john_s Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 καλησπερα. αποφάσισα μα κάνω φορματ στο macbοοκ pro (meta apo 3 χρόνια). το safari crasarei otan pao να κάνω download ktl ktl. το Λογισμικό είναι Mac OS X Lion 10.7.5 (11G63b) όταν το είχα αγοράσει δεν είχε καποιο cd- dvd και εκανε αν θυμάμε αυτοματα την εγκατάσταση . επισεις το disc player του mac pro έχει χαλάσει (δεν αναγνωρίζει τα cd-dvd). τι ενέργειες πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandriv Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Εγώ έκανα το εξής αν και νέος στο μήλο: επανεκίνηση και μόλις βγει το μηλαράκι πάτα ταυτόχρονα command και R και σου δίνει επιλογή για εγκατάσταση από το ίντερνετ (σ εμένα είχε επιλογή το mavericks, το έβαλα και είναι πολύ ωραίο..) Να θυμάσαι πως πρέπει να έχεις καλώδιο ethernet σθνδεδεμένο για αυτή την επιλογή. Καλό φορμάτ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δεν υποστηρίζει internet recovery το μοντέλο αυτό λόγο ηλικίας. Με cmd-r θα σε πάει στα boot utilities από όπου μπορείς να επιλέξεις να κάνεις επανεγκατάσταση από το recovery partition. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_s Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δεν υποστηρίζει internet recovery το μοντέλο αυτό λόγο ηλικίας. Με cmd-r θα σε πάει στα boot utilities από όπου μπορείς να επιλέξεις να κάνεις επανεγκατάσταση από το recovery partition. recovery partition ? δηλαδη῞ υπάρχει πρόβλημα που δεν έχω cd/ dvd? δεν είχε στο κουτι οταν το αγόρασα . είναι κατι αλλο που πρέπει να προσέξω῞επανεγκατάσταση από το recovery partition και το mac ειναι ετοιμο? Machine backup δεν έχω κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Machine backup δεν έχω κάνει. Τραγική παράλειψη .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 recovery partition ? δηλαδη῞ υπάρχει πρόβλημα που δεν έχω cd/ dvd? δεν είχε στο κουτι οταν το αγόρασα . είναι κατι αλλο που πρέπει να προσέξω῞επανεγκατάσταση από το recovery partition και το mac ειναι ετοιμο? Machine backup δεν έχω κάνει. Ναι δεν έχει, όχι δεν υπάρχει πρόβλημα. Πάρε ένα time machine backup πρώτα και μετά κάνε ότι σου είπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_s Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Ναι δεν έχει, όχι δεν υπάρχει πρόβλημα. Πάρε ένα time machine backup πρώτα και μετά κάνε ότι σου είπα. χωρις time machine back up θα έχω π´ροβλημα? για 2..3 προγραμματα που έχω μου ζηταει 300 gb σκληρό. προφανός είναι η μουσι´κη και φωτογραφιες που τις έχω back up se sklhro..αλλα όχι με την μέθοδο του machine. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Αν προτιμάς άλλη μέθοδο backup, κανένα πρόβλημα, αρκεί να ξέρεις πως, τί και πότε γίνεται. Το Time Machine προτείνεται γιατί είναι εύκολο στη χρήση και τρέχει αυτόματα μόνο του (έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις να το κάνεις κάποια μέρα). Ζητάει 300MB γιατί παίρνει backup ΟΛΟ το δίσκο (λειτουργικό σύστημα, εφαρμογές, ρυθμίσεις, αρχεία, μουσική, φωτογραφίες κλπ). Αν θέλεις, στις ρυθμίσεις του μπορείς να εξαιρέσεις κάποιους φάκελους, πχ τη μουσική και τις φωτογραφίες που λες πως τα έχεις σε αντίγραφο σε άλλο σκληρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_s Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 μου βγαζει το μηνυμα ῾Ο δίσκος εφεδρικών αντιγράφων δεν έχει μορφή Mac OS Extended (Journaled), η οποία απαιτείται.῾ ο δισκος ειναι κενούργιος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Καινούριος πανάθεμα σε! Λοιπόν, πρέπει να τον φορμάρεις σε Mac OS Extended (Journaled) που είναι το default filesystem που χρησιμοποιεί το OSX και όχι NTFS που πιθανόν να είναι τώρα. Οπότε άνοιξε το diskutility και κάνε τον δίσκο σου erase σε Mac OS Extended (Journaled) και είσαι έτοιμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_s Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 ευχαριστω για την βοηθεια. μετα το φορμάτ ομως ειναι σαν να έχω το ίδιο ακριβος mac . πρέπει να απελευθερόθηκε καποια gb. και ανοιγει λίγο ποιο γρήγορα. ουσιαστικά δεν είδα ακομή καποια τρελή διαφορά . 1>στις ρυθμισεις του Macintosh HD μου τα βγαζει ολα Αλλο χρώμα κίτρινο .( ενω πριν μου έκανε διαχωρισμο φωρογραφίες , μουσική, κτλ.2> απο τα 500gb δεσμέυει τα 233gb (οσα χρειαστικαν για το back up ). γνωμη μου τα μέγαλα αρχεία να μπενουν σε ξεχωριστό back up π.χ μουξσικη ταινιες κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα