Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ουσία είναι ότι αυτό το φαινόμενο ήρθε για να μείνει και δεν μπορεί καμία κυβέρνηση από τι φαίνεται να το σταματήσει. Τα μαγαζιά εκεί συνεχίζουν να κάνουν χρυσές δουλειές και βλέπουμε την δύναμη που μπορεί να έχει ένα p2p δίκτυο όπως είναι το tor που ουσιαστικά είναι σχεδόν αδύνατο να το κλείσεις. 

Δημοσ.

Ε ,ο αενος πολεμος μεταξυ παρανομιας και διωκτικων αρχων (φανταζομαι και ως χρηστες αυτου του δικτυου ) συνεχιζεται...Τιποτα ''επαναστατικο'' , τιποτα ''αντιεξουσιαστικο'' , ποσο μαλλον  πνοη (πραγματικου ) φιλελευθερισμου..

Δημοσ.

Φιλελεύθερο? Δεν είναι σωστή η λέξη. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ιδεολογήματα του περασμένου αιώνα και με θεωρήσεις τύπου στριμμένου παππού ανάπηρου σε καροτσάκι με δόσεις θρησκευτικού δογματισμού.

Αν θέλεις να περιγράψεις πολιτικά όλα τα παραπάνω η σωστότερη λέξη είναι libertarian έτσι όπως περιγράφετε από τύπους σαν τον Tucker

 

This brilliant and creative young man has been put away for performing a much-needed digital experiment. He opened an open-air market in the digital cloud and thereby demonstrated to the world that there is a better way than the state’s deeply destructive war on drugs. For having done so, he is now sentenced and put away. Yes, the whole thing makes me deeply sad, and very angry.

 

 

https://liberty.me/

 

 η καλύτερα αναρχοκαπιταλισμός.

Δημοσ.

Αναρχοκαπιταλισμος ? Αυτο ειναι το νεο ? Χα.

Ο μονος ανεμος , απο οικονομικοπολιτικης αποψης, που εφερε ειτε το darknet ειτε το συμβατικο ειναι στα πανια ενος παγκοσμιοποιημενου καπιταλισμου.

Τωρα αν καποιος στα πλαισια αυτης της παγκοσμιοποιησης εχει αρκετα φραγκα και νιωθει σαν αναρχος εφηβος σε καταναλωτικο οιστρο αλλο αυτο..

Δημοσ.

Για την ιστορία ο αναρχοκαπιταλισμός δεν έχει να κάνει με τίποτα με τον καπιταλισμό έτσι όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα.

 

Αναρχοκαπιταλισμός ή αναρχισμός της ελεύθερης αγοράς αποκαλείται το ρεύμα εκείνο του αναρχοατομικισμού που αρνείται μεν την ύπαρξη του κράτους, ως αυτόνομου μηχανισμού εξουσίας επί της κοινωνίας, αλλά δέχεται την ύπαρξη του συστήματος της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς και του κινήτρου του χρηματικού κέρδους ως μοχλού της ανθρώπινης δραστηριότητας. Οι κύριοι θεωρητικοί του αναρχοκαπιταλισμού οραματίζονται ένα κοινωνικό μοντέλο στηριγμένο αποκλειστικά στην ατομική ιδιοκτησία και στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι βασικοί τους στόχοι είναι η διαμόρφωση ενός δικαίου στηριγμένου στα αρνητικά δικαιώματα, η ιδιωτικοποίηση όλων των κρατικών θεσμών και η εξάλειψη κάθε μορφής άμεσου εξαναγκασμού έναντι οιουδήποτε πολίτη. Οι αρχές τους στηρίζονται σε μια προσήλωση στα φυσικά δικαιώματα και στη λοκιανή κοσμοθέαση.

Κατά καιρούς ο αναρχοκαπιταλισμός έχει συνδεθεί με τον νεοφιλελευθερισμό, ως ακραία εκδοχή του τελευταίου, ενώ ορισμένοι θεωρητικοί, κυρίως σοσιαλιστές, έχουν αμφισβητήσει το κατά πόσον αποτελεί πραγματικά κάποια «δεξιά» τάση του αναρχισμού. Υπήρξαν αναρχοατομικιστές οι οποίοι αποδέχονταν την ελεύθερη αγορά ως φυσικό τρόπο διανομής των παραγόμενων αγαθών, αλλά όχι τον καπιταλισμό και το κίνητρο του χρηματικού κέρδους: αυτοί δεν μπορούν να ταξινομηθούν ως αναρχοκαπιταλιστές. Στον αγγλοσαξονικό κόσμο ο αναρχοκαπιταλισμός ορισμένες φορές αποκαλείται δεξιός ελευθεριακός χώρος («right libertarianism»).

 


και παρακάτω βλέπουμε και τις στενές του σχέσεις με το κρυπτοαναρχισμό και την δημιουργία των αποπληθωριστικών ψηφιακών νομισμάτων

 

Ο Χεσούς Ουέρτα ντε Σότο, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Βασιλεύς Χουάν Κάρλος (Universidad Rey Juan Carlos), στη Μαδρίτη της Ισπανίας, σε ένα άρθρο του με τίτλο Liberalismo versus anarcocapitalismo[1] (Φιλελευθερισμός έναντι αναρχοφιλελευθερισμού), το οποίο εδημοσιεύθη στο επιστημονικό περιοδικό Procesos de Mercado: Revista Europea de Economía Política[2] (Τόμος 4ος, Τεύχος 2ο), υποστήριξε ότι ο κλασικός φιλελευθερισμός είναι ανέφικτος ένεκα της αδυναμίας περιορισμού της ισχύος του κράτους, και τάχθηκε υπέρ του αναρχοφιλελευθερισμού, ως μόνη λύση δια την διασφάλιση της ελευθερίας του ατόμου. Ως εκ τούτου, ο Χεσούς Ουέρτα ντε Σότο πιστεύει στη θεωρητική ανωτερότητα του αναρχοφιλελευθερισμού σε σχέση με τον κλασικό φιλελευθερισμό. Υποστηρίζει επίσης την πλήρη οικονομική ελευθερία και μια εκ βάθρων αναδιοργάνωση του υπάρχοντος χρηματοοικονομικού συστήματος: υποστηρίζει την επιστροφή στον κανόνα του χρυσού και την τήρηση του 100% των καταθέσεων ως αποθεματικό. Για το θέμα αυτό αναφέρεται και στο ντοκυμανταίρ Απάτη: Τα αίτια της μεγάλης ύφεσης[3]. ".

 

 

 


Ιδιώς για το χρήμα και την ιδεολογία του αναρχοκαπιταλισμού γιαυτο ο Αντωνόπουλος τα λέει πολύ καλύτερα 

 

https://www.youtube.com/watch?v=PijUIh-WZ5Q

Δημοσ.

Και μονο η λεξη αναρχοφιλελευθερισμος ειναι ανεκδοτο.Υποστηριζει την πληρη οικονομικη ελευθερια αλλα θελει και ασφαλιστικες δικλειδες που θα αποτρεπουν την γιγαντωση του χρηματοπιστωτικου τομεα και της ασταθειας που αυτη επιφερει.

(Νεο)φιλελευθερος σε απογνωση δηλαδη.Σαν αυτους δηλαδη που θελουν περιορισμο του κρατους αρκει βεβαια το κρατος να διασφαλιζει τις καταθεσεις τους μεσω επανακεφαλαιοποιησης οταν χρειαστει.

  • Like 1
Δημοσ.

Στο δεύτερο κομμάτι έχει κάνει λάθος ο μεταφραστής και έχει αποδώσει την λέξη αναρχοκαπιταλισμός σε αναρχοφιλελευθερισμο που δεν υπάρχει καν σαν έννοια κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Δεν το ειδα το video ακομα.Αναρχοκαπιταλισμος εξαιτιας του bitcoin , μιας ''επενδυσης'' ουσιαστικα  , ευαλωτης στην διαθεση καθε hacker και καθε βιαιης διακυμανσης .Μονο και μονο λογω της ελλειψης, προς το παρον,κρατικου ελεγχου.Σορρυ αλλα δεν συμμεριζομαι τον ενθουσιασμο


Οσο αναρχοκαπιταλιστη σε κανει η εξορυξη μιας τρουφας δηλαδη.


Μολις στηθει ενα σαφες φορολογικο και νομικο πλαισιο , μολις αρχιζει η mainsteam ,εμπορικης εκμεταλλευσης, προβολη του , θα παψει να ειναι αυτο το ανωνυμο τζογαδορικο πραγμα .Η δημοφιλια του θα ειναι και το τελος της ''φιλοσοφιας'' του.Τι φιλοσοφια δηλαδη, μια πυραμιδα ειναι.

Δημοσ.

Το bitcoin είναι ένα p2p αποκεντρωμένο μέσο χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο που σου επιτρέπει να κάνεις συναλλαγές τελείως ανώνυμα και χωρίς να χρησιμοποιείς το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σε όλα τα παραπάνω που τον βλέπεις τον καπιταλισμό? Αν το χρησιμοποιούν μερικοί να σπεκουλάρουν και να επενδύσουν δεν αναιρεί με τίποτα τα παραπάνω. Μπορεί να είναι τελικά και το trojan horse στο σύστημα τους..

Μην σκέφτεσαι με στερεότυπα. Αναρχισμός είναι να λειτουργείς και να ζεις χωρίς ενδιάμεσους και "αρχές" που να σου επιβάλουν κανόνες στο πως θα ζήσεις.

Και ποιος σου είπε ότι το νόμισμα και τα μέσα συναλλαγής δεν συμφωνούν με τον αναρχισμό και με τις επαναστατικές κουλτούρες? Το χρήμα και τα μέσα συναλλαγής και αποθήκευσης αξίας δημιουργήθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν και χρησιμοποιήθηκαν από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ακόμα και έμφυτη αυτή την συμπεριφορά του ανθρώπου και δείγμα της τεχνολογικής του ευφυιας. 

Δημοσ.

Θα σου πω ενα παραδειγμα πραγματικης ...αναρχοφιλελευθερης κουλτουρας.Να σταθει καποιος μπροστα σε ενα οχλο εξαγριωμενων μικροκαταθετων και να τους εξηγησει την φιλελευθερη θεωρια του για την Αγορα και την απουσια κρατικου ελεγχου.Να το κανει ομως χωρις την παρουσια του Κρατους , δηλαδη χωρις την παρουσια δυναμεων καταστολης   :lol:

Οσο για το bitcoin ,αν καποιος βουτηξει τo ψηφιακο πορτοφολακι τοτε η σκληρη ..φιλελευθερη πραγματικοτητα θα χτυπησει την πορτα.Δεν πιστευω να υπαρχουν παραπονα μετα στους admin ,στους διαχειριστες δηλαδη  :P

Δημοσ.

Και αυτό που λές έγινε. Οι Κύπριοι το έμαθαν πέρσι μέσα σε ένα βράδυ. Οταν μπήκε έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων οι Κύπριοι μέσα σε ένα βράδυ χωρίς να υπάρχει κανένας κρατικός φορέας να τους καθοδηγήσει άρχισαν να αγοράζουν σαν τρελοί Bitcoin ώστε να μπορέσουν να σώσουν τα χρήματα τους από το νησί. 

Μην υποτιμάς έτσι τους ανθρώπους γενικά.

Οσο γιαυτά που λες αν σου βουτήξει το πορτοφόλι είναι σαν να σου βουτάνε το πορτοφόλι με τα ζωγραφισμένα χαρτια που υπάρχουν τώρα και τα χρησιμοποιούμε ως νόμισμα. Το Bitcoin σου παρέχει περισσότερη ασφάλεια καθώς ο κωδικός του πορτοφολιού είναι δικός σου και είναι απαραβίαστος λόγο της sha-256 κρυπτογράφησης.

Τα hacking έγιναν λόγο ότι οι άνθρωποι παραβίασαν τον βασικό κανόνα του ψηφιακού νομίσματος ότι μπορείς δλδ να αποθηκεύεις την αξία σου στον υπολογιστή σου χωρίς να την παραχωρείς σε τρίτους. Δλδ αντι να αποθηκεύσουν και να διαχειρίζονται τα bitcoin από το σπίτι τους τα παραχώρησαν σε τρίτους (mtgox, bitstamp) και πάει λεγοντας.

Δημοσ.

Πάντως υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν αυτά τα site τελικά κάνουν καλό η κακό στο κοινωνικό σύνολο. Σίγουρα οι εξαρτήσεις κάνουν κακό στο κοινωνικό σύνολο καθώς ένα παραγωγικός άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει στο σύνολο απλά καταστρέφει τελείως την ζωή του.

Το θέμα είναι όμως είναι ότι έρευνα έδειξε ότι από την μέρα που άρχισαν να λειτουργούν αυτά τα παράνομα drug shop στο darknet μειώθηκε και η εγκληματικότητα που έχει σχέση με τα ναρκωτικά. Ο λόγος προφανής καθώς πλέον δεν έρχόταν κανείς σε επαφή με τον υπόκοσμο για να ψωνίσει αυτό που ήθελε.

Και όχι μόνο αυτό αλλά μειώθηκαν και οι θάνατοι από νοθευμένες ουσίες καθώς οι έμπιστοι έμποροι που πούλαγαν ναρκωτικά σε αυτά τα site δεν ήθελαν να ριψοκινδυνέψουν την φήμη τους και να χάσουν την πελατεία τους με νοθευμένα προϊόντα.

Πέρα από το άν λειτουργούσε μόνος του ο Ross Ulbricht το silk road η όχι ο ίδιος ήταν ένας βαθιά ιδεολογικά lebrtarian και νομίζω ότι εκτός από το χρήμα έστησε αυτό το site και για ιδεολογικούς λόγους.

Και φυσικά το darknet και τα drug shop συνεχίζουν και ζουν και βασιλεύουν χωρίς να έχουν καταφέρει να τα σταματήσουν., Καθημερινά συνεχίζονται να διακινούνται εκεί εκατομμύρια δολάρια

 

http://www.deepdotweb.com/2013/10/28/updated-llist-of-hidden-marketplaces-tor-i2p/

 

μπορεί να μετρήσει κάποιος πάνω από 20 τέτοια καταστήματα που την εποχή που μεσουρανούσε το silk road υπήρχαν δεν υπήρχαν δέκα.

Τέλος για την ιστορία ακόμα και οι μπάτσοι που μπηκαν εκει μέσα για να κλείσουν το silk road δεν απέφυγαν το πειρασμό να βάλουν και οι ίδιοι το χέρι στο μέλι :P

 

http://rt.com/usa/245353-silk-road-agents-arrested/

Ξέχασα να βάλω και το link για το free Ross κίνημα

 

http://freeross.org/

Να του πούμε ένα μπράβο του παιδιού και στους ομοίους του με άλλα τέτοια παρόμοια sites....:P

 

Αλήθεια γιατί πρέπει να βρίσκουμε μια "ιδεολογία" για τα πάντα;

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...