Par1s* Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Κάποιες φορές μου βγάζει το "χωρίς πρόσβαση στο Internet" και εμφανίζει πάνω στις μπάρες του σήματος του wifi το κίτρινο τρίγωνο με το θαυμαστικό. Από το κινητό μου όμως συνδέομαι κανονικά. Οπότε το θέμα λογικά είναι στο laptop (windows 8.1).Ίσως ευθύνεται και το TP-Link TL-WA830RE. Είναι το range extender μέσω του οποίου συνδέομαι.Ψάχνοντας, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως είναι bug των Windows 8 & 8.1. Λύση όμως δεν βρήκα. Γνωρίζει κάποιος πως το επιδιορθώνουμε;
nikomas50 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισα σε Netbook της Lenovo. Ενώ συνδεόταν κανονικά στον router όταν επαρκούσε το σήμα του WiFi, ήταν αδύνατη η σύνδεση μέσω του extender που λειτουργούσε με την ίδια password στο ίδιο κανάλι. Όσες προσπάθειες και αν έκανα λύση δε βρήκα. Αναγκάστηκα τελικά να χρησιμοποιήσω κάρτα δικτύου USB (mini adapter) για να έχω Internet.
micos000 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Όταν χάσεις τη σύνδεση πάτα στο εικονίδιο της σύνδεσης στο tray για να ανοίξει η charm bar και μετά στο πάνω μέρος επέλεξε Προβολή ρυθμίσεων σύνδεσης. Μετά πάτα στην ασύρματη σύνδεση και δες στις Ιδιότητες τι ipv4 έχεις πάρει και σε ποιον dns v4 έχεις συνδεθεί. Λογικά θα πρέπει να πάρεις ip 192.168.(1 ή 2).(ένα νούμερο από το 1 μέχρι το 255, συνήθως είναι χαμηλό) και στον dns θα έχεις πάλι 192.168.(1 ή 2). (1 ή 255) Άν έχει άλλα νούμερα πάτα Αντιγραφή και επικόλληση σε μήνυμα να δούμε τι λέει.
nikomas50 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Υποθέτω ότι απευθύνεσαι στον ts διότι εγώ δοκίμασα τα πάντα. Μέχρι με Ultrex λούστηκα αλλά τίποτα! 1
micos000 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Ε.... ναι! Στον Πάρη αναφερόμουν. Εσύ μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις κανάλι στο router ή στο extender (το ίδιο και ο Πάρης).
Par1s* Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Όταν χάσεις τη σύνδεση πάτα στο εικονίδιο της σύνδεσης στο tray για να ανοίξει η charm bar και μετά στο πάνω μέρος επέλεξε Προβολή ρυθμίσεων σύνδεσης. Μετά πάτα στην ασύρματη σύνδεση και δες στις Ιδιότητες τι ipv4 έχεις πάρει και σε ποιον dns v4 έχεις συνδεθεί. Λογικά θα πρέπει να πάρεις ip 192.168.(1 ή 2).(ένα νούμερο από το 1 μέχρι το 255, συνήθως είναι χαμηλό) και στον dns θα έχεις πάλι 192.168.(1 ή 2). (1 ή 255) Άν έχει άλλα νούμερα πάτα Αντιγραφή και επικόλληση σε μήνυμα να δούμε τι λέει. Δεν είχα απαντήσει, γιατί δεν είχε κάτσει μέχρι τώρα να με πετάξει.. Έχω IPv4 192.168.0.100 dns IPv4 192.168.0.254
micos000 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δεν είχα απαντήσει, γιατί δεν είχε κάτσει μέχρι τώρα να με πετάξει.. Έχω IPv4 192.168.0.100 dns IPv4 192.168.0.254 Αν σου δίνει τέτοια στοιχεία χωρίς να έχεις πρόσβαση, αυτό σημαίνει μάλλον ότι το extender χάνει την σύνδεση με το router για κάποιο λόγο. Θα έλεγα να το αφαιρέσεις για να δεις αν όντως φταίει αυτό ή κάτι άλλο γιατί έτσι είναι πολλές οι παράμετροι που μπορεί να προκαλέσουν αποσυνδέσεις. Δες και το κινητό όμως τι ip παίρνει μήπως αυτό συνδέεται με το router και όχι το extender. Επίσης μια καλή ιδέα είναι να αλλάξεις το κανάλι στο extender (βάλτο πάνω από 5) μήπως μπερδεύεται για κάποιο λόγο με το router.
nikomas50 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μπορείς και να εγκαταστήσεις στο κινητό το WiFi Analyzer ώστε να επιλέξεις το σωστό κανάλι, αποκλείοντας κανάλια με μεγάλη χρήση από άλλους router.
Par1s* Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 OK, το θέμα είναι σίγουρα του laptop.. Είμαι συνδεδεμένος στο modem, αμέσως, χωρίς το extender. Από το κινητό κανονικά, το laptop πάλι περιορισμενη συνδεση.
Par1s* Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Ξετσεκαρε το πρωτοκωλλο ipv6 Που πρέπει να πάω για να το κάνω αυτό;
micos000 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Θα πας στο κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης (δεξί κλικ στο εικονίδιο της σύνδεσης). Στο αριστερό μέρος πήγαινε στη αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα και μετά δεξί κλικ->ιδιότητες στον ασύρματο προσαρμογέα. Μιας και είσαι εκεί για έλεγξε και στο tsp/ip v4 (διπλό κλικ) αν είναι όλα στο αυτόματο και αν δεν είναι βάλτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα