james01gr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα, απλα γραφω σχετικα με τι αντιμετωπισα τις τελευταιες μερες σχετικα με νεα συνδεση για σταθερη γραμμη τηλεφωνου. Προκειται για νεο σπιτι που δεν ειχε ποτε συνδεση με τον ΟΤΕ. Επειδη ειχα κινητο στη Vodafone εκανα αιτηση να συνδεθω στη HOL στο καταστημα Vodafone της Ελευσινας. Εξηγώ στην κοπελα που έκανα τη αίτηση (ενώ επιβεβαίωσα πως η HOL έδινε διαθεσιμότητα στην περιοχή μου για νέα γραμμή) ότι πρόκειται για οικοδομή, πως χρειάζεται ενημέρωση για να είναι κάποιος εκεί ότα γίνει σύνδεση καθώς δεν μένει κάποιος εκεί και τα σχετικά μου είπαν πως η σύνδεση θα γίνει σε περίπου 20 εργάσιμες και πως θα ενημερωθώ με μήνυμα πότε θα έρθει το συνεργείο. Μετά από καμιά δεκα ημέρες μου στέλνουν μήνυμα πως στις 3/11 θα έρθει συνεργείο χχωρίς να μου δίνουν ωράριο της επίσκεψης. Ενώ περίμενε κάποιος όλο το πρωί έως τις 13.00 το συνεργείο αφήνουμε μήνυμα να μας καλέσει το συνεργείο όταν φτάσει. Κανείς δεν ενημερώνει και τελικά το απόγευμα τηλεφωνώ στην εξυπηρέτηση της HOL να μου εξηγήσει τι έχει γίνει. Με ενημερώνουν πως το συνεργείο ήρθε, αλλά επειδή δεν το κτίριο δεν έχει σύνδεση καλωδίου με τον ΚΑΦΑΟ, απαιτείται ειδική κατασκευή (υπόγεια ή υπέργεια) σε απόσταση έως 200 μέτρων καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο κουτί του ΟΤΕ. Αυτό μπορεί να πάρει έως 6 μήνες να φτιαχτεί από τον ΟΤΕ!!!!! Εξηγώ στην κοπέλα ότι είχα ενημερώσει πως έπρεπε να περαστεί καινούργιο καλώδιο καθώς επρόκειτο για ΟΙΚΟΔΟΜΗ και πως ουδέποτε υπήρχε υποδομή. Η κοπέλα μου απαντάει πως δεν ξέρει και πως αυτή την ενημέρωση της δίνει ο ΟΤΕ. Σημειωτέον πως το κουτί του ΟΤΕ είναι στα 40 μέτρα από το σημείο που έχω αφήσει αναμονή για να συνδεθώ και ο ΚΑΦΑΟ στα 200 μετρά. Τη Τετάρτη 5/11 πήγα στον ΟΤΕ, μου επιβεβαίωσαν διαθεσιμότητα και έκανα αίτηση. Μου έκλεισαν ραντεβού για την Τρίτη 11/11 για σύνδεση (η κοπέλα δεν πίστευε βέβαια πως το ραντεβού ήταν τόσο κοντά) και σήμερα με πήραν τηλέφωνο και ήρθαν και εγκατέστησαν το καλώδιο από το σπίτι μου έως το κουτί του ΟΤΕ. Οπότε την Τρίτη θα γίνει η σύνδεση και αν δεν υπάρχει απρόοπτο θα έχω τηλέφωνο την ίδια ημέρα. Τι στο καλό γίνεται μεταξύ ΟΤΕ και των υπολοίπων παρόχων; Δεν μπορεί να τους δουλεύει τόσο πολύ ο ΟΤΕ και να μην μπορούν να καταλάβουν τα βασικά.... τι σημαίνει ειδική κατασκευή; μιλάμε για κτήριο εντός πόλης που δεν είναι σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο. μήπως ο ΟΤΕ επιβαρύνει με εξοδα σύνδεσης σε καινούργιες γραμμές που απαιτούν σύνδεση με κουτί του ΟΤΕ; επίσης η HOL ήταν υποχρεωμένη να μου πει τι έχει συμβεί και όχι να τους ψάχνω εγώ. Όπως επίσης όφειλε να μου λύσει το πρόβλημα με τον ΟΤΕ και να με συνδέσει και όχι να μου ακυρώσει την αίτηση τελικά.... δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν μεταξύ τους, αν στη HOL δεν μπορούσαν να με συνδέσουν θα έπρεπε να μου το πουν από την αρχή.
jkoukos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Στις νέες οικοδομές, ο κατασκευαστής ή ο ιδιοκτήτης πρέπει να κάνει τις κατάλληλες ενέργειες προς τον ΟΤΕ ώστε να συνδεθεί η οικοδομή με το δίκτυο. Μόνο ο ΟΤΕ είναι υπεύθυνος για την σύνδεση αυτή και έχει τον μοναδικό λόγο. Οι άλλοι πάροχοι, όταν κάνουμε αίτηση για παροχή υπηρεσιών θεωρούν ότι η οικοδομή είναι ήδη συνδεδεμένη με το δίκτυο του ΟΤΕ και προχωρούν την αίτηση. Αν όμως αυτό δεν ισχύει, όπως στην δικιά σου περίπτωση, ο ΟΤΕ την ακυρώνει και πρέπει πρώτα να γίνει καλωδιακή σύνδεση της οικοδομής από αυτόν. 1
james01gr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 δεν θα έπρεπε η HOL να με ενημερώσει; δηλαδή τι σημαίνει να μου λενε κατόπιν εορτής χρειάζεται ''ειδική κατασκευή''; αφού τους το είπα πως είναι οικοδομή. δεν θα έπρεπε να μου πουν να πάω στον ΟΤΕ από την αρχή;
@topos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Πληρωσες επιπλεων καποιο κοστος συνδεσης στον ΟΤΕ?
jkoukos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 δεν θα έπρεπε η HOL να με ενημερώσει; δηλαδή τι σημαίνει να μου λενε κατόπιν εορτής χρειάζεται ''ειδική κατασκευή''; αφού τους το είπα πως είναι οικοδομή. δεν θα έπρεπε να μου πουν να πάω στον ΟΤΕ από την αρχή; Αν τους ενημέρωσες ότι η οικοδομή είναι νέα και δεν είναι συνδεδεμένη καλωδιακά με το δίκτυο του ΟΤΕ, κακώς δεν σε ενημέρωσαν σχετικά και προχώρησαν στην αίτηση. Αν δεν τους ενημέρωσες για το παραπάνω ή δεν ήσουν σαφής (π.χ. ανέφερες απλά ότι δεν υπάρχει ενεργή γραμμή), τότε καλώς προχώρησαν στην διαδικασία θεωρώντας ότι η οικοδομή είναι συνδεδεμένη καλωδιακά με το δίκτυο του ΟΤΕ.
tilaverboy Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Πόσες μέρες κάνουν μέχρι να σε συνδέσουν; Πήρα για νέα σύνδεση αλλά επειδή η οικοδομή είναι καινούργια με ενημέρωσε ο άνθρωπος του ΟΤΕ ότι πρέπει να συνδέσουν το καφαο τους με την οικοδομή. Αυτό πόσο καιρό μπορεί να κάνει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα