οθόνης νομίζω πως δεν θα επηρρεαζόταν απ το restart αλλά θα είχε μόνιμο πρόβλημα. Γνωρίζει κανείς τί προκαλεί το πρόβλημα και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω? (επίσης δεν έχω 2η οθόνη για να δοκιμάσω αν λειτουργεί σε αυτή) Edit: Μόλις διαπίστωσα ότι αν ρίξω πάρα πολύ φως στην οθόνη αχνοφαίνεται. Μπήκα και με teamviewer βλέποντας τον κωδικό με τον φακό. Ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά, η οθόνη φαίνεται πως έχει το πρόβλημα.Επισκευάζεται τώρα αυτό το πράμα? Μετά από αυτή την εξέλιξη το θέμα κλειδώνεται και μεταφέρεται εδώ. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2014 από funbreaker
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Locked μετα απο αιτηση του funbreaker. Btw εαν χρειαστει, την επομενη φορα δεν χρειαζεται να μπαινεις στον κοπο να το ξαναγραψεις στο καταλληλο forum, μπορω απλα να το μεταφερω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις