giorgsiap Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα, πήρα ένα καινούριο router-switch για εσωτερικό δίκτυο στο σπίτι. Επ'ευκαιρία άλλαξα και το modem-router που μου είχε δώσει η WIND και πήρα ένα modem το TP-LINK TD-8616 για να έχω και ιντερνετ και έχω το εξής θέμα, ενώ μπορώ και είμαι κανονικά στο ίντερνετ και όλα οκ με τη δημιουργία νέας σύνδεσης, δε μπορώ να μπω στη σελίδα του router. Έχω την ip του modem, τη πληκτρολογώ στον browser αλλά με βγάζει σε Υπέρβαση ορίου χρόνου της σύνδεσης. Και στην ipcomfig/all δεν μου εμφανίζει Default Gateway. Any help?? Για να το θέσω καλύτερα, μου δίνει default gateway 0.0.0.0 για το modem στο commant prompt στην ipcomfig/all.
mphxths Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 το TP-LINK που πηρες ειναι σκετο μοντεμ... οποτε αφου συνδεσεις ρευμα+καλωδιο τηλεφωνου και κανεις τις απαραιτητες ρυθμισεις και σιγουρευτεις οτι το ιντερνετ δουλευει...τραβας ενα καλωδιο δικτυου απο μια θυρα lan του μοντεμ σε μια θυρα lan στο router.Ή ακομα καλυτερα στην θυρα wan του router. Ετσι το μοντεμ θα δινει ιντερνετ στο router. Απο κει και περα μπορεις να συνδεεις τα πισι σου με καλωδιο ή ασυρματα ειτε στο router ειτε στο μοντεμ. Εγω προσωπικα εχω απενεργοποιησει το ασυρματο στο μοντεμ και συνδεομαι ασυρματα στο ρουτερ...δεν εχει νοημα να δινουν και τα 2 ασυρματο ιντερνετ... Επισης να σημειωσω οτι το μοντεμ και το ρουτερ εχουν διαφορετικο ευρος ip. Για παραδειγμα σε μενα παιζουν ως εξης 1. μοντεμ -> 192.168.0.1 και ο,τι συνδεεται πανω στο μοντεμ παιρνει ip της μορφης 192.168.0.x 2. router -> παιρνει ip απο το μοντεμ το 192.168.1.1 και ο,τι συνδεεται πανω του εχει ip της μορφης 192.168.1.x Αν συνδεσεις ομως μια συσκευη στο μοντεμ και μια συσκευη στο ρουτερ αυτες αν και βρισκονται σε διαφορετικα ip ranges βλεπονται κανονικα μεταξυ τους λογω ρυθμισεων που εχουν γινει εσωτερικα μεταξυ ρουτερ-μοντεμ. Απο την στιγμη που εχει το πισι σου ιντερνετ θα χει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και default gateway..αλλιως δεν θα ειχε ιντερνετ..το βρισκεις και αυτο ειναι το ip της συσκευης που εχει συνδεθει (ρουτερ ή μοντεμ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα